ΑΕΚ

Ο "κλήρος" πέφτει στον Μπογέ

ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Όλα δείχνουν πως ο Μαρίνος Ουζουνίδης αποφάσισε να δώσει στον Λούκας Μπογέ την θέση του Μάνταλου στην βασική ενδεκάδα (καταρχήν) του παιχνιδιού της Τετάρτης (8/8) με την Σέλτικ.

Δεν είναι ο Μαρίνος Ουζουνίδης από τους προπονητές που του αρέσει ούτε να φτιασιδώνει, ούτε να στρογγυλοποιεί ζόρικες καταστάσεις. «Η απώλεια του Μάνταλου μας έφερε τα πάνω – κάτω στα πλάνα μας" είναι η σύνοψη των δηλώσεων του τεχνικού της ΑΕΚ, λίγο πριν μπει στο αεροπλάνο για την Γλασκώβη. Διότι προφανώς και δεν είναι μικρό πράγμα να χάνεις τον αρχηγό σου, παραμονές κρίσιμου ευρωπαϊκού παιχνιδιού.

Όμως ο Ουζουνίδης δεν είχε χρόνο να κλάψει πάνω από το χυμένο γάλα. Έτσι κι αλλιώς δεν είναι και τέτοιος τύπος. Έπεσε με τα… μούτρα στην αναζήτηση του παίκτη που θα αντικαταστήσει τον Μάνταλο καταρχήν (διότι πλέον θα χρειαστεί να κάνει ανάλογη διαδικασία και στην ρεβάνς) στο παιχνίδι της Τετάρτης (8/8) με την Σέλτικ.

Και ο κλήρος φαίνεται πως πέφτει οριστικά στον Λούκας Μπογέ. Αυτή ήταν η πρώτη σκέψη του Ουζουνίδη ευθύς εξ αρχής, αυτή δοκίμασε ακόμα και στην τελευταία προπόνηση και αυτή θα είναι, εκτός ανατροπής τελευταίας στιγμής, και η επιλογή του στο ματς.

Η πραγματικότητα είναι πως αν ο Αργεντινός επιθετικός ήταν στο 100% της ετοιμότητάςς του, δεν θα υπήρχε καν αντικείμενο συζήτησης. Ακόμα και τώρα όμως, χωρίς ο Μπογέ να είναι σε φουλ ρυθμό, ο Ουζουνίδης φαίνεται να εμπιστεύεται το ταλέντο του Αργεντινού. Παρότι ο ίδιος ο τεχνικός της ΑΕΚ μίλησε στην αναχώρηση για Σκωτία, για «ανέτοιμους» παίκτες.

ΚΑΙ ΧΟΥΛΤ ΑΝΤΙ ΛΟΠΕΣ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΣΤΟΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΟ

Όμως ο Ουζουνίδης θεωρεί πως ο Μπογέ είναι αυτή την στιγμή ο παίκτης που μπορεί να του δώσει τις λύσεις και την ποιότητα που θα στερηθεί το παιχνίδι της ΑΕΚ, από την απουσία του Μάνταλου. Και επειδή ενδεχομένως ο τεχνικός της Ένωσης ξέρει πως ακόμα ο Αργεντινός έχει αδυναμίες, φαίνεται να επιλέγει να του δώσει βοήθειες στην αριστερή πλευρά με τον Νίκλας Χούλτ, αντί για τον Έλντερ Λόπες.

Ο Σουηδός είναι πιο προσηλωμένος στα ανασταλτικά του καθήκοντα και έτσι ο Μπογέ θα πάρει περισσότερη κάλυψη στα μετόπισθεν στην αριστερή πλευρά.Αν και εφόσον βεβαίως, επιβεβαιωθούν οι ενδείξεις που οδηγούν στο συμπέρασμα πως η απόφαση του Ουζουνίδη για τον αντι – Μάνταλο, είναι ο Μπογέ (δεν συνηθίζει, πάντως, να αλλάζει πλάνο την τελευταία ημέρα)

Υπήρχαν βεβαίως και εναλλακτικές λύσεις που δεδομένα πέρασαν από το μυαλό του τεχνικού της ΑΕΚ. Όπως η επιλογή του Αλμπάνη, η το τρικ μ’ έναν ακραίο μπακ, είτε τον Λόπες, είτε τον Γκάλο (και να μετακινηθεί ο Μπακασέτας αριστερά) να παίρνει θέση εξτρέμ. Όμως δεν συγκεντρώνουν πολλές πιθανότητες.

Φαίνεται πως απορρίφθηκε και οποιαδήποτε σκέψη για αλλαγή σχηματισμού (4-3-3), με δεδομένο πως τα περιθώρια χρόνου καθιστούν απαγορευτική οποιαδήποτε δουλειά στο κομμάτι αυτό.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ