ΑΕΚ

Αλέφ, ο Νο 1 υποψήφιος "νέος" για Γλασκώβη

ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Αλέφ είναι το πρώτο φαβορί στο ενδεχόμενο που ο Ουζουνίδης αποφασίσει να κάνει στην Γλασκώβη εναντίον της Σέλτικ αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το φιλικό απέναντι στην Γαλατασαράι

Χαρακτήρα γενικής πρόβας ενόψει της πρώτης ευρωπαϊκής μάχης, είχε το φιλικό της ΑΕΚ με την Γαλατασαράι την προηγούμενη Τρίτη (31/7). Αυτό πρακτικά σημαίνει, μεταξύ άλλων, πως ο Μαρίνος Ουζουνίδης θα δοκίμαζε απέναντι σ’ έναν δυνατό αντίπαλο την ενδεκάδα και το σχήμα που σκέφτεται να επιλέξει για το ματς της Γλασκώβης με την Σέλτικ.

Βεβαίως κάτι τέτοιο αποτελεί περίπου υπόθεση… εργασίας. Υπό την έννοια πως σχεδόν μια εβδομάδα πριν από την πρώτη «μάχη» με τους Σκωτσέζους, είναι δύσκολο να έχει «κλειδώσει» η ενδεκάδα στο μυαλό του Ουζουνίδη. Ειδικά από την στιγμή που υπάρχουν τρεις μεταγραφές που «τρέχουν» για να κερδίσουν το χαμένο έδαφος στο κομμάτι της ετοιμότητας.

Πάντως η αλήθεια είναι πως η ενδεκάδα που ξεκίνησε στο φιλικό με την Γαλατασαράι, είναι πολύ κοντά στις αγωνιστικές σκέψεις που κάνει ο Ουζουνίδης για το πλάνο απέναντι στην Σέλτικ. Όπως επίσης είναι δεδομένο, πως αν ο τεχνικός της ΑΕΚ αποφασίσει να πάει σ’ αλλαγές, τότε ο Αλέφ είναι από τους βασικούς… υποψηφίους. Ενδεχομένως είναι και το πρώτο φαβορί, παρότι ο Βραζιλιάνος χαφ πήρε λιγότερο αγωνιστικά λεπτά από τον Μπογέ και τον Πόνσε.

Όμως ο Αλέφ έδειξε και στο διάστημα που αγωνίστηκε με την Γαλατασαράι, πως είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να δώσει σημαντικά πράγματα στο παιχνίδι της ΑΕΚ στη μεσαία γραμμή. Τόσο στο ανασταλτικό, όσο και στο δημιουργικό κομμάτι. Άλλωστε ήταν ζητούμενο για τον Ουζουνίδη, από την πρώτη στιγμή που ο Βραζιλιάνος έπιασε δουλειά στα Σπάτα, να μπορέσει ο παίκτης όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να ενσωματωθεί με το παιχνίδι της ομάδας και να «δέσει» με τον Σιμόες.

Ο τεχνικός της ΑΕΚ θα ήθελε να ξεκινήσει την Τετάρτη στο Σέλτικ Παρκ με τον Αλέφ στο πλευρό του Σιμόες στις θέσεις των αμυντικών χαφ. Ακόμα και για το… ύψος που θα δώσει ο Βραζιλιάνος συνολικά στην ομάδα. Κάτι που είναι επίσης απαραίτητο. Ωστόσο για να δώσει ο Ουζουνίδης θέση στον Αλέφ στο βασικό σχήμα, θα πρέπει ο παίκτης να έχει φτάσει σε βαθμό ετοιμότητας τέτοιο, ώστε να μπορεί να βγάλει ολόκληρο 90άλεπτο. Κάτι που θα κριθεί στις προπονήσεις που απομένουν, μέχρι να αναχωρήσει η ΑΕΚ για την Γλασκώβη.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ