ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Όλα της Κρήτης… δύσκολα

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
Ουζουνίδης EUROKINISSI

Η απώλεια και του Μάρκο Λιβάγια, έβαλε ακόμα πιο δύσκολα στον Μαρίνο Ουζουνίδη, στις επιλογές της βασικής ενδεκάδας της ΑΕΚ για το παιχνίδι του Σαββάτου (29/9 – 20.30) με τον ΟΦΗ.

Δεν είναι δα και το πιο συνηθισμένο που έχει τύχει στην ΑΕΚ, να αγωνιούν παραμονή ενός αγώνα για το ενδεχόμενο κτύπημα ενός… κυκλώνα. Όμως από την άλλη μεριά, τα καιρικά φαινόμενα είναι το τελευταίο που απασχολεί τον Μαρίνο Ουζουνίδη, καθώς στα ήδη περίπλοκα δεδομένα του αγωνιστικού πλάνου για το ματς με τον ΟΦΗ, ήρθε να προστεθεί ένα τεράστια πρόβλημα της τελευταίας στιγμής.

Διότι η αλήθεια είναι, πως το γεγονός πως βγήκε ξαφνικά από την εξίσωση ο Μάρκο Λιβάγια, δεν συνιστά απλώς μια (ακόμα) απουσία. Βάζει στον Ουζουνίδη πολύ δύσκολα. Όχι μόνο διότι έμεινε κενό στο επιθετικό πλάνο, αλλά κυρίως επειδή ο Κροάτης επιθετικός είναι παίκτης που κάνει την διαφορά.

Βάζοντας στο τραπέζι πλέον το αγωνιστικό σχέδιο της ΑΕΚ για το ματς με τον ΟΦΗ, ο Ουζουνίδης θα πρέπει να κάνει στην ενδεκάδα τις απαραίτητες αλλαγές φρεσκάδας και με δεδομένο πως ακολουθούν τα ματς με Μπενφίκα και Ολυμπιακό, αλλά και να βρει τον αντικαταστάτη του Λιβάγια. Αποφάσεις διόλου εύκολες και απλές για τον τεχνικό της ΑΕΚ. Και το Sport24.gr επιχειρεί να καταγράψει τις σκέψεις του Ουζουνίδη για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ.

ΟΙ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ

Με δεδομένο πως ο Λιβάγια είναι τιμωρημένος και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο παιχνίδι με την Μπενφίκα, ήταν σίγουρο πως θα ξεκινούσε στο βασικό σχήμα του παιχνιδιού με τον ΟΦΗ. Πιθανότατα δίπλα στον Πόνσε. Η απουσία του Κροάτη επιθετικού φέρνει ανακατατάξεις. Το πιθανότερο σενάριο είναι να επιστρατευτεί ο Κλωναρίδης για να πάρει θέση μαζί με τον Αργεντινό στο επιθετικό δίδυμο. Και τον Μάνταλο με τον Μπακασέτα να μένουν στα δυο άκρα. Έκπληξη θα είναι η επιλογή ενός εκ των Γιαννιώτα ή Γιακουμάκη για το αρχικό σχήμα, αλλά δεν μπορεί να αποκλειστεί.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΧΑΦ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ

Η αρχική σκέψη του Ουζουνίδη για το πλάνο του παιχνιδιού με τον ΟΦΗ, δεν είχε αλλαγές στην επίθεση. Όμως η απουσία του Λιβάγια έφερε ανατροπή. Αντιθέτως ο τεχνικός της ΑΕΚ και το σκεφτόταν για αλλαγές σε μεσαία και αμυντική γραμμή και σχεδόν το έχει προαναγγείλει. Με τον Οικονόμου να έχει μείνει στην Αθήνα για ξεκούραση, η επιστροφή του Τσιγκρίνσκι στο αρχικό σχήμα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. «Παρτενέρ» του Ουκρανού στο κέντρο της άμυνας, θα είναι ο Λαμπρόπουλος. Αυτή είναι η απόφαση που πήρε ο Ουζουνίδης στο δίλημμα αν μετά την Τούμπα θα έπρεπε να στηρίξει τον διεθνή αμυντικό κρατώντας τον στην ενδεκάδα ή να τον αποφορτίσει με μια αλλαγή.

Πάντως στο πλαίσιο της αγωνιστικής αποφόρτισης και προφύλαξης ενόψει Μπάγερν και Ολυμπιακού, είναι πολύ πιθανό να μείνουν στον πάγκο και ο Σιμόες και ο Μπακάκης. Με τον Τσόσιτς να δοκιμάζεται ως χαφ και στην βασική ενδεκάδα και τον Γκάλο να παίρνει θέση στο δεξί άκρο της άμυνας. Χωρίς πάντως τίποτα από τα δυο και ειδικά το δεύτερο, να έχει κλειδώσει.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ