ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το τηλεφώνημα Σπαλέτι, η υπόσχεση Ραϊόλα και ο Μανωλάς που έρχεται

Ολυμπιακός: Το τηλεφώνημα Σπαλέτι, η υπόσχεση Ραϊόλα και ο Μανωλάς που έρχεται
AP PHOTO/FRANCISCO SECO

Το SPORT24 που αποκάλυψε την ενεργοποίηση της βόμβας Μανωλά από πλευράς Ολυμπιακού επιστρέφει με όλες τις εξελίξεις. Το τηλεφώνημα Σπαλέτι στον Κώστα, η υπόσχεση του Μίνο Ραϊόλα στον Βαγγέλη Μαρινάκη και ο παίκτης που είναι δρομολογημένος για Πειραιά.

Είναι θέμα χρόνου πλέον να "κλειδώσει" η μεγάλη επιστροφή του Κώστα Μανωλά στον Ολυμπιακό. Μπορεί μια μεταγραφή να τελειώνει όταν μπουν και οι υπογραφές, ωστόσο, εδώ που φτάσαμε μπορούμε να πούμε με σχετική βεβαιότητα ότι η μεταγραφή δεν χαλάει.

Το SPORT24 που αποκάλυψε αποκλειστικά από το βράδυ της προηγούμενης Τρίτης (17/8) την ενεργοποίηση της βόμβας Μανωλά από τους "ερυθρόλευκους" και το βράδυ της Πέμπτης (19/8), αμέσως μετά το 3-0 επί της Σλόβαν, επέστρεψε με όλες τις νέες πληροφορίες, σήμερα σας μεταφέρει όλα τα νεότερα και τις τελευταίες κινήσεις στη σκακιέρα μιας παρτίδας που έχει ήδη κριθεί σε κόκκινο φόντο.

Την ώρα που οι Ιταλοί ακόμη ψάχνονται αναφορικά με τα ποσά που θα κλείσει το deal, σας είχαμε ενημερώσει ότι ανάμεσα στους δύο συλλόγους υπάρχει προσέγγιση και προφορική συμφωνία σε ένα ποσό κοντά στα 7 εκατομμύρια ευρώ. Με την υποσημείωση ότι οι Ιταλοί απαιτούσαν όλο το ποσό ή έστω το πιο μεγάλο μέρος του μπροστά, από τη στιγμή που έπεσαν πολύ συγκριτικά με τα 35 εκατ. ευρώ που τον είχαν αποκτήσει πριν από δύο χρόνια.

Εκεί έχει κολλήσει η διαπραγμάτευση των τελευταίων ημερών και όχι στο αν τα έχουν βρει οι δύο ομάδες ή ο Ολυμπιακός με τον παίκτη. Ο τρόπος καταβολής χρημάτων είναι ακόμη στο τραπέζι και τίποτε περισσότερο. Το βράδυ της Παρασκευής η μεταγραφή ήταν έτοιμη να ολοκληρωθεί. Αυτό το γνώριζε και ο Κώστας Μανωλάς, ο οποίος ήταν όντως με τις βαλίτσες στο χέρι και σίγουρος πως δεν θα αγωνιστεί ξανά με τη φανέλα της Νάπολι. Επειδή, ωστόσο, υπήρξε διαφωνία σε κάποιους επιμέρους όρους, το deal παρέμεινε ανοικτό και οι αρμόδιοι της ιταλικής ομάδας αποφάσισαν να κάνουν την τελευταία τους κίνηση…

Το τηλεφώνημα του Σπαλέτι και η αποστολή

Το πρωί του Σαββάτου (21/8) ο Λουτσιάνο Σπαλέτι, τεχνικός της ομάδας κι ένας από τους κορυφαίους Ιταλούς προπονητές των τελευταίων χρόνων, κάλεσε στο τηλέφωνο τον Κώστα Μανωλά, πριν βγει δημόσια να κάνει δηλώσεις ότι τον θέλει στην ομάδα μαζί με τον Ινσίνιε. Σε αυτό το τηλεφώνημα, του ξεκαθάρισε πως οι όποιες κόντρες είχαν στο παρελθόν (από την κοινή τους συνύπαρξη στη Ρόμα) έχουν μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, πως τον πιστεύει και πως αν κι ο ίδιος το ξανασκεφτεί, όχι απλά θα τον συμπεριλάβει στην αποστολή (όπως κι έγινε) για την αποψινή πρεμιέρα της Νάπολι στο "καμπιονάτο" με αντίπαλο τη Βενέτσια, αλλά θα τον έχει και στη βασική ενδεκάδα!

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Το άνοιγμα του Σπαλέτι αιφνιδίασε ευχάριστα τον Μανωλά που είναι γεγονός ότι δεν το περίμενε ιδιαίτερα σε αυτή τη φάση που έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι φεύγει για να γυρίσει στον Ολυμπιακό. Ευχαρίστησε τον Ιταλό κόουτς, του είπε ότι όσο μένει στη Νάπολι είναι διαθέσιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του και στη συνέχεια μπήκε στην αποστολή, με τους Ιταλούς να γράφουν πως έχει… στομαχικές διαταραχές

Το αν θα παίξει απόψε ή όχι κόντρα στη Βενέτσια, μικρή σημασία έχει. Ακόμη, όμως, κι αν αγωνιστεί αυτό δεν θα είναι τίποτα περισσότερο παρά ένας μοχλός πίεσης της Νάπολι προς τον Ολυμπιακό για να κλείσουν το deal με λίγο πιο ευνοϊκούς όρους. Ξέρουν καλά ότι ο Κώστας είναι δρομολογημένος για Πειραιά, έχει συμφωνήσει με τον Βαγγέλη Μαρινάκη για 5ετές συμβόλαιο με απολαβές 2 εκατομμυρίων ευρώ και απλά προσπαθούν να πάρουν όσα περισσότερα μπορούν, έστω και την τελευταία στιγμή.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι εδώ και μέρες ο Μανωλάς έχει σηκώσει όλη τη Νάπολι στον… αέρα για να γίνει η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό. Όσοι ήταν στις προπονήσεις της ιταλικής ομάδας, ξέρουν… Η ουσία είναι πως κι αυτός περιμένει την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για να γυρίσει μια ώρα αρχύτερα, ενώ και στον Ολυμπιακό γνωρίζουν πως πλέον εκείνοι κάνουν το παιχνίδι…

Έχει δώσει την υπόσχεση του ο Ραϊόλα

Έχει, επίσης, μεγάλη σημασία να αναφέρουμε ότι τις διαπραγματεύσεις χειρίζεται προσωπικά ο Μίνο Ραϊόλα. Ο Ιταλός μεγαλοατζέντης, ο οποίος συνδέεται με προσωπική φιλία με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, έχει υποσχεθεί ότι θα την "τελειώσει" την ιστορία, με όσο το δυνατόν πιο ευνοϊκούς όρους για τον Ολυμπιακό. Μην ξεχνάμε ότι και για το "ερυθρόλευκο" ταμείο τα λεφτά είναι πάρα πολλά, όταν μιλάμε για μια μεταγραφή που σε βάθος πενταετίας θα φτάσει στα 20 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Ραϊόλα, λοιπόν, ο οποίος έχει αναλάβει και το θέμα Μαντί Καμαρά, κάνει τις τελικές κουβέντες με τη διοίκηση της Νάπολι, ωστόσο, στον Πειραιά έχει μεταφέρει ότι "αφήστε το πάνω μου και μην ανησυχείτε για τίποτα…". Και για να το λέει ο διάσημος ατζέντης, κάτι παραπάνω ξέρει. Κι επειδή τις τελευταίες μέρες έχουν φτάσει στους λογαριασμούς μου στα social media εκατοντάδες ερωτήσεις από φίλους του Ολυμπιακού για το αν αυτή η μεταγραφή "χαλάει", η απάντηση είναι η εξής:

Κάθε μεταγραφή μπορεί να χαλάσει, μέχρι να ανακοινωθεί. Μπορεί να "τρελαθεί" ξαφνικά ο Ντε Λαουρέντις, πρόεδρος της Νάπολι, που δεν είναι και κανένα παιδαρέλι στις διαπραγματεύσεις και να πει "δεν τον δίνω…". Έχουν συμβεί αυτά στο παρελθόν. Μπορεί ξαφνικά να θέσει βέτο ο Σπαλέτι και να απαιτήσει να μην πάει πουθενά ο Κώστας, αν και παίκτης που θέλει να φύγει, είναι ζημιά για κάθε ομάδα του πλανήτη.

Το πόσο πιθανό είναι να συμβεί κάτι από αυτά, ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του… Οι μεταγραφές -όπως και το ρεπορτάζ- δεν είναι… ζαριά στο τάβλι. Ωστόσο, το να μην κλείσει αυτό το deal εδώ που φτάσαμε θα είναι, αν μη τι άλλο, κόντρα σε όλα τα δεδομένα και στη λογική, αν υπάρχει λογική στο ποδοσφαιρικό παζάρι.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΩΛΑΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ