ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΩΛΑΣ

Ολυμπιακός: Οι μεγάλες στιγμές του Κώστα Μανωλά στην Ιταλία

Ο Κώστας Μανωλάς με τη φανέλα της Ρόμα
Ο Κώστας Μανωλάς με τη φανέλα της Ρόμα © 2016 ANDREW MEDICHINI/AP IMAGES

Ο Κώστας Μανωλάς είναι ο μεγάλος στόχος του Ολυμπιακού, με τους ερυθρόλευκους να επιδιώκουν να ανέβουν επίπεδο αποκτώντας έναν ποδοσφαιριστή που κατέγραψε σπουδαίες στιγμές στην επταετή του θητεία στα γήπεδα της Ιταλίας.

Τα πάντα κινούνται γύρω από την υπόθεση του Κώστα Μανωλά στον Ολυμπιακό. Πλέον ρυθμίζονται και οι τελευταίες λεπτομέρειες στην καταβολή χρημάτων, ώστε να ενεργοποιηθεί η βόμβα της απόκτησης του Ναξιώτη κεντρικού αμυντικού, για την οποία σας είχε ενημερώσει αποκλειστικά το SPORT24 απ' την Τρίτη 17 Αυγούστου.

Ο Ολυμπιακός έχει έρθει σε προφορική συμφωνία με τη Νάπολι για ένα ποσό γύρω στα 7 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι ερυθρόλευκοι τα έχουν βρει και με τον Μανωλά, ο οποίος θα υπογράψει πενταετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές δύο εκατομμυρίων ευρώ.

Η μεγάλη επιστροφή του Μανωλά στον Ολυμπιακό έχει μπει στην τελική ευθεία και μπορεί ο 30χρονος κεντρικός αμυντικός να βρίσκεται στην Ελλάδα πριν ακόμη και απ' τη ρεβάνς απέναντι στη Σλόβαν. Οι Πειραιώτες θέλουν να αποκτήσουν έναν κορυφαίο αμυντικό, ο οποίος όχι απλώς θα αναβαθμίσει την αμυντική γραμμή του Ολυμπιακού, αλλά την ανεβάζει επίπεδα παραπάνω. Η πορεία και τα πεπραγμένα του Μανωλά στα γήπεδα της Ιταλίας αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Η καλύτερη αγορά της Ρόμα σύμφωνα με τους οπαδούς

Τον Αύγουστο του 2014 η Ρόμα ολοκλήρωσε τη μεταγραφή του Μανωλά απ' τον Ολυμπιακό για το ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία ήταν και απ' τις πιο ακριβές μετακινήσεις Έλληνα ποδοσφαιριστή στο εξωτερικό. Απ' την πρώτη του σεζόν ο Ναξιώτης αμυντικός έδειξε την αξία του. Πραγματοποίησε καταπληκτικές εμφανίσεις με τους τζαλορόσι και μάλιστα από νωρίς τον προσέγγισαν μεγάλες ομάδες, όπως η Άρσεναλ.

Η Ρόμα το 2014/2015 τερμάτισε στη δεύτερη θέση της Serie A με τον Μανωλά να συμμετέχει σε 30 αγώνες και τον Ρούντι Γκαρσιά να τού δείχνει την απόλυτη εμπιστοσύνη. Μάλιστα, ήρθε και η επιβράβευση με τους οπαδούς των τζαλορόσι να κατατάσσουν τον Μανωλά ως την καλύτερη μεταγραφή της σεζόν με 56%, μπροστά απ΄τον Σειντού Κεϊτά και τον νυν παίκτη του Άρη, Χουάν Ιτούρμπε.

Πρώτο γκολ με τη Ρόμα κόντρα στην Κάρπι

Ο Μανωλάς συνέχιζε τις τρομερές εμφανίσεις σε εγχώριο επίπεδο και σε ευρωπαϊκό και την επόμενη σεζόν (15/16). Η παρουσία ήταν καθοριστική στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League, όταν οι τζαλορόσι είχαν έρθει ισόπαλοι 1-1 με την Μπαρτσελόνα στο Ολίμπικο. Ήταν και η σεζόν που ο Ναξιώτης αμυντικός σκόραρε και το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Ρόμα.

Στον αγώνα κόντρα στην Κάρπι στις 26 Σεπτεμβρίου του 2015 ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ. Ο Λούκας Ντιν βρήκε με έξυπνο τρόπο τον Μανωλά μέσα στην περιοχή και με ωραίο σουτ έγραψε το 1-0, το οποίο μάλιστα πανηγύρισε δεόντως. Άλλωστε το πρώτο γκολ μακριά απ' την Ελλάδα είναι και ξεχωριστό.

Το ιστορικό γκολ του Έλληνα Θεού απέναντι στην Μπαρτσελόνα

Μία απ' τις πιο εμβληματικές στιγμές στην ιστορία του Champions League έχει γραφεί από Έλληνα και συγκεκριμένα απ' τον Κώστα Μανωλά. Η Ρόμα είχε ηττηθεί 4-1 απ' την Μπαρτσελόνα στο Κάμπ Νόου στο πρώτο παιχνίδι των προημιτελικών της σεζόν 2017/2018. Οι ελπίδες για πρόκριση στα ημιτελικά ήταν ελάχιστες, όμως οι τζαλορόσι πέτυχαν το θαύμα.

Μέχρι και το 58ο λεπτό η Ρόμα είχε σημειώσει δύο γκολ με τους Τζέκο και Ντε Ρόσι. Ωστόσο, ο χρόνος κυλούσε και οι ελπίδες μίας μεγάλης ανατροπής έσβηναν. Στο 82ο λεπτό, όμως, έγινε το αδιανόητο. Ο Τσενγκίζ Ουντέρ εκτέλεσε κόρνερ απ' τα δεξιά, ο Μανωλάς κινήθηκε στο πρώτο δοκάρι και με μία πανέμορφη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τερ Στέγκεν και αποκλείοντας την παρέα των Μέσι, Σουάρες και Ινιέστα.

Μία στιγμή που μνημονεύεται ακόμη και σήμερα. Μυθική, μάλιστα, ήταν και η περιγραφή του γκολ απ' τον Πίτερ Ντρέρι: "Η Ρόμα αναδύθηκε απ' τα συντρίμμια! Ο Μανωλάς, ο Έλληνας Θεός στην Ρώμη! Αυτό που δεν τολμάει να σκεφτεί κανείς ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μας. Αυτό που δεν ήταν γραφτό να γίνει, αυτό που δεν μπορούσε να γίνει... συμβαίνει!"

Αρχηγός της Ρόμα με πάνω από 200 συμμετοχές

Ο Μανωλάς σημείωσε στη Ρόμα 206 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, σκοράροντας έξι γκολ και μοιράζοντας έξι ασίστ σε διάστημα πέντε χρόνων. Στις 21 Μαΐου του 2018 η Ρόμα επικράτησε 3-0 της ΣΠΑΛ εκτός έδρας, όμως πέρα απ' το σκορ το ματς ήταν ιδιαίτερο για τον Ναξιώτη στόπερ.

Ο Ναϊνγκολάν έγινε αλλαγή στο 74ο λεπτό και έτσι ο Μανωλάς πήρε το περιβραχιόνιο του αρχηγού για πρώτη φορά στην καριέρα του στους τζαλορόσι. Μάλιστα, ανέβασε και φωτογραφία του στα social media γράφοντας: "Είναι τιμή να φοράω το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Forza Ρόμα, ας συνεχίσουμε έτσι!".

Μία απ' τις ακριβότερες μεταγραφές της Νάπολι

Το καλοκαίρι του 2019 εκτυλίχθηκε μία απ' τις πιο σημαντικές στιγμές στην καριέρα του Κώστα Μανωλά, μία ακόμη αναγνώριση της αξίας του, που μεταφράστηκε και σε χρήματα. Η Νάπολι έφτασε σε συμφωνία με τη Ρόμα για τη μεταγραφή του Έλληνα κεντρικού αμυντικού για ένα ποσό ρεκόρ.

Ο Κώστας Μανωλάς στο φινάλε αγώνα Λίβερπουλ - Νάπολι για το Champions League της σεζόν 2019/20
Ο Κώστας Μανωλάς στο φινάλε αγώνα Λίβερπουλ - Νάπολι για το Champions League της σεζόν 2019/20 2019 AP PHOTO/JON SUPER

Οι παρτενοπέι εκταμίευσαν το ποσό των 38 εκατομμυρίων ευρώ (χωρίς να υπολογίζεται η παραχώρηση του Ντιαβαρά που δόθηκε ως έμψυχο αντάλλαγμα) και έτσι ο Μανωλάς έγινε τότε η δεύτερη πιο δαπανηρή μεταγραφή στην ιστορία της Νάπολι. Πλέον, είναι η τρίτη πιο δαπανηρή μετακίνηση, με τους Όσιμεν (70 εκ. ευρώ) και Ιγκουαΐν (39 εκατ. ευρώ) να είναι στην κορυφή της εν λόγω λίστα.

Απ' την πλευρά του ο Μανωλάς υπέγραψε ένα χρυσό συμβόλαιο. Συμφώνησε με τους παρτενοπέι για πενταετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές κοντά στα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ.

Η μεγάλη τιμή απ' τη Ρόμα και ο πρώτος τίτλος στην Ιταλία

Ενώ ο Μανωλάς είχε κάνει ήδη τα πρώτα του βήματα στη Νάπολι τη σεζόν 2019/2020, οι φίλοι της Ρόμα δεν τον ξεχνούσαν. Παραμονές Πρωτοχρονιάς, οι τζαλορόσι αποκάλυψαν την καλύτερη ενδεκάδα της δεκαετίας, η οποία επελέγη απ' τον κόσμο. Ο Ναξιώτης αμυντικός βρέθηκε μεταξύ των έντεκα καλύτερων μαζί με τους Άλισον, Φλορέντσι, Μαρκίνιος, Κολάροφ, Πιάνιτς, Ντε Ρόσι, Ναϊνγκολάν, Σαλάχ, Τότι και Τζέκο.

Η νέα χρονιά, αν και δύσκολη εξαιτίας της εμφάνισης της πανδημίας του κορονοϊού, που έβαλε ολόκληρο τον πλανήτη στον "πάγο", έφερε και το πρώτο τρόπαιο για τον Κώστα Μανωλά. Η Νάπολι υπό τις οδηγίες του Τζενάρο Γκατούζο κατέκτησε το Κύπελλο Ιταλίας επικρατώντας 4-2 της Γιουβέντους στα πέναλτι.

Ωστόσο, ο Μανωλάς δεν το χάρηκε όσο θα ήθελε καθώς τραυματίστηκε στις προπονήσεις μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος και δεν κατάφερε να είναι 100% έτοιμος στον τελικό, όπου έμεινε στον πάγκο. Όμως, δεν παύει να είναι μία προσθήκη ενός σημαντικού τίτλου στην τροπαιοθήκη του και ακόμη μία μεγάλη τιμή στη μεγάλη του καριέρα στην Ιταλία.

TAGS ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΩΛΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΝΑΠΟΛΙ ΡΟΜΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ