CHAMPIONS LEAGUE

Ολυμπιακός-Σλόβαν: 2-0

Σεισμός... ο Ολυμπιακός στο ''Καραϊσκάκη'' νίκησε με 2-0 της Σλόβαν χάρις στους Μαρέσκα-Ντιόγκο και πλέον περιμένει την Παρασκευή τον επόμενο αντίπαλο του πριν τους ομίλους του CL (videos)

Οι ερυθρόλευκοι δεν θα μπορούσαν να χάσουν μέσα στην έδρα τους από μία ομάδα όπως η Σλόβαν και εκτός από την πρόκριση με δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια κρατάνε: το γκολ στο μέτριο ντεμπούτο του Μαρέσκα, την επιστροφή του Ντιόγκο στους πίνακες των σκόρερ, τους πάντα σταθερούς Λεντέσμα, Ντουντού και τον ανανεωμένο Ραούλ Μπράβο.
Πλέον ο Ολυμπιακός περιμένει τον επόμενο αντίπαλο του για να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Το όνομα θα το μάθει την Παρασκευή (7/8, 13.00) στην κλήρωση που θα γίνει στην Νιόν της Ελεβετίας.

Η μάχη των πάγκων

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με 4-5-1 κόντρα στην Σλόβαν και με τους Έντσο Μαρέσκα και Λουτσιάνο Γκαλέτι στο αρχικό σχήμα. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Αντώνης Νικοπολίδης με τους Ζεβλάκοφ, Α. Παπαδόπουλο, Μέλμπεργκ και τον αναγεννημένο Ραούλ Μπράβο στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά.

Στην μεσαία γραμμή ο Λεντέσμα ήταν το καθαρόαιμο αμυντικό χαφ με τον με τον Ντουντού αριστερά του και λίγο πιο μπροστά και τον Μαρέσκα δεξιά του σε οργανωτικό ρόλο. Την δεξιά πλευρά κάλυψε ο ανέτοιμος στον πρώτο αγώνα Λουτσιάνο Γκαλέτι και ο Ζαουάντ Ζαϊρί μεταφέρθηκε στην απέναντι πλευρά. Τέλος, στην κορυφή της επίθεσης τοποθετήθηκε ο Κώστας Μήτρογλου που είναι σε πολύ καλύτερη φόρμα από τον Ντιόγκο.

Από την πλευρά τους οι Σλοβάκοι ρίσκαραν αλλά έπαιξαν μόλις με έναν επιθετικό (4-2-3-1) καθώς έπρεπε να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Mπίτσικ, με τους Σιμάο, Ντόσουντιλ, Βαλάχοβιτς και Μπόζιτς στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά.

Στην μεσαία γραμμή ο αρχηγός Μάσαρικ ήταν στο αριστερό άκρο, ο Σαλάτα με τον Κόζακ ήταν τα δύο αμυντικά χαφ με τον Χάλεναρ μπροστά τους και τον Γκαούτσο στην δεξιά πλευρά. Μοναδικός προωθημένος για τους Σλοβάκους ήταν ο Μάσαρικ.

Μουδιασμένος Ολυμπιακός...


Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να δείχνει διάθεση να αναλάβει τον έλεγχο στην μεσαία γραμμή αλλά κάτι δεν δούλευε σωστά στην ερυθρόλευκη μηχανή με αποτέλεσμα να υπάρξουν αρκετά κενά. Οι φιλοξενούμενοι με επίσης γεμάτο κέντρο όπως και οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν με απλό ποδόσφαιρο και κοντινές πάσες να προβληματίσουν τους νταμπλούχους αλλά δεν είχαν τον τρόπο να μπουν στην περιοχή.

Η Σλόβαν προσπάθησε με πολλά μαρκαρίσματα στον χώρο της μεσαίας γραμμής να σπάσει την σωστή λειτουργία του Ολυμπιακού και η τακτική της απέδωσε. Ο Ντουντού μπορεί αν είχε για ακόμα ένα βράδυ αρκετά κέφια αλλά δεν μπορούσε μόνος του να οργανώσει τους ερυθρόλευκους. Ο Μαρέσκα στο πρώτο του παιχνίδι στο Καραϊσκάκη έδειχνε έξω από τα νερά του και αναπόφευκτα οι γηπεδούχοι είχαν πρόβλημα στην ανάπτυξη.

Το θέαμα ήταν κάτω του μετρίου καθώς παρά την μέτρια εμφάνιση του Ολυμπιακού η Σλόβαν δεν είχε την δυνατότητα να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αναμέτρηση.

...ανήμπορη Σλόβαν


Παρά το γεγονός πως οι Σλοβάκοι ήταν μία πολύ κατώτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό και δεν μπορούσε ούτε στην μέτρια μέρα του να τον κλείσει στα καρέ του, κατάφερε να απειλήσει δύο τουλάχιστον φορές την εστία του Νικοπολίδη. Οι ερυθρόλευκοι αν και είχαν αρκετά κενά στην άμυνα δεν τα... πλήρωσαν αφού οι φιλοξενούμενοι δεν εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν.

Στο 10ο λεπτό ο Σαλάτα πήρε την κεφαλιά από τον Ραούλ Μπράβο μέσα στην περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Νικοπολίδη που απλώς παρατηρούσε την πορεία της μπάλας. Χρειάστηκε να περάσουν 17 λεπτά για να γίνει η επόμενη φάση στο Καραϊσκάκη.

Οι φιλοξενούμενοι αφού δεν μπορούσαν να μπουν μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού συνέχισαν να απειλούν με σέντρες τις οποίες όμως έβγαζαν σχετικά εύκολα. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε και η δεύτερη φάση στα καρέ του Νικοπολίδη η οποία ήταν καρμπόν με την πρώτη. Ο Χάλεανρ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Γκαούτσο αυτή τη φορά κέρδισε τον Ραούλ Μπράβο στον αέρα, όμως η μπάλα πέρασε και πάλι άουτ.

Ακόμα κι έτσι ο Ολυμπιακός σκόραρε


Οι φάσεις των Σλοβάκων, οι φωνές από τον πάγκο και το γεγονός πως ο Ολυμπιακός πραγματοποιούσε ένα πολύ μέτριο ντεμπούτο μπροστά στον κόσμο του αφύπνισε τους ερυθρόλευκους. Οι γηπεδούχοι δεν ενθουσίασαν αλλά οι ατομικές ενέργειες του Ζαϊρί ήταν αρκετές για να δημιουργήσουν πρόβλημα σε μία ομάδα όπως η Σλόβαν. Ο Μαροκινός στο 28ο λεπτό ξεκίνησε μία από τις γνωστές του ατομικές ενέργειες "χόρεψε" τον προσωπικό του αντίπαλο αλλά προτίμησε το σουτ αντί για την πάσα με αποτέλεσμα ο Μπίτσικ να μπλοκάρει εύκολα.

Η φάση του Ζαϊρί ήταν ο προάγγελος του 1-0 για τον Ολυμπιακό καθώς ο Μαροκινός με συστημένη σέντρα βρήκε τον Μαρέσκα στην μικρή περιοχή και ο Ιταλός συνόδεψε με γκολ το ντεμπούτο του στο 25ο λεπτό. Ο Μαρέσκα που πραγματοποιούσε μία μέτρια εμφάνιση μέχρι εκείνο το σημείο πέτυχε το τέρμα που έβαλε μπροστά τον Ολυμπιακό και σκόρπισε χαμόγελα στο Καραϊσκάκη την ώρα που όλοι είχε αρχίσει να προβληματίζονται με την εμφάνιση των νταμπλούχων.

Το γκολ μπορεί αν έδιωξε τα σύννεφα πάνω από τα κεφάλια των οπαδών αλλά δεν ανέβασε την απόδοση του Ολυμπιακού στον αγωνιστικό χώρο που συνέχισαν να πραγματοποιούν εμφάνιση... προετοιμασίας. Στο 42' δύο σουτ του Γκαούτσο σταμάτησαν πάνω στον Ραούλ Μπράβο και στο 43' ένα εξαιρετικό σουτ του Μπόζιτς από μακρινή απόσταση ανάγκασε τον Νικοπολίδη στην απόκρουση του αγώνα για να οδηγηθούν οι δύο ομάδες με το 1-0 στα αποδυτήρια.

Ντιόγκο και γκολ από τα… αποδυτήρια

Στην επανάληψη ο αγώνας άλλαξε με τους Σλοβάκους να παρατάνε τα όπλα, να μένουν από ψυχολογία και τον Ολυμπιακό επιτέλους να ξυπνάει και να θυμάται πως έπαιζε Ευρωπαϊκό παιχνίδι. Ίσως και οι φωνές στα αποδυτήρια να έπαιξαν τον ρόλο τους αφού οι ερυθρόλευκοι βγήκαν με περισσότερη διάθεση στο β’ ημίχρονο και έτρεξαν πιο πολύ στο χορτάρι.

Η μοναδική αλλαγή που είχε η 11άδα σε σχέση με αυτή του πρώτου σαρανταπενταλέτπου ήταν η είσοδος του Ντιόγκο αντί του Μήτρογλου που δεν πραγματοποίησε εμφάνιση ανάλογη των φιλικών. Ο Βραζιλιάνος που αντικειμενικά δεν ήταν σε πολύ καλή κατάσταση επέστρεψε και απάντησε με τον καλύτερο τρόπο.

Σε μία αντεπίθεση από αυτές που βαφτίζονται «για σεμινάριο και ιδανικές». Ο Γκαλέτι δέχθηκε εξαιρετική πάσα από τον Ζαϊρί και παρ ότι έχασε το αρχικό κοντρόλ κατάφερε να φέρει μπροστά του την μπάλα να σηκώσει το κεφάλι και να δει τον επερχόμενο Ντιόγκο. Ο Αργεντινός έστειλε συστημένη την μπάλα στο κεφάλι του Βραζιλιάνου και ο τελευταίος με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 2-0 στο 54’.

Έπαιξε τη γάτα με το ποντίκι

Η πρόκριση για τον Ολυμπιακό ήταν πλέον δεδομένη και το δεύτερο γκολ έδωσε τον αέρα που δεν έδωσε το πρώτο στους νταμπλούχους Ελλάδος. Επειδή όμως το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι πρώτα ουσία και μετά όλα τα υπόλοιπα, οι γηπεδούχοι άλλαξαν τακτική μετά το πέρας μίας ώρας αγώνα.

Ο Γκαλέτι που δεν έχει ακόμα καμία σχέση με τον περσινό πρώτο σκόρερ έδωσε τη θέση του στον Λεονάρντο και ο Ολυμπιακός προτίμησε να ρίξει τον ρυθμό ου αγώνα προσπαθώντας να παίξει πίσω από την σέντρα και να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις.

Απολύτως λογική κίνηση καθώς ακόμα είναι αρχές Αυγούστου και οι δυνάμεις των ποδοσφαιριστών δεν φτάνουν για 90 λεπτά, ενώ ο τεχνικός των ερυθρολεύκων μπορούσε να δοκιμάσει την τακτική της ομάδας του στις αντεπιθέσεις και τον Κυριάκο Παπαδόπουλο σε ρόλο αμυντικού χαφ!

Οι ερυθρόλευκοι δημιούργησαν ευκαιρίες για ένα τρίτο γκολ αλλά πότε η επιλογή του Ζαϊρί να μην δίνει την μπάλα σε κανέναν, πότε η παρέμβαση την τελευταία στιγμή των Σλοβάκων και πότε ο Μπίτσικ κράτησαν το σκορ στο 2-0.

Το γκολ του Μαρέσκα που άνοιξε το σκορ



Τα γκολ του Ολυμπιακού



























































TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ