ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Οι σίγουροι, τα διλήμματα και οι βοήθειες κόντρα στον Παναθηναϊκό

Ο Κώστας Μανωλάς στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό
Ο Κώστας Μανωλάς στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό (17/04, 21:30, COSMOTE Sport 1 και Live SPORT24) στη Λεωφόρο με τον Πέδρο Μαρτίνς να έχει καταστρώσει τα πλάνα του. Τα διλήμματα του Πορτογάλου και οι βοήθειες από τον πάγκο.

Ημέρα ντέρμπι αιωνίων η 17η Απριλίου. Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται από τον Παναθηναϊκό (17/04, 21:30, COSMOTE Sport 1 και Live SPORT24) στη Λεωφόρο για την 5η αγωνιστική των playoffs της Super League Interwetten.

Οι ερυθρόλευκοι θέλουν το παιχνίδι απέναντι στους πρασίνους για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Αρχικά υπάρχει το βαθμολογικό κίνητρο. Ο Ολυμπιακός είναι στην πρώτη θέση με 70 πόντους, στο +11 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς θέλει να τελειώνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα με την κατάκτηση του 47ου πρωταθλήματος. Επομένως, το τρίποντο είναι απαραίτητο.

Επίσης, υπάρχει και ο λόγος γοήτρου. Ο Ολυμπιακός έχει αντιμετωπίσει δύο φορές τον Παναθηναϊκό φέτος στην κανονική διάρκεια, ενώ αμφότερες οι αναμετρήσεις έληξαν στο 0-0. Οι ερυθρόλευκοι θα ψάξουν την πρώτη τους νίκη απέναντι στους παίκτες του Γιοβάνοβιτς.

α παίξουμε το ντέρμπι των ντέρμπι. Το πιο σημαντικό παιχνίδι για τους οπαδούς του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Και οι δύο ομάδες θέλουν να το κερδίσουν. Δεν κρίνονται μόνο οι τρεις βαθμοί, αλλά κρίνονται πολλά, είναι πολλά τα κέρδη για την ομάδα που θα νικήσει το παιχνίδι αυτό" είχε δηλώσει άλλωστε ο Πέδρο Μαρτίνς ενόψει του παιχνιδιού.

Οι αριθμοί του Μαρτίνς απέναντι στον Παναθηναϊκό

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει καθίσει στον πάγκο απέναντι στον Παναθηναϊκό σε δώδεκα παιχνίδια. Ο Πορτογάλος προπονητής τα πάει αρκετά καλά απέναντι στους πράσινους, καθώς έχει έξι νίκες, πέντε ισοπαλίες και μόλις μία ήττα.

Η μοναδική ήττα του Μαρτίνς κόντρα στον Παναθηναϊκό ήταν στις 14 Φεβρουαρίου του 2021 στο ματς της 22ης αγωνιστικής της Super League Interwetten, όταν οι πράσινοι είχαν επικρατήσει 2-1. Πέρα από αυτό τον αγώνα ο Πορτογάλος έχει μόνο θετικά αποτελέσματα. Φυσικά, στη Λεωφόρο θέλει να βελτιώσει τους αριθμούς του.

Τα παιχνίδια του Μαρτίνς κόντρα στον Παναθηναϊκό:

  • 16 Ιανουαρίου 2022: Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 0-0
  • 3 Οκτωβρίου 2021: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 0-0
  • 16 Μαΐου 2021: Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 1-4
  • 11 Απριλίου 2021: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 3-1
  • 14 Φεβρουαρίου 2021: Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 2-1
  • 21 Νοεμβρίου 2020: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-0
  • 5 Ιουλίου 2020: Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 0-0
  • 21 Ιουνίου 2020: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 3-0
  • 5 Ιανουαρίου 2020: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-0
  • 22 Σεπτεμβρίου 2019: Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 1-1
  • 17 Μαρτίου 2019: Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 0-3 (οριστική διακοπή στο 70' ενώ ήταν 0-1)
  • 11 Νοεμβρίου 2018: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-1

Οι σκέψεις για την ενδεκάδα

Με προπόνηση στον Ρέντη το Σάββατο (16/4) ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του κόντρα στον Παναθηναϊκό. Αμέσως μετά ο Πέδρο Μαρτίνς ανακοίνωσε την αποστολή της ομάδας του με τους Ροντρίγκες, Μπουχαλάκη να είναι μέσα, ενώ εκτός έμειναν οι Μπα, Κούντε, Ρόνι Λόπες και Ονιεκούρου.

Ο Πορτογάλος προπονητής αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου με σχηματισμό 4-2-3-1. Κάτω από την εστία πρόκειται να βρίσκεται ο Τόμας Βατσλίκ. Ο Παπασταθόπουλος και ο Μανωλάς πιθανότατα να συνθέσουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

Στο ένα άκρο της άμυνας θα αγωνιστεί ο Λαλά, ενώ υπάρχει δίλημμα όσον αφορά στην άλλη θέση. Δηλαδή ενδέχεται να ξεκινήσει ο Σισέ, τον οποίο έχει δοκιμάσει σε αυτή τη θέση στο παρελθόν ο Μαρτίνς. Εάν δεν συμβεί αυτό τότε στα αριστερά θα αγωνιστεί ο συνήθης ύποπτος στα αριστερά, Όλεγκ Ρέαμπτσουκ. Σε αυτή την περίπτωση είναι πιθανό ο Σισέ να πάρει τη θέση του Μανωλά στο κέντρο της άμυνας.

Στον άξονα, όλα δείχνουν, πως ο Εμβιλά και ο Μαντί Καμαρά θα είναι βασικοί. Μπροστά τους πρόκειται να κινείται ο Ζοάο Καρβάλιο, με τον Αγκιμπού Καμαρά να είναι στο ένα επιθετικό άκρο. Βέβαια, αυτοί οι δύο ποδοσφαιριστές συχνά αλλάζουν θέσεις στον αγωνιστικό χώρο, επομένως δεν αποκλείεται να δούμε μετατοπίσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα. Από εκεί και πέρα, ο Μασούρας φαίνεται να έχει "καπαρωμένη" την άλλη θέση των εξτρέμ, με τον Αραμπί να έχει αποκτήσει προβάδισμα έναντι του Τικίνιο.

Ο Πέδρο Μαρτίνς, γι' ακόμη ένα παιχνίδι, έχει "βάθος" στον ρόστερ του. Συγκεκριμένα διαθέσιμοι είναι ο Ροντρίγκες, ο Βαλμπουενά, ο Μπουχαλάκης και ο Φορτούνης. Οι τέσσερις αυτοί ποδοσφαιριστές είναι ικανοί να δώσουν το κάτι παραπάνω ερχόμενοι από τον πάγκο και να αλλάξουν τη ροή του παιχνιδιού. Επομένως, είναι οι πιθανές αλλαγές του Πορτογάλου ανάλογα βεβαίως και τη ροή παιχνιδιού. Ειδικότερα για τον Φορτούνη, ο 29χρονος επιθετικός μέσος, επέστρεψε στα ματς με ΑΕΚ και Σαχτάρ και δείχνει έτοιμος να βοηθήσει όταν χρειαστεί. Όλα τα παραπάνω μένει να ξεκαθαρίσουν και λίγο πριν απ' την έναρξη του αγώνα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ