ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Οι οκτώ λόγοι που θέλει νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Ο Αραμπί πανηγυρίζει γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού
Ο Αραμπί πανηγυρίζει γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός έχει οκτώ λόγους που θέλει να πάρει τη νίκη στο αιώνιο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Απόστολος Νικολαΐδης για την πέμπτη αγωνιστική των playoffs της Super League Interwetten, καθώς η διαφορά από τον δεύτερο ΠΑΟΚ δεν είναι ικανή να επαναπαύσει τους παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς.

Η διαφορά των 11 βαθμών που χωρίζει τον πρωτοπόρο της Super League Interwetten, Ολυμπιακό από με τον δεύτερο ΠΑΟΚ κάνει κάποιους να πιστεύουν ότι επιτρέπει στους ερυθρόλευκους να πάνε πιο ήρεμοι και χαλαροί στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή (17/04, 21:30, COSMOTE Sport 1 και Live SPORT24) στο Απόστολος Νικολαΐδης. Η πραγματικότητα, όμως, είναι διαφορετική.

Ο Πέδρο Μαρτίνς, οι ποδοσφαιριστές και, γενικά, η πειραϊκή ομάδα έχουν πολλούς λόγους που θέλουν τη νίκη στο παιχνίδι εναντίον των πράσινων.

Πρώτον, υπάρχει το βαθμολογικό κίνητρο. Ο Ολυμπιακός θέλει τους τρεις βαθμούς προκειμένου να κάνει ένα ακόμη βήμα για την κατάκτηση του 3ου διαδοχικού πρωταθλήματος και 47ου στην ιστορία του.

Δεύτερον, για λόγους πρεστίζ. Μία νίκη απέναντι στο αιώνιο αντίπαλο, αντιμετωπίζεται διαφορετικά από τον κόσμο και την διοίκηση της πειραϊκής ομάδας.

Τρίτον, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν κερδίσει μέσα στην περίοδο τον Παναθηναϊκό, ούτε καν σκόραραν εναντίον του, καθώς και τα δύο ματς της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος έληξαν 0-0.

Τέταρτον, ο Μαρτίνς και οι παίκτες του Ολυμπιακού ψάχνουν μια ακόμη σπουδαία εκτός έδρας νίκη σε ένα μεγάλο ματς, μετά από εκείνη (3-2) εις βάρος την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ τον περασμένο Νοέμβριο. Διότι, στην κανονικά διάρκεια της Super League Interwetten, η πειραϊκή ομάδα δεν νίκησε εκτός, ούτε τον Παναθηναϊκό (0-0) ούτε τον ΠΑΟΚ (1-1) ούτε τον Άρη (1-2).

Πέμπτον, ο Ολυμπιακός προέρχεται από δύο διαδοχικές ισοπαλίες στα play-offs του πρωταθλήματος και μάλιστα με τον ίδιο σκορ (1-1 με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα, 1-1 με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη) και θέλει να επιστρέψει στις νίκες.

Έκτον, οι ερυθρόλευκοι δεν κέρδισαν στα δύο τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια τους στην διοργάνωση (ήττα 2-1 από τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, ισοπαλία 1-1 με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Ήπειρο) και αυτό θέλουν να το αλλάξουν. Η τελευταία νίκη του Ολυμπιακού μακριά από το Νέο Φάληρο ήταν στον Βόλο, στις 20 Φεβρουαρίου, με το τέρμα του Βαλμπουενά (0-1) στο 81´.

Έβδομον, πρόκειται για μία κρίσιμη αγωνιστική, καθώς ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ παίζουν εκτός έδρας (με τον Παναθηναϊκό και τον Άρη αντίστοιχα) και η πειραϊκή ομάδα θέλει να βγει κερδισμένη. Αν οι ερυθρόλευκοι επιβληθούν των πράσινων και ο δικέφαλος του βορρά ηττηθεί από τους κιτρινόμαυρους, τότε η διαφορά θα εκτοξευθεί στους +14 βαθμούς.

Αντίθετα αν ο Ολυμπιακός ηττηθεί από τον Παναθηναϊκό και ο ΠΑΟΚ κερδίσει τον Άρη, τότε η διαφορά θα μειωθεί στους 8 βαθμούς. Και με τα δύο παιχνίδια ανάμεσα στην πειραϊκή ομάδα και τον δικέφαλο του βορρά να εκκρεμούν. Από την άλλη, δύο ισοπαλίες στα δύο ντέρμπι, πιθανό να βολέψουν τους ερυθρόλευκους, αφού θα παραμείνει η διαφορά των 11 βαθμών και θα απομένουν μόλις έξι αγώνες μέχρι το φινάλε της περιόδου.

Και όγδοον, ο προπονητής και οι παίκτες του Ολυμπιακού θέλουν τη νίκη και για ψυχολογικούς λόγους, ώστε να πορευτούν με άλλη αυτοπεποίθηση ενόψει του πρώτου ημιτελικού του Κυπέλλου εναντίον τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, την Μεγάλη Πέμπτη (21/4). Διότι, είναι διαφορετικό για τους ερυθρόλευκους να ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη έχοντας κερδίσει στη Λεωφόρο και αλλιώς να μην έχουν πετύχει νίκη για τρίτο σερί ματς.

Επίσης πέρα από τα ομαδικά, υπάρχουν και τα ατομικά κίνητρα για τον Μαρτίνς και τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού οι οποίοι επιθυμούν να πανηγυρίσουν τη νίκη εις βάρος του Παναθηναϊκού.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ