ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Η υπόσχεση του Μπρούμα, ο τραυματισμός και τα δύο "όχι" στην Τουρκία

Ο Μπρούμα κατά τη διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακός - ΑΕΛ 5-1 στον οποίο βοήθησε να επιτευχθούν τέσσερα γκολ των Πειραιωτών.
Ο Μπρούμα κατά τη διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακός - ΑΕΛ 5-1 στον οποίο βοήθησε να επιτευχθούν τέσσερα γκολ των Πειραιωτών. EUROKINISSI

To SPORT24 αποκαλύπτει το τρίτο ημίχρονο της συμμετοχής του Μπρούμα κόντρα στη Λάρισα. Το παρασκήνιο της μεταγραφής στον Ολυμπιακό, ο τραυματισμός, οι στόχοι, ο μεγάλος αδερφός, οι δύο μεταγραφές των 15 εκατομμυρίων € και το σούπερ μπόνους.

Αναμφίβολα ήταν το πρόσωπο της αγωνιστικής από πλευράς Ολυμπιακού. “Καλώς τον κι ας άργησε” που λέει και η παροιμία. Ο γεννημένος στη μακρινή Γουινέα Μπισάου, αλλά Πορτογάλος πολίτης και μέλος της Εθνικής ομάδας, Μπρούμα, περίμενε δύο μήνες για να χαμογελάσει.

Πριν από λίγες ώρες, το πρωί της Δευτέρας αναχώρησε με προορισμό τη Λισσαβώνα για να περάσει τα Χριστούγεννα με την οικογένειά του. Θα βρίσκεται πίσω στις 26 του μήνα. Δεν περίμενε να μπει στο αεροπλάνο για να... απογειωθεί, καθώς αυτό είχε συμβεί το απόγευμα της Κυριακής στο τερέν του “Γ. Καραϊσκάκης”. Πιο πολύ απ’ όλους χάρηκε ο ίδιος για την πολύ γεμάτη του εμφάνιση που “τρέλανε” οπαδούς και… αριθμούς, όπως διαβάσατε και στην ανάλυση της Opta.

"ΕΔΕΙΞΑ ΛΙΓΑ ΑΠ’ ΟΣΑ ΜΠΟΡΩ"

"Χάρηκα πολύ που έδειξα λίγα από αυτά που μπορώ να κάνω", έλεγε μετά από το τέλος του χορταστικού 5-1 ο ταχύτατος εξτρέμ στους πολύ δικούς του ανθρώπους. Είναι κουβέντες ενδεικτικές και του τι περιμένει από τον εαυτό του, αλλά και της διάθεσης που ήρθε στην ομάδα του Πειραιά. Θέλει να μείνει για περισσότερο από μια σεζόν, να ριζώσει εδώ. Δεν το κρύβει πως από την πρώτη μέρα ένιωσε πολύ οικεία και με τον συμπατριώτη του προπονητή, αλλά και με την πορτογαλική αποικία που συνάντησε στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη.

Δεν έχει κανένα παράπονο από τις νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν στην καριέρα του. Το αντίθετο. Με τον εαυτό του και την ατυχία του τα είχε το προηγούμενο διάστημα, καθώς για πρώτη φορά στην καριέρα του χρειάστηκε να μείνει εκτός δράσης για δύο μήνες. "Δεν μου έχει ξανασυμβεί να μείνω εκτός τόσο πολύ", λέει ο διεθνής με την Ανδρών της πατρίδας του ποδοσφαιριστής (9 ματς, 1 γκολ). Πράγματι, έφυγε από την Ολλανδία και την Αϊντχόφεν για την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό πριν καλά – καλά το καταλάβει.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΙΣΠΑΝΙΑ

Είχε σούπερ προτάσεις από δύο τουρκικές ομάδες, τη Μπεσίκτας και τη Μπασακσεχίρ που τον γνώριζαν πολύ καλά, λόγω του περάσματός του από τη Γαλατά την περίοδο 2016/2017, σεζόν που είχε 30 συμμετοχές και 11 γκολ στο πρωτάθλημα. Την προηγούμενη χρονιά είχε παίξει δανεικός στην Ισπανία και τη Ρεάλ Σοσιεδάδ, γράφοντας στο κοντέρ 33 συμμετοχές, τις 18 ως αλλαγή, με συγκομιδή 2 γκολ και μία ασίστ.

Το καλοκαίρι, τον χρύσωναν για να επιστρέψει στην Τουρκία, αλλά προτίμησε την “ασφάλεια” της Ελλάδας και της νέας προοπτικής σε μια ομάδα επιπέδου Champions League. Κυριακή 27 Σεπτέμβρη έπαιξε τελευταία φορά με τη φανέλα της PSV και μάλιστα για 90 λεπτά κόντρα στη Χέρακλες εκτός έδρας (1-1) και μέσα στην επόμενη εβδομάδα είχε υπογράψει στους “ερυθρόλευκους”, όντας ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες του ρόστερ. Στις δύο προηγούμενες ομάδες του, τη Λειψία και την Αϊντχόβεν που πλήρωσαν από 15 εκατομμύρια έκαστη για να τον αποκτήσουν, είχε μπόνους μισού εκατομμυρίου € για κάθε σεζόν που μετείχαν στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, πέρα από τις πάγιες αποδοχές του.

"ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΚΟΛ"

Έπειτα από το τελευταίο σφύριγμα στον αγώνα με την ΑΕΛ που πέτυχε το πρώτο του γκολ, έδωσε ασίστ, είχε δοκάρι και συμμετοχή σε 4 από τα 5 τέρματα της ομάδας του έγραψε στο Instagram:

"Πρώτα απ’ όλα θέλω να συγχαρώ την ομάδα για το φανταστικό παιχνίδι που κάναμε και να πω ότι είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος για το πρώτο μου γκολ, στην υπηρεσία μιας πολύ μεγάλης ομάδας που είναι ο Ολυμπιακός".

Αναφορικά με τον τραυματισμό που τον κράτησε εκτός από τις 8 του Νοέμβρη, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι την πάτησε λόγω της δικής του βιασύνης. Ερχόμενος από την Ολλανδία είχε ενοχλήσεις ψηλά στον δικέφαλο. Το ιατρικό τιμ των “ερυθρολεύκων” με επικεφαλής τον Χρήστο Θέο του συνέστησαν να μείνει εκτός για δέκα ημέρες, προκειμένου να “δέσει” ο μυς. Έτσι έγινε, αλλά στη συνέχεια ο Μπρούμα φόρτσαρε απότομα για να παίξει και να “δείξει” με αποτέλεσμα να πάθει υποτροπή μερικές μέρες αργότερα και να χάσει το… φιλέτο του πρώτου γύρου, μαζί και τα περισσότερα παιχνίδια της φάσης των ομίλων του UCL.

ΔΕΝ ΡΙΣΚΑΡΕ Ο ΜΑΡΤΙΝΣ

O Πέδρο Μαρτίνς θα μπορούσε να τον χρησιμοποιήσει και στο ΟΑΚΑ στο μεσοβδόμαδο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Δεν θέλησε να το ρισκάρει βλέποντας και το χάλι του αγωνιστικού χώρου. Κόντρα στην ομάδα της Λάρισας, ωστόσο, είδε τον Μπρούμα που ήθελε και ήξερε καλά από την πατρίδα, μιας και ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στη Σπόρτινγκ.

Στόχος του πλέον είναι η καθιέρωση στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού, κάτι που λογικά δεν θα δυσκολευθεί να πετύχει αν παραμείνει υγιής, αλλά και η επιστροφή στην Εθνική υπό τις εντολές του Φερνάντο Σάντος. Όσο για το καλοκαίρι, παρά τη μεγάλη για τα ελληνικά δεδομένα οψιόν αγοράς, ο Μπρούμα εκτιμά ότι θα προλάβει να γίνει απαραίτητος, ώστε να συνεχίσει με την ερυθρόλευκη φανέλα για αρκετά ακόμη χρόνια.

Εκείνο που τον ενδιαφέρει πέρα από το να γίνει βασική μονάδα είναι να βελτιώσει τους αριθμούς του στα γκολ και τις ασίστ, κάτι που έκανε με πολύ μεγάλη επιτυχία κόντρα στην ΑΕΛ. Το ζητούμενο είναι να το πετύχει και σε ματς ακόμη μεγαλύτερης δυσκολίας σε όλες τις διοργανώσεις και δη στο Europa, όπου θα αντιμετωπίσει την ομάδα που έχει τα δικαιώματά του. Αξίζει να σημειωθεί πως πριν έρθει στον Πειραιά, ο Μπρούμα ήταν δηλωμένος και στην ευρωπαϊκή λίστα της PSV.

ΜΕ ΑΔΕΡΦΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Στην Ελλάδα ζει μαζί με ένα από τα αδέρφια του, ενώ ένα άλλο, ο Μέσκα, είναι ένα χρόνο μεγαλύτερος ηλικιακά και αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία της Κύπρου με τη φανέλα της Δόξας. Στο παρελθόν έχει περάσει από την Αγγλία (Φούλαμ, Κρου), χωρίς να εξασφαλίσει μια μόνιμη θέση σε κάποιο ρόστερ. Κατά σύμπτωση Μπρούμα και Μέσκα αγωνίζονται στις ίδιες θέσεις ως εξτρέμ, με κύριο γνώρισμά τους την εντυπωσιακή ταχύτητα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΕΛ ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ