ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-1: Μοιρασιά στο ντέρμπι

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-1: Μοιρασιά στο ντέρμπι
EUROKINISSI

ΑΕΚ και Ολυμπιακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στο ΟΑΚΑ με γκολ των Βρουσάι (55') και Σιμόες (80'). Οι "ερυθρόλευκοι" έμειναν αήττητοι στο πρωτάθλημα και η διαφορά του +6 από την Ένωση διατηρήθηκε.

Δεν υπήρξε νικητής στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό, σε εξ' αναβολής παιχνίδι για την 1η αγωνιστική της Super League Interwetten (1-1). O Βρουσάι έκανε το 0-1 στο 55', ισοφάρισε στο 80' ο Σιμόες. Ο Ολυμπιακός έμεινε αήττητος και μετά από έντεκα αγώνες βρίσκεται στο +3 από τον δεύτερο Άρη, στο +5 από τον τρίτο ΠΑΟΚ και στο +6 από την τέταρτη ΑΕΚ.

Ο Ολυμπιακός μετρά εννέα νίκες και δύο ισοπαλίες, ενώ η ΑΕΚ έχει πλέον απολογισμό επτά νίκες, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες.

ΑΛΛΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΚΑΜΑΡΑ - ΦΟΡΤΟΥΝΗ ΚΑΙ 0-1 ΜΕ ΒΡΟΥΣΑΪ

Ο Μαρτίνς αποφάσισε να αφήσει εκτός ενδεκάδας Καμαρά και Φορτούνη, αλλά μετά την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου, τους πέρασε στο ματς στο 46'. Αμέσως οι δυο τους βελτίωσαν αισθητά την εικόνα του Ολυμπιακού μεσοεπιθετικά. Η διάταξη των ερυθρόλευκων έμοιαζε περισσότερο πια με 4-4-2 (με Καμαρά κοντά στον Αραμπί) και όχι με 4-2-3-1 όπως άρχισε το παιχνίδι. Αφού στο 52' χάθηκε η ευκαιρία με τον Αραμπί (ξεκίνησε από φοβερή ενέργεια και 40άρα διαγώνια μπαλιά του Φορτούνη) στο 55' ήρθε το γκολ.

Ασίστ Μπουχαλάκη και εξαιρετικό πλασέ του Βρουσάι. Μπορεί αρχικά να καταλογίστηκε οφσάιντ ο εξτρέμ των "ερυθρόλευκων" και να απογοητεύτηκε, αλλά μετά τον έλεγχο της φάσης από το VAR το 0-1 ήταν γεγονός, αφού ο Λόπες τον κάλυπτε. Πρώτο γκολ στην πρώτη του τελική στο πρωτάθλημα.

ΓΚΑΡΣΙΑ ΚΑΙ ΣΙΜΟΕΣ ΤΙΜΩΡΗΣΑΝ ΣΑ - ΣΙΣΕ - ΕΜΒΙΛΑ

Η ΑΕΚ ανέβασε την απόδοσή της και μετά το γκολ κατάφερε να απειλήσει στο 69' με το σουτ του Μάνταλου που έδιωξε σε κόρνερ ο Σα. Ο Ολυμπιακός έβρισκε χώρους και θα μπορούσε να κάνει το 0-2 τόσο με τον Αραμπί στο 67' όσο και στο 68' με τον Φορτούνη.

Ο Καρέρα έκανε τριπλή αλλαγή στο 70', αλλά αλλαγές προσώπων όχι διάταξης (Σάκχοφ αντί Κρίστιτσιτς, Τάνκοβιτς αντί Λιβάγια, Παουλίνιο αντί Μπακάκη). Ο Μαρτίνς απάντησε με εσωτερική αλλαγή, φέρνοντας αριστερά τον Φορτούνη (είχε ελεύθερο ρόλο όταν μπήκε στο ματς) και δεξιά τον Βρουσάι.

Ο Σισέ, όπως στο πρώτο ημίχρονο, έκανε εύκολα το λάθος. Στο 79' δεν κόστισε η απροσεξία του, στο ίδιο λεπτό παραχώρησε εύκολα ένα από τα αρκετά κόρνερ, αλλά αυτό αποδείχθηκε μοιραίο.

Ο... δαίμονας στις εκτελέσεις κόρνερ Γκαρσία την έστειλε στο δεύτερο δοκάρι στο 80' και ο Σιμόες την έστειλα στα δίχτυα, νικώντας στον αέρα τον Εμβιλά. Φέρει ευθύνη και ο Σα που έκανε ένα βηματάκι μπροστά και έχασε τη φάση.

ΤΑΝΚΟΒΙΤΣ ΚΑΙ ΕΜΒΙΛΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΓΚΟΛ

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες έχασαν από μία μεγάλη ευκαιρία. Στο 90' το πλασέ του Τάνκοβιτς πέρασε πάνω από το δοκάρι. Είχε προηγηθεί εντυπωσιακή ενέργεια του Γκαρσία που άφησε πίσω τον Χολέμπας.

Και στο 90'+3' την κεφαλιά του Εμβιλά απομάκρυνε ο Τσιντώτας. Ήταν η τελευταία ευκαιρία πριν από το σφύριγμα της λήξης.

Το παιχνίδι έληξε ισόπαλο (1-1) και μάλλον αφήνει ικανοποιημένες και τις δύο ομάδες όπως εξελίχθηκε.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΑΘΩΝ

Στο πρώτο ημίχρονο είδαμε πολλά φάουλ. Το ένα μετά το άλλο. Σφύριζε εύκολα ο Λετονός Αντρίς Τρεϊμάνις, ήταν και δυνατά τα μαρκαρίσματα στην προσπάθειά των παικτών να διαφυλαχθεί το μηδέν. Πολύ κακό θέαμα σε ένα εξίσου κακό γήπεδο. Οι μπακ δεν ανέβαιναν να βοηθήσουν τους εξτρέμ, αλλά συνέβαινε το αντίθετο. Σισέ και Σεμέδο επιδόθηκαν σε διαγωνισμό του ποιός θα κάνει τα περισσότερα λάθη. Κακά κοντρόλ και λανθασμένοι υπολογισμοί από τους κεντρικούς αμυντικούς των "ερυθρόλευκων".

Είδαμε και ένταση. Χολέμπας με Γκαρσία, Αραμπί με Νεντελτσιάρου. Ο Τιάγκο Σίλβα ήταν άφαντος στο 45λεπτο, πολύ καλά κλεισμένος από τους παίκτες της ΑΕΚ, ενώ Βρουσάι και Μασούρας δεν απείλησαν καθόλου. Ο δεύτερος ανέλαβε όλες τις στατικές φάσεις και από το δικό του πόδι ήρθε η πρώτη σημαντική ευκαιρία, όταν τη καρφωτή κεφαλιά του Αραμπί έδιωξε ο Τσιντώτας.

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΣΤΑ ΚΟΡΝΕΡ Ο ΓΚΑΡΣΙΑ

Σε αντίθεση με τον Λιβάγια που δεν φάνηκε, αν εξαιρεθεί η ωραία ντρίμπλα στον Ραφίνια, ο Γκαρσία ήταν ο καλύτερος για την Ένωση στο 45λεπτο. Όπως στη Ριζούπολη, έτσι και στο ΟΑΚΑ πήγε να βάλει γκολ με απευθείας εκτέλεση κόρνερ, αλλά ο Εμβιλά στο 35' έδιωξε πάνω στη γραμμή. Όπως πολύ επικίνδυνη για την άμυνα του Ολυμπιακού ήταν η εκτέλεση κόρνερ στο 8'. Δεν ήταν μόνο αυτά όμως, καθώς αυτός ήταν που απομάκρυνε τον κίνδυνο από τις εκτελέσεις κόρνερ των φιλοξενούμενων.

Από εκεί και πέρα, υπερβολικά πολλά λάθη εκατέρωθεν, αδυναμία κυκλοφορίας μπάλας, πολυκοσμία στη μεσαία γραμμή. Η κατοχή ήταν υπέρ του Ολυμπιακού, αλλά μέχρι εκεί. Ισορροπημένο 45λεπτο.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΕΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ