FOOTBALL ANALYSIS

Ο Μπρούμα δεν είναι σαν τους άλλους

Ο Μπρούμα
Ο Μπρούμα EUROKINISSI SPORTS

Ο Μπρούμα έλαμψε απέναντι στην ΑΕΛ, έχοντας συμμετοχή στα τέσσερα απ' τα πέντε γκολ του Ολυμπιακού. Ο Ηλίας Καλλονάς αναλύει τη συνεισφορά του Πορτογάλου εξτρέμ που δεν μοιάζει με τους άλλους.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με το εμφατικό 5-1 της ΑΕΛ στο "Γ. Καραϊσκάκης" για τη 13η αγωνιστική της Super League Interwetten και αναδείχθηκε πρωταθλητής χειμώνα, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπρούμα.

Ο Πορτογάλος επέστρεψε στη βασική ενδεκάδα ύστερα από σχεδόν 40 ημέρες και απέδειξε πως πρόκειται για έναν διαφορετικό εξτρέμ από τους υπόλοιπους.

Ο Γιώργος Μασούρας δεν παίζει ως εξτρέμ, αλλά διαθέτει περισσότερο το ένστικτο του σκόρερ, ενώ ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς έχει τη μαχητικότητα και την ικανότητα στο ένας εναντίον ενός, όμως δεν έχει την απειλή και το σκοράρισμα και του Μασούρα.

ΟΛΑ ΣΕ ΕΝΑ

Ο Μπρούμα δείχνει πως μπορεί να τα συνδυάσει όλα. Να έχει μεγάλη συμμετοχή στο παιχνίδι, να πηγαίνει στην προσωπική ενέργεια, να βρίσκεται στις επιθετικές συνεργασίες και να σκοράρει. Όλα σε ένα.

Στο γράφημα της Opta φαίνονται οι ενέργειες του Μπρούμα κόντρα στην ΑΕΛ:

Απέναντι στην ΑΕΛ, ο 26χρονος μεσοεπιθετικός πραγματοποίησε 79 ενέργειες με την μπάλα, την στιγμή που το ρεκόρ των εξτρέμ του Ολυμπιακού, από το 2019 όταν η Opta άρχισε να μετράει τα στατιστικά του ελληνικού πρωταθλήματος, είναι οι 64 ενέργειες του Μασούρα στο περσινό ματς με τη Λαμία.

Συνολικά, ο Μπρούμα ήταν ο τρίτος σε επαφές πίσω από τους Φορτούνη (86) και Εμβιλά (82).

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΑΠ' ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΓΚΟΛ

Μάλιστα, επτά από τις ενέργειες του Μπρούμα έγιναν εντός περιοχής, το οποίο δείχνει πως ο Πορτογάλος είναι ένας ποδοσφαιριστής που πατάει περιοχή και απειλεί με διαφορετικούς τρόπους. Άλλωστε, στον αγώνα με τους "βυσσινί" είχε συμμετοχή στα τέσσερα απ' τα πέντε γκολ της ομάδας του.

Δείγμα των πολύτιμων βοηθειών που είναι ικανός να δώσει σε αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος, όπου οι αντίπαλες ομάδες κλείνουν τους χώρους και επιλέγουν έναν παθητικό ρόλο.

Την ίδια στιγμή, ο Μπρούμα βοήθησε σημαντικά και στον τομέα της ανάπτυξης, δίνοντας δύο πάσες που έφτιαξαν τελική προσπάθεια. Παράλληλα, ήταν πρώτος σε επιτυχημένες πάσες στο αντίπαλο μισό (44), καθώς και πρώτος σε επιτυχημένες πάσες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου (30).

Μάλιστα, οι 30 επιτυχημένες πάσες στο τελευταίο τρίτο αποτελούν την τέταρτη καλύτερη επίδοση παίκτη του Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα, πίσω από εκείνες των Ραφίνια (33), Φορτούνη (32) κόντρα στον Ατρόμητο και Βαλμπουενά (31) απέναντι στον ΠΑΣ.

Στο γράφημα της Opta φαίνονται οι πάσες του Μπρούμα με την ΑΕΛ:

Με το πράσινο χρώμα είναι οι επιτυχημένες και με κόκκινο οι αποτυχημένες πάσες.

ΗΡΘΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ

Το εντυπωσιακό με την περίπτωση του Μπρούμα είναι πως σε πολλά σημεία του παιχνιδιού άλλαζε πλευρές, δημιουργώντας προβλήματα στους αμυντικούς της ΑΕΛ, ενώ λειτουργούσε και ως δεύτερος επιθετικός, στο πλευρό του Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Έβγαλε ενέργεια, είχε ηρεμία στις κινήσεις του και εξαργύρωσε την εμφάνισή του με γκολ και ασίστ.

Σε ένα κρίσιμο σημείο της σεζόν, ο Μαρτίνς φαίνεται πως αποκτά ένα σημαντικό όπλο στη φαρέτρα του τόσο για το ελληνικό πρωτάθλημα όσο και για την Ευρώπη. Τα πάντα πλέον είναι στα... πόδια του Πορτογάλου εξτρέμ.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ