STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ολυμπιακός - ΑΕΛ 5-1: Με... ιπτάμενο Μπρούμα

Ο Μπρούμα πανηγυρίζει το γκολ απέναντι στην ΑΕΛ
Ο Μπρούμα πανηγυρίζει το γκολ απέναντι στην ΑΕΛ EUROKINISSI

Με φοβερό Μπρούμα που ήταν μέσα σε τέσσερα γκολ, ο Ολυμπιακός νίκησε 5-1 την ΑΕΛ για τη 13η αγωνιστική της Super League και αναδείχθηκε πρωταθλητής χειμώνα. Δύο γκολ ο Αραμπί, έφτασε τα έντεκα σε έντεκα συμμετοχές.

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε τη δέκατη νίκη του σε 12 παιχνίδια πρωταθλήματος και αναδείχθηκε πρωταθλητής Χειμώνα. Επικράτησε 5-1 της ΑΕΛ για τη 13η αγωνιστική με κορυφαίο τον Μπρούμα, που βρέθηκε μέσα στα τέσσερα γκολ. Ο Αραμπί πέτυχε δύο γκολ και έκανε το "έντεκα στα έντεκα". Πολύ καλή εμφάνιση από τον Φορτούνη, που έφτασε τις επτά ασίστ.

ΤΟ "ΚΑΘΑΡΙΣΕ" ΜΕ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΜΠΡΟΥΜΑ

Ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να "αυτοκτονήσει" για να μην επικρατήσει της ΑΕΛ. Απλή διαχείριση έπρεπε να κάνει στο δεύτερο ημίχρονο και να έχει υπομονή. Όσο καλός ήταν ο Μπρούμα στο πρώτο μισό, άλλο τόσο και καλύτερος ήταν στο δεύτερο. Στο 65' έδωσε έτοιμο γκολ στον Μασούρα που είχε μπει στον αγώνα στο 57' (3-1).

Είχε προηγηθεί άλλη μια εξαιρετική ενέργεια του Φορτούνη και πάσα στον Πορτογάλο. Στο 79' o Μασούρας έκανε κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, απομακρύντας μετά από εκτέλεση κόρνερ. Ο Μπρούμα εκμεταλλεύτηκε το γλίστρημμα αντιπάλου και αφού ξεκίνησε πίσω από τη σέντρα, έφυγε ταχύτατα στην κόντρα. Μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και "εκτέλεσε" τον Μπάγιτς για το 4-1.

Ο Μπρούμα συνέχισε στον ίδιο εξαιρετικό ρυθμό μέχρι τέλους. Στο 84' έκανε γύρισμα από δεξιά και ο Μιχαήλ στην προσπάθειά του να διώξει έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι και κόρνερ. Στο 87' ο Μασούρας είχε δοκάρι και στο 88' ασίστ. Ο Μπρούμα του πέρασε τη μπάλα και αυτός από αριστερά μέσα από την περιοχή έδωσε στον Αραμπί, ο οποίος σκόραρε με κοντινό πλασέ για το τελικό 5-1.

Το ενδέκατο γκολ σε ισάριθμες συμμετοχές στο πρωτάθλημα.

ΑΣΙΣΤ ΚΑΙ ΓΚΟΛ Ο ΑΡΑΜΠΙ

Ο Μαρτίνς κατέβασε τον Ολυμπιακό με 4-2-3-1 και τον Μπρούμα βασικό για πρώτη φορά μετά τις μετά τις 8 Νοεμβρίου και τον αγώνα με τον ΟΦΗ. Ο Πορτογάλος ξεκίνησε αριστερός εξτρέμ και ήταν πολύ κινητικός. Στο 18' το πλασέ του πέρασε πάνω από δοκάρι, στο 31' την κεφαλιά του έδιωξε δύσκολα ο Μπάγιτς, ενώ στη φάση του 2-1 έκανε την πάσα στον Φορτούνη, πριν αυτός δώσει έτοιμο γκολ στον Αραμπί. Στα μισά του πρώτου ημιχρόνου ο Μπρούμα πέρασε στο δεξί φτερό και ο Φορτούνης αριστερά.

Ο Ολυμπιακός είχε υπομονή στο παιχνίδι του και άνοιξε το σκορ στο 25' με την κεφαλιά του Σουντανί από κεφαλιά πάσα του Αραμπί.

Η ΑΕΛ που κατέβηκε με σοβαρές απουσίες και παρατάχθηκε με νεαρούς ποδοσφαιριστές (ο πολλά υποσχόμενος στόπερ Νίκος Γκοτζαμανίδης έκανε ντεμπούτο στη μεγάλη κατηγορία) έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 32' να σκοράρει, όταν το σουτ του Ηλιάδη έδιωξε με φοβερή εκτίναξη σε κόρνερ ο Σα. Μετά το κόρνερ του Πλατέλλα, βέβαια, ήρθε το 1-1, μετά την κεφαλιά του αφύλαχτου Πινακά, από κεφαλιά - πάσα του Μιχαήλ.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Η 7Η ΑΣΙΣΤ ΤΟΥ ΦΟΡΤΟΥΝΗ

Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ ανώτερος στο πρώτο μισό, δημιούργησε αρκετές τελικές και περιόρισε σε παθητικό ρόλο την ΑΕΛ. Ο Αραμπί που είχε δημιουργήσει το πρώτο γκολ, ήταν αυτός που έκανε το 2-1 για να φτάσει τα δέκα τέρματα σε έντεκα παιχνίδια στη Super League. Το μισό γκολ ανήκε στον Φορτούνη, βέβαια, που έφτασε τις επτά ασίστ.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΕΛ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ