CHAMPIONS LEAGUE

Ολυμπιακός-Ανόρθωση 1-0

Ολυμπιακός-Ανόρθωση 1-0
New Image

Ο ΟΣΦΠ σπατάλησε ένα ημίχρονο κόντρα στην Ανόρθωση, κέρδισε μόλις 1-0 με γκολ του Μπελούτσι και αποκλείστηκε μετά από 11 σερί χρόνια παρουσίας από τους ομίλους του C.L

Οι συνθέσεις των ομάδων
Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Άντζας (70' Πατσατζόγλου), Λεονάρντο, Στολτίδης, Ντουντού (46' Μήτρογλου), Γκαλέτι, Λέτο (63' Τζόρτζεβιτς), Μπελούτσι, Κοβάτσεβιτς.

Ανόρθωση (Τιμούρ Κετσμπάια): Μπεκιάι, Οτσόκολιτς, Κατσαβάκης, Δέλλας, Κωνσταντίνου, Λεϊβακάμπεσι, Ντομπρασίνοβιτς, Πάουλο Κόστα (73' Νικολάου), Λαμπάν, Μπαρτόν (58' Σάβιο), Σόσιν (81' Σαμαράς).

Διαιτητής: Χέρμπερτ Φάντελ (Γερμανία)

Βοηθοί διαιτητή: Μίκε Πίκελ (Γερμανία), Κρίστιαν Ντίνγκερτ (Γερμανία)

Τέταρτος διαιτητής: Χέλμουτ Φλέισχερ (Γερμανία)

Κίτρινες κάρτες: Ντουντού, Γκαλέτι, Λέτο, Λεονάρντο (Ολυμπιακός), Μπαρτόν, Ντομπρασίνοβιτς (Ανόρθωση)

Κόκκινες κάρτες: -
Με μια ματιά
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Νικοπολίδης, με τον Τοροσίδη δεξιά στην άμυνα, τον Λεονάρντο αριστερά και τους Αβραάμ Παπαδόπουλο, Άντζα στο κέντρο της οπισθοφυλακής. Στολτίδης και Ντουντού αγωνίστηκαν ως αμυντικοί μέσοι, τον Γκαλέτι δεξιά στη μεσαία γραμμή, τον Λέτο αριστερά και τον Μπελούτσι πίσω από το μοναδικό προωθημένο Κοβάτσεβιτς.

Από την πλευρά του, ο Τιμούρ Κετσμπάια παρέταξε την Ανόρθωση με τρεις κεντρικούς αμυντικούς και διάταξη 5-4-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Μπεκιάι, με τον Οτσόκολιτς στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Λεϊβακάμπεσι στο αριστερό. Κατσαβάκης, Δέλλας και Κωνσταντίνου ήταν οι τρεις στόπερ. Ντομπρασίνοβιτς και Πάουλο Κόστα αγωνίστηκαν στον άξονα, με τον Λαμπάν δεξιά στη μεσαία γραμμή, τον Μπαρτόν αριστερά και μοναδικό προωθημένο τον Σόσιν.

Η αμυντική τακτική της Ανόρθωσης "εγκλώβισε" τον Ολυμπιακό, ο οποίος στο πρώτο ημίχρονο δεν κατάφερε να αναπτυχθεί και να κάνει παιχνίδι.

Οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν νεύρο στο παιχνίδι τους και ήταν εμφανώς αγχωμένοι στον αγωνιστικό χώρο. Ο κόσμος του Ολυμπιακού με φωνή και τραγούδι προσπάθησε να δώσει ώθηση στην ομάδα του, αλλά η έλλειψη καθαρού μυαλού από τους παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν φανερή, καθώς οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες μπροστά από την αντίπαλη εστία. Γκαλέτι και Λέτο δεν μπορούσαν να διασπάσουν από τα άκρα την καλά οργανωμένη άμυνα της Ανόρθωσης, με τον Μπεκιάι να περνάει ένα άνετο πρώτο ημίχρονο.

Στο 4', η κεφαλιά του Ντομπρασίνοβιτς από το ύψος του πέναλτι κατέληξε άουτ, ενώ στο 17' ο Μπελούτσι εκτέλεσε φάουλ, αλλά δεν είχε δύναμη το σουτ, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει εύκολα ο Μπεκιάι. Τέσσερα λεπτά αργότερα (21'), η Ανόρθωση απείλησε με γκολ την εστία του Ολυμπιακού. Ο Μπαρτόν έκανε τη συρτή σέντρα από τα δεξιά και ο Παπαδόπουλος πρόλαβε την τελευταία στιγμή να διώξει την μπάλα πριν ο Λαμπάν κάνει την προβολή από το ύψος τη μικρής περιοχής. Στο 29', το σουτ του Γκαλέτι από τα αριστερά, λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, αποδείχθηκε εύκολη λεία για τον Μπεκιάι, ο οποίος μπλόκαρε την μπάλα.

Η καλύτερη φάση του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος σημειώθηκε στο 36', όταν ο Λέτο τροφοδότησε τον Κοβάτσεβιτς μέσα στη μεγάλη περιοχή, ο Σέρβος επιθετικός γύρισε το σώμα του, επιχείρησε το αριστερό σουτ από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία της Ανόρθωσης. Το πρώτο ημίχρονο έληξε, με την προβολή του Σόσιν στο 45', στην εκτέλεσε κόρνερ του Πάουλο Κόστα από τα αριστερά

Ο Κοβάτσεβιτς ήταν απελπιστικά μόνος την επίθεση. Με την έναρξη της επανάληψης, ο Βαλβέρδε αντικατέστησε τον Ντουντού με τον Μήτρογλου, ο οποίος πλαισίωσε τον Σέρβο στη γραμμή κρούσης.

Ο Ολυμπιακός ήταν φανερό πως ήθελε ένα γκολ για να... λυθούν οι παίκτες του και να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση. Αυτό το γκολ ήρθε στο 53ο λεπτό! Ο Μπελούτσι με δεξί σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Μπεκιάι και το φαληρικό γήπεδο... τινάχτηκε στον αέρα.

Με τους φιλάθλους όρθιους να φωνάζουν συνεχώς, ο Ολυμπιακός πίεσε ασφυκτικά την εστία του Μπεκιάι, αλλά ο Αλβανός τερματοφύλακας ήταν σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση. Στο 57' ο Λέτο πάσαρε στον Μήτρογλου, ο οποίος έκανε το αριστερό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, όμως ο Μπεκιάι μπλόκαρε σταθερά. Στο 59', ο Γκαλέτι σούταρε έξω από τη μεγάλη περιοχή, πάλι ο τερμαοφύλακας της Ανόρθωσης δήλωσε "παρών", αποκρούοντας σε κόρνερ. Στο 64', ο κορυφαίος Μπελούτσι σούταρε αυτή τη φορά με το αριστερό έξω από τη μεγάλη περιοχή, με τον Μπεκιάι να διώχνει σε κόρνερ.

Και οι δέκα παίκτες της Ανόρθωσης έπαιζαν πίσω από τη σέντρα. Ο Βαλβέρδε ρίσκαρε και απέσυρε τον Άντζα για να βάλει στα χαφ έναν κεντρώο παίκτη, τον Πατσατζόγλου. Στο 70', ο Τζόρτζεβιτς εκτέλεσε φάουλ απευθείας, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπεκιάι. Στο 75', ο Μήτρογλου σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα κόντραρε σε αντίπαλα σώματα και κατέληξε κόρνερ.

Η Ανόρθωση έπαιζε μόνο άμυνα. Ο Ολυμπιακός έπαιζε φουλ επίθεση. Στο 76', ο Μπελούτσι τροφοδότησε τον Τοροσίδη σε θέση μέσα δεξιά, ο Έλληνας αμυντικός έκανε το γύρισμα προς τον αμαρκάριστο Μήτρογλου, αλλά ο Μπεκιάι μπλόκαρε, καθώς η πάσα ήταν κακή. Καταιγισμός ευκαιριών για τον Ολυμπιακό, κάθε λεπτό και μία φάση. Στο 78', ο Τζόρτζεβιτς έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Μήτρογλου έπιασε την κεφαλιά από πλεονεκτική θέση, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Ο χρόνος κυλούσε, δεύτερο γκολ δεν ερχόταν για τον Ολυμπιακό. Ο εκνευρισμός δεν έκανε την εμφάνισή του μόνο στους παίκτες, αλλά και στις εξέδρες, όπο οπαδοί της πειραϊκής ομάδας συνεπλάκησαν μεταξύ τους προς το τέλος του αγώνα. Το σκορ δεν άλλαξε και η Ανόρθωση πήρε την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Συνέντευξη Τύπου
Ερνέστο Βαλβέρδε: " Είναι μία δύσκολη κατάσταση για την ομάδα, γιατί συμμετέχει εδώ και πολλά χρόνια στη διοργάνωση. Προφανώς είναι κάτι που κανείς δεν επιθυμούσε. Το ποδόσφαιρο δεν είναι θετική επιστήμη δυστυχώς. Μερικές φορές κερδίζεις, μερικές όχι. Εμείς μπήκαμε στο γήπεδο θέλοντας να πετύχουμε το δεύτερο γκολ πριν πετύχουμε το πρώτο και αυτό μας δημιούργησε άγχος. Μας έλειπε η ηρεμία, δεν μπορούσαμε να σταθούμε απέναντι στην Ανόρθωση και καταλαβαίναμε κάθε λεπτό που περνούσε πως ήταν εναντίον μας. Το γκολ που μπήκε μάς ενθάρρυνε, αλλά έπρεπε να μπει γρήγορα και το δεύτερο. Αφού δεν τα καταφέραμε, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά για μας. Χωρίς αμφιβολία, μεγάλο μέρος της πρόκρισης χάθηκε στο πρώτο παιχνίδι. 'Οταν τελειώνει κάποιο παιχνίδι είναι πολύ εύκολο να το αναλύσουμε. Την περασμένη εβδομάδα παίξαμε με το ίδιο σύστημα και βάλαμε τέσσερα γκολ (σ.σ. φιλικό με Αλ Χιλάλ). Στο πρώτο ματς το πρόβλημά μας ήταν ότι δεν καταφέραμε να κάνουμε πολλές σέντρες. Αυτό φαίνεται στο τέλος όταν παίζεις απέναντι σε έναν τοίχο, από τον οποίο δεν μπορεί να περάσει η μπάλα. Ξέραμε πως η αντίπαλη ομάδα θα κλειστεί. Αυτό ακριβώς θέλαμε να αποφύγουμε. Θέλαμε οι σέντρες μας να είναι πιο πετυχημένες. Είναι μία δύσκολη κατάσταση. Όμως σκέφτομαι περισσότερο την ομάδα, παρά τον εαυτό μου. Ήρθα να βοηθήσω. Χάσαμε την πρόκριση και δεν κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε. Η γραμμή από το θρίαμβο στην αποτυχία είναι λεπτή, εξαρτάται και από ένα χαμένο πέναλτι. Αποτύχαμε, πρέπει να το αποδεχθούμε. Είμαστε όλοι υπεύθυνοι, όσοι ανήκουμε στην ομάδα. Παίκτες, προπονητές. Η ευθύνη ανήκει στον προπονητή για ό,τι συμβαίνει στην ομάδα, ακόμα και για ένα χαμένο πέναλτι. Πρέπει να αποδεχθούμε τον αποκλεισμό. Σε δύο παιχνίδια κάναμε περίπου είκοσι ευκαιρίες και βάλαμε ένα γκολ. Οι προπονητές κρίνονται από τα αποτελέσματα. Δεν μπορώ να σας απαντήσω για το ποια θα είναι η σχέση μου από εδώ και πέρα με τη διοίκηση. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να σκέφτομαι τις μεταγραφές. Το ρόστερ που έχω στη διάθεσή μου είναι το καλύτερο δυνατό".

Τιμούρ Κετσμπάια: " Συγχαρητήρια στα παιδιά. Ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα, δεν περιμέναμε αυτό το γεγονός. Είναι σημαντικό για μία μικρή χώρα σαν την Κύπρο. Είναι σα να κερδίσαμε το Τσάμπιονς Λιγκ. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια για να φτάσουμε μέχρι εδώ. Στους ομίλους θέλουμε να διασκεδάσουμε. Θα παίξουμε χωρίς άγχος και η πίεση. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ μεγάλη ομάδα με 11 πρωταθλήματα σε 12 χρόνια. Σημασία έχει ότι πήραμε την πρόκριση και είμαστε εμείς στους ομίλους, δεν μας ενδιαφέρει πως ήρθε η πρόκριση. Δεν με απασχολεί τι θα κάνουμε στους ομίλους. Η αλήθεια είναι πως περίμενα μεγαλύτερη πίεση από τον Ολυμπιακό. Στη Βιέννη με τη Ραπίντ πιεστήκαμε πιο πολύ. Πάντως, παίζαμε κι εμείς, δεν έπαιζε μόνο ο Ολυμπιακός. Μέτρησε η καρδιά, η θέληση και η προσπάθεια. Μας υποτίμησε ο Ολυμπιακός. Δείξαμε ότι μπορούμε να παίξουμε κι εμείς ποδόσφαιρο. Όσο ζεις ονειρεύεσαι και ό,τι καταφέρουμε από εδώ και πέρα. Αρκεί φυσικά να υπάρξει προσπάθεια".

*Vodafone MVP της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την Ανόρθωση αναδείχθηκε ο Φερνάντο Μπελούτσι.

*Κόπηκαν 27.904 εισιτήρια και εισπράχθηκαν 519.685 ευρώ.
Όλα τα λεφτά...
Ο Μπελούτσι πάλευε κυριολεκτικά μόνος του. Σκόραρε, δημιούργησε, έχασε ευκαιρίες. Ήταν ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Η Ανόρθωση ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος δεν πέρασε τη σέντρα. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Το γκολ του Μπελούτσι:

To Live του αγώνα...
Του Γρηγόρη Μπάτη

Στοιχεία Αγώνα
Γήπεδο: "Γ. Καραϊσκάκης"
Διαιτητής: Χέρμπερτ Φάντελ(Γερμανία)
Βοηθοί: Πίκελ, Ντίνγκερτ

Σχόλιο
Επίθεση με αντικείμενα δέχτηκαν φίλοι της Ανόρθωσης έξω από το "Γεώργιος Καραϊσκάκης" από οπαδούς του Ολυμπιακού.
Η 11άδα των γηπεδούχων Oλυμπιακός
(Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Άντζας, Λεονάρντο, Στολτίδης, Ντουντού, Γκαλέτι, Λέτο, Μπελούτσι, Κοβάτσεβιτς.
Η 11άδα των φιλοξενούμενων Ανόρθωση
(Τιμούρ Κετσπάγια): Μπεκιάι, Οτσόκολιτς, Κατσαβάκης, Δέλλας, Κωνσταντίνου, Λεϊβακάμπεσι, Ντομπρασίνοβιτς, Πάουλο Κόστα, Λαμπάν, Μπαρτόν, Σόσιν
1' Έναρξη αγώνα
Στην σέντρα οι παίκτες της Ανόρθωσης.
4' Κεφαλιά Ανόρθωση Ντομπρασίνοβιτς
Ύστερα από κόρνερ ο Ντομπρασίνοβιτς πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή όμως η μπάλα πέρασε άουτ.
9' Σχόλιο
Δυνατό ξεκίνημα και από τις δύο ομάδες με πάθος και πολλά λάθη.
16' Σχόλιο
Τίποτα το ιδιαίτερο μέχρι στιγμής στο ματς, με την Ανόρθωση να θέλει να αιφνιδιάσει πετυχαίνοντας ένα γρήγορο γκολ, ενώ οι ερυθρόλευκοι προσπαθούν να βρουν τα πατήματα τους στο γήπεδο.
16' Κίτρινη κάρτα Ανόρθωση Μπαρτόν
17' Ευκαιρία Oλυμπιακός Μπελούτσι
Ωραία εκτέλεση φάουλ του Μπελούτσι λίγα μέτρα έξω από την περιοχή, ο Μπεκιάι μπλοκάρει την μπάλα.
21' Ευκαιρία Ανόρθωση Μπαρτόν
Επικίνδυνη συρτή σέντρα του Μπαρτόν από δεξιά, ο Παπαδόπουλος προλαβαίνει να διώξει πριν ο Λαμπάν κάνει την προβολή.
23' Κίτρινη κάρτα Oλυμπιακός Ντουντού
25' Σχόλιο
Το ματς μέχρι στιγμής εξελίσσεται ιδανικά για την Ανόρθωση καθώς δεν έχει καθόλου ρυθμό, με τους Κύπριους να καταστρέφουν το παιχνίδι των ερυθρόλευκων.
29' Σουτ Oλυμπιακός Γκαλέτι
Δυνατό σουτ του Γκαλέτι από τα αριστερά λίγο έξω από την περιοχή, ο Μπεκιάι μπλοκάρει την μπάλα.
31' Κεφαλιά Oλυμπιακός Μπελούτσι
Σέντρα του Τοροσίδη από τα δεξιά, ο Μπελούτσι κάνει την κεφαλιά όμως η μπάλα περνάει πάνω από τα δοκάρια του Μπεκιάι.
34' Σχόλιο
Ο Ολυμπιακός πιέζει την άμυνα της Ανόρθωσης, με ανορθόδοξο όμως τρόπο.
36' Ευκαιρία Oλυμπιακός Κοβάτσεβιτς
Ωραία μπαλιά του Λέτο για τον Κοβάτσεβιτς που κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα περνάει άουτ.
37' Κίτρινη κάρτα Oλυμπιακός Γκαλέτι
41' Σχόλιο
Το άγχος και η πίεση έχουν εγκλωβίσει τους παίκτες του Ολυμπιακού.
44' Κίτρινη κάρτα Oλυμπιακός Λέτο
45' Ευκαιρία Ανόρθωση Σόσιν
Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Πάουλο Κόστα, ο Σόσιν έκανε την προβολή, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
52' Σχόλιο
Νευρικά μπήκαν και στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Ολυμπιακού.
52' Σουτ Oλυμπιακός Γκαλέτι
Δυνατό δεξί σουτ του Γκαλέτι λίγο έξω από την περιοχή, ο Μπεκιάι διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ.
53' Γκολ Oλυμπιακός Μπελούτσι
Εκπληκτικό γκολ από το Μπελούτσι. Με δεξί σουτ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή ο Αργεντινός μέσος στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της Ανόρθωσης.
56' Κίτρινη κάρτα Ανόρθωση Ντομπρασίνοβιτς
57' Ευκαιρία Oλυμπιακός Μήτρογλου
Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Εξαιρετική πάσα από τον Λέτο για τον Μήτρογλου που μέσα από την περιοχή κάνει καλό σουτ, όμως ο Μπεκιάι με δεύτερη προσπάθεια μπλοκάρει την μπάλα.
58' Αλλαγή παίκτη Ανόρθωση
Ο Σάβιο παίρνει την θέση του Μπαρτόν.
59' Ευκαιρία Oλυμπιακός Γκαλέτι
Ωραίο σουτ του Γκαλέτι έξω από την περιοχή, ο Μπεκιάι πέφτει στην δεξιά γωνία και διώχνει σε κόρνερ.
63' Αλλαγή παίκτη Oλυμπιακός
Ο Τζόρτζεβιτς παίρνει την θέση του Λέτο.
64' Ευκαιρία Oλυμπιακός Μπελούτσι
Τρομερό σουτ του Μπελούτσι έξω από την περιοχή, ο Μπεκιάι με εξαιρετική επέμβαση διώχνει σε κόρνερ.
67' Σχόλιο
Ο Ολυμπιακός πιέζει ασφυκτικά την άμυνα της Ανόρθωσης, όμως ο χρόνος είναι ο μεγάλος αντίπαλος...
70' Αλλαγή παίκτη Oλυμπιακός
Ο Πατσατζόγλου παίρνει την θέση του Άντζα.
70' Ευκαιρία Oλυμπιακός Τζόρτζεβιτς
Εξαιρετική εκτέλεση φάουλ από τον Τζόρτζεβιτς, η μπάλα περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπεκιάι.
73' Αλλαγή παίκτη Ανόρθωση
Ο Νικολάου παίρνει την θέση του Πάουλο Κόστα.
75' Ευκαιρία Oλυμπιακός Μήτρογλου
Σουτ του Μήτρογλου μέσα από την περιοχή, η μπάλα κοντράρει και καταλήγει κόρνερ.
78' Ευκαιρία Oλυμπιακός Μήτρογλου
Ωραία σέντρα του Τζόρτζεβιτς από τα αριστερά, ο Μήτρογλου πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα περνάει άουτ.
80' Σουτ Oλυμπιακός Στολτίδης
Δυνατό σουτ του Στολτίδη έξω από την περιοχή, η μπάλα καταλήγει με κόντρα σε κόρνερ.
81' Αλλαγή παίκτη Ανόρθωση
Ο Σαμαράς παίρνει την θέση του Σόσιν.
83' Κίτρινη κάρτα Oλυμπιακός Λεονάρντο
90' Σχόλιο
Όσο κι αν πίεσαν οι παίκτες του Ολυμπιακού, όσες ευκαιρίες κι αν χάθηκαν, η τύχη τους γύρισε την πλάτη και σ' αυτόν τον αγώνα.
90' Έναρξη καθυστερήσεων +3 λεπτά
93' Λήξη αγώνα
Ο αγώνας τελειώνει και η Ανόρθωση πήρε το εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League.














































TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ