ΤΣΕΛΣΙ

Ο Ζορζίνιο κάνει συνεδρίες με ψυχοθεραπευτή μαχητών του UFC

Ο Ζορζίνιο πανηγυρίζει γκολ της Τσέλσι κόντρα στην Μπρέντφορντ για το League Cup | 22 Δεκεμβρίου 2021
Ο Ζορζίνιο πανηγυρίζει γκολ της Τσέλσι κόντρα στην Μπρέντφορντ για το League Cup | 22 Δεκεμβρίου 2021 @2021 JKIRSTY WIGGLESWORTH/AP IMAGES

Ο Ζορζίνιο δίνει αγώνα για να κρατήσει δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη, έχοντας πολλές υποχρεώσεις τόσο με την Τσέλσι όσο και με την εθνική Ιταλίας και σε αυτόν έχει έναν πολύτιμο σύμμαχο: τον Βραζιλιάνο ψυχοθεραπευτή, Ραφαέλ Μπαρέιρος.

Η ζωή ενός διάσημου αθλητή φαντάζει αρκετά ελκυστική για το πλατύ φίλαθλο κοινό λόγω των πολλών προνομίων που απολαμβάνει, αυτό όμως δεν σημαίνει πως τα αγαθά κερδίζονται εύκολα και αγόγγυστα.

Οι υποχρεώσεις ενός ποδοσφαιριστή τη σύγχρονη εποχή είναι πολλές και η περίπτωση του Ζορζίνιο είναι ενδεικτική, με τον μέσο της Τσέλσι και της εθνικής Ιταλίας να συνεργάζεται για πάνω από έναν χρόνο με έναν διάσημο συμπατριώτη του ψυχοθεραπευτή.

Πρόκειται για τον 32χρονο Βραζιλιάνο Ραφαέλ Μπαρέιρος, ο οποίος ειδικεύεται στη νευρογλωσσολογία και την υπνοθεραπεία και ο οποίος άρχισε να δουλεύει με τον Ζορζίνιο πριν από την έναρξη του Euro 2020.

"Δεν κάνω υπνοθεραπείες με τον Ζορζίνιο επειδή δεν έχει κάποια ψυχικά τραύματα ή άλλα θέματα που δεν τα έχει λύσει. Τον βοήθησα να μάθει να διαλογίζεται. Δουλεύω πολύ στη συναισθηματική πλευρά.

Αυτό που κάνει κατά τη διάρκεια του διαλογισμού, τού δίνει τη δυνατότητα να συγκεντρωθεί και να βρει ισορροπία κατά τη διάρκεια των αγώνων, ιδιαίτερα όταν η αντίπαλη ομάδα τον πιέζει και οι οπαδοί της βρίσκονται στην πλάτη του και του ασκούν πίεση με τις φωνές τους.

Η διδασκαλία μου, τού επιτρέπει να ξεκινά κάθε παιχνίδι νιώθοντας φρέσκος και γεμάτος ψυχική ενέργεια", αποκάλυψε ο Μπαρέιρος σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τρίτη (5/4) στην Daily Mail, με τον διάσημο ψυχοθεραπευτή (αριθμεί 137 χιλιάδες ακόλουθους στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram) να παραδέχεται πως μέσω των social media έγινε η γνωριμία του με τον Ζορζίνιο.

"Δεν με ενδιέφερε πραγματικά το ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια, οπότε μου προκάλεσε μεγάλη έκπληξη που ακολούθησε το λογαριασμό μου. Ήξερα ότι έπαιζε για την Τσέλσι και ανταλλάξαμε μηνύματα. Πρότεινα να συνεργαστούμε και συμφώνησε.

Ακόμα με εκπλήσσει που βρίσκει χρόνο. Είναι πολύ απασχολημένος, όπως κι εγώ, αλλά είναι τόσο αφοσιωμένος. Δεν χάνει ποτέ μια συνεδρία και κάνει ασκήσεις διαλογισμού για πέντε έως δέκα λεπτά κάθε μέρα", ανέφερε στη συνέντευξή του ο Μπαρέιρος, ο οποίος για ένα διάστημα 10 μηνών είχε επικοινωνία -λόγω κορονοϊού- μόνο μέσω Zoom με τον 30χρονο μέσο των μπλε.

Το πρώτο τους ραντεβού έγινε -επιτέλους- στο Λονδίνο

Ωστόσο, το περασμένο Σαββατοκύριακο επισκέφτηκε το Λονδίνο για να δει διά ζώσης το ματς της Premier League μεταξύ της Τσέλσι με την Μπρέντφορντ (ήττα με 4-1 για τους πρωταθλητές Ευρώπης), με τον Βραζιλιάνο ψυχοθεραπευτή να μη χάνει την ευκαιρία και να συναντάει τόσο την οικογένεια του Ζορζίνιο όσο και αρκετούς συμπαίκτες του.

"Πρέπει να βρεις συναισθηματική σταθερότητα σε δύσκολες στιγμές. Αλλά και αυτό δεν εγγυάται τη νίκη. Το ποδόσφαιρο είναι ένα ομαδικό άθλημα, επομένως ακόμα και ο καλύτερα προετοιμασμένος παίκτης εξαρτάται από τους συμπαίκτες του για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Ναι, έχασε ένα σημαντικό πέναλτι για την Ιταλία εναντίον της Ελβετίας και μιλήσαμε γι' αυτό. Ίσως ο γκολκίπερ των Ελβετών, ο Ζόμερ, να ήταν πιο συγκεντρωμένος.

Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να μην τα παρατάς, πρέπει να εκπαιδεύσεις το μυαλό σου και το σώμα σου και να αποδεχτείς την ήττα ως μάθημα", δήλωσε χαρακτηριστικά για την πρόσφατη άσχημη εμπειρία του Ζορζίνιο με τα δύο χαμένα πέναλτι κόντρα στους Ελβετούς, που επηρέασε έμμεσα τη μη παρουσία της σκουάντρα ατζούρα στα τελικά του προσεχούς Μουντιάλ.

Ο Ζορζίνιο είναι ένας από τους διάσημους πελάτες του

Στο πελατολόγιο του Μπαρέιρος βρίσκονται επίσης αθλητές του MMA και του UFC όπως και επιχειρηματίες, με τον ίδιο να δίνει και μία απάντηση σε όσους διατυμπανίζουν πως ένας προπονητής μυαλού (mental coach) είναι υπερεκτιμημένη έννοια, λέγοντας χαρακτηριστικά:

"Αρχικά με εκνεύρισε το γεγονός ότι οι άνθρωποι αμφέβαλλαν για πτυχές της δουλειάς μου. Και κάποιοι από αυτούς πιστεύουν ότι η υπνοθεραπεία είναι όπως στις ταινίες. Αλλά δεν είναι έτσι.

Το άτομο παραμένει σε εγρήγορση, έχει τις αισθήσεις του, αλλά άθελά του αναφέρει πράγματα που αποκαλύπτουν τη ρίζα του προβλήματος.

Έχω επιτύχει ένα επίπεδο αναγνώρισης τα τελευταία δύο χρόνια και τα αποτελέσματα του ινστιτούτου "RafaelBarreiros7" δείχνουν την αξία της δουλειάς μου".

Όπως μάλιστα αναφέρει με νόημα η Daily Mail: "Εάν αυτό δεν σας πείθει, τότε τα μετάλλια του νικητή του Ζορζίνιο από το Euro 2020, το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ Cup και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων της FIFA θα έπρεπε να το έχουν ήδη κάνει".

TAGS ΤΣΕΛΣΙ PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ