ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ

Ζορζίνιο: "Τα πέναλτι που έχασα στα ματς με Ελβετία θα με στοιχειώνουν μια ζωή"

Ο Αλιόσκι δίνει το χέρι στον Ζορζίνιο μετά τη νίκη της Βόρειας Μακεδονίας και τον αποκλεισμό της Ιταλίας από το Μουντιάλ 2022
Ο Αλιόσκι δίνει το χέρι στον Ζορζίνιο μετά τη νίκη της Βόρειας Μακεδονίας και τον αποκλεισμό της Ιταλίας από το Μουντιάλ 2022 © 2022 ANTONIO CALANNI / AP IMAGES

Ο Ζορζίνιο αποδείχθηκε μοιραίος στις δύο αναμετρήσεις της Ιταλίας με την Ελβετία στα προκριματικά του Μουντιάλ, καθώς αστόχησε δις στα πέναλτι, στερώντας τις νίκες από την ομάδα του, γεγονός που όπως τόνισε μετά τον αποκλεισμό θα τον βαραίνει για πάντα.

Ο Ζορζίνιο έκανε δύο φορές λάθος σε ισάριθμους αγώνες της Ιταλίας εναντίον της Ελβετίας στον πρώτο γύρο των προκριματικών του Παγκόσμιου Κυπέλλου 2022.

Η ιστορία θα γραφόταν διαφορετικά, αν ο μέσος της Τσέλσι δεν αστοχούσε δις από τη λευκή βούλα, στερώντας έτσι από την "σκουάντρα ατζούρα" δύο νίκες που θα την τοποθετούσαν στην πρώτη θέση του τρίτου ομίλου, πάνω από τους γείτονές της.

Στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι, η Ιταλία κέρδισε πέναλτι στο 51', αλλά το σουτ του Ζορζίνιο πήγε στο κέντρο της εστίας του Ζόμερ, ο οποίος έπεσε σωστά και μπλόκαρε, με το ματς να λήγει 0-0.

Στον δεύτερο αγώνα, ο Ιταλός διεθνής αστόχησε εκ νέου από τα 11 βήματα, αυτή τη φορά στο 90ο λεπτό, στέλνοντας την μπάλα πολύ ψηλά, με το σκορ στο Ολίμπικο να μένει στο 1-1.

Όπως αποκάλυψε ο 30χρονος μετά τον αποκλεισμό των Πρωταθλητών Ευρώπης από τη Βόρεια Μακεδονία, οι δύο αστοχίες του υπήρξαν καθοριστικές για την αδυναμία πρόκρισης της εθνικής του ομάδας και αυτό είναι κάτι που θα το "κουβαλά" για μια ζωή.

"Πονάω όταν το σκέφτομαι, γιατί το σκέφτομαι ακόμα και θα με στοιχειώνει για το υπόλοιπο της ζωής μου. Το να είσαι σε αυτή τη θέση δύο φορές και να μην μπορείς να βοηθήσεις την ομάδα σου και τη χώρα σου είναι κάτι που θα το έχω μαζί μου για πάντα και με βαραίνει.

Οι άνθρωποι λένε ότι πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι μας και να συνεχίσουμε, αλλά είναι δύσκολο. Δεν μπορώ να εξηγήσω τι συνέβη", ανέφερε ο μέσος της Τσέλσι στο RAI Sport.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ