ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ιταλία - Βόρεια Μακεδονία 0-1: Ο Τραϊκόβσκι άφησε εκτός Μουντιάλ τους πρωταθλητές Ευρώπης

Ο Ντομένικο Μπεράρντι απογοητευμένος μετά τον αποκλεισμό της Ιταλίας
Ο Ντομένικο Μπεράρντι απογοητευμένος μετά τον αποκλεισμό της Ιταλίας © 2022 ANTONIO CALANNI/AP IMAGES

Το γκολ του Αλεκσάνταρ Τραϊκόβσκι στις καθυστερήσεις έκανε την έκπληξη των προκριματικών, αφού με το 1-0 επί της Ιταλίας η Βόρεια Μακεδονία προκρίθηκε στον τελικό των μπαράζ κι οι πρωταθλητές Ευρώπης μένουν εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου για δεύτερο σερί τουρνουά.

Από την κόλαση στον παράδεισο και ξανά στην κόλαση. Η Ιταλία απουσίασε από το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018, κατέκτησε το Euro 2020 και θα απουσιάσει κι από το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022! Το μακρινό σουτ του Αλεκσάνταρ Τραϊκόβσκι στις καθυστερήσεις έγραψε το 1-0 για τη Βόρεια Μακεδονία στο "Ρέντζο Μπαρμπέρα" κι έκανε τη μεγάλη έκπληξη των μπαράζ μέχρι στιγμής.

Η "σκουάντρα ατζούρα" ήταν καλύτερη αλλά πολύ σπάταλη στις ευκαιρίες της και το πλήρωσε στο τέλος. Η Βόρεια Μακεδονία ετοιμάζεται για τον νυν υπέρ πάντων αγώνα της κόντρα στην Πορτογαλία στον τελικό της Τρίτης στο Πόρτο για μια θέση στο Κατάρ.

Η Ιταλία είχε από νωρίς το πάνω χέρι στον αγωνιστικό χώρο, με τις... ευλογίες των φιλοξενουμένων. Η αμυντική λειτουργία τους ήταν αρκετά καλή και στόχευσε κυρίως στο να εμποδίσουν χώρους για τον Λορέντζο Ινσίνιε και τον Ντομένικο Μπεράρντι.

Ένα λάθος του Στόλε Ντιμιτριέβσκι παραλίγο να καταστρέψει το πλάνο, όμως η πάσα του τερματοφύλακα της Βόρειας Μακεδονίας στον Μπεράρντι δεν αξιοποιήθηκε από τον Ιταλό επιθετικό της Σασουόλο.

Η φάση αυτή αφύπνισε τους Ιταλούς που άρχισαν να απειλούν, όμως ο Ντιμιτριέβσκι ήταν αρκετά προσηλωμένος από εκεί και πέρα και κράτησε το μηδέν στο 1ο ημίχρονο.

Στο 2ο μέρος, η "σκουάντα ατζούρα" συνέχισε να πιέζει και να δημιουργεί καλές στιγμές. Οι Μπεράρντι και Ινσίνιε πότε ήταν άστοχοι και πότε έπεφταν θύμα καλής θέσης αντιπάλου, που έβαζε μπλοκ στις προσπάθειές τους.

Η είσοδος του Τζιάκομο Ρασπαντόρι δεν άλλαξε πολλά πράγματα ως προς την ευστοχία των γηπεδούχων, ενώ εκείνη των Λορέντζο Πελεγκρίνι και Σάντρο Τονάλι επιχείρησε να κρατήσει την μπάλα έξω από την περιοχή των Βορειομακεδόνων. Οι παίκτες του Μπλαγκόγια Μιλέβσκι εξακολούθησαν να αμύνονται μαζικά, αλλά και σωστά. Παρότι είχαν μόλις τρεις τελικές σε 90 λεπτά, δεν έμοιαζαν να ενδιαφέρονται γι' αυτό, παρά μόνο για να κρατήσουν το μηδέν.

Δεν το κατάφεραν. Στην επίθεση! Ένα μακρινό σουτ του Τραϊκόβσκι στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων νίκησε τον Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα, κάνοντας το 1-0 και προκαλώντας... εισβολή του πάγκου στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσει. Όταν το παιχνίδι άρχισε ξανά, η Ιταλία είχε μια τελευταία ευκαιρία, αλλά ξανά μια κόντρα στράβωσε το πλάνο.

Το 1-0 ήταν γεγονός. Η Βόρεια Μακεδονία προκρίθηκε στον τελικό των μπαράζ όπου θα αντιμετωπίσει στο "Ντραγκάο" την Πορτογαλία, ενώ η Ιταλία γνώρισε για πρώτη φορά εντός έδρας ήττα σε προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ύστερα από 48 νίκες και 11 ισοπαλίες.

ΙΤΑΛΙΑ: Ντοναρούμα, Φλορέντζι, Μαντσίνι (90' Κιελίνι), Μπαστόνι, Έμερσον, Μπαρέλα (77' Τονάλι), Ζορζίνιο, Βεράτι, Μπεράρντι (89' Ζοάο Πέντρο), Ιμόμπιλε (77' Πελεγκρίνι), Ινσίνιε (64' Ρασπαντόρι)

ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ντιμιτριέβσκι, Σ. Ριστόβσκι, Βελκόβσκι (86' Ριστέβσκι), Μούσλιου, Αλιόσκι, Τσουρλίνοβ, Αντέμι (59' Ασκόβσκι), Μπάρντι, Νικόλοβ (59' Σπιρόβσκι), Μ. Ριστόβσκι (72' Μιόβσκι), Τραϊκόβσκι

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ