PREMIER LEAGUE

Premier League: Ιστορικός θρίαμβος για την Μπρέντφορντ στην έδρα της Τσέλσι, επέστρεψε στην κορυφή η Σίτι

Οι παίκτες της Μπρέντφορντ πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Τσέλσι | 2 Απριλίου 2022
Οι παίκτες της Μπρέντφορντ πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Τσέλσι | 2 Απριλίου 2022 @2022 IAN WALTON/AP IMAGES

Η νεοφώτιστη Μπρέντφορντ πανηγύρισε ιστορική νίκη στο Στάμφορντ Μπριτζ αφού αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, ισοπέδωσε με 4-1 την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Τσέλσι. Επέστρεψε στην κορυφή η Σίτι, βαθμός για την Νόριτς των Γιαννούλη και Τζόλη.

Απίστευτο και όμως αληθινό, βγαλμένο μέσα από τον μαγικό ποδοσφαιρικό κόσμο της Premier League. Η Τσέλσι προηγήθηκε στο 48' με τον Ρίντιγκερ στο μίνι λονδρέζικο ντέρμπι όμως η Μπρέντφορντ απάντησε με τρία γκολ μέσα σε 11 μόλις λεπτά, με το φινάλε να βρίσκει την παρέα του Κρίστιαν Έρικσεν (πανηγύρισε το παρθενικό του γκολ σε συλλογικό επίπεδο μετά από την καρδιακή προσβολή που είχε υποστεί στο Euro 2020) να επικρατεί με το εκκωφαντικό 4-1 επί της συμπολίτισσας.

Άνετο πέρασμα για την Μάντσεστερ Σίτι από το Turf Moor (2-0 επί της Μπέρνλι) που την έφερε στο +1 από την Λίβερπουλ πριν από το ντέρμπι κορυφής, εκτός έδρας βαθμός για την Νόριτς των Δημήτρη Γιαννούλη και Χρήστου Τζόλη απέναντι στην Μπράιτον (0-0).

Θύελλα η Μπρέντφορντ, ισοπέδωσε την Τσέλσι

Η Μπρέντφορντ παρέδωσε σεμινάρια μοντέρνου ποδοσφαίρου στο δεύτερο μέρος της εκτός έδρας αναμέτρησής της με την Τσέλσι και το φινάλε την βρήκε να γράφει ιστορία. Αφενός γιατί το 4-1 σφράγισε με εντυπωσιακό τρόπο την πρώτη της επιτυχία απέναντι στη συμπολίτισσα μετά από το μακρινό 1939 και αφετέρου γιατί έγινε μόλις η δεύτερη νεοφώτιστη στην Premier League που πετυχαίνει 3+ γκολ στο Στάμφορντ Μπριτζ μετά από την Γουέστ Μπρομ τον Απρίλιο του 2021 (2-5).

Όλα τα λεφτά στο ματς ήταν το διάστημα από το 48' μέχρι και το 61' όπου και σημειώθηκαν τέσσερα γκολ. Οι μπλε άνοιξαν το σκορ με σουτ-φωτοβολίδα του Ρίντιγκερ που δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Ραγιά, με τις μέλισσες να "τσιμπούν" κατόπιν τρεις φορές, έχοντας ως αιχμή του δόρατος τους Γιάνελτ (2 γκολ) και Εμπεουμό (2 ασίστ) και με τον Κρίστιαν Έρικσεν να βρίσκει για πρώτη φορά δίχτυα σε συλλογικό επίπεδο μετά από την καρδιακή προσβολή που είχε υποστεί τον περασμένο Ιούνιο.

Το γκολ του Γουίσα στο 87' (είχε μπει αλλαγή λίγα λεπτά νωρίτερα) ήταν απλά το κερασάκι στην τούρτα του αδιανόητου θριάμβου της Μπρέντφορντ, που με την επιτυχία αυτή "κλείδωσε" ουσιαστικά την παραμονή της αφού ξέφυγε 11 πόντους από την επικίνδυνη ζώνη.

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Αθπιλικουέτα, Ρίντιγκερ, Τιάγκο Σίλβα, Αλόνσο (55' Τζέιμς), Λόφτους-Τσικ, Καντέ (65' Λουκακού), Μάουντ, Ζιγές, Χάβερτς, Βέρνερ (64' Κόβατσιτς)

ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ: Ραγιά, Αγέρ, Γιάνοκ, Πίνοκ, Χένρι (88' Κάνιος), Ρέρσλεφ, Γιάνελτ (82' Γένσεν), Νόργκαρντ, Έρικσεν, Εμπεουμό (85' Γουίσα), Τόνι

Επέστρεψε στην κορυφή η Σίτι, πήρε βαθμό η Νόριτς

Όσον αφορά στη μάχη της κορυφής, η Λίβερπουλ κατάφερε να μείνει σε αυτήν ελάχιστη ώρα, αφού λίγο μετά το 2-0 των ρεντς επί της Γουότφορντ που τους έφερε προσωρινά στο +2', ήρθε η πειστική απάντηση από την Μάντσεστερ Σίτι. Οι πρωταθλητές δεν είχαν διάθεση για άλλη γκέλα και το ξεκαθάρισαν νωρίς-νωρίς, με τους Ντε Μπρόινε (5') και Γκιουντογκάν (25') να λένε ευχαριστώ στον Στέρλινγκ για τις ασίστ του και να γράφουν το 2-0 στην έδρα της Μπέρνλι, αποτέλεσμα που κράτησαν μέχρι το φινάλε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Έτσι, θα αντιμετωπίσουν στις 10 Απριλίου την Λίβερπουλ στο Έτιχαντ έχοντας έναν βαθμό περισσότερο από την ομάδα του Κλοπ, με τις δύο ομάδες να έχουν αμφότερες να δώσουν άλλα επτά ματς πλην του μεταξύ τους ντέρμπι.

ΜΠΕΡΝΛΙ: Πόουπ, Ρόμπερτς, Λονγκ, Ταρκόφσκι, Τέιλορ, Κορκ (71' Ροντρίγκεζ), Γουέστγουντ, Μπράουνχιλ, Λένον, ΜακΝιλ (46' Κορνέ), Βέγκχορστ (81' Μπαρνς)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Ακέ, Λαπόρτ, Κανσέλο, Ντε Μπρόινε (78' Μπερνάρντο Σίλβα), Ρόδρι, Γκιουντογκάν, Στέρλινγκ, Φόντεν (64' Ζεσούς), Γκρίλις

Στο Amex Stadium, η ουραγός Νόριτς πήρε έναν βαθμό που της επιτρέπει να διατηρεί τις -λίγες- ελπίδες της για παραμονή, με τα καναρίνια να αντέχουν στην πίεση της Μπράιτον (έχασαν πέναλτι στο 29' οι γηπεδούχοι, με τον Μοπέ να στέλνει τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι) και να αποσπούν λευκή ισοπαλία. Ο Δημήτρης Γιαννούλης ήταν για πρώτη φορά βασικός μετά από τις 11 Δεκεμβρίου και πραγματοποίησε καλή εμφάνιση ενώ στο 81ο λεπτό πέρασε ως αλλαγή και ο Χρήστος Τζόλης, για να μετρήσει τα πρώτα του αγωνιστικά λεπτά μετά από τις 15 Ιανουαρίου.

ΜΠΡΑΪΤΟΝ: Σάντσεθ, Φέλτμαν, Ντανκ, Κουκουρέγια, Γκρος, Λάμπτεϊ, Τροσάρ, Μακ Άλιστερ, Μαρτς (83' Μόντερ (88' Σαρμιέντο), Μοπέ (79' Εμουέπου), Γουέλμπεκ

ΝΟΡΙΤΣ: Κρουλ, Μπάιραμ, Χάνλι, Γκίμπσον, Γιαννούλης, Νόρμαν, Γκίλμουρ, Λες-Μελού (61' Ρόου), ΜακΛιν (90' Ντάουελ), Πούκι, Ράσιτσα (81' Τζόλης)

Όσον αφορά στα άλλα δύο απογευματινά ματς, η Γουλβς των Ζοζέ Σα (βασικός) και Ντανιέλ Ποντένσε (έγινε αλλαγή στο 68') επικράτησε με 2-1 της Άστον Βίλα στο Μολινό, ενώ Λιντς και Σαουθάμπτον έμειναν στο 1-1 στο Έλαντ Ρόουντ, με τον Γουόρντ-Πράους να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση φάουλ και να φτάνει τα 13 γκολ με αυτό τον τρόπο στην Premier League, όντας ο δεύτερος της σχετικής λίστας πίσω μόνο από τον Ντέιβιντ Μπέκαμ (18).


Τα πρόγραμμα της 31ης αγωνιστικής:

Τα highlights:

Η βαθμολογία της Premier League:

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΤΣΕΛΣΙ ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ ΝΟΡΙΤΣ ΓΟΥΛΒΣ ΛΙΝΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ