EURO

Ο φιλογάλλος Ματεράτσι και τα σφυρίγματα

Ο φιλογάλλος Ματεράτσι και τα σφυρίγματα
New Image

Απόλυτη δυσαρμονία στις εξέδρες του "Σαν Σίρο". Από τη μία πλευρά ο Ιταλός μπακ φορούσε φανέλακι που έδειχνε την αγάπη του προς το... Παρίσι και απο την άλλη οι Ιταλοί γιούχαραν τον ύμνο της Γαλλίας

Aπό τη μία πλευρά είχαμε τον πρωταγωνιστή του πολυθρύλητου επεισοδίου με τον Ζινεντίν Ζιντάν, Μάρκο Ματεράτσι, να παρακολουθεί το παιχνίδι από τα επίσημα του γηπέδου, φορώντας ένα άσπρο μπλουζάκι που έγραφε "Αγαπώ το Παρίσι", και από την άλλη τους Ιταλούς φιλάθλους που παρουσίασαν μία εντελώς... unfair συμπεριφορά αποδοκιμάζοντας τον εθνικό ύμνο της Γαλλίας και προκαλώντας αλγεινή σχόλια.
Οι παίκτες της "σκουάντρα ατζούρα" δεν χαρίστηκαν στους φίλους της ομάδας κάνοντας λόγο για έλλειψη παιδείας αλλά και επαινώντας τους αντίστοιχους των "τρικολόρ" που είχαν δείξει άψογη συμπεριφορά χειροκροτώντας την Ιταλία ένα χρόνο πριν, ενώ οι Γάλλοι ποδοσφαιριστές δεν έχασαν την ευκαιρία να σχολιάσουν το γεγονός.

"Δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν σεβασμό, όμως το πιο σημαντικό είναι ότι μεταξύ των παικτών υπάρχει μεγάλος σεβασμός", τόνισε ο άσος της Μπαρτσελόνα, Λιλιάν Τουράμ, ο οποίος παραδέχτηκε πάντως ότι οι κατηγορίες που εκτόξευσε ο Ρεϊμόν Ντομενέκ έπαιξαν ρόλο στην δημιουργία αυτού του αρνητικού κλίματος για την ομάδα του.

"Νομίζω ότι μερικές φορές ο ομοσπονδιακός τεχνικός κάνει λάθη με τα σχόλιά του και ήταν λάθος που είπε αυτά τα πράγματα. Τώρα είμαι στην Ισπανία όμως έπαιξα για 10 χρόνια στην Ιταλία και όταν έρχομαι εδώ η καρδιά μου αιμοραγεί. Λατρεύω να βρίσκομαι σε αυτή τη χώρα.

Είναι αλήθεια ότι ο προπονητής ήταν στις εξέδρες, όμως το υπόλοιπο προπονητικό τιμ προσπάθησε να κάνει τη δουλειά του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο".




"Χωρίς Ιταλία και Γαλλία διαφορετικό Euro"
Όσο για την ισοπαλία με την Ιταλία αλλά και τη συνέχεια των δύο ομάδων στην προκριματική φάση του Euro 2008, υποστήριξε:

"Αυτό ήταν ένα ματς που δεν έπρεπε να χάσουμε, όπως το ίδιο ίσχυε και για την Ιταλία, οπότε είχαμε ένα κλειστό παιχνίδι που καμία ομάδα δεν ήθελε να πάρει ρίσκα.

Θέλουμε να νικήσουμε τη Σκωτία και ελπίζω η Ιταλία να πάρει και αυτή την πρόκριση για την τελική φάση. Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα χωρίς την παρουσία αυτών των δύο εθνικών ομάδων θα είναι μία διαφορετική διοργάνωση".




Την ίδια στιγμή, ο Πατρίκ Βιεϊρά, ο οποίος αγωνίστηκε στο νυν ποδοσφαιρικό του σπίτι με τη φανέλα της Εθνικής Γαλλίας (παίκτης της Ίντερ) δεν μπορούσε να κρύψει την έκπληξη και τη δυσαρέσκειά του για την υποδοχή που τους επεφύλαξαν οι οπαδοί της Ιταλίας.

"Έμεινα άναυδος και σοκαρισμένος από τα σφυρίγματα που ακούστηκαν την ώρα που παίζονταν ο εθνικός μας ύμνος, ήταν μία συμπεριφορά που δεν την περιμέναμε", ήταν το σχόλιό του.











TAGS EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ