EURO

"Γκέλα" η Τουρκία

"Γκέλα" η Τουρκία
Γκερα

Η Τουρκία "αυτοκτόνησε" με την Μάλτα (2-2) και έμεινε τέσσερις βαθμούς μακριά απο την Εθνική (vids)

Ένα τεράστιο "δώρο" έκανε η Μάλτα στην Εθνική ομάδα, καθώς απέσπασε ισοπαλία απο την Τουρκία (2-2) στο "Τάκαλι και άφησε την ομάδα του Φατίχ Τερίμ τέσσερις βαθμούς μακριά απο την Εθνική μας.
Θα μπορούσε να πει κάποιος οτι οι φιλοξενούμενοι μπήκαν υπεροπτικά στην συγκεκριμένη αναμέτρηση, με αποτέλεσμα οι Μαλτέζοι να πιστέψουν με την πάροδο του χρόνου οτι είναι στο χέρι τους ένα θετικό αποτέλεσμα. Μάλιστα, στο 41' οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν όταν ο Μπρίφα εκτέλεσε κόρνερ και ο Σέϊντ με σουτ μέσα απο την περιοχή νίκησε τον Αρικάν και έκανε το 1-0.

Η αντίδραση των Τούρκων ήταν άμεση και κατάφεραν να ισοφάρισουν στο 45' με τον Αλτιντοπ, ωστόσο στο β' ημίχρονο βρέθηκαν εκ νέου σε δύσκολη θέση. Ο Τερίμ προσπάθησε να τονώσει την ομάδα του και να βελτιώσει την απόδοση της, ρίχνοντας στην μάχη τους Καραντενίζ και Μπαρίς, όμως οι Μαλτέζοι ήταν αυτοί που έφθασαν πρώτοι στο δεύτερο γκολ.

Στο 76' ο Σκέμπρι εκμεταλλεύθηκε λάθος στην άμυνα των Τούρκων και απο κοντινή απόσταση έκανε το 2-1, όμως δυο λεπτά αργότερα ο Αλτιντοπ εκτέλεσε κόρνερ απο τα δεξιά και ο Σερβέτ Τσετίν με κεφαλιά ισοφάρισε (2-2) για την ομάδα του Φατίχ Τερίμ.

Κάπου εκεί οι φιλοξενούμενοι "ξύπνησαν" και άρχισαν να πιέζουν την εστία του Χάμπερ, ωστόσο το αποτέλεσμα δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή της αναμέτρησης.

Συνθέσεις
Μάλτα (Ντούσαν Φίτζελ):
Χαμπέρ, Ατζοπάρντι, Σαϊντ, Ντιμέχ, Μπρίφα (88' Σαμούτ), Σικλούνα, Αγκιους, Πάτσε, Μ. Μιφσούντ, Γουντς (83' Μάλια), Σκέμπρι.

Τουρκία (Φατίχ Τερίμ): Αρικάν, Τσετίν, Τοραμάν, Χαμίτ Αλντιντόπ, Ουζουλμέζ, Σάμπρι (52' Γκοκντενίζ), Εμρέ, Αρντά (30' Αϊχάν), Τουντσάι (66' Ντενίζ), Χαλίλ Αλντιντόπ, Σουκούρ.

Διαιτητής: Στέφαν Μέσνερ (Αυστρία)
Κίτρινες: Σέϊντ, Αγκιους, Σέμπρι (Μάλτα) - Τοραμάν, Αϊχάν (Τουρκία)

Μολδαβία-Νορβηγία 0-1

Η Νορβηγία έκανε μια "επαγγελματική" εμφάνιση στο Κισινάου, πήρε τη νίκη, "σκαρφάλωσε" στην δεύτερη θέση του ομίλου και περιμένει την Εθνικής μας για την αναμέτρηση στο Όσλο. Οι παίκτες του Άγκε Χαρέϊντε ξεκίνησαν δυνατά την αναμέτρηση και είχαν ευκαιρίες για να προηγηθούν απο το πρώτο ημίχρονο όμως οι προσπάθειες των Κάριου (21', 44', 45') και Ρίισε (25') δεν βρήκαν στόχο.

Οι Μολδαβοί απο την πλευρά τους ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί, ωστόσο δυο φορές που τους δόθηκε η ευκαιρία απείλησαν την εστία του Οπνταλ (Κόμλενοτς 16' και Γκάτσαν 43'). Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε (ουσιαστικά) στο 49', όταν οι Νορβηγοί κατάφεραν να προηγηθούν.

Ο Μάρτιν Άντρεσεν έκανε σέντρα απο τα δεξιά και ο Στέφεν Ίβερσεν απο κοντινή απόσταση έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Πασένκο, δίνοντας το προβάδισμα στους Σκανδιναβούς με 1-0. Σε εκείνο το σημείο λες και σταμάτησε ο χρόνος, καθώς δεν δημιούργηθηκε ούτε μια αξιόλογη φάση μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Πολωνού, Ρόμπερτ Μάλεκ.

Συνθέσεις
Μολδαβία (Ιγκόρ Ντομπροβόλσκι):
Πασένκο, Ολεξιτς (78' Ρογκάτσιοφ), Ρεμπέγια, Επουρεάνου, Λασένκοφ, Μπορντιάν, Γκάτσαν, Ζμέου (66' Σουβόροφ), Κόμλενοτς, Μπουγκάεφ, Φρούντζα.

Νορβηγία (Αγκε Χαρέιντε): Οπνταλ, Στόρμπαεκ, Βάχλερ (66' Ρίσετ), Χάγκελαντ, Γ. Ρίισε, Μπ. Ρίισε, Αντρεσεν, Γκρίντχαϊμ, Ιβερσεν (68' Χέλσταντ), Κάριου, Πέντερσεν.

Διαιτητής: Ρόμπερτ Μάλεκ (Πολωνία)
Κίτρινες: Φρούντζα (Μολδαβία)

Ουγγαρία-Βοσνία / Ερζεγοβίνη 1-0

Για... λογαριασμό της Ελλάδας "δούλεψε" και η Ουγγαρία, η οποία συνέχισε με νίκη τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του EURO 2008. Σε αναμέτρηση για τον 3ο όμιλο της διοργάνωσης, όπου προπορεύεται η ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ, οι Μαγυάροι "έκοψαν" βαθμούς από τη Βοσνία / Ερζεγοβίνη, καθώς επικράτησαν με 1-0 στην πόλη Ζεκεσφεχέρβαρ.

Οι Βόσνιοι ήταν αυτοί που είχαν τον απόλυτο έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο και με αιχμή του δόρατος τον Ζλάταν Μουσλίμοβιτς (5', 11', 43' και 44') απείλησαν ουκ ολίγες φορές την εστία των γηπεδούχων, όμως όχι μόνο δεν κατάφεραν να προηγηθούν αλλά πήγαν στ' αποδυτήρια με ένα γκολ εις βάρος τους.

Στο 39' ο Ρόμπερτ Φέτσεσιν μπήκε στην περιοχή των φιλοξενούμενων και βρέθηκε στο έδαφος απο μαρκάρισμα του Ιβάν Ράντελιτς, με αποτέλεσμα ο Ματέο Τρεφολόνι να δείξει το σημείο του πέναλτι. Ο Ζόλταν Γκέρα ανέλαβε την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών και δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία του Γκούσο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Μαγυάροι ήταν αυτοί που είχαν τον έλεγχο του αγώνα και πλησίασαν στο δεύτερο γκολ στο 73ο λεπτό, όμως η προσπάθεια του Γκέρα σταμάτησε στο δοκάρι των Βόσνιων. Οι φιλοξενούμενοι απο την άλλη, κατάφεραν ν' απειλήσουν μόνο μια φορά την εστία των γηπεδούχων με τον Μουσλίμοβιτς (68'), με συνέπεια το 1-0 να μείνει μέχρι το τέλος του αγώνα. Να σημειωθεί οτι με τους γηπεδούχους αγωνίστηκε σε ολόκληρο το 90λεπτο ο Ντάνιελ Τόζερ.

Συνθέσεις
Ουγγαρία (Πέτερ Βαρχίντι):
Φούλοπ, Βάντσακ, Βάσκο, Γιούχαζ, Ζέλεσι, Βας, Τόζερ, Γκέρα, Χάιναλ (72' Τσιζμάντια), Τζούτζακ (+90' Χάλμοσι), Φέτσεσιν (89' Φίλκορ).

Βοσνία / Ερζεγοβίνη (Φουάντ Μουζούροβιτς): Γκούσο, Μπερμπέροβιτς, Μπάγιτς, Ράντελιτς, Μάλετιτς (79΄ Μπόζιτς), Ράχιμιτς, Μισίμοβιτς, Χργκόβιτς (85΄ Κούστοβιτς), Μουσλίμοβιτς, Ιμπίσεβιτς (68΄ Τζέκο), Μούικιτς.

Διαιτητής: Ματέο Τρεφολόνι (Ιταλία)
Κίτρινες: Βάσκο, Γιούχαζ (Ουγγαρία) - Μισίμοβιτς, Ράχιμιτς (Βοσνία / Ερζεγοβίνη)

Δείτε γκολ απο τις αναμετρήσεις

Ουγγαρία-Βοσνία / Ερζεγοβίνη 1-0



Μάλτα-Τουρκία 1-0



Μάλτα-Τουρκία 1-1



Μάλτα-Τουρκία 2-1



Μάλτα-Τουρκία 2-2

































































TAGS EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ