EURO

Ντοναντόνι: "Τώρα τελικός με Ουκρανία"

Ντοναντόνι: "Τώρα τελικός με Ουκρανία"
New Image

Μερική απογοήτευση για την ισοπαλία κόντρα στη Γαλλία από πλευράς των παγκόσμιων πρωταθλητών. Δριμύ κατηγορώ των παικτών κατά των φιλάθλων που αποδοκίμασαν τον εθνικό ύμνο των "τρικολόρ"

"Στα πρώτα 20 λεπτά ήμασταν ιδιαίτερα διστακτικοί να βγούμε μπροστά. Στη συνέχεια πήγαμε καλύτερα στο χώρου του κέντρου όμως στο τέλος μείναμε από δυνάμεις", τόνισε για το ματς ο ομοσπονδιακός τεχνικός των "ατζούρι", ο οποίος στρέφει πλέον το βλέμμα του στο επόμενο ματς, με αντίπαλο την Ουκρανία στο Κίεβο το βράδυ της Τετάρτης, που αποκτά πλέον χαρακτήρα τελικού για την παγκόσμια πρωταθλήτρια.

"Κάθε φορά ακούω ότι το επόμενο ματς είναι τελικός. Πάντα είμαστε στην ίδια κατάσταση. Τώρα θα πάμε στην Ουκρανία ψάχνοντας για τη νίκη. Ο Τόνι έχει τεθεί νοκ-άουτ όμως υπάρχουν άλλοι 23 παίκτες που μπορούν να προσφέρουν".


Ο Καναβάρο κατηγόρησε τη "φοβισμένη" Ιταλία
Από την πλευρά του πάντως ο Φάμπιο Καναβάρο επίκρινε τους συμπαίκτες του για το γεγονός ότι δεν κυνήγησαν τόσο πολύ τη νίκη αλλά και τους οπαδούς που δεν σεβάστηκαν τον εθνικό ύμνο της Γαλλίας, αποδοκιμάζοντάς τον πριν την έναρξη του αγώνα.

"Δεν είμαι ικανοποιημένος, καθώς θα μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα, να τους πιέσουμε περισσότερο και να τους δημιουργήσουμε προβλήματα. Φαινόταν ότι δεν μπορούσαμε να βγούμε από το δικό μας μισό του γηπέδου, ειδικά στα πρώτα 20 λεπτά.

Υπήρχε ο φόβος ότι οι δύο επιθετικοί τους, Ανρί και Ανελκά, μπορούσαν να εκμεταλλευτούν τους κενούς χώρους με την ταχύτητά τους, οπότε προσπαθήσαμε να μην τους δώσουμε χώρο"

, τόνισε ο παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης ο οποίος δεν παρέλειψε να καυτηριάσει τη συμπεριφορά των φιλάθλων.

"Είναι απογοητευτικό. Έχω παίξει πολλές φορές σε διεθνές επίπεδο και δεν έχω ακούσει ποτέ κανέναν να αποδοκιμάζει τον ιταλικό εθνικό ύμνο. Ήταν κάτι το άσχημο και δεν μου άρεσε καθόλου".


Καταπέλτης κατά των φιλάθλων ο Μπουφόν
Ικανοποιημένος από τον βαθμό της ισοπαλίας με βάση την εικόνα της αναμέτρησης εμφανίστηκε ο Τζανλουίτζι Μπουφόν: " Η νίκη θα ήταν τέλειο αποτέλεσμα για εμάς, όμως όπως πήγε το ματς και η ισοπαλία είναι καλό αποτέλεσμα. Σε περίπτωση που δεν προκριθούμε, τότε δεν θα είναι αυτό το ματς που μας στέρησε την πρόκριση.

Η Γαλλία ήρθε εδώ με κύριο μέλημα να μη χάσει. Το κατάφερε και εμείς δεν τους πιέσαμε όσο θα μπορούσαμε, καθώς στο δεύτερο μέρος φάνηκε ότι μείναμε από δυνάμεις".




Όσο για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της "σκουάντρα ατζούρα" κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου των "τρικολόρ", ο γκολκίπερ της Γιουβέντους δεν μάσησε τα λόγια του: " Είχαμε υποσχεθεί πριν το ματς ότι θα ενθαρύνουμε τον κόσμο να μην αποδοκιμάσει τον ύμνο της Γαλλίας καθώς είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας τους.

Ακόμα και αν υπάρχει αντιπαλότητα στο ποδόσφαιρο, ουδείς πρέπει να αποδοκιμάζει, καθώς ο ύμνος αντιπροσωπεύει την σημαία και το έθνος τους.

Όταν παίξαμε στη Γαλλία, λίγες εβδομάδες μετά τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όχι μόνο δεν αποδοκιμαστήκαμε αλλά χειροκροτηθήκαμε. Νομίζω ότι κάτι πρέπει να μάθουμε από τη συμπεριφορά των Γάλλων φιλάθλων".






Όμιλος-φωτιά, χωρίς Γκατούζο στο Κίεβο
Από εκεί και πέρα ο Τζανλούκα Τζαμπρότα υποστήριξε ότι τέσσερις ομάδες θα παλέψουν μέχρι τέλους για την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2008 από τον Β' όμιλο, βάζοντας στο παιχνίδι πέρα από τις Γαλλία, Ιταλία, Σκωτία και την Ουκρανία (απέτυχε πάντως να νικήσει το Σάββατο τη Γεωργία), ενώ ο Μάσιμο Όντο έκανε λόγο για κακή φυσικη κατάσταση αρκετών παικτών, υπογραμμίζοντας ότι το ματς με την Ουκρανία είναι πλέον το πιο σημαντικό για την παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον αγώνα της Ουκρανίας θα απουσιάσει ο Τζενάρο Γκατούζο που συμπλήρωσε κάρτες, με τον συμπαίκτη του στη Μίλαν, Μάσιμο Αμπροζίνι, να εμφανίζεται ως ο επικρατέστερος υποψήφιος να καλύψει το κενό που έχει δημιουργηθεί στο χώρο της μεσαίας γραμμής της Ιταλίας.














TAGS EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ