EURO

Ντομενέκ: "Λατρεύω την Ιταλία!"

Ντομενέκ: "Λατρεύω την Ιταλία!"
New Image

Αφού πρώτα έφερε την "καταιγίδα" με τις δηλώσεις του περί δωροδοκίας από πλευράς Ιταλών, τώρα ο τεχνικός των "τρικολόρ" αλλάζει στρατηγική εξυμνώντας τη "σκουάντρα ατζούρα"

Με το σούπερ ντέρμπι του "Σαν Σίρο" μεταξύ των δύο ευρωπαϊκών υπερδυνάμεων προ των πυλών, επανάληψη του περσινού τελικού του Μουντιάλ, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γαλλίας προσπάθησε να αμβλύνει τις αντιθέσεις και να κατευνάσει τα πάθη μεταξύ των δύο χωρών σε επίπεδο εθνικών ομάδων, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τη χώρα που θα φιλοξενήσει απόψε τη Γαλλία.
"Λατρεύω την Ιταλία και έχω μία ξεκάθαρη προτίμηση για τη Ρώμη ανάμεσα σε όλες τις πανέμορφες πόλεις της χώρας σας", ξεκίνησε τις δηλώσεις του στα ιταλικά ΜΜΕ ο Ντομενέκ και συμπλήρωσε:

"Έχω βρεθεί εδώ πολλές φορές για διακοπές χωρίς να αντιμετωπίσω προβλήματα για αυτό που είμαι και αυτό που κάνω. Χαίρομαι που μου δίνεται η ευκαιρία να επισκέφτώ αρκετές χωρές αυτή τη χώρα ως τουρίστας".

Όσο για την ένταση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ Γαλλίας-Ιταλίας μετά τις πρόσφατες δηλώσεις τόσο του ίδιου όσο και του Λαζανά Ντιαρά ("οι Ιταλοί είναι προβοκάτορες και ρατσιστές, τόσο οι φίλαθλοι όσο και οι παίκτες"), ο Ντομενέκ δεν φάνηκε να προβληματίζεται ιδιαίτερα.

"Το Γαλλία-Ιταλία όπως το Λιόν-Σεντ Ετιέν"
"Ελπίζω ότι αυτή η κατάσταση να παραμείνει ζωντανή και μέσα στο πνεύμα του φοκλόρ. Θα συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ελπίζω να υπάρχει πάντα κουβέντα για το Ιταλία-Γαλλία.

Θα είναι επίσης ωραίο σε λίγους μήνες από τώρα στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος να δεις αυτές τις χώρες να μάχονται ξανά για την πρωτιά.

Αυτή η κόντρα μου θυμίζε την τοπική κόντρα ανάμεσα στη Λιόν και τη Σεντ Ετιέν. Πρόκειται για μία μεγάλη αντιπαλότητα, όμως μέσα σε υγιές πλαίσιο, με την κάθε ομάδα να έχει τις θέσεις της. Ελπίζω να συνεχίσει Ιταλία και Γαλλία στο ίδιο μοτίβο όπως τώρα".






Εγκώμια για "σκουάντρα ατζούρα"
Οι εκπλήξεις πάντως από πλευράς Ντομενέκ δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς δεν δίστασε να βγάλει το καπέλο στην ομάδα που ένα χρόνο πριν κατέκτησε την κορυφή του κόσμου, επικρατώντας στον μεγάλο τελικό της παρέας των Ζιντάν, Ανρί και Ριμπερί.

"Με τους Ιταλούς το παιχνίδι δεν τελειώνει ποτέ πριν το 90ο λεπτό. Η σημαντικότερη ποιότητά τους είναι το ταλέντο που έχουν. Είναι μία σπουδαία ομάδα και αντιπροσωπεύουν την παγκόσμια πρωταθλήτρια".


Όσο για το πώς θα μπορέσει να βοηθήσει τους παίκτες του από τη στιγμή που θα είναι "εξόριστος" για το ματς με την Ιταλία στις εξέδρες του "Σαν Σίρο", ο Ντομενέκ έκλεψε την παράσταση με την απάντησή του.

"Οι παίκτες μου είναι άνδρες με εμπειρία και ξέρουν τί να κάνουν. Άλλωστε οι χρονοβόρες ομιλίες πριν τους αγώνες δεν έχουν σημασία. Πώς θα επικοινωνώ με τον βοηθό μου Πιερ Μανκόφσκι; Με τηλεπάθεια".


Από την πλευρά τους πάντως οι Ιταλοί έχουν ετοιμάσει τις δικές τους εκπλήξεις για να "πικάρουν" τους Γάλλους.

Οι εκπλήξεις που ετοιμάζουν οι γηπεδούχοι
Η πρώτη έχει να κάνει με την παρουσία 3000 παιδιών στο δεύτερο διάζωμα, που θα φορούν μπλε και χρυσά μπλουζάκια, προκειμένου να σχηματίσουν μία τεράστια χορογραφία που θα απεικονίζει τα τέσσερα αστέρια της "σκουάντρα ατζούρα" από τις ισάριθμες κατακτήσεις Μουντιάλ.

Επιπλέον, οι χορηγοί της Εθνικής ομάδας θα μοιράζουν έξω από το γήπεδο κόκκινες κάρτες στους θεατές, προκειμένου να τις ανεμίζουν σε περίπτωση που αποβληθεί κάποιος παίκτης της Γαλλίας, όπως έγινε και με τον Ζινεντίν Ζιντάν στον τελικό του Μουντιάλ, μετά την κεφαλιά που έδωσε στον Μάρκο Ματεράτσι.




















TAGS EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ