ΚΙΛΙΑΝ ΕΜΠΑΠΕ

Ο Εμπαπέ έχει πατεντάρει τον πανηγυρισμό του και δύο φράσεις του

Ο Κιλιάν Εμπαπέ πανηγυρίζει με τη φανέλα της εθνικής Γαλλίας
Ο Κιλιάν Εμπαπέ πανηγυρίζει με τη φανέλα της εθνικής Γαλλίας © 2018 MARTIN MEISSNER / AP IMAGES

Ο Κιλιάν Εμπαπέ έχει κατοχυρώσει εμπορικά εκτός από το ονοματεπώνυμό του, τον πανηγυρισμό του, αλλά και τις δύο φράσεις: "Μην μου μιλάς για την ηλικία" και "Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει".

Ο Κιλιάν Εμπαπέ κι η Ρεάλ Μαδρίτης συνεχίζουν να συζητούν τους τελευταίους όρους του συμβολαίου αν κι η πολυσυζητημένη συμφωνία είναι οριστική.

Ο μισθός του Γάλλου σταρ δεν θα ξεπεράσει τα 15 εκατ. ευρώ, ενώ το μπόνους μεταγραφής ύψους 150 εκατ. ευρώ, που θα του καταβληθεί σε πέντε χρόνια, θα αυξήσει σημαντικά τις απολαβές του.

Το τελευταίο ζήτημα που απομένει να διευθετηθεί είναι το πώς θα διανεμηθούν τα δικαιώματα εικόνας του 25χρονου. Ένα θέμα μείζονος οικονομικής σημασίας, αν αναλογιστεί κανείς ότι, σύμφωνα με την τελευταία λίστα του Forbes που δημοσιεύτηκε το 2023, κερδίζει 20 εκατομμύρια ευρώ ετησίως από τις διαφημίσεις.

Δημοσίευμα της AS αναφέρει ότι ο Γάλλος διεθνής σταρ ζήτησε από το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) στις 8 Φεβρουαρίου την προστασία του εμπορικού σήματος του επωνύμου και του ονόματός του και στις 27 χώρες της ΕΕ.

Παράλληλα, πατένταρε και τον χαρακτηριστικό πανηγυρισμό του με τα χέρια σταυρωμένα. Με αυτόν τον τρόπο εξασφάλισε ότι δεν θα υπάρξει εμπορική χρήση σε διαφορετικά προϊόντα της αγοράς, όπως καλλυντικά, οδοντόκρεμες, αρώματα, καταδυτικές στολές, κοσμήματα, υλικά βιβλιοδεσίας, ομπρέλες, τσάντες κι είδη ταξιδιού.

Παράλληλα, ζήτησε να κατοχυρωθούν εμπορικά και δύο φράσεις του: "Μην μου μιλάς για την ηλικία" και "Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει".

Όπως αναφέρεται, το deal με τη Ρεάλ είναι πολύ κοντά στο να κλείσει στο ποσοστό 80%-20%, με τον Εμπαπέ να διατηρεί το μεγαλύτερο μερίδιο των δικαιωμάτων της εικόνας του.

TAGS ΚΙΛΙΑΝ ΕΜΠΑΠΕ ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ LIGUE 1 LA LIGA ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ