ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Νηνεμία...

Νηνεμία...
Λεμονής

Ήρεμες μέρες στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο. Με την επιστροφή Κόκκαλη οι εξελίξεις

Στον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό, η διακοπή της Super League έχει τα καλά, αλλά και τα κακά της... Σε ό,τι αφορά το δεύτερο σκέλος, άπαντες στο μεγάλο λιμάνι ήθελαν να επανέλθει ο σύλλογος στη δράση (μετά τη διακοπή λόγω Εθνικών ομάδων) και να γίνει στη Λάρισα το καθοριστικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου.
Τα θλιβερά επεισόδια, όμως, στη Λεωφόρο Λαυρίου, την περασμένη Πέμπτη (29/3), οδήγησαν στην αναβολή κάθε αγωνιστικής δραστηριότητας στην Ελλάδα στα ομαδικά αθλήματα, με αποτέλεσμα ο Τάκης Λεμονής να προσπαθεί μέσα από φιλικά παιχνίδια να διαπιστώσει την αγωνιστική ετοιμότητα των παικτών του. Μην ξεχνάμε πως η τελευταία επίσημη υποχρέωση του Ολυμπιακού ήταν στις 18 Μαρτίου (0-0 με τον Άρη στο Φάληρο) και η επόμενη είναι προγραμματισμένη για τις 15 του Απρίλη.

Πάντως, το θετικό της διακοπής είναι πως ο προπονητής της πειραϊκής ομάδας είδε με ικανοποίηση τον Χρήστο Πατσατζόγλου να τίθεται στη διάθεσή του. Ο 28χρονος αμυντικός έβγαλε με επιτυχία δύο σερί ενενηντάλεπτα, έστω και σε φιλικό επίπεδο και είναι έτοιμος για να πάρει θέση βασικού στην ενδεκάδα.

Στην παρούσα φάση, ο Τάκης Λεμονής προορίζει τον "Πάτσα" για το κέντρο της άμυνας (εκεί αγωνίστηκε στα φιλικά με Πανιώνιο και Ηλυσιακό), όπου δεν υπάρχουν λύσεις, καθώς ο Ολυμπιακός διαθέτει μόλις δύο καθαρόαιμους κεντρικούς αμυντικούς, τους Γιώργο Ανατολάκη και Ζούλιο Σέζαρ.

Παράλληλα, ο 47χρονος τεχνικός δεν θέλει να... ζορίσει τον Πατσατζόγλου και να τον χρησιμοποιήσει είτε στη μεσαία γραμμή είτε στο δεξί άκρο της άμυνας, θέσεις που απαιτούν πολλά τρεξίματα. Ο Τάκης Λεμονής δεν επιθυμεί, προς το παρόν, ο "Πάτσα" να σπαταλάει πολλές δυνάμεις. Από την πλευρά του, ο διεθνής άσος δεν έχει πρόβλημα πού θα παίξει. Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να παίξει...

Δεν ρισκάρει με Μιχάλη...
Όσο για τον Κύπριο επιθετικό, η τεχνική ηγεσία δεν θέλει να ρισκάρει ενδεχόμενη υποτροπή. Ο Μιχάλης Κωνσταντίνου αγωνίστηκε για ένα ημίχρονο στη φιλική αναμέτρηση με τον Ηλυσιακό κι αυτό από μόνο του είναι ένα ευχάριστο γεγονός. Σίγουρα, δεν ήταν στην καλύτερη δυνατή αγωνιστική κατάσταση, δεν παύει όμως να είναι ένα θετικό βήμα.

Ο Τάκης Λεμονής δεν θέλει να πιέσει τον παίκτη του και υπάρχει η σκέψη να μην αγωνιστεί ο διεθνής άσος στα τέσσερα εναπομείναντα παιχνίδια για το πρωτάθλημα, ώστε να είναι πανέτοιμος για τη νέα σεζόν. Πάντως, οι φόβοι για αρθροσκόπηση έχουν υποχωρήσει, αφού ο 29χρονος ποδοσφαιριστής προπονείται εδώ και μέρες κανονικά χωρίς να αισθάνεται ενοχλήσεις στην ποδοκνημική.

Εξελίξεις μετά το Πάσχα

Ο Σωκράτης Κόκκαλης βρίσκεται στην Αμερική για τις διακοπές του Πάσχα και όπως γίνεται αντιληπτό δεν αναμένεται να γίνει κάποια κίνηση στο μετεγγραφικό τομέα από τους Πειραιώτες. Ο ισχυρός άνδρας της πειραϊκής ΠΑΕ διεμήνυσε στους συνεργάτες του πως μέχρι την επιστροφή του στην Ελλάδα (στις 14 Απριλίου) δεν πρόκειται να... κουνηθεί φύλλο.

Όσο για την υπόθεση του Ντούντου Σεαρένσε, αυτή παραμένει στάσιμη, καθώς ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είναι διστακτικός στο ενδεχόμενο της συγκεκριμένης μετεγγραφής. Δεν εξηγείται αλλιώς η στάση των πρωταθλητών, καθώς εκεί που η διοίκηση δήλωνε (ανεπίσημα) έτοιμη να καταθέσει την προσφορά της στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας για την απόκτηση του Βραζιλιάνου αμυντικού μέσου, τώρα έχει κάνει... πίσω.

Όπως έχουμε επισημάνει, η διοίκηση τονίζει ότι πρώτα πρέπει να κριθεί και μαθηματικά ο τίτλος για να ασχοληθεί στη συνέχεια με μετεγγραφές. Σε ό,τι αφορά τις ανανεώσεις, με την επιστροφή του Σωκράτη Κόκκαλη από το εξωτερικό θα δρομολογηθούν οι όποιες εξελίξεις, κυρίως σε ό,τι αφορά τους Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, Ριβάλντο και Αντώνη Νικοπολίδη, που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα παραμείνουν στο μεγάλο λιμάνι.

Φιλικό με τον Ατρόμητο
Τη Μεγάλη Τετάρτη (4/4), ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο, σε φιλικό παιχνίδι προπονητικού χαρακτήρα που θα διεξαχθεί στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη στις 16:30 (κεκλεισμένων των θυρών). Ο Τάκης Λεμονής θα χρησιμοποιήσει όλους τους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές στο τελευταίο τεστ πριν από το Πάσχα...

Ενοχλήσεις έχει ο "Ανατόλ"

Μετά το ρεπό της Κυριακής (1/4), οι παίκτες του Ολυμπιακού επέστρεψαν στις προπονήσεις το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας (2/4, 12:00).

Ο Γιώργος Ανατολάκης λόγω μιας ενόχλησης στον Αχίλλειο τένοντα ακολούθησε πρόγραμμα θεραπείας, ενώ στην προπόνηση δεν έλαβε μέρος και ο Ζούλιο Σέζαρ, ο οποίος απουσίασε για προσωπικό του λόγο.

Τη Μεγάλη Τρίτη (3/4), οι ερυθρόλευκοι θα προπονηθούν στις 12:00. Να σημειωθεί πως οι Περαιώτες από τη Μεγάλη Παρασκευή (6/4) θα είναι... αδειούχοι και θα επιστρέψουν στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη την Τρίτη του Πάσχα (10/4). Η τελευταία προπόνηση είναι προγραμματισμένη για το πρωί της Πέμπτης (5/4).


























TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ