ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ

Νικήτρια του ντέρμπι η Ακτή, εύκολα το Μαρόκο

Νικήτρια του ντέρμπι η Ακτή, εύκολα το Μαρόκο
ντρογκμπα

Με γκολ του Σάλομον Καλού η Ακτή Ελεφαντοστού πήρε τη νίκη με 1-0 επί της Νιγηρίας

Η Ακτή Ελεφαντοστού, στον πρώτο αγώνα για τον δεύτερο όμιλο επικράτησε της Νιγηρίας με 1-0, χάρις σε τέρμα που σημείωσε στο 66ο λεπτό, ο Σάλομον Καλού της Τσέλσι. Κορυφαίος για τους νικητές ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και νυν της Μπαρτσελόνα, Γιάγια Τουρέ.
Οι "ελέφαντες" είχαν την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα και κατάφεραν να τη μεταφράσουν σε υπέρ τους αποτέλεσμα χάρις στην επέλαση του 66ου λεπτού, από τον Καλού, ο οποίος πέρασε 4 ποδοσφαιριστές πριν πλασάρει, για να ανοίξει το σκορ.

Ναμίμπια-Μαρόκο 1-5

Με το σκορ να είναι 1-4, από το ημίχρονο κιόλας, εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς πως οι νικητές πέρασαν ένα ευχάριστο απόγευμα, κόντρα στους αντιπάλους τους, οι οποίοι έδειξαν να έχουν πάθος, όμως όχι και... ιδέα για το τι σημαίνει "άμυνα".

Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα, ο επιθετικός της Αλ Αϊν, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Αλουντί, ο οποίος χρειάστηκε μόλις 28 λεπτά για να πετύχει χατ-τρικ και να βάλει την Εθνική του ομάδα μπροστά με 3-1, καθώς ο Μπρεντέλ είχε προσωρινά μειώσει το σκορ σε 2-1.

Στο 40ό λεπτό της αναμέτρησης, ο Σεκτιουί της Πόρτο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, έγραψε το 4-1, ενώ το τελικό σκορ στο 74' διαμόρφωσε ο Ζερκά. Για τους νικητές αγωνίστηκε και ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Αμπντεσλάμ Ουαντού.

Μαλί-Μπενίν 1-0

Στο δεύτερο παιχνίδι του δεύτερου Ομίλου, το Μάλι κατάφερε να πάρει το "τρίποντο" κόντρα στο Μπενίν, χάρις σε τέρμα του Φρεντερίκ Κανουτέ, της Σεβίλλης στο 49ο λεπτό της αναμέτρησης. Με την φανέλα των νικητών αγωνίστηκε και ο γνώριμος μας από τη θητεία του στην πατρίδα μας (Αιγάλεω, Κερκυρα, ΠΑΣ) Μαχαμαντού Σιντιμπέ, αλλά και ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ και νυν της Ρεάλ Μαδρίτης Μαχαμαντού Ντιαρά.

Τα αποτελέσματα των σημερινών αγώνων:

Νιγηρία-Ακτή Ελεφαντοστού 0-1 (66' Σ. Καλού)
Ναμίμπια-Μαρόκο 1-5 (23' Μπρεντέλ-1', 5', 28' Αλουντί, 40' πεν. Σεκτιουί, 74' Ζερκά)
Μαλί-Μπενίν 1-0 (49' Κανουτέ)


















TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ