ΜΠΑΓΕΡΝ

Μπάγερν: "Παραμένει κλειστή η πόρτα για τη European Super League, καθήκον μας να ενισχύσουμε τα πρωταθλήματα"

Ο Χάρι Κέιν με τη φανέλα της Μπάγερν απέναντι στην Φράιμπουργκ | 8 Οκτωβρίου 2023
Ο Χάρι Κέιν με τη φανέλα της Μπάγερν απέναντι στην Φράιμπουργκ | 8 Οκτωβρίου 2023 @2023 MATTHIAS SCHRADER/AP IMAGES

Η Μπάγερν διαβεβαίωσε ότι δεν έχει αλλάξει τη στάση της απέναντι στην European Super League, τονίζοντας ότι καθήκον των ομάδων είναι να στηρίζουν τα εγχώρια πρωταθλήματα.

Η European Super League πρόσθεσε ακόμα ένα μεγάλο "όχι", αυτή τη φορά από την πρωταθλήτρια Γερμανίας, Μπάγερν.

Μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ότι δεν είναι παράνομη η ίδρυση της νεοσύστατης διοργάνωσης οι ανακοινώσεις των ευρωπαϊκών συλλόγων διαδέχονται η μία την άλλη.

Ο CEO των Βαυαρών, Γιαν Κρίστιαν Ντρέσεν, διαβεβαίωσε ότι η ομάδα παραμένει πιστή στην αρχική της θέση, τονίζοντας ότι καθήκον τους είναι η ενίσχυση των εγχώριων διοργανώσεων.

Αναλυτικά:

"Λάβαμε υπόψη την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Ωστόσο, αυτό δεν αλλάζει τη θέση της Μπάγερν και της ECA ότι μια τέτοια διοργάνωση θα αποτελούσε επίθεση στα εθνικά πρωταθλήματα και στη δομή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Η Bundesliga είναι η βάση της Μπάγερν, όπως όλα τα εθνικά πρωταθλήματα είναι τα θεμέλια άλλων ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών συλλόγων.

Είναι λοιπόν καθήκον μας και βαθιά πεποίθησή μας να τους ενισχύσουμε, όχι να τους αποδυναμώσουμε. Δεσμευόμαστε επίσης, στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις υπό την αιγίδα της UEFA.

Επιτρέψτε μου λοιπόν, να ξεκαθαρίσω για άλλη μια φορά ότι η πόρτα για τη European Super League παραμένει κλειστή στην Μπάγερν".

TAGS ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ BUNDESLIGA EUROPEAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ