ΑΤΛΕΤΙΚΟ

Ατλέτικο: "Η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική οικογένεια δεν θέλει την European Super League"

Ο Αντουάν Γκριεζμάν στον αγώνα της Ατλέτικο με τη Φέγενορντ
Ο Αντουάν Γκριεζμάν στον αγώνα της Ατλέτικο με τη Φέγενορντ © 2023 BERNAT ARMANGUE / AP IMAGES

Η Ατλέτικο εξέφρασε τη στήριξή της στην UEFA, υποστηρίζοντας ότι το Top-5 της Ευρώπης δεν θέλει και δεν στηρίζει την ίδρυση της European Super League.

Αλυσιδωτές είναι οι ανακοινώσεις των ομάδων την Πέμπτη (21/12), μετά την απόφαση του του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής να δικαιώσει την European Super League, κάνοντας δεκτή την προσφυγή της Α22, που εκπροσωπεί τη νεοσύστατη διοργάνωση.

Με τη σειρά της η Ατλέτικο, δεν ακολουθεί τον δρόμο Μπαρτσελόνα και Ρεάλ, που είναι από τους πρωτεργάτες της European Super League, αλλά στρέφεται εναντίον της, ξεκαθαρίζοντας ότι το Top-5 της Ευρώπης δεν θέλει τη νέα διοργάνωση.

Αναλυτικά:

"Η Ατλέτικο αφού αναλύσει την απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης θέλει να αναφέρει τα εξής:

1. Η απόφαση σχετικά με το πλαίσιο προηγούμενης έγκρισης για άλλες διοργανώσεις αναφέρεται σε παλιό καταστατικό της UEFA που είχαν ήδη τροποποιηθεί τον Ιούνιο του 2022.

2. Η Ένωση Ευρωπαϊκών Ομίλων (ECA) και η UEFA έχουν δημιουργήσει μια εταιρική σχέση που καθιστά άνευ σημασίας την άποψη ότι η UEFA είναι μονοπώλιο, καθώς οι σύλλογοι, δυνάμει των συμφωνιών που εγκρίθηκαν στο πλαίσιο αυτής της κοινής εταιρικής σχέσης ("κοινοπραξία"), αποφασίζουν 50% στους οποίους πωλούνται τα χορηγικά και τηλεοπτικά δικαιώματα και η διανομή των εν λόγω εσόδων, καθώς και οι μορφές του διαγωνισμού.

3. Η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική οικογένεια δεν θέλει την European Super League. Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, Ισπανία (εκτός από Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα) κλπ. Δεν θέλουν τη Super League. Είμαστε υπέρ της προστασίας της μεγάλης οικογένειας του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, της προστασίας των εγχώριων πρωταθλημάτων και μέσω αυτών της πρόκρισης για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις στον αγωνιστικό χώρο κάθε σεζόν".

TAGS ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EUROPEAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ