UEFA

UEFA: "Η σημερινή απόφαση δεν υποδηλώνει έγκριση ή επικύρωση της European Super League"

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάνταρ Τσέφεριν
Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάνταρ Τσέφεριν AP PHOTO/ALESSANDRA TARANTINO, FILE

Άμεση ήταν η αντίδραση της UEFA στην απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που νομιμοποιεί τη δυνατότητα να δημιουργηθεί η European Super League, αναφέροντας ότι η εν λόγω απόφαση δεν αποτελεί έγκριση η επικύρωση της νέας ανεξάρτητης λίγκας.

Θέση στη σημερινή (21/12) απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω της οποίας ανοίγει διάπλατα ο δρόμος της δημιουργίας της European Super League, πήρε η UEFA μέσω επίσημης δήλωσης, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι δεν αποτελεί πράξη νομιμοποίησης της λειτουργίας της διοργάνωσης που θέλει να φέρει τα πάνω-κάτω στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

"Η σημερινή απόφαση δεν υποδηλώνει έγκριση ή επικύρωση της λεγόμενης "Super League". Μάλλον υπογραμμίζει μια προϋπάρχουσα έλλειψη στο πλαίσιο προέγκρισης της UEFA, μια τεχνική πτυχή που έχει ήδη αναγνωριστεί και αντιμετωπιστεί τον Ιούνιο του 2022. Η UEFA είναι βέβαιη για την ευρωστία των νέων κανόνων της και συγκεκριμένα ότι συμμορφώνονται με όλους τους σχετικούς ευρωπαϊκούς νόμους και κανονισμούς", αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Στη συνέχεια, τονίζει την αναγκαιότητα συνεργασίας της με τους αρμόδιους φορείς και τους φιλάθλους, με στόχο να διατηρηθεί η ευρωπαϊκή πυραμίδα του ποδοσφαίρου ανέγγιχτη, εκφράζοντας, παράλληλα, την εμπιστοσύνη της στο υπάρχον μοντέλο που έχει υιοθετήσει, ως το καταλληλότερο.

"Η UEFA παραμένει αποφασισμένη στη δέσμευσή της να διατηρήσει την ευρωπαϊκή πυραμίδα του ποδοσφαίρου, διασφαλίζοντας ότι συνεχίζει να εξυπηρετεί τα ευρύτερα συμφέροντα της κοινωνίας. Θα συνεχίσουμε να διαμορφώνουμε το ευρωπαϊκό αθλητικό μοντέλο συλλογικά με τις εθνικές ενώσεις, τα πρωταθλήματα, τους συλλόγους, τους φιλάθλους, τους παίκτες, τους προπονητές, τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, τις κυβερνήσεις και τους εταίρους.

Έχουμε εμπιστοσύνη ότι η αλληλέγγυα ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική πυραμίδα που οι φίλαθλοι και όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς έχουν ανακηρύξει ως το αναντικατάστατο μοντέλο τους θα διασφαλιστεί από την απειλή της απόσχισης με ευρωπαϊκούς και εθνικούς νόμους".

TAGS UEFA EUROPEAN SUPER LEAGUE FIFA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ