EUROPEAN SUPER LEAGUE

European Super League: "Μπλόκο" της βρετανικής κυβέρνησης στις αγγλικές ομάδες να συμμετάσχουν

Ο Μπρούνο Φερνάντες πανηγυρίζει γκολ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στην Φούλαμ | 4 Νοεμβρίου 2023
Ο Μπρούνο Φερνάντες πανηγυρίζει γκολ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στην Φούλαμ | 4 Νοεμβρίου 2023 @2023 DAVID CLIFF/AP IMAGES

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου καταδίκασε τη European Super League, τονίζοντας ότι θα απαγορεύσει στις ομάδες της Premier League να συμμετάσχουν στη νεοσύστατη διοργάνωση.

Οι αντιδράσεις στον ποδοσφαιρικό κόσμο συνεχίζονται μετά την απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης το πρωί της Πέμπτης (21/12), μέσω της οποίας η δημιουργία της European Super League δεν κρίνεται ως παράνομη, κι άρα, ανοίγει ο δρόμος για τη σύσταση δικών της διοργανώσεων.

Αν υπάρξει ωστόσο, αγγλική ομάδα που θα επιθυμούσε να συμμετάσχει στη νεοσύστατη διοργάνωση γνωρίζει ότι δεν θα έχει εύκολο έργο.

Κι αυτό, γιατί η βρετανική κυβέρνηση θα απαγορεύσει στους συλλόγους της Premier League και θα εμποδίσει κάθε προσπάθειά τους να ενταχθούν σε αυτή μέσω του νέου νομοσχεδίου που θα ψηφιστεί τον Ιανουάριο.

"Θα εισαγάγουμε νομοθεσία που θα το κάνει πραγματικότητα και θα εμποδίσει τους συλλόγους να συμμετάσχουν σε παρόμοιες διοργανώσεις", ανέφερε μεταξύ άλλων το Υπουργείο Πολιτισμού, Μέσων και Αθλητισμού.

TAGS EUROPEAN SUPER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ