ΤΣΕΛΣΙ

Μουρίνιο: "Υπερήφανος για το έργο μου"

Μουρίνιο: "Υπερήφανος για το έργο μου"
New Image

Yπερήφανος για το έργο του ο Μουρίνιο. Ο πιο πετυχημένος τεχνικός στην ιστορία της ομάδας υποστηρίζει η διοίκηση

"Είμαι πολύ υπερήφανος για το έργο που έκανα στην Τσέλσι και νομίζω ότι η απόφαση που πήρα τον Μάη του 2004 να έρθω στην Αγγλία ήταν εξαιρετική. Ήταν μία όμορφη και πλούσια περίοδος στην καριέρα μου.

Θέλω να ευχαριστήσω τους οπαδούς της Τσέλσι για την σχέση αγάπης που είχαμε και η οποία πιστεύω ότι θα διαρκέσει τα πάντα", τόνισε ο Μουρίνιο στις πρώτες του δηλώσεις μετά την οριστικοποίηση του "διαζυγίου" με τους Κυπελλούχους Αγγλίας για να συμπληρώσει:

"Εύχομαι στην ομάδα κάθε επιτυχία, μία ομάδα που πάντα θα συνδέεται με εμένα για κάποιες ιστορικές στιγμές. Εύχομαι στους παίκτες επαγγελματική και οικογενειακή επιτυχία.

Τέλος, εκ μέρους της γυναίκας και των παιδιών μου ευχαριστούμε για την μεγάλη επαγγελματικότητα των σχολικών δασκάλων καθώς και την ομορφιά των τόσο πολλών φίλων".



"Ο πιο πετυχημένος τεχνικός στην ιστορία μας"
Από την πλευρά της, η διοίκηση της Τσέλσι εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ευχαρίστησε τον Ζοσέ Μουρίνιο για την πρόσφορά του στην ομάδα, εξηγώντας παράλληλα στους φίλους της ομάδας ότι η λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών υπαγορεύτηκε από αγωνιστικά αίτια.

"Νωρίς το πρωί ανακοινώσαμε ότι η Τσέλσι και ο Ζοσέ Μουρίνιο συμφώνησαν να χωρίσουν οι δρόμοι τους κοινή συναινέσει. Η φράση κλειδί εδώ είναι ότι πρόκειται για αμοιβαία συμφωνία. Ούτε παραιτήθηκε ο Ζοσέ αλλά και ούτε απολύθηκε", ξεκίνησε η αποχαιρετιστήρια ανακοίνωση για τον Μουρίνιο και συνέχισε:

"Αυτό που είναι φανερό είναι ότι φτάσαμε ένα σημείο που η σχέση ανάμεσα στο σύλλογο και τον Ζοσέ είχε διαλυθεί. Όλα αυτά παρά τις γεναίες προσπάθειες των τελευταίων μηνών και από τις δύο πλευρές να επιλυθούν κάποιες διαφορές.

Ο λόγος που φτάσαμε σε αυτή την απόφαση είναι γιατί πιστεύαμε ότι αυτές οι διαφωνίες άρχιζαν να επηρεάζουν την απόδοση της ομάδας και τα πρόσφατα αποτελέσματα ενίσχυσαν την άποψη αυτή. Δεν θέλαμε να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση.

Ο Μουρίνιο ήταν ο πιο επιτυχημένος τεχνικός στην ιστορία της Τσέλσι και ο σύλλογος του οφείλει ευγνωμοσύνη. Πρέπει επίσης να αναγνωρίσουμε την τρομερή δουλειά που έκανε ο Ζοσέ στην Τσέλσι. Ήταν ο πιο επιτυχημένος τεχνικός και σίγουρα δικαιούται μία θέση στην ιστορία.

Ο Ζοσέ έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να φτάσει η Τσέλσι εκεί που είναι σήμερα, ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες του ευρωπαϊκού και του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Θα είναι πάντα ευπρόσδεκτος στο Στάμφορντ Μπριτζ, είτε ως φιλοξενούμενος είτε ως προπονητής αντίπαλης ομάδας, και θα λάβει την υποδοχή και τον σεβασμό που η θέση του στην ιστορία της ομάδας το αρμόζει.



Διαμαρτυρία οπαδών για Μουρίνιο
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι μία μερίδα οπαδών της Τσέλσι δεν φαίνεται διατεθειμένα να αποδεχτούν τόσο εύκολα την απόφαση της διοίκησης (βλ. Αμπράμοβιτς) να λύσει τη συνεργασίας της με τον Πορτογάλο τεχνικό, που επί των ημερών του οι "μπλε" έγραψαν μερικές από τις πιο λαμπρές σελίδες της ιστορίας τους.

Το βράδυ της Πέμπτης (20/9), μία ομάδα οπαδών συγκεντρώθηκε έξω από το "Στάμφορντ Μπριτζ", φωνάζοντας ρυθμικά συνθήματα υπέρ του Πορτογάλου, ενώ είχαν και ένα τεράστιο πανό που έγραφε "Ο Ζοσέ Μουρίνιο είναι απλά ο καλύτερος".





















TAGS ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ