ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μουρίνιο: "Πάω Ίταλία ή Γερμανία"!

Μουρίνιο: "Πάω Ίταλία ή Γερμανία"!
Μουρίνιο-τσέλσι

Ο Πορτογάλος τεχνικός απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνεχίσει (τώρα) στην Αγγλία ή στην Εθνική Πορτογαλίας, "κλείνοντας το μάτι" ταυτόχρονα σε Καμπιονάτο σε Μπουντεσλίγκα

Η Αγγλία θα πρέπει να αποκλειστεί τουλάχιστον στην παρούσα φάση, καθώς υπάρχει όρος στο συμβόλαιο με την Τσέλσι που αναγκάζει τον Μουρίνιο να... χαρίσει τα 17 εκ.λίρες της αποζημίωσης αν επιλέξει να πάει εντός 12 μηνών σε άλλη ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ, με τον ιδιόρρυθμο τεχνικό να αποφασίζει να κάνει λίγο ευκολότερο τον γρίφο, προκρίνοντας Καμπιονάτο και Μπουντεσλίγκα.
"Γνωρίζω αγγλικά και γαλλικά, δεν θα ήταν λοιπόν άσχημα να μάθω άλλη μία γλώσσα. Θα μου άρεσαν τα ιταλικά, αλλά και τα γερμανικά δεν είναι άσχημα.

Πρέπει να επιλέξω ανάμεσα σε αυτές τις δύο γλώσσες",

ξεκίνησε τις αποκαλυπτικές δηλώσεις του ο Πορτογάλος τεχνικός και συνέχισε:

"Μου αρέσουν Ιταλία και Γερμανία για το ποδοσφαιρικό τους μέλλον, χωρίς όμως να κλείνω οριστικά τις πόρτες στην Αγγλία. Θα επιστρέψω, όμως δεν θέλω να γίνει εκεί το επόμενο βήμα μου.

Θα πρέπει να είναι μία άλλη χώρα, μία άλλη εμπειρία, ένα άλλο ποδόσφαιρο. Είμαι 44 ετών και ελπίζω να έχω πολλά ακόμα χρόνια στο αγγλικό ποδόσφαιρο, το οποίο αγαπώ".




Δεν απειλείται η θέση του Σκολάρι
Βέβαια, ουδείς μπορεί να προβλέψει το αν θα είναι σύλλογος ή εθνική ομάδα ο επόμενος σταθμός στην προπονητική του καριέρα, με τον ίδιο πάντως να φροντίζει να "καεί" το χαρτί της Εθνικής Πορτογαλίας, όπου πολλοί τον θεωρούσαν ιδανικά να αντικαταστήσει άμεσα τον Λουίς Φελίπε Σκολάρι, που μετά το επεισόδιο που είχε με τον Ντραγκουτίνοβιτς, έχασε σημαντικό μέρος από τη δημοτικότητά του.

"Δεν θέλω να προπονήσω την εθνική ομάδα της χώρας μου. Εγώ θέλω η Πορτογαλία να έχει επιτυχία, θέλω να δουλεύουν απερίσπαστοι.

Δεν θέλω ο Σκολάρι να είναι υποχρεωμένος να κοιτάζει πίσω από την πλάτη του για να κοιτάξει αν κρύβομαι εγώ από πίσω. Δεν θέλω επίσης να αναλάβω γενικά κάποια ομάδα από την Πορτογαλία".



Μήνυμα στους παίκτες της Τσέλσι
Κλείνοντας τις δηλώσεις που παραχώρησε στο αγγλικό τηλεοπτικό δίκτυο "Sky Sports" ο Μουρίνιο φρόντισε να στείλει μήνυμα "ενότητας" στους παίκτες της πρώην ομάδας του.

"Δεν θέλω οι παίκτες να απειλούν ότι θα φύγουν επειδή το έκανα εγώ. Και δεν θέλω οι οπαδοί να φωνάζουν το όνομά μου. Δεν μου αρέσουν οι εκδηλώσεις αυτού του τύπου.

Από επαγγελματική και προσωπική άποψη είμαι καλά. Είμαι ευτυχισμένος που έφυγα και είμαι ευχαριστημένος για αυτά που κατάφερα με την Τσέλσι, όχι μόνο για τα αποτελέσματα, αλλά και για τη σφραγίδα που άφησα σε αυτή την ομάδα",

κατέληξε χαρακτηριστικά ο Πορτογάλος τεχνικός.











ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ