ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με "σφραγίδα" και γκολάρα Νεϊμάρ η νίκη της Βραζιλίας

Brazil's Neymar celebrates with team mate Filipe Luis after scoring his side's opening goal during the friendly soccer match between Brazil and Croatia at Anfield Stadium in Liverpool, England, Sunday, June 3, 2018. (AP Photo/Dave Thompson)
Brazil's Neymar celebrates with team mate Filipe Luis after scoring his side's opening goal during the friendly soccer match between Brazil and Croatia at Anfield Stadium in Liverpool, England, Sunday, June 3, 2018. (AP Photo/Dave Thompson) AP

Ο Νεϊμάρ έπαιξε για πρώτη φορά μετά τις 25 Φλεβάρη, πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ κι άνοιξε το σκορ και το δρόμο για τη φιλική νίκη (2-0) επί της Κροατίας στο "Anfield". Ο Ρομπέρτο Φιρμίνο το άλλο γκολ, έβαλαν δύσκολα οι μαχητικοί Κροάτες. (VIDEOS)

Είχε πάθος, σκληρά κι επικίνδυνα μαρκαρίσματα παρά το φιλικό χαρακτήρα της (τέσσερις κίτρινες κάρτες), αλλά ελάχιστο θέαμα η αναμέτρηση στο "Anfield". Ο Νεϊμάρ συνδύασε την επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους μετά τις 25 Φεβρουαρίου και τον τραυματισμό του στο ματς της Παρί Σεν-Ζερμέν με τη Μαρσέιγ με γκολ.

Γκολ που ήταν ατόφιο δείγμα της κλάσης. Έτσι, άνοιξε το σκορ και το δρόμο για τη φιλική νίκη (2-0). Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Ρομπέρτο Φιρμίνο (είχε περάσει ως αλλαγή) στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων μετά από σέντρα του Καζεμίρο και προβάλλοντας αντίσταση στο μαρκάρισμα του Γέντβαϊ.

Brazil's Neymar celebrates after scoring his side's opening goal during the friendly soccer match between Brazil and Croatia at Anfield Stadium in Liverpool, England, Sunday, June 3, 2018. (AP Photo/Dave Thompson)
Brazil's Neymar celebrates after scoring his side's opening goal during the friendly soccer match between Brazil and Croatia at Anfield Stadium in Liverpool, England, Sunday, June 3, 2018. (AP Photo/Dave Thompson) AP

Παρόμοια διάταξη ακολούθησαν οι δύο ομοσπονδιακοί τεχνικοί, Τίτι και Ζλάτκο Ντάλιτς. Προβληματική εικόνα παρουσίασε η Βραζιλία επιθετικά, αλλά κι αμυντικά (ευάλωτη στις αντεπιθέσεις των Ρέμπιτς και Κράμαριτς) στο πρώτο ημίχρονο. Η είσοδος του Νεϊμάρ έδωσε άλλη αύρα, εκτός από το γκολ. Ο "ηγέτης" της "σελεσάο" φώναξε "παρών" παρά την τρίμηνη αποχή του και είναι αυτός που θα ηγηθεί της ομάδας του στη Ρωσία. Ευεργετικά λειτούργησε και η οπισθοχώρηση του Φιλίπε Κοουτίνιο στο δεύτερο ημίχρονο στους χαφ.

Εννιά λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης, ο Ντανίλο μπήκε από τα δεξιά, έκανε τη σέντρα, ο Ουίλιαν δεν μπόρεσε να κάνει το σουτ εντός περιοχής. Ύστερα από τέσσερα λεπτά (13') και την εκτέλεση κόρνερ, ο Λόβρεν έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας που υπεραπίστηκε ο Άλισον.

Μετά ξεκίνησαν τα σκληρά μαρκαρίσματα. Ο Αντρέι Κράμαριτς ύψωσε επικίνδυνα το πόδι του στο γόνατο του Τιάγκο Σίλβα με αποτέλεσμα να αντικρίσει την κίτρινη κάρτα. Ενώ με τη συμπλήρωση μισής ώρας ματς (30') Ρέμπιτς και Κράμαριτς άφηναν τις προσπάθειές τους ημιτελείς, τα σουτ του Φιλίπε Κοουτίνιο ήταν επιεικώς άστοχα.

Ο Πέρισιτς ανάγκασε τον Μάικλ Όλιβερ να βγάλει για δεύτερη φορά κίτρινη κάρτα από την τσέπη του στο 38', ο Φερναντίνιο για τρίτη στο 41' και τον Βρσάλκο να βάλει επίδεσμο στο κεφάλι του για να συνεχίσει να αγωνίζεται.

Croatia's Sime Vrsaljko injured during the friendly soccer match between Brazil and Croatia at Anfield Stadium in Liverpool, England, Sunday, June 3, 2018. (AP Photo/Dave Thompson)
Croatia's Sime Vrsaljko injured during the friendly soccer match between Brazil and Croatia at Anfield Stadium in Liverpool, England, Sunday, June 3, 2018. (AP Photo/Dave Thompson) AP

Ο Νεϊμάρ πέρασε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου στη θέση του Φερναντίνιο κι αγωνίστηκε για πρώτη φορά μετά τις 25 Φεβρουαρίου και τον τραυματισμό του στην αναμέτρηση της Παρί Σεν-Ζερμέν με τη Μαρσέιγ.

Ήταν προφανές ότι η μπάλα θα περνούσε από τα πόδια του καλύτερου Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή. Προειδοποίησε στο 57ο λεπτό, όταν το σουτ που απόκρουσε ο Σούμπασιτς αποτέλεσε την πρώτη τελική προσπάθεια στο στόχο για την "καναρίνια".

Brazil's Neymar during the friendly soccer match between Brazil and Croatia at Anfield Stadium in Liverpool, England, Sunday, June 3, 2018. (AP Photo/Dave Thompson)
Brazil's Neymar during the friendly soccer match between Brazil and Croatia at Anfield Stadium in Liverpool, England, Sunday, June 3, 2018. (AP Photo/Dave Thompson) AP

Κι αφού το "καμπανάκι" δεν ήχησε στ' αυτιά τον Κροατών, ο "Νέι" έλυσε τον (μέχρι τότε) "γόρδιο δεσμό" των αντιπάλων του στο 69ο λεπτό. Ύστερα από ωραία ανάπτυξη για τη "σελεσάο", ο Ουίλιαν έδωσε για τον Φιλίπε Κοουτίνιο κεντρικά, εκείνος πιο αριστερά στον Νεϊμάρ, ο τρίτος μπήκε στην περιοχή, έκανε και το σουτ με το δεξί και με τη βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι Κροάτες δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα - υπό το φόβο ενδεχόμενης ανατροπής και πέναλτι - μπροστά στην κλάση του σκόρερ.

Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, ύστερα από τη σέντρα του Καζεμίρο από τα δεξιά, ο Ρομπέρτο Φιρμίνο βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Κροατίας, αντιστάθηκε στο μαρκάρισμα του Γέντβαϊ και νίκησε τον Σούμπασιτς.

Η Βραζιλία βρίσκεται στον 5ο όμιλο μαζί με Ελβετία (17/6, Ροστόβ), Κόστα Ρίκα (22/6, Αγία Πετρούπολη) και Σερβία (27/6, Μόσχα). Η Κροατία βρίσκεται στον 4ο όμιλο μαζί με Νιγηρία (16/6, Καλίνινγκραντ), Αργεντινή (21/6, Νίζνι Νόβγκοροντ) και Ισλανδία (26/6, Μόσχα).

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Τίτι):Άλισον, Ντανίλο, Τιάγκο Σίλβα, Μιράντα (65' Μαρκίνιος), Μαρσέλο (60' Φιλίπε Λουίς), Καζεμίρο, Φερναντίνιο (46' Νεϊμάρ), Παουλίνιο, Ουίλιαν (82' Φρεντ), Φιλίπε Κοουτίνιο (82' Τάισον), Γκαμπριέλ Ζεζούς (60' Ρομπέρτο Φιρμίνο).

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ζλάτκο Ντάλιτς):Σούμπασιτς, Βρσάλκο (87' Γέντβαϊ), Λόβρεν, Τσόρλουκα (52' Τσάλετα-Τσαρ), Βίντα, Μπάντελι (61' Μπρόζοβιτς), Ράκιτιτς (83' Μπράνταριτς), Πέρισιτς, Μόντριτς (58' Κόβατσιτς), Ρέμπιτς (64' Πιάτσα), Κράμαριτς.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ