ΑΕΚ

Μαντούκα: "Πάνω από όλους είναι η ΑΕΚ"

Μαντούκα: "Πάνω από όλους είναι η ΑΕΚ"
Μαντούκα

"Φέτος ήρθε η ώρα της ΑΕΚ": δήλωσε ο Γκουστάβο Μαντούκα και στάθηκε στο κλειδί της επιτυχίας: "Πάνω απ' όλους η ΑΕΚ"

Ο βραζιλιάνος άσος της Ένωσης, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα "Score" και μίλησε για τις φετινές εμφανίσεις, το δύσκολο πρόγραμμα για Ελλάδα και Ευρώπη, για τον "Ρίμπο", για τον κόσμο, ενώ τόνισε πως φέτος ήρθε η ώρα της ΑΕΚ για τον τίτλο.
Αναλυτικά η συνέντευξη:


Για τον τίτλο:


"Η ΑΕΚ έχει μεγάλους παίκτες με νοοτροπία νικητή. Φυσικά και υπάρχει πίεση, όμως με αυτή την πίεση παίζουμε καλά και οι μεγάλοι παίκτες που θέλουν το πρωτάθλημα έχουν συνηθίσει να ζουν με την πίεση. Φέτος θέλουμε το πρωτάθλημα, γιατί η ΑΕΚ έχει πολλά χρόνια να το κατακτήσει και είναι πολύ σημαντικό να δώσουμε αυτή τη χαρά στον κόσμο μας, το σύλλογο, αλλά και τους ίδιους μας τους εαυτούς.

Φέτος έχουμε τη δυνατότητα και την ευκαιρία να πάρουμε το πρωτάθλημα και ελπίζουμε να το κατακτήσουμε. Το ελπίζω και το θέλω πολύ. Όλοι μας το θέλουμε για αυτό κάθε ματς είναι τελικός για μας. Αυτή τη σεζόν ο κόσμος της ΑΕΚ μάς έχει δώσει μια πολύ μεγάλη αγκαλιά και θέλουμε να του δώσουμε τη χαρά της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Θα κάνουμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε. Φέτος έχουμε τη νοοτροπία να κερδίσουμε παντού, και εντός και εκτός έδρας. Όχι μόνο στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και στην Ευρώπη".


Για το ρόστερ:


"Φέτος νομίζω πως έχουμε καλύτερη και πιο πλήρη ομάδα από πέρσι, καλύτερους παίκτες και περισσότερη πείρα. Πέρσι δεν ξεκινήσαμε καλά τη χρονιά και αυτό ήταν ένα καλό μάθημα για φέτος. Δεν θέλαμε να επαναληφθεί το ίδιο φέτος, γιατί ξέραμε πως θα μας στοιχίσει. Γι’αυτό μπαίνουμε στα ματς με μεγαλύτερη αυτοσυγκέντρωση. Επίσης έχουμε πιο πλήρη ομάδα από πέρυσι. Έχουμε πολλές λύσεις. Όταν ένας παίκτης βγαίνει και μπαίνει ένας άλλος, αυτός συνεχίζει την καλή δουλειά".


Για τον Ριβάλντο:


"Είναι πολύ καλό για εμάς το γεγονός πως ο Ριβάλντο έφυγε από τον Ολυμπιακό και δεν σκοράρει πλέον για αυτόν. Είναι πολύ θετικό που τον έχουμε πλέον στην ομάδα μας. Δεν είναι απλώς ένας σπουδαίος παίκτης, αλλά ένας σπουδαίος άνθρωπος. Έχει τεράστια εμπειρία και πολλές φορές μιλάμε πριν τα παιχνίδια και οι συμβουλές που δίνει είναι πολύ χρήσιμες. Είναι ένας παίκτης που χρειάζεται μία ομάδα. Η ΑΕΚ έχει βεβαίως και άλλους έμπειρους παίκτες. Όπως ο Λυμπερόπουλος, ο Δέλλας και ο Ζήκος. Έχουμε πολλούς παίκτες με εμπειρία και αυτό είναι πολύ σημαντικό".


Για τα δύο εκτός έδρας ματς:


"Σε κάθε ματς πηγαίνουμε για τη νίκη. Στη Σουηδία θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, όμως είναι σημαντικό και πρέπει να νικήσουμε. Και την Κυριακή παίζουμε στην Ξάνθη, σε μία έδρα που ούτε πέρυσι, αλλά ούτε και πριν από δύο χρόνια καταφέραμε να κερδίσουμε. Θα είναι σημαντικό να αποδείξουμε πως μπορούμε να κερδίσουμε εκεί που δεν τα καταφέραμε τις δύο προηγούμενες χρονιές. Φέτος έχουμε την πληρότητα και τη δυνατότητα να παίξουμε καλά και να παίρνουμε τα αποτελέσματα τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα, όσο και στο Κύπελλο UEFA".


Για το φετινό πρόγραμμα και πλήρης μεσαία γραμμή:


"Πέρυσι τα καταφέραμε πολύ καλά στο Τσάμπιονς Λιγκ και δεν είχαμε τόσο πολλούς και καλούς παίκτες και δεν ήταν τόσο πλήρης η ομάδα όσο φέτος. Φέτος μπορούμε να παίξουμε καλά και στο ελληνικό πρωτάθλημα όσο και στο Κύπελλο UEFA. Έχουμε και την πληρότητα ως ομάδα και την δυνατότητα.

Είμαστε επαγγελματίες και έχουμε έναν πολύ καλό προπονητή ο οποίος είναι αρμόδιος για να φτιάχνει την ομάδα που θα μπαίνει μέσα σε κάθε παιχνίδι. Και σεβόμαστε τις αποφάσεις του. Έχουμε πολύ καλή ομάδα φέτος και οφείλεται στο γεγονός πως έχουμε πολλούς παίκτες. Το σημαντικό είναι πως οι παίκτες δεν βλέπουν πρώτα τον εαυτό τους αλλά το καλό της ομάδας. Το πιο σημαντικό είναι η ΑΕΚ".




Για την ΑΕΚ και την Ελλάδα:

"Είμαι πολύ ευτυχισμένος εδώ. Η οικογένειά μου είναι ευτυχισμένη και αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα. Μας αρέσει η χώρα, η πόλη, η ομάδα. Είμαστε πολλοί ευτυχισμένοι και θεωρώ πως έκανα την καλύτερη επιλογή να μείνω στην ΑΕΚ. Αυτή η ομάδα είναι μέσα στην καρδιά μου. Νιώθω πολύ καλά εδώ και αυτή τη στιγμή δεν σκέφτομαι ότι θα ήθελα να είμαι πουθενά αλλού. Είμαι ευτυχισμένος. Μετά από μερικά χρόνια, αν έρθει μία πρόταση από μια ευρωπαϊκή ομάδα, θα δούμε τι μπορεί να γίνει. Τώρα όμως σκέφτομαι τον εαυτό μου μόνο στην ΑΕΚ".


Για τον κόσμο:


"Αυτή την σεζόν ο κόσμος της ΑΕΚ μας έχει δώσει μια πολύ μεγάλη αγκαλιά και θέλουμε να του δώσουμε τη χαρά της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Και θα κάνουμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε. Ο κόσμος είναι φανταστικός όταν τραγουδάει για εμάς και μας δίνει φοβερή ενέργεια. Αυτό που θέλουμε είναι να συνεχίσει έτσι.

Και ακόμα και αν έρθει μια άσχημη στιγμή για την ομάδα, τότε είναι που θέλουμε περισσότερο τον κόσμο στο πλευρό μας. Η σεζόν είναι μεγάλη και μπορεί να έρθουν και κάποιες ατυχίες. Και είναι αδύνατον να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια. Αυτό που θέλουμε είναι να έχουμε την ίδια υποστήριξη από τον κόσμο. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς".



















TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ