ΑΕΚ

Φερέρ: "Συνεχίζουμε με την ίδια νοοτροπία"

Φερέρ: "Συνεχίζουμε με την ίδια νοοτροπία"
ΦΕΡΕΡ

Η διακοπή του πρωταθλήματος και όχι η απουσία του Ριβάλντο με Λάρισα απασχολεί περισσότερο τον Φερέρ

- Θα συνεχίσει η ΑΕΚ το νικηφόρο σερί της στο πρωτάθλημα;

«Εννοείται ότι αυτό θέλουμε, αλλά σίγουρα αυτό θα είναι συνέπεια του να παίξουμε όπως πρέπει. Πρέπει να διατηρήσουμε αυτό το πνεύμα που είχε η ομάδα, το οποίο ήταν πολύ δυνατό και πολύ γερό. Η Λάρισα είναι μία ομάδα με τάξη με εργατικότητα, η οποία δεν θα σκέφτεται μόνο πως θα αμυνθεί αλλά θα κοιτάξει και το τέρμα της ΑΕΚ. Πιστεύω ότι μπορεί να γίνει ένα καλό παιχνίδι και εύχομαι εμείς να συνεχίσουμε με την ίδια νοοτροπία την ίδια δυναμική και τα ίδια αποτελέσματα».



- Σας ανησυχεί περισσότερο η Λάρισα ή η διακοπή του πρωταθλήματος;

«Εμείς κατά τη διάρκεια της εβδομάδας προπονηθήκαμε πολύ καλά. Οι παίκτες που ήταν εδώ είχαν μία πολλή καλή στάση σε ότι αφορά την ένταση της δουλειάς τους, αλλά εγώ είμαι υπεύθυνος για να τους κάνω και κάποιες κρίσεις. Μία από αυτές είναι αυτή που μου θέσατε εσείς τώρα, ότι οι διακοπές του πρωταθλήματος είναι πάντα επικίνδυνες».

- Σε σχέση με τη Λάρισα που αντιμετώπισε η ΑΕΚ πέρυσι και έτσι όπως την έχει δει εφέτος τη θεωρεί καλύτερη ή χειρότερη;

«Βλέπω ότι είναι ομάδα τακτοποιημένη φαίνεται ότι δουλεύουν πολύ καλά, είναι καλή στο να κερδίζει τη μπάλα και έχουν οι παίκτες της γρήγορη νοοτροπία όσον αφορά στην μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείς να επαναπαυθείς μόνο στις δικές σου αντεπιθέσεις, αλλά πρέπει να έχεις μία ισορροπία. Θεωρώ τη Λάρισα μία ομάδα που έχει εξελιχθεί προς το καλύτερο και είναι τώρα σε μία φάση ανόδου».

- Ο Ριβάλντο είναι σε θέση παίξει;

«Όχι ο Ριβάλντο δεν θα αγωνιστεί. Έχει πρόβλημα τραυματισμού και δεν υπάρχει κανένας λόγος να το ρισκάρουμε. Τώρα πλέον έχουμε μπροστά μας ένα νέο κύκλο παιχνιδιών πολύ έντονων και θα πρέπει να κοιτάξουμε να μοιράσουμε σωστά τις δόσεις. Το πρόβλημα που έχει ο Ριβάλντο δεν έχει εξαφανιστεί εντελώς».

- Σκέφτεστε να ξεκουράσετε κάποιους ποδοσφαιριστές;

«Μίλησα με όλους τους παίκτες. Επέστρεψαν πολύ ικανοποιημένοι, γιατί πήγε πολύ καλά το αποτέλεσμα. Οι νίκες δίνουν πάντα χαρά και κατά κάποιο τρόπο κρύβουν κάποιες καταστάσεις όπως είναι η κόπωση. Αλλά αύριο θα ξαναμιλήσω με τους παίκτες μου για να πάρω τις τελικές μου αποφάσεις.

- Ισχύει ότι έχετε πάρα πολλούς διαθέσιμους παίκτες και δεν ξέρετε ποιους θα επιλέξετε;

«Προτιμώ να έχω αυτό το πρόβλημα. Είναι αλήθεια ότι προσπαθήσαμε εφέτος να βρούμε κάποιες λύσεις σε καταστάσεις που πέρυσι μας προβλημάτισαν. Οι παίκτες μου εφέτος είναι περισσότερο προσαρμοσμένοι στο σύστημά μας, αλλά και στον τρόπο που δουλεύουμε. Χαιρόμαστε όχι μόνο γιατί δεν έχουμε πολλούς τραυματισμούς αλλά επειδή επιστρέφουν παίκτες που είχαν σοβαρούς τραυματισμούς και έλειψαν καιρό, όπως ο Καπετάνος, ο Λαγός, ο Χετεμάϊ και ο Γεωργέας. Σιγά σιγά αποκτούν ένα καλό τόνο. Είναι καλύτερα τα πράγματα υπάρχουν πολλοί παίκτες στη διάθεσή μου περισσότερος συναγωνισμός. Υπάρχει μεγάλη φιλία ανάμεσα σε όλους τους παίκτες στο ρόστερ και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Από την ΑΕΚ και του χρόνου!

Εν τω μεταξύ ο Νίκος Λυμπερόπουλος παρέλαβε χθες το χρυσό παπούτσι ως βραβείο για την ανάδειξή του σε πρώτο σκόρερ της περυσινής περιόδου. Μάλιστα ο επιθετικός της ΑΕΚ παρέλαβε από την Puma και την Λαϊνόπουλος Group ένα αυτοκίνητο smart ως δώρο για την επιτυχία του και ευχήθηκε ο πρώτος σκόρερ του εφετινού πρωταθλήματος να είναι ξανά… κιτρινόμαυρος!

«Ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου, γιατί χωρίς αυτούς δεν θα έβγαινα πρώτος σκόρερ. Σκέφτομαι να αφήσω εδώ το αυτοκίνητο για κοινή χρήση» τόνισε ο Λύμπε ο οποίος βραβεύθηκε από τον Αντώνη Αντωνιάδη: « Είναι ευχαρίστησή μου που βραβεύω τον Λυμπερόπουλο, ο οποίος μου ήταν πάντα συμπαθής και παίζει και στη θέση που έπαιζα και εγώ. Πιστεύω ότι είναι εκφραστής του ποδοσφαίρου και χαίρομαι που κέρδισε αυτός το Χρυσό Παπούτσι» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ.

Μετά την βράβευσή του, ο κορυφαίος σκόρερ της ΑΕΚ την τελευταία τετραετία τόνισε: " Το να βγω πρώτος σκόρερ δεν είναι αυτοσκοπός. Παρόλα αυτά θέλω να ευχαριστήσω τους χορηγούς, είναι αξιόλογη αυτή η ενέργεια. Εύχομαι το αυτοκίνητο να έρθει εδώ και του χρόνου. Ευχαριστώ τον κ. Αντωνιάδη για τα καλά του λόγια. Ευχαριστώ και τους συμπαίκτες μου, γιατί χωρίς αυτούς δεν θα ήμουν πρώτος σκόρερ. Σκέφτομαι μήπως το αφήσω εδώ για κοινή χρήση".

Αναφερόμενος στην επιτυχία της Εθνικής ομάδας στο παιχνίδι με την Τουρκία, ο 33χρονος επιθετικός σημείωσε: «Αυτό που πετύχαμε είναι μεγάλο επίτευγμα για όλους τους Έλληνες. Εύχομαι να έρθουν και άλλες επιτυχίες και όλοι μας πρέπει να κάνουμε το κάτι παραπάνω για να πετύχουμε περισσότερα πράγματα στο μέλλον».

Οι εκλεκτοί

Η αποστολή της ΑΕΚ για το αυριανό ματς αποτελείται από τους εξής 19 ποδοσφαιριστές:
Αρουαμπαρένα, Μπλάνκο, Άλβες, Δέλλας, Καφές, Κονέ, Λαγός, Λυμπερόπουλος, Μάχο, Μαντούκα, Μανού, Μορέτο, Ενσαλίβα, Παππάς, Ράμος, Τόζερ, Σέζαρ, Ζήκος, Παπασταθόπουλος.


































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ