ΑΕΚ

Μάχη για μια θέση στον ήλιο

Μάχη για μια θέση στον ήλιο
ΡΙΒΑΛΝΤΟ

Οι πιθανότητες να αγωνιστεί ο Ριβάλντο στο σαββατιάτικο ματς με τη Λάρισα ολοένα και μειώνονται

Ο Ριβάλντο δεν κατάφερε να προπονηθεί και πλέον απομένουν τα αποτελέσματα του υπέρηχου για να διαπιστωθεί αν θα μπορέσει έστω να κάτσει στον πάγκο και να βοηθήσει την ΑΕΚ ως αλλαγή εφόσον κριθεί απαραίτητο. Πάντως ο Φερέρ δύσκολα θα ρισκάρει να του δώσει θέση ακόμα και στην αποστολή αν το ιατρικό επιτελείο δεν αποκλείσει το ενδεχόμενο υποτροπής. Ακολουθούν δύο πολύ κρίσιμα εκτός έδρα ματς με την Έλφσμποργκ και την Ξάνθη και ο Ισπανός θέλει απόλυτα έτοιμο τον σταρ της ομάδας σε αυτούς τους αγώνες.
Ενσαλίβα…in

Αντιθέτως το ειδικό πρόγραμμα που ακολούθησε τις τελευταίες ημέρες ο έτερος (βασικός) τραυματίας, ο Ταμαντανί Ενσαλίβα, αποδείχθηκε ιδανικό ώστε να ξεπεράσει το πρόβλημά του. Ο καναδός αμυντικός μέσος θα δώσει το παρών στον αγώνα με τη Λάρισα, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να ξέρει από σήμερα αν θα πάρει φανέλα βασικού. Η άνοδος του Άκη Ζήκου και η εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Ντάνιελ Τόζερ έχουν αυξήσει τον ανταγωνισμό στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Οι εκπλήξεις!

Η ενδεκάδα του ερχόμενου Σαββάτου αποτελεί γρίφο αφού οι επιστροφές των τραυματιών αλλά και η διαρκής άνοδος ποδοσφαιριστών που καιρό τώρα δεν υπολογίζονταν για το βασικό σχήμα δίνουν στον Φερέρ την ευχέρεια του rotation, το οποίο ας μην ξεχνάμε, ήταν το σήμα κατατεθέν της ΑΕΚ την περυσινή περίοδο. Βέβαια ο προπονητής δείχνει φέτος μεγαλύτερη διάθεση να επιμείνει στον βασικό κορμό και δύσκολα ενδίδει σε ανατρεπτικές αλλαγές, όμως υπάρχουν και ποδοσφαιριστές που περιμένουν τις ευκαιρίες τους.

Στη σημερινή (17/10) προπόνηση, ο Φερέρ είδε τον Παναγιώτη Λαγό να διαπρέπει σε ρόλο αριστερού μπακ-χαφ και να εξουδετερώνει πλήρως τον Μανού, έναν παίκτη με μεγάλη ταχύτητα και υψηλή τεχνική κατάρτιση. Και στην απέναντι πλευρά, στη δεξιά, ο Χάρης Παππάς ταλαιπωρούσε τον Μάρτιν Αρουαμπαρένα δημιουργώντας μάλιστα δύο γκολ για την ομάδα των αναπληρωματικών. Μάλιστα ο προπονητής χάρισε πολλά μπράβο στον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού προσπαθώντας να τονώσει την ιδιόμορφη ψυχολογία του.

26 παίκτες για 18 θέσεις!

Ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι ο Ριβάλντο θα μείνεις εκτός αποστολής, ο Φερέρ πρέπει να επιλέξει από 26 ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στη διάθεσή του, ποιους 18 θα εμπιστευθεί στον αγώνα με τη Λάρισα. Δίχως μάλιστα να υπολογίζουμε σε αυτούς τους Νίκο Μπαρμπούδη, Ελ χατζί Ντιουφ και Γιώργο Τόφα οι οποίοι (φαινομενικά τουλάχιστον) στην παρούσα φάση (και με τόσες επιστροφές τραυματιών) είναι δύσκολο να "χωρέσουν" σε αποστολή.

Έτσι, 8 εκ των Καφέ, Ράμος, Αρουαμπαρένα, Δέλλα, Άλβες, Παππά, Ενσαλίβα, Καπετάνο, Μαντούκα, Ασκάρατε, Παπασταθόπουλο, Ζήκο, Μπλάνκο, Μανού, Λαγό, Κονέ, Πλιάτσικα, Μπούρμπο, Μορέτο, Λυμπερόπουλο, Μάχο, Χέτεμαϊ, Παυλή, Αραμπατζή, Τόζερ και Σέζαρ πρέπει να δουν τον αγώνα του Σαββάτου από την εξέδρα!

Το πρώτο μικρό… κρας-τεστ!

Πάντως η πληθώρα επιλογών δεν συνεπάγεται και εύκολο απόγευμα απέναντι στη Λάρισα, μια ομάδα απόλυτα πειθαρχημένη η οποία είχε επικρατήσει (1-0) της ΑΕΚ στο 45πτο φιλικό ματς υπέρ της ενίσχυσης των πυροπαθών. Και θα είναι συνάμα και το πρώτο κρας-τεστ για να διαπιστώσουμε πως λειτουργεί η ομάδα χωρίς την ηγετική φυσιογνωμία του Ριβάλντο (εφόσον αποδειχθεί ότι δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί). Το καλό για την ΑΕΚ είναι ότι οι έμπειροι και περισσότερο ικανοί ποδοσφαιριστές της (Δέλλας, Λυμπερόπουλος, Ζήκος, Αρουαμπαρένα, Μπλάνκο, Σέζαρ κλπ.) βρίσκονται σε καλή κατάσταση και μπορούν να πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους. Αυτό που ελπίζει ο Φερέρ είναι να επιστρέψουν στις προπονήσεις οι διεθνείς δίχως προβλήματα τραυματισμών.

Η προπόνηση

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα περιλάμβανε ασκήσεις με έμφαση στα τελειώματα και διπλό με ασκήσεις τακτικής. Ο Ενσαλίβα εντάχθηκε στον κανονικό ρυθμό προπόνησης, όπως και ο Γιώργος Τόφας. Ο Ριβάλντο συνέχισε ειδικό πρόγραμμα με ελαφρύ τρέξιμο στο γήπεδο και ασκήσεις δύναμης στο γυμναστήριο. Ο Νίκος Γεωργέας ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα σε ιδιαίτερα υψηλό ρυθμό. Σε 10 μέρες το αργότερο θα είναι και αυτός έτοιμος.

Επιπλέον οι Σωκράτης Παπασταθόπουλος Παναγιώτης Κονέ και Βασίλης Πλιάτσικας ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους με την Εθνική ομάδα των Ελπίδων και επέστρεψαν στις προπονήσεις της ομάδας. Οι δύο πρώτοι έκαναν αποθεραπεία, ενώ ο τρίτος ακολούθησε κανονικό πρόγραμμα.

























TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ