ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μάλαρτζ: "Να πάρουμε το πρωτάθλημα"

Μάλαρτζ: "Να πάρουμε το πρωτάθλημα"
Παναθηναικος προπονηση

Μάλαρτζ: "Θέλουμε το πρωτάθλημα". Γκρίνια Πεσέιρο για τα αδικαιολόγητα λάθη με Ατρόμητο

Μάλαρτζ: "Θέλουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα"



Για θέληση να κατακτήσει το πρωτάθλημα με τους συμπαίκτες του και να πάνε όλοι μαζί ψηλά το "τριφύλλι", μίλησε ο Αρκάντιους Μάλαρτζ, ο οποίος αναφέρθηκε αρχικά για το ματς με τον Ατρόμητο:

"Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε πολύ καλά. Το ίδιο και στο δεύτερο, αν και συναντήσαμε μερικά εμπόδια σε κάποιες φάσεις, πήγαμε λίγο πιο πίσω, ο Ατρόμητος ήταν και με 10 παίκτες και ήταν λίγο επικίνδυνος. Έκανα εγώ ένα λάθος, ο αντίπαλος είχε τρεις ευκαιρίες να σκοράρει αλλά δεν το κατάφερε. Είναι πολύ καλό που κρατήσαμε το μηδέν ξανά και το σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε".

Πρέπει να σκοράρουμε ένα ακόμα γκολ γιατί το 1-0 δεν είναι τόσο «καθαρό» σκορ για να κερδίσεις επειδή ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει στο ματς. Για αυτό είπαμε ότι πρέπει να πετύχουμε ένα ακόμα τέρμα και το κάναμε".





Ο Πολωνός γκολκίπερ δεν μίλησε για προσωπικό ρεκόρ διατηρώντας το μηδέν στην εστία του αλλά για την συνολική δουλειά και τους στόχους των "πράσινων": "Δεν σκέφτομαι αυτό το ρεκόρ ούτε αισθάνομαι κάτι τρομερό. Απλά κάνω την δουλειά μου. Πρόκειται για ομαδική δουλειά άλλωστε. Ξεκινήσαμε καλά, θέλουμε να πάμε ψηλά, να πάρουμε το πρωτάθλημα, να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται στο ΟΥΕΦΑ. Παίζουμε σαν ομάδα, δεν έχουμε τον σταρ και αυτό είναι το σημαντικό".



Τέλος ο Μάλαρτζ, αναφέρθηκε και στα επόμενα παιχνίδια, και κυρίως αυτό με την ΑΕΚ, λέγοντας: "Βέβαια, είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι. Δεν νομίζω ότι η ΑΕΚ θα κερδίσει όλα τα ματς. Παίζουμε το πρώτο ματς στην έδρα μας, στην Λεωφόρο. Θα δούμε. Θέλουμε να κερδίσουμε και μετά θα περιμένουμε. Οι πέντε βαθμοί δεν είναι τόσο μεγάλο πλεονέκτημα, έχουμε όλη την χρονιά ακόμα μπροστά μας".


Τζιόλης: "Βλέπουμε τον εαυτό μας"



Για την νίκη με τον Ατρόμητο και τον τρόπο που ήρθε, την υπόσχεση για περισσότερη δουλειά και θετικά αποτελέσματα αλλά και το παιχνίδι με την ΑΕΚ, μίλησε ο Τζιόλης έξω από τα αποδυτήρια της Λεωφόρου.

"Παίξαμε όπως έπρεπε και πήραμε τη νίκη. Αυτό ήταν το βασικό ζητούμενο για εμάς στο συγκεκριμένο παιχνίδι και τα καταφέραμε. Πάντοτε θέλουμε και κυνηγάμε τη νίκη, κάποιες φορές μας βγαίνουν κάποια πράγματα στο γήπεδο και κάποιες άλλες όχι. Σήμερα είναι απ’ αυτές που λειτουργήσαμε καλά.

"Βοήθησε και ο τρόπος που αγωνίστηκε ο Ατρόμητος. Δηλαδή ανοιχτά προσπαθώντας να παίξει ποδόσφαιρο. Δεν κλείστηκε πίσω κι εμείς το εκμεταλλευτήκαμε"

είπε μεταξύ άλλων ο μέσος των "πράσινων".

Σαν υπόσχεση για το μέλλον ο μέσος του Παναθηναϊκού είπε: "Δεν μπορούμε να υποσχόμαστε τίποτα άλλο από πολύ δουλειά και προσπάθεια προκειμένου να παρουσιάζουμε μέσα στο γήπεδο το καλύτερο δυνατό πρόσωπο" ενώ αναφέρθηκε και στην συνέχεια, τονίζοντας:

"Εμείς κοιτάμε την ομάδα μας κι όχι τι κάνουν οι άλλοι. Ό,τι κι αν κάνει ο Ολυμπιακός, ό,τι κι αν κάνει η ΑΕΚ, εμείς πρέπει να βλέπουμε τον εαυτό μας και να μην ασχολούμαστε με τους υπόλοιπους. Όταν έρθει το ματς με την ΑΕΚ τότε θα το σκεφτούμε. Σίγουρα πάντως αυτό που θέλουμε είναι η νίκη".





Γκονζάλες: "Περιμένω την ευκαιρία μου"

Για την επικείμενη επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους αλλά και το πως είδε το ματς με τον Ατρόμητο αλλά και την συνέχεια για το "τριφύλλι", αναφέρθηκε ο Εκι Γκονζάλες που αποθεώθηκε την στιγμή που αποχωρούσε με τον Σωτήρη Νίνη από το γήπεδο της Λεωφόρου.

-Πότε θα σε δούμε πάλι στα γήπεδα;

"

Εγώ είμαι έτοιμος. Περιμένω την ευκαιρία μου".



-Έκι πως είδες την ομάδα στο ματς με τον Ατρόμητο;

"

Δεν ήμασταν τόσο καλοί, όσο θα έπρεπε. Δεν είχαμε μεγάλη συγκέντρωση στο παιχνίδι μας, ιδίως από τη στιγμή που ο Ατρόμητος έμεινε με 10 παίκτες. Ίσως θα έπρεπε να νικήσουμε πιο εύκολα. Μου άρεσε πολύ ο Ατρόμητος και οι ιδέες με τις οποίες αγωνίζεται. Καλή ομάδα.

Η ουσία βεβαίως είναι ότι η ομάδα μας πήρε τρεις βαθμούς ακόμη, είναι στη 2η θέση και συνεχίζει νικηφόρα. Αυτό μετράει τώρα. Οι νίκες και είναι καλό που νικάμε συνεχώς σε αυτή τη φάση με τους συνεχόμενους αγώνες".





Σέριτς: "Δείξαμε και δείχνουμε χαρακτήρα"

Για το πόσο σημαντική ήταν η νέα νίκη των "πράσινων" αλλά και το πόσο προσγειωμένοι είναι οι παίκτες του Παναθηναϊκού, έδειξε με δηλώσεις του και ο Αντονι Σέριτς.

" Πήραμε μία σημαντική νίκη και διατηρηθήκαμε σε υψηλές θέσεις. Σίγουρα δεν ήμασταν τόσο καλοί και στα δύο ημίχρονα, όμως κάναμε ευκαιρίες και πήραμε δίκαια τη νίκη. Αν ήμασταν λίγο πιο προσεκτικοί θα μπορούσαμε να βάλουμε κι άλλα γκολ" είπε και απάντησε στις ερωτήσεις:

-Πήρατε πάντως ένα ακόμη «τρίποντο» σε αυτή την πολύ σημαντική σειρά των 7 συνεχόμενων αγώνων σε 22 μέρες όπως την ονόμασε κι ο προπονητής σας;

"Ναι. Αυτό είναι αλήθεια έχουμε σερί αγώνες, Κυριακή, Τετάρτη, Κυριακή, όμως είναι πολύ καλό που νικάμε. Κρατάμε τα καλά στοιχεία και συνεχίζουμε. Δείξαμε και δείχνουμε χαρακτήρα κι αυτό που μετράει είναι οι τρεις βαθμοί".



-Είστε 5 βαθμούς από την ΑΕΚ. Πόσο εύκολα καλύπτεται αυτή η διαφορά;

"Θα μου επιτρέψετε προς το παρών να μην ασχοληθώ με την ΑΕΚ. Δεν πρέπει να κοιτάμε τον αγώνα που έχουμε μαζί της σε δύο αγωνιστικές εδώ, αλλά τα ματς που προηγούνται. Με τον Εθνικό Αστέρα στο Κύπελλο, με τον Λεβαδειακό στο πρωτάθλημα, με την Κοπεγχάγη στο UEFA. Πρώτα αφοσιωνόμαστε σε αυτά τα παιχνίδια και μετά θα δούμε την ΑΕΚ".



-Εσύ πως είσαι; Πρώτη συμμετοχή από την αρχή στην ενδεκάδα μετά τον τραυματισμό σου στο φιλικό με τη Λάτσιο.

"Είμαι πολύ καλά. Νιώθω δυνατός κι απλά πρέπει πλέον να βρω το ρυθμό μου".


Πεσέιρο: "Ελλειψη ομαδικότητας και αδιακιολόγητα λάθη"

Με "άγριες" διαθέσεις υποδέχτηκε ο Ζοσέ Πεσέιρο τους ποδοσφαιριστές του στην πρώτη προπόνηση την επόμενη της αναμέτρησης με τον Ατρόμητο.

Οπως ο ίδιος ο Πορτογάλος τεχνικός είχε διευκρινίσει στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, πως δεν είχε μείνει ευχαριστημένος με τον τρόπο που είχαν αγωνιστεί οι παίκτες του κόντρα στο συγκρότημα του κόντρα στους Περιστεριώτες, κάτι που έπραξε και σήμερα:

" Μου άρεσαν το αποτέλεσμα, η προσπάθεια να δημιουργήσουμε φάσεις και μόνο αυτά. Δεν θα ήθελα να ξαναδώ την έλλειψη ομαδικότητας σε στιγμές που μας δόθηκε η ευκαιρία ν΄ αυξήσουμε το σκορ και τ' αδικαιολόγητα λάθη στην άμυνα που ευτυχώς δεν μας στοίχησαν. Eλπίζω να πήραμε το μάθημά μας για τη συνέχεια..." είπε μεταξύ άλλων ο Πορτογάλος προπονητής και συμπλήρωσε:

" Είμαστε ο Παναθηναϊκός και δεν επιτρέπεται να μην είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια ενός αγώνα. Δεν γίνεται να κάνουμε ντρίμπλες στην άμυνα και να μην διώχνουμε όταν δεχόμαστε πίεση. Είμαστε ομάδα και δεν είμαστε παίκτες μεμονωμένοι. Σημασία δεν έχει η ατομική δόξα, αλλά η δόξα που προέρχεται μέσα από την ομάδα.

Μπροστά μας έχουμε το ματς με τον Εθνικό Αστέρα για το κύπελλο και πρέπει να νικήσουμε. Είναι μία ομάδα Β' Εθνικής και αυτό σημαίνει ότι θα έχει μεγάλο κίνητρο. Πρέπει να είμαστε σοβαροί. Αν νικήσουμε 1-0, ή 2-0 όλοι θα το θεωρήσουν φυσιολογικό. Αν κερδίσουμε 6-0 θα πουν σιγά τον αντίπαλο, αν αποκλειστούμε όμως όλοι θα μιλούν για καταστροφή. Υπάρχει κούραση και το γνωρίζω, θα έχουμε ορισμένες αλλαγές

".

Ο 47χρονος αναφέρθηκε στην επιπολαιότητα αρκετών στιγμών με προσωπικές περιτές ενέργειες μιλώντας για αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων που δεν απλουστεύουν τον τρόπο επίτευξης επίθεσης για την ομάδα του "τριφυλλιού".

Αυξάνουν συνεχώς Εκι-Νίνης

Σε ότι αφορά την πρωινή προπόνηση, όσοι ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν στο μεγαλύτερο μέρος του Κυριακάτικου αγώνα με τον Ατρόμητο έκαναν αποθεραπεία. Οι υπόλοιποι μετά από το ζέσταμα έκαναν ασκήσεις στις πάσες και ολοκλήρωσαν με δίτερμα, σέντρες-σουτ και στημένες φάσεις.

Στα ευχάριστα της σημερινής μέρας, η εικόνα από την προπόνηση του Σωτήρη Νίνη, ο οποίος πήρε μέρος στο μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος αλλά και του Εκι Γκονζάλες που μαζί με τον Θανάση Τσίγκα μετά από το τέλος της προπόνησης, δούλεψαν παραπάνω στις ταχύτητες.







































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ