ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Παναθηναϊκός-Ατρόμητος 2-0

Παναθηναϊκός-Ατρόμητος 2-0
Παπαδοπουλος, Σαλπιγγιδης

Οι "πράσινοι" με σκόρερ τους Παπαδόπουλο και Σαλπιγγίδη νίκησε 2-0 τον Ατρόμητο

«Κλειδί» του αγώνα, ήταν σίγουρα η αποβολή του Ανατολάκη στο 9ο λεπτό αλλά και η σπουδαία απόδοση των γηπεδούχων και κυρίως των Καραγκούνη (είχε δοκάρι στο 10'), Σαλπιγγίδη και Μάτος που αποτέλεσαν τους «ογκόλιθους» της νέας επιτυχίας για το συγκρότημα του Πεσέιρο.
Οι φιλοξενούμενοι παρά το αριθμητικό μειονέκτημα και με «πρώτο βιολί» τον Λουτσιάνο απείλησαν (είχαν δοκάρι με τον Κορακάκη) αλλά σε πολλές φάσεις δεν είχαν καθαρό μυαλό (αλλά και τύχη) στην τελική προσπάθεια.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Παναθηναϊκός (Ζ. Πεσέιρο): Μάλαρτζ, Σέριτς , Βύντρα (76’ Νίλσον), Σαριέγκι, Μόρις, Τζιόλης, Μάτος, Καραγκούνης, Ιβανσιτς (88’ Δημούτσος) , Παπαδόπουλος, Σαλπιγγίδης (72’ Ν’ Ντόι).

Ατρόμητος (Γ. Ογιος ): Μιχαηλίδης, Γελαδάρης, Ολιβέιρα, Ανατολάκης, Ιωάννου, Λουτσιάνο (90’ Γεωργίου), Κορακάκης, Ρέγιες (74’ Κουτσοσπύρος), Μαρίνος, Τρέχο (73’ Ρόβας), Σίριο.

Διαιτητής: Τσίκινης Η. (Μεσσηνίας)
Βοηθοί: Μπερσής Δ. (Αρκαδίας) / Τάτσης Δ. (Ηπείρου)
Τέταρτος: Κάκος Α. (Κέρκυρας)
Κίτρινες: Τζιόλης, Καραγκούνης, Βύντρα (Παναθηναϊκός) / Ιωάννου, Τρέχο (Ατρόμητος)
Κόκκινες: Ανατολάκης (Ατρόμητος)
Με μια ματιά
Αυτό που είχε προαναγγείλει ο Ζοσέ Πεσέιρο λίγες ημέρες πριν από το ματς με την Βέροια, περί rotation, συνεχίστηκε και μάλιστα σε σημαντικό βαθμό και σε αυτό το παιχνίδι. Πέντε νέα πρόσωπα στην αρχική ενδεκάδα σε σχέση με το ματς με την Αμπερντίν για τους «πράσινους».

Σέριτς, Βύντρα, Σαριέγκι, Καραγκούνης και Παπαδόπουλος ήταν στο αρχικό σχήμα του «τριφυλλιού», αλλάζοντας τα δύο τρίτα της άμυνας (εκτός οι Νίλσον, Φύσσας και Γκούμας) ενώ άλλαξε και από ένα πρόσωπο στις άλλες δύο γραμμές με τους Καραγκούνη και Παπαδόπουλο να αντικαθιστούν τους Δημούτσο και Ν’ Ντόι, που έμειναν στον πάγκο.

Στην αντίπερα όχθη, ο Γκιγιέρμο Ογιος παρέταξε την ομάδα του με μια μόνο αλλαγή στην σύνθεσή της σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι που έδωσε στο Περιστέρι την προηγούμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, ο Κουτσοσπύρος έμεινε στον πάγκο προκειμένου να «δυναμώσει" περισσότερο την αμυντική του και μεσαία γραμμή, βάζοντας στο ματς τον Βραζιλιάνο αμυντικό Λουκάς Τρέχο.

Εννέα λεπτά αναγνωριστικού παιχνιδιού και τακτικής από τις δύο ομάδες μέχρι να γίνει η πρώτη καλή φάση, που έμελλε να βάλει «φωτιά» στο ματς. Ηταν η μεγάλη πάσα του Μάτος προς τον Σαλπιγγίδη στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας με τον Ελληνα επιθετικό να παρεμποδίζεται από τον Ανατολάκη, με συνέπεια μετά το πέσιμό του στο έδαφος, ο πρώην «ερυθρόλευκος» αμυντικός να αντικρύζει την κόκκινη κάρτα του κ. Τσίκινη.

Το φάουλ ανέλαβε και εκτέλεσε ο Καραγκούνης (10’) σημαδεύοντας το δεξί κάθετο δοκάρι του Μιχαηλίδη, στην επαναφορά ο Μόρις δεν μπόρεσε να κάνει την κεφαλιά και ο Τζιόλης είδε το πρώτο σουτ να αποκρούει καθαρά με το χέρι ο Ολιβέιρα και εν συνεχεία το νέο σουτ του Ιβανσιτς πέρασε μόλις άουτ, στην "μίνι" πολιορκία των γηπεδούχων για ένα δίλεπτο.

Η γρήγορη αποβολή αναγκαστικά άλλαξε τα πλάνα των φιλοξενούμενων με τον κ. Ογιος να γυρίζει σε θέση στόπερ τον Ιωάννου και να γυρίζει στην μεσαία γραμμή σε σύστημα 4-3-2 τους Τρέχο, Λουτσιάνο και Κορακάκη.

Η πρώτη απειλητική στιγμή για το συγκρότημα του Περιστερίου, ήρθε στο 18’ όπου αρκετά πλάγια ο Λουτσιάνο με απευθείας φάουλ προσπάθησε να νικήσει τον Μάλαρτζ, ο οποίος με γροθιές έδιωξε μακρυά.

Στην αντεπίθεση των γηπεδούχων (19’) , ο Βύντρα με βαθιά μπαλιά βρήκε τον Σαλπιγγίδη μέσα στην μεγάλη περιοχή, με τον διεθνή επιθετικό να κάνει εξαιρετικό κοντρόλ και να κατεβάζει την μπάλα, να στρώνει στον Παπαδόπουλο, ο οποίος από το σημείο του πέναλτι πλάσαρε κάτω από τον αντίπαλο γκολκίπερ εύστοχα, ανοίγοντας το σκορ μέσα σε έξαλλα πανηγύρια των «πράσινων» οπαδών.

Το γκολ αυτό πριν το 20λεπτο σε συνάρτηση με την αποβολή στο 9ο λεπτό έδειχνε να «λύνει» κατά πολύ τα πόδια των παικτών του Πεσέιρο για την συνέχεια, κόντρα σε ένα αξιόμαχο σύνολο που είχε έναν σπουδαίο παίκτη στο ενεργητικό του.

Ο Βραζιλιάνος σταρ του Ατρόμητου, για τέσσερα λεπτά προσπάθησε να επιφέρει τις ισορροπίες στο παιχνίδι απειλώντας την αντίπαλη εστία. Συγκεκριμένα, στο 21’ μετά από εκτέλεση φάουλ (από το σημείο όπου είχε ευστοχήσει στο 1-4 όταν αγωνίζονταν με τον Ολυμπιακό κόντρα στον Αντώνη Νικοπολίδη) είδε τον Αρκάντιους Μάλαρτζ να ξαπλώνει στην αριστερή του γωνία και να διώχνει σε κόρνερ, έστω και δύσκολα.

Ο Πολωνός γκολκίπερ τον ξανανίκησε στο 23’, όταν το τρίτο διαδοχικά κόρνερ (τα άλλα δύο έδιωχναν δύσκολα στο πρώτο δοκάρι οι αμυντικού του Παναθηναϊκού) που εκτέλεσε ο Λουτσιάνο έδιωξε δύσκολα σχεδόν πάνω στην γραμμή και στην συνέχεια της φάσης ο Τρέχο φάνηκε να ανατρέπετε από τον Τζιόλη μέσα στην περιοχή, όμως ο κ. Τσίκινης από πολύ κοντά έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Δύο λεπτά πριν το ημίωρο (28’) ο Παναθηναϊκός «άγγιξε» το δεύτερο γκολ όταν ο Καραγκούνης με σέντρα βρήκε τον αμαρκάριστο στο σημείο του πέναλτι Παπαδόπουλο, ο οποίος με κεφαλιά είδε τον Μιχαηλίδη να μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια την μπάλα πάνω στην γραμμή (με μερίδα οπαδών αλλά και τον Ελληνα επιθετικό) να φωνάζει πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Οι «πράσινοι» παίζοντας προσέχοντας την άμυνά τους και έχοντας τον έλεγχο του αγώνα, απείλησαν και πάλι στο 32’ με ένα δυνατό σουτ του Καραγκούνη αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι με τους Λουτσιάνο, Θίριο και Τρέχο, προσπαθούσαν κυρίως από τα αριστερά να δημιουργήσουν «ρίγματα» στην αντίπαλη άμυνα, γεγονός εξαιρετικά δύσκολο, αφού ο Σέριτς είχε την συνεχή βοήθεια του σταθερού Σαριέγκι.

Η τελευταία «επίσκεψη» των γηπεδούχων για το πρώτο ημιχρόνου δημιουργήθηκε στο 38’, όταν ο Παπαδόπουλος βρήκε μόνο του μέσα στην περιοχή τον Σαλπιγγίδη, ο οποίος όμως ήταν σε θέση οφ-σάιντ (είχε ήδη περάσει και τον Μιχαηλίδη).

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές από τους δύο τεχνικούς και με τους γηπεδούχους «φουριόζους» αφού έδειξαν να θέλουν το γρήγορο (δεύτερο) γκολ. Ετσι στο 46’ ο Μάτος βρήκε τον Σαλπιγγίδη, ο οποίος στο τετ α τετ με τον Μιχαηλίδη βγήκε αρκετά πλάγια και το πλασέ του στην κενή εστία απομάκρυνε σε κόρνερ ο Ολιβέιρα.

Οι παίκτες του Ογιος δεν πτοήθηκαν και έδειξαν πως με αιφνιδιασμό και ξαφνικές αντεπιθέσεις θα «χτυπούσαν» τον αντίπαλο. Με μια αντεπίθεση ο Τρέχο από το ύψος της μεγάλης περιοχής ανακόπηκε την τελευταία στιγμή με τάκλιν από τον Βύντρα, πριν απειλήσει τον γκολκίπερ του ΠαναθηναΪκού.

Οι γηπεδούχοι που έλεγχαν το παιχνίδι έφτασαν στο 2-0 στο 53’ χάρη σε μια εκπληκτική πάσα αλλά και μια φοβερή ενέργεια ενός από τους επιθετικού του. Ο Καραγκούνης «έσκαψε» την μπάλα πάνω από τους Ιωάννου και Ολιβέιρα, στον κενό χώρο προς τον Σαλπιγγίδη. Ο διεθνής επιθετικός πρόλαβε και πέρασε την μπάλα δίπλα από τον εξερχόμενο Μιχαηλίδη και στην κενή εστία (έστω και με μικρή καθυστέρηση) πλάσαρε εύστοχα διαμορφώνοντας το 2-0.

Ότι έχτισαν οι «πράσινοι» για 53’ λεπτά, έδειξαν ικανοί να το γκρεμίσουν μέσα σε ένα πεντάλεπτο. Συγκεκριμένα στο 55’, μετά από λάθος του Μάλαρτζ, ο Κορακάκης πλάσαρε σχεδόν σε κενή εστία πλάσαρε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας των γηπεδουχων. Στο 60’ μετά από νέο λάθος, αυτή την φορά του Μάτος σε γύρισμα προς τον Μάλαρτζ, ο Θίριο στην προσπάθεια να πλασάρει έχασε το κοντρόλ και η μπάλα σε κενή εστία πέρασε άουτ.

Στο 63’ ο Παπαδόπουλος μετά από ατομική προσπάθεια και σουτ δεν μπόρεσε να νικήσει τον αντίπαλο γκολκίπερ που είδε την μπάλα να περνάει άουτ. Το παιχνίδι κυλούσε με τους «πράσινους» να ελέγχουν το ματς και τους Περιστεριώτες να προσπαθούν να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν αλλά τα σημάδια της κούρασης να είναι εμφανή από το αριθμητικό μειονέκτημα.

Στα εναπομείναντα 20 λεπτά οι δύο προπονητές άρχισαν τις διορθωτικές κινήσεις από τους πάγκους. Πρώτα ο κ. Πεσέιρο απέσυρε τον Σαλπιγγίδη φρασκέροντας την επίθεσή του με τον Νταμέ Ν’ Ντόι, ενώ ο κ. Ογιος «έριξε» στο ματς τους Ρόβα και Κουτσοσπύρο δίνοντας ανάσες σε μεσαία και επιθετική γραμμή. Ο Πορτογάλος τεχνικός «αναγκάστηκε» λόγω τραυματισμού του Βύντρα να βάλει στο ματς και τον Νίλσον, λίγο αργότερα.

Οι γηπεδούχοι μπορεί να είχαν την εδαφική υπεροχή στα τελευταία λεπτά του αγώνα, ωστόσο οι παίκτες του Ατρόμητου «άγγιξαν» το γκολ. Στο 81’ ο Κουτσοσπύρος βρέθηκε σε θέση βολής πλάσαρε πάνω από τον Μάλαρτζ αλλά ο Νίλσον με καταπληκτικό τάκλιν απομάκρυνε ψηλά και εν συνεχεία ο Πολωνός γκολκίπερ μπλόκαρε.

Οι γηπεδούχοι είχαν άλλες δύο καλές στιγμές στο ματς πριν το φινάλε με τους Ιβανσιτς που απείλησε από φάουλ έξω από την περιοχή και τον Καραγκούνη ο οποίος με ψιλοκρεμαστό σουτ είδε τον Ολιβέιρα να απομακρύνει την μπάλα.
Συνέντευξη Τύπου
Ζοσέ Πεσέιρο

“Ήταν μια δίκαιη νίκη που ήρθε ευκολότερα λόγω της αποβολής. Θεωρώ οτι την αξίζαμε και πιστεύω πως αν είχαμε μεγαλύτερη ευθύνη, θα είχαμε διευρύνει το σκορ. Κάναμε πολλές ατομικές ενέργειες σε κάποιες περιπτώσεις, ενώ έπρεπε να κάνουμε πάσες. Αν αυτό οφείλεται στην κούραση είναι κάπως δικαιολογημένο, εμένα πάντως δεν μου άρεσε αυτός ο τρόπος παιχνιδιού, έχουμε τους παίκτες που μπορούν να κάνουν τον αντίπαλο να τρέχει, αλλά δυστυχώς τρέχαμε εμείς μαζί με την μπάλα. Δώσαμε 2-3 ευκαιρίες στον αντίπαλο με λάθη δικά μας. Μια μεγάλη ομάδα που δείχνει κλάση και ποιότητα και εμείς έχουμε τέτοιους παίκτες, πρέπει να δείχνουμε ανάλογη εικόνα. Το απαιτώ γιατί οι παίκτες μου ξέρουν οτι είναι πολύ καλοί. Παρόλα αυτά πήραμε τους 3 βαθμούς και σκεφτόμαστε το επόμενο ματς.

Θα γεμίσει το γήπεδο, κάνουμε οτι μπορούμε γι' αυτό. Σαφώς μου αρέσει να παίζω με αριθμητικό πλεονέκτημα, αλλά είτε με 10 είτε με 11 αν δεν είσαι οργανωμένος δεν βγαίνει τίποτα, ειδικά όταν αντιμετωπίζεις ομάδα με δέκα παίκτες έχεις μεγαλύτερη πίεση για νίκη. Θεωρώ οτι σιγά-σιγά θα βρούμε την ωριμότητα. Πρέπει να είμαστε όσο πιο απλοί γίνεται και να μην έχουμε την μπάλα στα πόδια, ενώ θα πρέπει να είμαστε περισσότεροι ανοικτοί στην επίθεση.

Δεν έχουμε απείθαρχη ομάδα, έχουμε πειθαρχία αφού σε 9 ματς έχουμε 7 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα. Έχουμε 17-2 γκολ και είμαστε στην δεύτερη θέση. Το αξίζουμε! Απλώς με μένα προπονητή και τους παίκτες που έχουμε, δεν πρέπει ποτέ να είμαστε ικανοποιημένοι. Αν δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω θα πρέπει να φύγουμε. Η μεγαλύτερη ευθύνη ανήκει σε μένα και όχι στους παίκτες. Αν δεν παίζουν ιδιαίτερα καλά το βλέπω εγώ, αλλά σήμερα έπαιξαν καλά και μπορούσαν καλύτερα . Ζητάω ηρεμία, ψυχραιμία και υπομονή γιατί δεν μπορούμε να ρίχνουμε κάποια πράγματα σε νέους παίκτες.

Τα εύσημα για τους αυτοματισμούς ανήκουν στους παίκτες. Οι αυτοματισμοί έγιναν πρώτα λόγω της δουλειάς και μετά λόγω του αριθμητικού πλεονεκτήματος. Στο β' ημίχρονο ο Ατρόμητος έκανε λίγες φάσεις στην επίθεση.

Απ' όλους τους αγώνες μαθαίνουμε. Κάποια πράγματα τα βλέπω, τα αξιλογώ και τα λέω στους παίκτες τις επόμενες μέρες. Κάναμε λάθη που ίσως οφείλονται και στην κούραση, αλλά κάναμε και φάσεις που δεν πετύχαμε γκολ. Τα λάθη ανήκουν σε όλη την ομάδα.

Στο δικό μου μυαλό αν νικήσουμε τους δυο αγώνες με την ΑΕΚ θα είμαστε πρωταθλητές. Απο εμάς εξαρτάται αυτό, αλλά είναι νωρίς ακόμα”.

Γκιγιέρμο Όγιος

“Αισθάνομαι συγκινημένος απο την προσπάθεια των παικτών μου. Εσωτερικά νιώθω πολύ ικανοποιημένος για το θάρρος που έδειξαν μέσα στο γήπεδο αυτά τα παιδιά. Παίζοντας με αυτό τον τρόπο, με ευχαρίστησαν πολύ και τους στέλνω ένα μήνυμα: Ποτέ να μην αρνηθούν αυτό που έκαναν σήμερα, γι' αυτό είναι το ποδόσφαιρο, μόνο αυτό.

Αν πίστευα στην σκοπιμότητα δεν θα οδηγούσα καμία ομάδα, πιστεύω οτι το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι. Είχαμε κάποιες δυσκολίες, αλλά ποτέ δεν παραδοθήκαμε, είχαμε αλληλεγγύη και εντιμότητα στο παιχνίδι μας.

Ποτέ δεν θα ήθελα να ρίξω της ευθύνες σε κανέναν. Είμαστε άνθρωποι και κάνουμε λάθη, είναι μέρος της ζωής.

Το δυσκολότερο είναι να δημιουργήσεις ευκαιρία, εμείς κάναμε αρκετές, κάνοντας αυτό που πρέπει. Δεν κάναμε τίποτα τυχαία. Όταν υπάρχουν ευκαιρίες, οφείλονται στην ομάδα, γι' αυτό και είμαι ευχαριστημένος και γεμάτος διότι το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι συνόλου. Με αυτό τον τρόπο συγκεντρώνουμε πολλά πράγματα και αυτό βοηθάει στην συνέχεια. Δεν σταματάμε σε ένα άτυχο αποτέλεσμα.

Στην ομάδα μας επιτρέπεται το λάθος, γιατί και αυτό είναι μέσα στο παιχνίδι. Ποτέ δεν σταματήσαμε απο τον πάγκο να δίνουμε θάρρος στους παίκτες και εκείνοι δεν σταμάτησαν να παίζουν όπως θα έπρεπε. Εμείς τους στηρίζαμε συνέχεια, γι' αυτό όπως στα παιχνίδια έτσι και στις προπονήσεις το διασκεδάζουν, είμαστε ενθουσιασμένοι απο τον τρόπο που αγωνίστηκαν οι παίκτες".

Δημήτρης Σαλπιγγίδης

"Σήμερα παίξαμε καλά και φτάσαμε στο ζητούμενο που είναι η νίκη. Ακόμα είναι 6η αγωνιστική, κάπου θα στραβοπατήσει και η ΑΕΚ. Το θέμα είναι να έρχονται οι βαθμοί στην ομάδα μας για να υλοποιήσουμε τους στόχους μας".

Μαρτσέλο Μάτος

"Η διαφορά με την ΑΕΚ θα μειωθεί. Αλλωστε παίζουμε στην έδρα μας το ντέρμπι. Εχω προσαρμοστεί στην ομάδα πιο γρήγορα απ’ ότι περίμενα. Θα ήθελα μέσω του Παναθηναϊκού να παίξω και στην εθνική Βραζιλίας".

Γιουσού Σαριέγκι

"Ηταν μια μεγάλη νίκη. Το ντέρμπι με την ΑΕΚ είναι μακριά. Τώρα προέχει το ματς κυπέλλου με τον Εθνικό Αστέρα".

Λουτσιάνο Ντε Σόουζα

"Προσπαθήσαμε παρά το γεγονός πως παίζαμε με 10 παίκτες. Δείξαμε ένα καλό πρόσωπο. Κάθε αγωνιστική δείχνουμε κι ένα διαφορετικό πρόσωπο. Όλα αυτά μέχρι στιγμής πρέπει να μπουν στο μυαλό μας. Κάποιοι λένε ότι είμαι μεγάλος σε ηλικία για ποδόσφαιρο, αλλά εγώ προσπαθώ να τα δίνω όλα. Χαίρομαι που με χειροκρότησαν οι αντίπαλοι φίλαθλοι. Ευχαριστώ και τον κ. Ογιος που προσπαθεί να μου βρει έναν ρόλο μέσα στο γήπεδο για να αποδίδω καλύτερα".

Χρήστος Κουτσοσπύρος

"Δεν ήταν ό,τι καλύτερο να παίζουμε με 10 παίκτες από το 10ο λεπτό. Παρόλα αυτά δείξαμε καλό αγωνιστικό πρόσωπο και χάσαμε κάποιες κλασικές ευκαιρίες. Αν μειώναμε ίσως το αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό. Το φετινό πρωτάθλημα θα είναι πολύ ανταγωνιστικό".

Όλα τα λεφτά...
Οι δύο Βραζιλιάνοι από τους τέσσερις που αγωνίστηκαν στο ματς. Από την πλευρά των «πράσινων» ο Μάτος που ήταν εξαιρετικός για άλλο ένα ματς (τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά) ενώ για τους Περιστεριώτες, ο Λουτσιάνο έδειξε και πάλι το πλούσιο ταλέντο του (απειλώντας σε κάθε του σουτ), που ο κάθε παίκτης θα ζήλευε.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Για άλλη μια φορά (θα το τονίσουμε συνεχώς…) της αποκαρδιωτικής εικόνας στην Λεωφόρο, που σε κάνει να νιώθεις ότι πρόκειται για φιλικό αγώνα.
Τα γκολ του αγώνα


Μικρά-μικρά απο το "Απόστολος Νικολαΐδης"
- Με πορτοκαλί μπλουζάκια εμφανίστηκαν οι δύο ενδεκάδες και το διαιτητικό τρίο στο πλαίσιο της οργάνωσης κατά του ρατσισμού, που αφιέρωσε η Σούπερ Λίγκα στην 6η αγωνιστική με σύνθημα «Κόκκινη κάρτα στο ρατσιμό».

- Δέκα οπαδοί της Κοπαγχάγης φιλοξενήθηκαν από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού σε κίνηση φιλίας ενόψει της προσεχούς αναμέτρησης μεταξύ των δύο ομάδων στην 2η αγωνιστική του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, καθώς αναμένεται να ταξιδεύσουν αρκετοί «πράσινοι» στην Δανία στις 8 Νοεμβρίου.

- Στο match programme του αγώνα, φιλοξενείθηκε συνέντευξη (11 ερωτήσεις) στον Σωτήρη Νίνη, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων πως ίνδαλμά του είναι ο Δημήτρης Σαραβάκος, δεν θα ήθελε αντίπαλό του τον Ρομπέρτο Κάρλος, δεν θα ξεχάσει ποτέ το πρώτο του παιχνίδι με την φανέλα των «πράσινων» και τέλος θέλει να δίνει πάντα τον καλύτερό του ευατό ενώ η συμβουλή που του έδωσαν για το ποδόσφαιρο και την χρειάστηκε ήταν να μην τα παρατάει ποτέ.

- Για αρεκτή ώρα πριν το ματς, (μετά την άφιξη των αποστολών) οι Δάρλας και Κουτσοσπύρος συζητούσαν στο χώρο του κέντρου. Οι δύο παίκτες γνωρίζονται από παλιά και διατηρούν πολύ καλές φιλικές σχέσεις.

- Για τα γενέθλια που είχαν προ ημερών οι Ιβανσιτς, Παπαδόπουλος και Δάρλας ανακοίνωσαν τα μεγάφωνα του γηπέδου της Λεωφόρου στην διάρκεια της προθέρμανσης των δύο ομάδων.

- Τον αγώνα παρακολούθησε και ο εξοχώτατος πρέσβης της Ν. Αφρικής κ. Μαράσα αλλά και ο πρόξενος της Νιγηρίας κ. Ντόλε και ο πρόξενος της Αιθιοπίας κ. Μόλα.

- Κόπηκαν 7.114 εισιτήρια και εισπράχθηκαν 73.560 ευρώ.
To Live του αγώνα...
1' Έναρξη αγώνα
5' Σουτ
Τίποτα αξιόλογο στο πρώτο πεντάλεπτο της αναμέτρησης.
7' Άουτ Παναθηναϊκός : Ίβανσιτς
Ο Ίβανσιτς εκτέλεσε φάουλ απο τα δεξιά, η μπάλα πέρασε απ' όλους και κατέληξε άουτ απο την απέναντι πλευρά...
10' Κόκκινη κάρτα Ατρόμητος : Ανατολάκης
Πάσα στον Σαλπιγγίδη στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων, ο Ανατολάκης είχε "κλειδώσει" το χέρι του επιθετικού του Παναθηναϊκού που βρέθηκε στο έδαφος και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα του Τσίκινη.
11' Δοκάρι Παναθηναϊκός : Καραγκούνης
Ο Γιώργος Καραγκούνης εκτέλεσε απευθείας το φάουλ που κέρδισε ο Σαλπιγγίδης, η μπάλα όμως σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Μιχαηλίδη. Στην εξέλιξη της φάσης ο Ίβανσιτς έκανε σουτ απο τ' αριστερά στέλνοντας την μπάλα άουτ...
15' Οφσάιντ Ατρόμητος : Ρέγες
17' Κίτρινη κάρτα Παναθηναϊκός : Τζιόλης
18' Σουτ Ατρόμητος : Λουτσιάνο
Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λουτσιάνο απο τα δεξιά, απομάκρυνε με γροθιές ο Μάλαρτζ.
18' Γκολ Παναθηναϊκός : Παπαδόπουλος
Μακρινή πάσα του Βύντρα για τον Σαλπιγγίδη, εκείνος κατέβασε εξαιρετικά την μπάλα και γύρισε για τον Παπαδόπουλο που νίκησε τον Μιχαηλίδη (η μπάλα πέρασε κάτω απο τα πόδια του) και έδωσε προβάδισμα στους "πράσινους"... 1-0!
21' Σουτ Ατρόμητος : Λουτσιάνο
Εξαιρετική εκτέλεση φάουλ απο τον Λουτσιάνο στον άξονα, ο Μάλαρτζ έπεσε στην γωνία και απομάκρυνε με δυσκολία την μπάλα.
26' Οφσάιντ Παναθηναϊκός : Σαλπιγγίδης
28' Ευκαιρία Παναθηναϊκός : Παπαδόπουλος
Σέντρα του Καραγκούνη απο δεξιά, ο Παπαδόπουλος έκανε καρφωτή κεφαλιά, ο Μιχαηλίδης έχασε την μπάλα μέσα απο τα χέρια του και τελικά την μπλόκαρε χωρίς να είναι ξεκάθαρο αν είναι πριν την γραμμή της εστία του.
30' Ευκαιρία Παναθηναϊκός : Σαλπιγγίδης
Ο Σέριτς γυρίζει απο τ' αριστερά στην περιοχή, η μπάλα περνάει από όλους και πριν ο Σαλπιγγίδης την σπρώξει στα δίχτυα, ο Μιχαηλίδης μπλοκάρει.
34' Σουτ Παναθηναϊκός : Καραγκούνης
Μακρινό σουτ του Καραγκούνη, άουτ η μπάλα....
38' Οφσάιντ Παναθηναϊκός : Σαλπιγγίδης
39' Κίτρινη κάρτα Παναθηναϊκός : Καραγκούνης
40' Κίτρινη κάρτα Ατρόμητος : Κορακάκης
43' Κίτρινη κάρτα Ατρόμητος : Ιωάννου
45' Οφσάιντ Ατρόμητος : Σίριο
45' Οφσάιντ Παναθηναϊκός : Σέριτς
45' Έναρξη καθυστερήσεων : 2'
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Ευκαιρία Παναθηναϊκός : Σαλπιγγίδης
Ο Σαλπιγγίδης τετ-α-τετ με τον Μιχαηλίδη, περνάει τον τερματοφύλακα του Ατρόμητου και πλασάρει από πολύ πλάγια θέση, όμως λίγο πριν η μπάλα πάει στα δίχτυα, ο Ιωάννου διώχνει σε κόρνερ.
48' Σουτ Ατρόμητος : Σίριο
Ο Ατρόμητος βγήκε στην αντεπίθεση απο τα δεξιά με τον Σίριο που προσπάθησε να γυρίσει στην περιοχή, όμως ο Βύντρα έκανε προβολή και παραχώρησε κόρνερ.
53' Σχόλιο
Ν'Ντόι, Δημούτσος και Δάρλας έχουν σηκωθεί για προθέρμανση.
54' Γκολ Παναθηναϊκός : Σαλπιγγίδης
Εξαιρετική πάσα του Καραγκούνη για τον Σαλπιγγίδη που "έσπασε" το τεχνητό οφσάιντ, πέρασε και τον Μιχαηλίδη και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα... 2-0!
55' Δοκάρι Ατρόμητος : Κορακάκης
Λάθος του Μάλαρτζ που προσπάθησε να απομακρύνει την μπάλα, όμως ο Κορακάκης έβαλε την κόντρα και κέρδισε την μπάλα, όμωςστο πλασέ που επιχείρησε σημάδεψε το κάθετο δοκάρι της εστίας του Παναθηναϊκού.
59' Κίτρινη κάρτα Ατρόμητος : Τρέχο
61' Ευκαιρία Ατρόμητος : Σίριο
Λάθος πάσα από τον Μάτος, που βγάζει τετ-α-τετ τον Σίριο με τον Μάλαρτζ, όμως στην προσπάθειά του να περάσει τον Πολωνό τερματοφύλακα, έστειλε τη μπάλα άουτ.
62' Κίτρινη κάρτα Παναθηναϊκός : Βύντρα
66' Οφσάιντ Ατρόμητος : Σίριο
72' Αλλαγή παίκτη Παναθηναϊκός
Ο Ν'Ντόι στην θέση του Σαλπιγγίδη.
73' Αλλαγή παίκτη Ατρόμητος
Ο Ρόβας στην θέση του Τρέχο.
74' Αλλαγή παίκτη Ατρόμητος
Ο Κουτσοσπύρος στην θέση του Ρέγες.
74' Τραυματισμός Παναθηναϊκός : Βύντρα
Ο Βύντρα αποχωρεί με το φορείο απο τον αγωνιστικό χώρο και θα γίνει αλλαγή. Ο Νίλσον θα μπει στην θέση του.
76' Αλλαγή παίκτη Παναθηναϊκός
Ο Νίλσον στην θέση του Βύντρα.
81' Ευκαιρία Ατρόμητος : Κουτσοσπύρος
Ωραίος συνδυασμός Σίριο-Κουτσοσπύρου, ο δεύτερος έκανε το πλασέ απο δεξιά, αλλά ο Νίλσον απομάκρυνε την μπάλα πριν περάσει την γραμμή.
85' Σουτ Παναθηναϊκός : Ίβανσιτς
Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ίβανσιτς απο τα δεξιά, διώχνει σε κόρνερ ο Μιχαηλίδης.
87' Οφσάιντ Παναθηναϊκός : Ν'Ντόι
88' Αλλαγή παίκτη Παναθηναϊκός
Ο Δημούτσος στην θέση του Ίβανσιτς.
88' Οφσάιντ Παναθηναϊκός : Παπαδόπουλος
90' Έναρξη καθυστερήσεων : 4'
91' Κίτρινη κάρτα Ατρόμητος : Σίριο
91' Αλλαγή παίκτη Ατρόμητος
Ο Γεωργίου στην θέση του Λουτσιάνο.
92' Οφσάιντ Παναθηναϊκός : Παπαδόπουλος
94' Οφσάιντ Παναθηναϊκός : Καραγκούνης
94' Λήξη αγώνα



































































































TAGS ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ