ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Λυτρωση και η γκάφα του Καναβάρο

Λυτρωση και η γκάφα του Καναβάρο
New Image

Η ευτυχία του Ρουντ, η σημαία με το φασιστικό σύμβολο του Καναβάρο, οι τίτλοι τέλους για Κάρλος, το μέλλον του Καπέλο

Μπορεί η Μαγιόρκα να έκανε δύσκολη τη ζωή της "βασίλισσσας" για περισσότερο από μία ώρα αγώνα (είναι άλλωστε η ομάδα που είχε πάρει τους περισσότερους βαθμούς σε αυτό το γήπεδο τα τελευταία χρόνια), όμως η ανατροπή που προσδοκούσαν οι Μαδριλένοι έγινε, και έτσι μετά το τέλος του ιστορικού αυτό ματς οι πρωταγωνιστές βρίσκονταν στον 7ο ουρανό.
"Το κλειδί της επιτυχίας ήταν η ικανότητα του μίστερ (βλ.Καπέλο), που έδωσε πολλή ισορροπία στην ομάδα, ενώ ήξερε να αντεπεξέρχεται σε συνθήκες πίεσης.

Για μένα είναι μία μεγάλη γιορτή, ο καλύτερος χρόνος της ζωής μου", τόνισε ο πρώτος σκόρερ φέτος της Ρεάλ αλλά και του ισπανικού πρωταθλήματος με 25 τέρματα, Ρουντ Φαν Νίστελροϊ, ο οποίος δεν κατάφερε μόνο να πάρει και το Χρυσό Παπούτσι (26 τέρματα ο Φραντσέσκο Τότι), μιας που είχε ραντεβού με την ατυχία καθώς τραυματίστηκε και αποσύρθηκε στον πάγκο στο 32' της αναμέτρησης.

H ανταμοιβή για μία δύσκολη χρονιά...
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του παρτενέρ του στη γραμμή κρούσης και "καπιτάνο" της Ρεάλ Μαδρίτης, Ραούλ, ο οποίος θύμισε φέτος τον παλιό καλό του εαυτό, μετά από μία παρατεταμένη περίοδο ντεφορμαρίσματος, που είχε δώσει αφορμή για πολλά επικριτικά σχόλια.

"Πολεμήσαμε και υποφέραμε πολύ, όμως αυτή η νίκη είναι μία μεγάλη ανταμοιβή. Ήταν μία περίπλοκη χρονιά, όμως αυτή είναι η ομορφότερη νίκη, μιας ομάδας που είχε πίστη και τελικά ανταμοίφθηκε.

Στο τελευταίο κομμάτι του πρωταθλήματος αποδείξαμε ότι είμαστε οι καλύτεροι",

τόνισε χαρακτηριστικά ο άνθρωπος-σύμβολο της σύγχρονης ιστορίας των Μαδριλένων.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να κρύψει την ευτυχία του και ο Ρομπέρτο Κάρλος, ο οποίος μετά από μία δεκαετία αμέτρητων επιτυχιών με τη λευκή φανέλα, αφήνει την ισπανική πρωτεύουσα έχοντας συμφωνήσει να συνεχίσει την καριέρα του στη Φενέρμπαχτσε.

Οι παλιές καραβάνες φεύγουν με υπερηφάνεια
"Είναι ένας πολύ όμορφος τρόπος για να αποχωρήσω, πιστεύω ότι οι οπαδοί μας άξιζαν μία τέτοια χαρά. Το να είσαι μέρος της Ρεάλ, σημαίνει αυτό το πράγμα, να ακούς τις κριτικές, να ξέρεις να σηκώνεις το κεφάλι και να βάζεις πάντα υψηλούς στόχους", ήταν το σχόλιο του Βραζιλιάνου αριστερού μπακ ενώ ο έτερος... βετεράνος της μαδριλένικης άμυνας, Μίσελ Σαλγάδο, συμπλήρωσε:

"Κερδίσαμε χάρη στην καρδιά, την θέση, και το γεγονός ότι παλέψαμε μέχρι το τελευταίο λεπτό. Είχα πει ότι αυτό θα ήταν το καλύτερο πρωτάθλημα και έτσι έγινε. Όσο πιο αγωνία έχεις, τόσο πιο όμορφο είναι. Όταν όλα φαίνονταν χαμένα, εμείς ανατρέψαμε την κατάσταση".

Για την ολική μεταμόρφωση της Ρεάλ προς το καλύτερο από του δρόμου τα μισά και μετά, έκανε λόγο ο Έμερσον, ο οποίος ευτύχησε να κατακτήσει το πρωτάθλημα στην πρώτη του κιόλας χρονιά με τους Μαδριλένους.

Γούρικοι οι Καναβάρο και Έμερσον
"Τώρα είμαστε μία ομάδα. Αλλάξαμε νοοτροπία μετά από έναν κακό πρώτο γύρο. Τώρα μπορούμε να πούμε ότι η Ρεάλ έγινε ομάδα. Αυτό είναι το τρίτο σερί πρωτάθλημα για εμένα.

Θα αρχίσω να σκέφτομαι για το μέλλον μου από αύριο, το πολύ από μεθαύριο. Είναι επίσης ωραίο που πήρα το πρωτάθλημα την ίδια ημερομηνία (17 Ιουνίου) που πανηγύρισα το πρώτο μου σκουντέτο στην Ιταλία με τη Ρόμα".



Η συναρπαστική και απρόβλεπτη εξέλιξη του πρωταθλήματος ικανοποίησε απόλυτα τον Φάμπιο Καναβάρο, ο οποίος πανηγύρισε και αυτός στην πρώτη του χρονιά ως παίκτης των "μερένγκες":

"Είμαι πολύ χαρούμενος, τα τρία τελευταία χρόνια είναι απόλυτα επιτυχημένα για μένα. Ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι. Μετά απο ένα Παγκόσμιο Κύπελλο είναι πάντα δύσκολο για τους νικητές, τώρα θα πρέπει να μας αφήσουν να δουλέψουμε με ηρεμία", δήλωσε ο Καναβάρο, ο οποίος έπεσε θύμα ενός ατυχούς περιστατικού.

Η σημαία με το φασιστικό σύμβολο
Κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών των παικτών της Ρεάλ, ένας οπαδός έδωσε στον Καναβάρο μία ιταλική σημαία, την οποία ο διεθνής κεντρικός αμυντικός ανέμιζε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, πριν καταλάβει ότι στο κέντρο της σημαίας υπήρχε ένα φασιστικό σύμβολο.

"Όταν αντιλήφθηκα αυτό που υπήρχε πάνω στη σημαία, τύλιξα την σημαία και την έκρυψα", είπε ο Καναβάρο για το... δώρο του που έκανε κάποιος από την εξέδρα των ultras, μερίδα σκληροπυρηνικών οπαδών της Ρεάλ που δεν έχουν κρύψει τα ακροδεξιά τους αισθήματα.

Τώρα πλέον, αφού κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για την κατάκτηση του 30ου τίτλου στην Ισπανία (πολυνίκης στο θεσμό), οι φίλοι της Ρεάλ στρέφουν το ενδιαφέρον τους στο μέτωπο του προπονητή, με το κλίμα να έχει αναστραφεί υπέρ του Φάμπιο Καπέλο, ωστόσο ουδείς μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά για το ποιες είναι οι βουλές της διοίκησης.

Τι μέλλει γενέσθαι με Καπέλο;
Ο ίδιος έχει εκφράσει δημόσια την επιθυμία του να συνεχίσει και τη νέα σεζόν στο τιμόνι της ομάδας, ενώ σε ερώτηση των δημοσιογράφων την ώρα των επινικίων για το τί συζήτησε με τον Καλδερόν στο ραντεβού που είχαν τις τελευταίες ημέρες, ο Καπέλο αρκέτστηκε να πει "για το θέμα αυτό μιλήστε με τον πρόεδρο".

Με δεδομένο πάντως ότι ο Ιταλός είναι ο άνθρωπος που οδήγησε τη Ρεάλ στην κορυφή μετά από τέσσερα άγονα χρόνια, έχοντας μάλιστα κατακτήσει τίτλο με τους "μερένγκες" τη σεζόν 1996-97, δύσκολα μπορεί μία διοίκηση να τον απομακρύνει ελαφρά τη καρδία...

Δείτε τα γκολ από το δραματικό ματς στο Μπερναμπέου, αλλα και τους πανηγυρισμούς των Μαδριλένων























































TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ