LA LIGA

Βασίλισσα ξανά η Ρεάλ

Βασίλισσα ξανά η Ρεάλ
Ρεαλ Μαδριτης, Ρεγες

Η Ρεάλ μετά από τέσσερα χρόνια ξαναφοράει το στέμμα της και ντύνεται "βασίλισσα" Ισπανίας

Η Μαγιόρκα στο 17' με τον Βαρέλα άρχισε να χαλάει τη γιορτή της Ρεάλ, η οποία για ένα ολόκληρο ημίχρονο δεν είχε πατήσει περιοχή. Οι καρδιές όλων των φίλων της "βασίλισσας" άρχισαν από το σημείο αυτό να χτυπάνε πιο γρήγορα και το άγχος έκανε την εμφάνιση του στο Μπερναμπέου.
Τα φαντάσματα των τριών τελευταίων χρόνων ήταν πάλι εκεί. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως η Ρεάλ έπαιξε σαν πρωταθλήτρια. Στο 48' έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία με κεφαλιά του Ράμος μετά από φάουλ-σέντρα του Μπέκαμ. Στο 57' ο Άγγλος είχε δοκάρι μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ και τα φίδια έζωναν για τα καλά τα πόδια των Μαδριλένων

Στο 66' ο Φάμπιο Καπέλο αποφασίζει να σημάνει το τέλος του Μπέκαμ στη Ρεάλ και τον αντικαθιστά με τον Ρέγες. Η έμπνευση αυτή του Καπέλο έμελλε να αλλάξει το ρουν της ιστορίας. Ο Ρέγες στο 69' ισοφάρισε μετά από όμορφη ενέργεια του Ιγκουαΐν από τα αριστερά και πάσα του στον Ισπανό επιθετικό.

Η ψυχολογία πλέον έδειχνε...άσπρο με τη Μαγιόρκα για είκοσι λεπτά να προσπαθεί να αμυνθεί. Δύο εκατομμύρια ήταν αυτά βλέπετε. Ο χρόνος όμως κυλούσε και η Ρεάλ μολονότι είχε την απόλυτη υπεροχή δεν έβρισκε δίχτυα.

Στο 80' όμως βρήκε τον Άγγελο της! Ο Ρέγες εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ντιαρά που παρέπαιε ως εκείνο το λεπτό, πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας, ο Μόγια προσπάθησε να αποκρούσει, αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω στον Μπασινά που στεκόταν στη γραμμή, προσέκρουσε πάνω του για να μπει καθαρά εντός εστίας γράφοντας το 2-1 και λυτρώνοντας έτσι τη "βασίλισσα" της Ευρώπης.

Με λυμένα πόδια στα τελευταία λεπτά ο Ρέγες έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με ένα γκολ από τα 25 μέτρα με το αριστερό στη γωνία του Μόγια, δίνοντας το έναυσμα για τρελούς πανηγυρισμούς. Ο Κασίγιας ξέσπασε σε κλάματα πριν καν τελειώσει το παιχνίδι, ενώ στην εξέδρα του σαγηνευτικού Μπερναμπέου βρίσκονταν την ίδια ώρα ο Τομ Κρουζ και ο κορυφαίος τενίστας Ναδάλ, του οποίου οι αντιδράσεις φανέρωσαν το πάθος του για τη Ρεάλ.

Με αυτόν τον τρόπο η Ρεάλ πανηγυρίζει τον 30ό τίτλο της ιστορίας της. Ρομπέρτο Κάρλος και Ντέιβιντ Μπέκαμ φεύγουν από τη Μαδρίτη με τις καλύτερες εντυπώσεις, ενώ και οι μετοχές του Φάμπιο Καπέλο ανεβαίνουν. Η Ρεάλ κατακτά έναν από τους πιο δύσκολους τίτλους της ιστορίας της κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες.

Στα άλλα ματς

Η Μπαρτσελόνα για μια ακόμη φορά εξαρτιώταν από τη Ρεάλ, ωστόσο ούτε τώρα ήρθε το δώρο. Ως το 80' πρωταθλητές ήταν οι παίκτες του Ράικαρντ, αλλά ο Ντιαρά τους έκοψε τη χαρά. Οι Καταλανοί με γκολ των Μέσι (2), Πουγιόλ, Ροναλντίνιο και Τζαμπρότα νίκησαν την ουραγό Ταραγόνα με 1-5, αλλά δεν έφτανε μόνο αυτό, ούτε σε συνδυασμό με τα δύο εκατομμύρια ευρώ δώρο στη Μαγιόρκα. Η Ταραγόνα είχε μειώσει στο 83' με τον Γκραν.

Στη μάχη για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ, τα δύο εισιτήρια πήραν οι Βιγιαρεάλ και Σαραγόσα. Τα "κίτρινα υποβρύχια" πέρασαν από το Σάντσεθ Πιθχουάν νικώντας τη Σεβίλλη με σκορ 0-1 και διατήρησαν τη διαφορά που είχαν από τους διώκτες τους και παράλληλα διατήρησαν και το εισιτήριο του ΟΥΕΦΑ μετά από ένα εντυπωσιακό come back στο δεύτερο γύρο. Το χρυσό γκολ πέτυχε ο Φουέντες στο 50'.

Η Σαραγόσα λίγο έλειψε να αυτοκτονήσει, αλλά ο ηγέτης της ο Ντιέγκο Μιλίτο επανέφερε την τάξη έστω και κάπως καθυστερημένα. Η αδιάφορη Ουέλβα προηγήθηκε μόλις στο 4' με τον Χάβι Γκερέρο. Με ήττα έμενε εκτός Ευρώπης και θα πήγαιναν χαμένοι οι κόποι μιας χρονιάς, ωστόσο ο Ντιέγκομ Μιλίτο δήλωσε και πάλι παρών, λυτρώνοντας τη Σαραγόσα με γκολ στο 75'.

Την ίδια ώρα η Ατλέτικο επικρατούσε μέσα στην Παμπλόνα της Οσασούνα με σκορ 1-2. Ο Ροντρίγκεζ είχε ανοίξει το σκορ για τους φιλοξενούμενους, για να ισοφαρίσει για την Οσασούνα ο Μιλόσεβιτς στο 47'. Πέντε λεπτά αργότερα ο Μονρεάλ με αυτογκόλ έδινε το προβάδισμα στην Ατλέτικο το οποίο δεν στάθηκε αρκετό. Στην ισοβαθμία με τη Σαραγόσα οι Μαδριλένοι μειονεκτούν.

Συνοπτικά τ' αποτελέσματα

Μπιλμπάο-Λεβάντε 2-0 (59' αυτ. Σεράνο, 76' Γκαμπιλόντο)
Θέλτα-Χετάφε 2-1 (36' Μπαμογκό, 66' Λέκι - 25' Ρεδόνδο)
Εσπανιόλ-Λα Κορούνια 1-3 (47' πεν. Ταμούδο - 60' Ιάγο, 62' Σέρχιο, 84' Ρίκι)
Σανταντέρ-Μπέτις 0-2 (79', 89' Εντού)
Βαλένθια-Σοσιεδάδ 3-3 (5' Βίγια, 18' αυτ. Λόπεθ, 81' αυτ. Χεράρδο - 2' Γκαριτάνο, 35' Ντε Τσέριο, 90' αυτ. Μορέτι)
Ρεάλ-Μαγιόρκα 3-1 (Ρέγες 69', 83', Ντιαρά 80'- 17' Βαρέλα)
Ταραγόνα-Μπαρτσελόνα 1-5 (83' Γκραν - 20' Πουγιόλ, 34',50' Μέσι, 37' Ροναλντίνιο, 90' Τζαμπρότα)
Οσασούνα-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-2 (46' Μιλόσεβιτς - 37' Μάξι Ροντρίγκες, 52'αυτ. Μονρεάλ)
Σεβίλη-Βιγιαρεάλ 0-1 (50' Φουέντες)
Ουέλβα-Σαραγόσα 1-1 (3' Γκερέρο - 75' Ντιέγκο Μιλίτο)

Ρεάλ Μαδρίτης: Πρωταθλήτρια- Απευθείας στους ομίλους του Champions League
Μπαρτσελόνα: Δεύτερη- Απευθείας στους ομίλους του Champions League
Σεβίλλη: Τρίτη- Προκριματικά Champions League
Βαλένθια: Τέταρτη- Προκριματικά Champions League

Βιγιαρεάλ: UEFA
Σαραγόσα: UEFA
Χετάφε : UEFA Από το κύπελλο
Ατλέτικο: Ιντερτότο

Υποβιβάστηκαν: Θέλτα, Σοσιεδάδ, Ταραγόνα









































TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ