LIGUE 1

Λιλ - Σεντ Ετιέν: Με μήνυμα υπέρ της ειρήνης στη φανέλα οι λιλουά

Οι παίκτες της Λιλ πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Παρί σε ματς πρωταθλήματος | 6 Φεβρουαρίου 2022
Οι παίκτες της Λιλ πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Παρί σε ματς πρωταθλήματος | 6 Φεβρουαρίου 2022 @2022 MICHEL SPINGLER/AP IMAGES

Η Λιλ θέλησε να τοποθετηθεί με ξεκαθάρο τρόπο για την ανάγκη παύσης του πολέμου στην Ουκρανία, με τους παίκτες της να εμφανίζονται στον αγωνιστικό χώρο για το ματς με την Σεντ Ετιέν φορώντας φανέλα με μήνυμα για την ειρήνη στο πίσω μέρος.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται αδυσώπητος για 16η σερί ημέρα μετά την απόφαση της Ρωσίας τα ξημερώματα της 24ης Φεβρουαρίου να εισβάλλει στα εδάφη της γειτονικής της χώρας και ο κόσμος του αθλητισμού έχει διατρανώσει την αντίθεσή του σε όλα αυτά τα άσχημα που μαυρίζουν τις ψυχές μας όλο αυτό το διάστημα.

Η κάθε ομάδα προσπαθεί από την πλευρά της να βάλει το δικό της λιθαράκι στο να ακουστεί ένα ξεκάθαρο "Όχι στον πόλεμο" μέχρι τα πέρατα του κόσμου και το βράδυ της Παρασκευής (11/3) η Λιλ ήταν ένα από εκείνα τα κλαμπ που έστειλε το σχετικό "μήνυμα".

"Ενωμένοι για ειρήνη" είναι η φράση που βρίσκεται στο πίσω μέρος της φανέλας κάθε παίκτη της Λιλ στο ματς απέναντι στην Σεντ Ετιέν για την Ligue 1 (22:00, Novasports 2HD και LIVE από το SPORT24) , με το μπλε και το κίτρινο χρώμα που έχει χρησιμοποιηθεί να έχει σαφή αναφορά στην Ουκρανία.

Επιπλέον, η διοίκηση των λιλουά έκανε γνωστό πως μέχρι και λίγη ώρα πριν την έναρξη της αναμέτρησης, όσοι φίλαθλοί της ήθελαν, μπορούσαν να αφήσουν τρόφιμα έξω από το επίσημο κατάστημα της ομάδας στο "Πιερ Μορουά", τα οποία θα πάνε για την ενίσχυση των προσφύγων που έχουν ξεπεράσει ήδη τα 2 εκατομμύρια.

"Η αλληλεγγύη είναι κομμάτι των αξιών μας και της ταυτότητάς μας", αναφέρει χαρακτηριστικά η Λιλ στη σχετική της αναφορά στο Twitter.

TAGS LIGUE 1 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΑΛΛΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ