ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Φίτεσε: Ο Ρώσος Βάλερι Όιφ βγάζει στο σφυρί τις μετοχές του στους Ολλανδούς

Οι παίκτες της Φίτεσε σε αγώνα στο αγώνα στο Conference League
Οι παίκτες της Φίτεσε σε αγώνα στο αγώνα στο Conference League @ 2022 PETER DEJONG / AP IMAGES

Ο Ρώσος επιχειρηματίας και μεγαλομέτοχος της Φίτεσε, Βάλερί Όιφ, βάζει στο σφυρί τις μετοχές του στον ολλανδικό σύλλογο, προκειμένου να είναι προστατευμένος ο σύλλογος, λόγω της στρατιωτικής εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο μεγαλομέτοχος της Φίτεσε, Βάλερι Όιφ, ανακοίνωσε ότι βγάζει στο σφυρί τις μετοχές του στον ολλανδικό σύλλογο και ότι παραιτείται από την προεδρία συμβουλίου επιτήρησης του συλλόγου, μια απόφαση που θα τεθεί σε εφαρμογή άμεσα.

Όπως αναφέρει ο ολλανδικός σύλλογος στην ανακοίνωσή του, θα ακολουθηθεί μια προσεκτική διαδικασία για τη διάδοχη κατάσταση της ομάδας, προκειμένου η Φίτεσε να συνεχίσει την πορεία της, έχοντας στο επίκεντρο τις αθλητικές της φιλοδοξίες.

Ο 58χρονος Ρώσος επιχειρηματίας, γεννημένος στην Οδησσό, είχε αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών το 2018. Στην προσωπική του δήλωση, ανέφερε ότι παίρνει αυτή την απόφαση, προς όφελος της ομάδας, λόγω της δυσμενούς κατάστασης που επικρατεί για τους Ρώσους επιχειρηματίες στην Ευρώπη, μετά τη ρωσική στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία.

"Με πονάει πολύ που αποχαιρετώ τη Φίτεσε, αλλά στην παρούσα κατάσταση παίρνω αυτή τη δύσκολη απόφαση προς όφελος του συλλόγου, των εργαζομένων, των υποστηρικτών, των χορηγών και άλλων ενδιαφερόμενων μερών.

Κοιτάζω πίσω σε μια ιδιαίτερη περίοδο, στην οποία πάντα ένιωθα πολύ συνδεδεμένος με τον σύλλογο και απολάμβανα τις σπουδαίες εμφανίσεις. Η Φίτεσε είναι στην καρδιά μου και αυτό θα ισχύει πάντα για τον σύλλογο και τους οπαδούς", ανέφερε ο Βάλερι Όιφ στην προσωπική του δήλωση

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ