ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Λεβαδειακός-Ατρόμητος 2-1

Λεβαδειακός-Ατρόμητος 2-1
ατρομητος λεβαδειακος

Βαθιά βαθμολογική ανάσα για τον Λεβαδειακό, ο οποίος επικράτησε με 2-1 του Ατρομήτου, με το "χρυσό" γκολ του Μοντόγια στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων

Ο Ατρόμητος ήταν ο κυρίαρχος στο πρώτο μέρος όταν και πήρε το προβάδισμα στο σκορ μόλις στο 8' με τον Λουτσιάνο, όμως στην επανάληψη δεν κατάφερε να διατηρήσει το υπέρ του 0-1.
Στο 64' Λουτσιάνο και Κορακάκης απέτυχαν να σκοράρουν από μοναδική θέση, με τον Μοντόγια να τους "τιμωρεί" ένα λεπτό αργότερα, όταν πήρε το "ριμπάουντ" μετά από απόκρουση του Μιχαηλίδη σε κεφαλιά του Ντιμπαλά για να κάνει το 1-1 με κοντινό πλασέ.

Στο 85' ο Μερίνο έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι αστοχώντας από το σημείο του πέναλτι (το οποίο είχε κερδίσει ο Ρόβας σε ανατροπή του από τον Διαμάντη), ενώ το τελικό σκορ "έγραψε" στοτ τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μοντόγια.

Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ρούσεφ από τα αριστέρα, ακολούθησε σύγχυση στην περιοχή του Ατρομήτου, με τον Μοντόγια να μην "χαρίζεται" και με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής να χαρίζει τους τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς στους "πράσινους".

Οι συνθέσεις των ομάδων
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λεβαδειακός (Βασίλιεφ): Μπλάζιτς, Έμεραν, Ποπόφ, Άντερσον, Παβιό, Σίντζιλορτζ, Θεοδοσιάδης (57' Πιετρ), Λεονάρντο (81' Διαμάντης), Μοντόγια, Ρούσεφ, Ντιμπαλά

Ατρόμητος (Όγιος): Μιχαηλίδης, Κατεμής, Γελαδάρης, Ιωάννου, Ρόβας, Λουτσιάνο, Τρέχο (71' Μερίνο), Κουτσοσπύρος (89' Σίριο), Ολιβέιρα, Κορακάκης, Ανατολάκης

Διαιτητής: Δ.Κύρκος (Ηπείρου)

Βοηθοί διαιτητή: Γ.Πάνου (Αιτ/νίας), Δ.Τάτσης (Ηπείρου)

Κίτρινες κάρτες: Μοντόγια, Έμεραν, Σίντζιλορτζ, Ρούσεφ, Παβιό (Λεβαδειακός), Κουτσοσπύρος, Ρόβας, Κατεμής, Μερίνο (Ατρόμητος)

Με μια ματιά
Ο Ατρόμητος μπήκε από την αρχή πιο δυνατά στην αναμέτρηση και κατάφερε να πάρει τα ηνία, με τους παίκτες του να έχουν περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια τους και να μεταφέρουν το παιχνίδι στα καρέ του Λεβαδειακού.

Στο 2' το δυνατό μακρινό σουτ-φάουλ του Λουτσιάνο (από περίπου 30 μέτρα) έφυγε αρκετά μέτρα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Μπλάζιτς, ενώ στο 6' μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λουτσιάνο από τα αριστερά, ο προωθημένος Ανατολάκης βρέθηκε στο ύψος του πέναλτι με το πλασέ του όμως να είναι χλίαρο στέλνοντας τη μπάλα να "αναπαυτεί" στην αγκαλιά του γκολκίπερ των "πρασίνων".

Η υπεροχή της ομάδας του Όγιος δεν άργησε να καρποφορήσει, με τον ποιοτικότερο παίκτη της, Λουτσιάνο, να χρίζεται σκόρερ μόλις στο 8'.

Ο Κουτσοσπύρος έφυγε κάθετα προς την εστία του Μπλάζιτς, "τραβώντας" πάνω του τους αντίπαλους αμυντικούς, την κατάλληλη στιγμή "έσπασε" τη μπάλα αριστερά, με τον Λουτσιάνο να επιχειρεί το δυνατό διαγώνιο σουτ με το αριστερό μέσα από την περιοχή και να στέλνει τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Μπλάζιτς.

Αυτό ήταν το 6ο γκολ του "Λούτσι" στο φετινό πρωτάθλημα και το πρώτο μακριά από το γήπεδο του Ατρομήτου.

Το γκολ αυτό δεν άλλαξε τις ισορροπίες της αναμέτρησης, με τον Ατρόμητο να ελέγχει το παιχνίδι και τον Λεβαδειακό να κάνει αισθητή την παρουσία του για πρώτη φορά στο 19', με το μακρινό σουτ του Λεονάρντο να βρίσκει σε πόδι αμυντικού και να καταλήγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μιχαηλίδη σε κόρνερ.

Τρία λεπτά αργότερα (22') ο Ατρόμητος παραλίγο να εκμεταλλευτεί μία ακόμα αμυντική αδράνεια των γηπεδοπύχων για να φτάσουν και σε ένα δεύτερο τέρμα.

Μετά από λάθος του Παβιό (ντεμπούτο του με τη φανέλα του Λεβαδειακού), ο Ρόβας ο οποίος κέρδισε την κόντρα μπήκε στην περιοχή του Λεβαδειακού από τα αριστερά, με το σουτ του να αποκρούεται από τον Μπλάζιτς.

Η επόμενη αξιόλογη φάση στο πρώτο μέρος ήρθε στο 33', όταν μονοκόμματο σουτ του Λουτσιάνο από πλάγια θέση πέρασε αρκετά άουτ, με τον "εγκλωβισμένο" και με εμφανές πρόβλημα στην ανάπτυξη Λεβαδειακό να κάνει ξανά την "εμφάνισή" του στο παιχνίδι στο 36', με το σουτ του Λεονάρντο από αριστερά να καταλήγει στην αγκαλιά του Μιχαηλίδη.

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, η ομάδα του Βασίλιεφ έγινε πιο επιθετική, "κλείνοντας" τους φιλοξενούμενους στα καρέ τους, με τον Μιχαηλίδη να κρατάει το 1-0 για την ομάδα του στο 43'.

Ο Ντιμπαλά άφησε τη μπάλα μέσα στην περιοχή για τον Μοντόγια, με τον τελευταίο να κάνει το συρτό σουτ από το ύψος του πέναλτι και τον γκολκίπερ του Ατρομήτου να αποκρούει με τα πόδια.

Από την απόκρουση αυτή, η μπάλα κατέληξε στον -ιδιαίτερα δραστήριο στο πρώτο μέρος- Λεονάρντο, με το σουτ του μέσα από την περιοχή να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μιχαηλίδη.

Το δεύτερο μέρος βρήκε τον Λεβαδειακό ελαφρώς βελτιωμένο, με εμφανή διάθεση να κρατήσει περισσότερο τη μπάλα στο χώρο του κέντρου και να πιέσει τον Ατρόμητο για την ισοφάριση, με την πρώτη καλή στιγμή για τους "πράσινους" να έρχεται στο 62'.

Ο Λεονάρντο επιχείρησε μακρινό σουτ, με τον Μιχαηλίδη να αποκρούει ασθενώς, αλλά τον Ντιμπαλά που πήρε το "ριμπάουντ" να στέλνει τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Ατρομήτου καθώς βγήκε σε αρκετά πλάγια θέση.

Το δίλεπτο 64-65 ήταν όλα τα... λεφτά στο δεύτερο μέρος, καθώς σε αυτό το διάστημα εφαρμόστηκε ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο.

Στο 64' ο Λουτσιάνο έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Λεβαδειακού, έκανε το πλασέ με το αριστερό μέσα από την περιοχή μετά από ένα μεγάλο "σπριντ", ο Μπλάζιτς απέκρουσε με τα πόδια, με τον Κορακάκη να γίνεται αποδέκτης της μπάλας στην επαναφορά στέλνοντας με νέο πλασέ τη μπάλα άουτ.

Αφού δεν έγινε το 0-2 στην αμέσως επόμενη φάση έγινε το 1-1 με πρωταγωνιστές τις επθετικές αιχμές των γηπεδούχων.

Μετά από σέντρα του Λεονάρντο από τα αριστερά, ο Μιχαηλίδης απέκρουσε την εξ'επαφής κεφαλιά του Ντιμπαλά από το ύψος της μικρής περιοχής, η μπάλα έφτασε στον Μοντόγια, ο οποίος με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και από εκεί στα δίχτυα.

Μετά το το 1-1, το παιχνίδι έγινε ιδιαίτερα σκληρό (απόδειξη οι 5 κίτρινες κάρτες σε διάστημα 15 λεπτών), με τις δύο ομάδες να ψάχνουν αμφότερες το πολυπόθητο δεύτερο γκολ, και τον Ατρόμητο να είναι αυτός που έφτασε πρώτος μία... ανάσα από το 1-2, όταν κέρδισε πέναλτι πέντε λεπτά πριν από το 90λεπτο.

Ο Διαμάντης ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Ρόβα, ο διαιτητής Κύρκος υπέδειξε το σημείο του πέναλτι, με τον "πάγκο" να δίνει την εντολή να το εκτελέσει ο σπεσιαλίστας Λουτσιάνο, αλλά τον Μερίνο (είχεμπει αλλαγή στο ματς στο 71' στη θέση του Τρέχο) να αναλαμβάνει αυτός την ευθύνη.

Δυστυχώς η εκτέλεσή του δεν ήταν καλή, καθώς έστειλε τη μπάλα να χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια να φύγει άουτ, στερώντας από την ομάδα του μία τεράστια ευκαιρία να μπει στη θέση του οδηγού λίγο πριν το τέλος του ματς.

Όπως και στο δίλεπτο 64-65 όπου ο Ατρόμητος "τιμωρήθηκε" για τα άστοχα πλασέ των Λουτσιάνο και Κορακάκη (στο αμέσως επόμενο λεπτό ισοφαρίστηκε), έτσι και στο τέλος, το "έγκλημα" του Μερίνο βρήκε την τιμωρία του με τον πλέον οδυνηρό τρόπο για την ομάδα του Όγιος.

Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων (95'), ο Ρούσεφ εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, η μπάλα χτύπησε σε σώματα παικτών, με τον Μοντόγια να εκμεταλλεύεται τη σύγχυση και με κοντινή προβολή να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Μιχαηλίδη για να γράψει το 2-1.

Με το που έγινε η σέντρα από πλευράς Ατρομήτου ακούστηκε και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, με τους "πράσινους" να παίρνουν μία σημαντική νίκη, από βαθμολογικής αλλά και ψυχολογικής άποψης.

Συνέντευξη Τύπου


Όλα τα λεφτά...
Τα δύο γκολ του Μοντόγια, ο οποίος κατάφερε να χαρίσει μία τεράστια σε σημασία νίκη στην ομάδα του, στην προσπάθεια που κάνει για να αποφύγει τον υποβιβασμό. Ο ίδιος παίκτης είχε δώσει τη νίκη στην ομάδα του στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Άρη χάρη στα δύο γκολ που είχε πετύχει και τότε.

Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Την μεγάλη διπλή χαμένη ευκαιρία του Ατρομήτου, με τα διαδοχικά πλασέ των Λουτσιάνο και Κορακάκη, λίγο πριν την ισοφάριση του Λεβαδειακού, καθώς και το χαμένο πέναλτι του Μερίνο στο 85', το οποίο θα έβαζε μπροστά στο σκορ τον Ατρόμητο, λίγο πριν την λήξη του αγώνα.

To Live του αγώνα...
Η 11άδα των γηπεδούχων
(Βασίλιεφ): Μπλάζιτς, Έμεραν, Ποπόφ, Άντερσον, Παβιό, Σίντζιλορτζ, Θεοδοσιάδης, Λεονάρντο, Μοντόγια, Ρούσεφ, Ντιμπαλά
Η 11άδα των φιλοξενούμενων
(Όγιος): Μιχαηλίδης, Κατεμής, Γελαδάρης, Ιωάννου, Ρόβας, Λουτσιάνο, Τρέχο, Κουτσοσπύρος, Ολιβέιρα, Κορακάκης, Ανατολάκης
1' Έναρξη αγώνα
2' Σουτ Ατρόμητος Λουτσιάνο
Δυνατό σουτ-φάουλ του Λουτσιάνο από τα 30 μέτρα με το αριστερό, η μπάλα φεύγει αρκετά μέτρα έξω από το αριστερό δοκάρι του Μπλάζιτς.
5' Ευκαιρία Ατρόμητος
Ο Ατρόμητος πιέζει στα πρώτα λεπτά έχοντας μεταφέρει τη μπάλα στα καρέ του Λεβαδειακού.
6' Σουτ Ατρόμητος
Εκτέλεση κόρνερ του Λουτσιάνο, προβολή του Ανατολάκη από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα καταλήγει αδύναμα στην αγκαλιά του Μπλάζιτς.
8' Γκολ Ατρόμητος Λουτσιάνο
1-0 για τον Ατρόμητο. Ωραία ενέργεια του Κουτσοσπύρου έξω από την περιοχή, τροφοδότησε στα αριστερά τον Λουτσιάνο, ο οποίος με δυνατό διαγώνιο σουτ με το αριστέρό εντός περιοχής έστειλε τη μπάλα στηνν αριστερή γωνία του Μπλάζιτς.
10' Κόρνερ Ατρόμητος Λουτσιάνο
Απευθείας εκτέλεση κόρνερ από τον Λουτσιάνο από τα αριστερά, η μπάλα στο πάνω μέρος των εσωτερικών διχτύων.
15' Σχόλιο
Ο Ατρόμητος έχει τον έλεγχο του αγώνα, "εξαργυρώνοντας" την υπεροχή του με το γκολ του Λουτσιάνο από το 8'.
19' Σουτ Λεβαδειακός Λεονάρντο
Δυνατό σουτ του Λεονάρντο εκτός περιοχής, η μπάλα βρίσκει και σε σώμα παίκτη Ατρομήτου και φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μιχαηλίδη.
22' Ευκαιρία Ατρόμητος Ρόβας
Λάθος Παβιό, ο Λουτσιάνο βρήκε μέσα στην περιοχή τον Ρόβα, το δυνατό αριστερό σουτ του οποίου μέσα από την περιοχή αποκρούστηκε από τον Μπλάζιτς.
30' Σχόλιο
Ο Ατρόμητος είναι καλύτερος, με τους γηπεδούχους να έχουν πρόβλημα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, και τους επιθετικούς Ντιμπαλά και Μοντόγια να είναι εντελώς απομονωμένοι.
33' Σουτ Ατρόμητος Λουτσιάνο
Σέντα από τα αριστερά, μονοκόμματο σουτ του Λουτσιάνο από θέση πλάγια δεξιά εντός της περιοχής του Λεβαδειακού, η μπάλα πέρασε αρκετά μακριά από την εστία του Μπλάζιτς.
35' Σουτ Λεβαδειακός Λεονάρντο
Καλό σουτ από τον Λεονάρντο από πλάγια αριστερά, ο Μιχαηλίδης σε καλή θέση μπλόκαρε τη μπάλα.
35' Σχόλιο
Ο ρυθμός του αγώνα έχει πέσει στα τελευταία λεπτά.
43' Κίτρινη κάρτα Ατρόμητος Κουτσοσπύρος
43' Ευκαιρία Λεβαδειακός
Μεγάλη ευκαιρία για το Λεβαδειακό να ισοφαρίσει! Ο Ντιμπαλά άφησε τη μπάλα να περάσει, ο Μοντόγια έκανε το συρτό σουτ από το ύψος του πέναλτι, απέκρουσε με τα πόδια ο Μιχαηλίδης, ο Λεονάρντο πήρε το "ριμπάουντ", με το σουτ του να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι του γκολκίπερ του Ατρομήτου.
44' Κίτρινη κάρτα Λεβαδειακός Μοντόγια
45' Σχόλιο
Τρία θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων.
45' Κίτρινη κάρτα Λεβαδειακός Εμεράν
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
52' Κεφαλιά Ατρόμητος Κουτσοσπύρος
Σέντρα από τα δεξιά του Λουτσιάνο με το δεξί, η κεφαλιά του Κουτσοσπύρου κατέληξε στην αγκαλιά του Μπλάζιτς.
57' Αλλαγή παίκτη Λεβαδειακός
Ο Πιετρ παίρνει τη θέση του Θεοδοσιάδη.
60' Σχόλιο
Βελτιωμένος ο Λεβαδειακός στο δεύτερο μέρος, ο οποίος ψάχνει την ισοφάριση.
61' Ευκαιρία Λεβαδειακός
Καλό σουτ του Λεονάρντο, απέκρουσε ο Μιχαηλίδης και ο επερχόμενος Ντιμπαλά, έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων από πλάγια θέση.
64' Ευκαιρία Ατρόμητος
Μεγάλη ευκαιρία για τον Ατρόμητο να κάνει το 0-2 και να "καθαρίσει" το ματς. Σε αντεπίθεση της ομάδας του Περιστερίου, ο Λουτσιάνο ξεχύθηκε προς την αντίπαλη περιοχή, το πλασέ του με το αριστερό μέσα από την περιοχή αποκρούστηκε με τα πόδια από τον Μπλάζιτς, με τον Κορακάκη που πήρε το "ριμπάουντ" να στέλνει τη μπάλα άουτ με κοντινό σουτ.
65' Γκολ Λεβαδειακός Μοντόγια
1-1 ο Λεβαδειακός! Σέντρα του Λεονάρντο από τα αριστερά, ο Μιχαηλίδης απέκρουσε την εξ'επαφής κεφαλιά του Ντιμπαλά από το ύψος της μικρής περιοχής, η μπάλα έφτασε στον Μοντόγια, ο οποίος με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και από εκεί στα δίχτυα.
68' Κίτρινη κάρτα Λεβαδειακός Σίντζιλορτζ
71' Κίτρινη κάρτα Ατρόμητος Ρόβας
73' Κίτρινη κάρτα Λεβαδειακός Ρούσεφ
75' Κίτρινη κάρτα Ατρόμητος Κατεμής
76' Κίτρινη κάρτα Ατρόμητος Μερίνο
81' Αλλαγή παίκτη Λεβαδειακός
Ο Διαμάντης παίρνει τη θέση του Λεονάρντο.
85' Πέναλτι Ατρόμητος
Χαμένο πέναλτι για τον Ατρόμητο, καθώς ο Μερίνο που ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι έκανε το σουτ με το αριστερό και έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Μπλάζιτς και από εκεί άουτ.
86' Πέναλτι Ατρόμητος
Ο Ατρόμητος κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Ρόβα από τον Άντερσον μέσα στην περιοχή.
88' Αλλαγή παίκτη Ατρόμητος
Ο Σίριο παίρνει τη θέση του Κουτσοσπύρου.
90' Φάουλ Ατρόμητος
Εκτέλεση φάουλ από τον Λουτσιάνο, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπλάζιτς.
94' Γκολ Λεβαδειακός Μοντόγια
2-1 για τον Λεβαδειακό στο τέταρτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων! Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ρούσεφ από τα αριστερά, η μπάλα βρήκε κάποια σώματα, με τον Μοντόγια να εκμεταλλεύται τη σύγχυση και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Μιχαηλίδη με κοντινό σουτ.
94' Λήξη αγώνα
95' Κίτρινη κάρτα Λεβαδειακός Παβιό









































































TAGS ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ