ΒΕΡΟΙΑ

AEK-Βέροια 5-1

AEK-Βέροια 5-1
rivaldo

Με... μαέστρο τον Ρίμπο και "πρώτο βιολί" τον Ίσμαελ Μπλάνκο, η ΑΕΚ πήρε εύκολη νίκη με 5-1 επί της Βέροιας. Σκόρερ και ο νεαρός Παυλής!

Με τις ήττες από τον Αστέρα για το πρωτάθλημα και την Ξάνθη για το Κύπελλο, να βαραίνουν το κλίμα στο σχεδόν άδειο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ κατάφερε να αφήσει πίσω τον κακό της εαυτό και αποδίδοντας κατά διαστήματα όμορφο και στρωτό ποδόσφαιρο, νίκησε στο ρελαντί με 4-1 την Βέροια.
Μόλις στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Ριβάλντο νίκησε τον Τέρολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ ο Καφές διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Βραζιλιάνου, πριν ακόμα συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο του αγώνα.

Στο 18ο λεπτό, ο Ίσμαελ Μπλάνκο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έγραψε το 3-0, πριν ο Ματσέι Μπικόφσκι μειώσει προσωρινά στο 37'. Οι γηπεδούχοι μπορεί να έριξαν τον ρυθμό τους στο δεύτερο μέρος, κατάφεραν να πετύχουν ένα ακόμα τέρμα και πάλι με τον Μπλάνκο, ο οποίος πλάσαρε εξαιρετικά τον γκολκήπερ των φιλοξενούμενων για το 4-1.

Όσοι έμειναν στο γήπεδο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, πρόλαβαν να δουν και το παρθενικό γκολ του Παυλή με το "δικέφαλο" στο στήθος, έπειτα από παράλληλη μπαλιά του Ριβάλντο.
Οι συνθέσεις των ομάδων
ΑΕΚ (Λορένσο Σέρα Φερέρ): Μορέτο, Ράμος, Αλβες, Δέλλας (24΄ λ. τρ. Ενσαλίβα), Λαγός, Ζήκος, Καφές, Παππάς (66΄ Μανού), Ριβάλντο, Μπλάνκο, Λυμπερόπουλος (75΄ Παυλής)

Βέροια (Γιάννης Μαντζουράκης): Τέρολ, Σαμαράς, Ντε Λάνγκε, Μπικόφσκι, Τσιμπλίδης (58΄ Ζιλβάν), Κόλτζος, Κριβόκαπιτς, Γκουανταλούπε, Κλίνε (65΄ Ερέρα), Στεφανίδης (65΄ Μεντόζα), Πετκάκης

Διαιτητής: Μαζαράκος (Αρτας)

Κίτρινες: Σαμαράς, Τσιμπλίδης, Ντε Λάνγκε, Μπικόφσκι
Με μια ματιά
Αν και ο αγώνας διεξήχθη υπό το βαρή κλίμα των ηττών και των ελάχιστων απογοητευμένων οπαδών που βρέθηκαν στις εξέδρες και... κούνησαν μαντήλι στον Λορένσο Σέρα Φερέρ, οι ποδοσφαιριστές της Ένωσης με πρώτους τους Ριβάλντο και Μπλάνκο, φρόντισαν να "ελαφρύνουν" την ατμόσφαιρα οδηγώντας την ομάδα τους στη νίκη και στην επαναφορά στην κορυφή της βαθμολογίας, εν αναμονή του ντέρμπι της Κυριακής ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στο "Γ. Καραϊσκάκης".

H Ένωση χρειάστηκε λιγότερα από 20 λεπτά για να καθαρίσει το παιχνίδι με την Ξάνθη καθώς μόλις στο 4ο λεπτό, ο Ριβάλντο με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή της Βέροιας, έστειλε την μπάλα να καρφωθεί στο δεξί παραθυράκι του Τέρολ, για το 1-0.

Στο 13ο λεπτό, ο Βραζιλιάνος μέσος της Ένωσης και πάλι με εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα συστημένη στο κεφάλι του Καφέ, ο οποίος μόνος του από το σημείο του πέναλτι με κεφαλιά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0 και να ξεκαθαρίσει γρήγορα-γρήγορα, την υπόθεση "νίκη".

Δεν πέρασαν ούτε πέντε λεπτά, μέχρι την όμορφη κάθετη πάσα του Καφέ, που βρήκε τον Ράμος μέσα στην περιοχή, ο Σαμαράς τον ανέτρεψε και ο κ.Μαζαράκος, έδειξε αμέσως την "λευκή βούλα". Την ευθύνη της εκτέλεσης πήρε ο Ίσμαελ Μπλάνκο, ο οποίος με ευθύβολο δυνατό σουτ, νίκησε τον Τέρολ για το 3-0.

Οι γηπεδοούχοι είχαν μία ακόμη ευκαιρία να διευρύνουν ακόμα περισσότερο το σκορ, όμως το σουτ του Μπλάνκο στο 31' σταμάτησε εντυπωσιακά ο Τέρολ, συγκρατώντας το σκορ πριν αυτό... ξεφύγει. Έξι λεπτά αργότερα, ο Ματσέι Μπικόφσκι, με πολύ όμορφη προβολή έπειτα από ασίστ του Κλίνε, από το ύψος της περιοχής κατάφερε να νικήσει τον Μορέτο και να μειώσει προσωρινά το σκορ για την ομάδα του σε 3-1.

Η αναγκαστική αλλαγή του Τραϊανού Δέλλα και η εξ ανάγκης τοποθέτηση του Ταμαντανί Ενσαλίβα σε ρόλο σέντερ μπακ στοίχισε στην ΑΕΚ, που δεν είχε τον ίδιο ρυθμό στο υπόλοιπο του αγώνα. Ακόμα κι έτσι όμως, ο Ίσμαελ Μπλάνκο, ήταν αυτός που έδωσε λόγο στους οπαδούς της Ένωσης να πανηγυρίσουν για μία ακόμη φορά, όταν έπειτα από μπαλιά του Λυμπερόπουλου στο 61' και βλέποντας εκτός θέσης τον Τέρολ κατάφερε να τον "κρεμάσει" και να γράψει το 4-1 φτάνοντας παράλληλα τα 11 γκολ στο πρωτάθλημα, με τα οποία καταλαμβάνει την δεύτερη θέση στον πίνακα των σκόρερ.

Γκολ πέτυχε και ο Λυμπερόπουλος στο 72', το οποίο όμως ακυρώθηκε σωστά, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Αργεντίνος φορ της Ένωσης έχασε μεγάλη ευκαιρία να ολοκληρώσει το χατ-τρικ του. Το τελικό σκορ, διαμόρφωσε με το παρθενικό του τέρμα με τη φανέλα της ΑΕΚ σε επίσημο αγώνα, ο Μιχάλης Παυλής. Ο Μυτηληνιός στράικερ του "δικεφάλου" δεν δυσκολεύτηκε να σπρώξει την μπάλα στην κενή εστία στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων έπειτα από την παράλληλη μπαλιά του Ριβάλντο.
Συνέντευξη Τύπου
Λορένσο Σέρα Φερέρ: "Το παιχνίδι είχε πολύ δυναμικό ξεκίνημα για εμάς. Ηταν καλό που προηγηθήκαμε 3-0 τόσο νωρίς. Μετά χαλαρώσαμε, ο τραυματισμός του Δέλλα μας επηρέασε κάπως, στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε τον έλεγχο, αλλά μας έλειψε η ηρεμία στην τελική πάσα. Ηταν ένα δίκαιο αποτέλεσμα. Χαίρομαι για τους παίκτες μου που αποκτούν και πάλι την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους.

Εχω σεβασμό για τις απόψεις όλου του κόσμου. Θα συνεχίσω με ταπεινοφροσύνη να δουλεύω στην ΑΕΚ. Δεν είναι καλό ο κόσμος να αποδοκιμάζει την ομάδα. Φανταστείτε ότι σε 15 αγωνιστικές, τις 14 βρεθήκαμε στην πρώτη θέση και μόλις μια φορά δεύτεροι και είναι σαν να ήρθε η καταστροφή. Σίγουρα κατά τη διάρκεια της χρονιάς υπάρχουν και άσχημες στιγμές.

Εμείς δεν το θέλουμε. Εγώ σκέφτομαι θετικά και πιστεύω ότι οι φίλαθλοι θα γυρίσουν στο γήπεδο και θα μας υποστηρίξουν. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε αρνητικά. Είμαστε αισιόδοξοι, εγώ θέλω να ανεβαίνουμε. Πιστεύω ότι η ΑΕΚ είναι πολύ καλή και ανταγωνίζεται τους δύο μεγάλους πρόσωπο με πρόσωπο. Στο τέλος, όμως, θα κάνουμε ανάλυση και όχι από τώρα που κάποιοι ζητούν να εξασφαλίσουμε τον τίτλο.

Είναι η πρώτη φορά που δεν καταλαβαίνω ότι υπήρξε ένταση με αντίπαλο προπονητή. Μου φαίνεται περίεργο. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει τίποτα απολύτως. Ο κ. Μαντζουράκης δεν καταλαβαίνει ισπανικά, εγώ δεν μιλάω ελληνικά, άρα δεν καταλαβαίνω γιατί τα είπε όλα αυτά. Δεν πρέπει να διαστρεβλώνεται η αλήθεια.

Εγώ μιλάω με τον πρόεδρο αρκετές φορές την εβδομάδα για τις μεταγραφές. Εχω πει τις ιδέες μου. Ο Ολυμπιακός ξόδεψε 7 εκ. ευρώ μόνο για έναν παίκτη. Εμείς δεν έχουμε αυτή τη δυνατότητα. Θα κάνουμε ότι μπορεί ο σύλλογος. Εγώ προσαρμόζομαι, θα συνεχίσω να δουλεύω είτε έρθουν παίκτες είτε όχι. Είχα και έχω όρεξη για δουλειά".



Γιάννης Μαντζουράκης: "Ηταν δύσκολο βράδυ για μας, ακριβώς το αντίθετο για την ΑΕΚ. Ούτε η ΑΕΚ πίστευε ότι θα νικήσει με τόσο μεγάλο σκορ, ούτε εμείς περιμέναμε ότι θα εξελιχθούν έτσι τα πράγματα. Πρέπει να ξεχάσουμε γρήγορα αυτό το παιχνίδι. Κάναμε πολλά λάθη, τόσα πολλά που ξεπεράσαμε τον διαιτητή. Η ΑΕΚ είναι δυνατή στις στημένες φάσεις και δίκαια πήρε τη νίκη.

Ο Φερέρ θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός. Μαλώνει με όλους! Είναι μεγάλος προπονητής, θέλουμε να μας διδάξει. Αλλά δεν είμαστε στο σχολείο για να μας μαλώνει όλους!. Να το καταλάβει αυτό. Εκτιμούμε την καριέρα του αλλά καλύτερα να κοιτάει την ομάδα του. Μετά το 3-1 τα έβαλε μαζί μας και γύρισε προς τον πάγκο και μας φώναξε. Το πρώτο γκολ ήταν εύκολο φάουλ και το πέναλτι ξεκινάει από οφσάιντ. Εγώ μίλησα στο διαιτητή αλλά δεν τα έβαλα με το συνάδελφο, δεν είμαι σε σχολείο του Φερέρ για να με μαλώνει".

Ριβάλντο: "Είναι όλα ψέματα. Είμαι ευτυχισμένος στην Ελλάδα και ευχαριστημένος με την ΑΕΚ. Αν υπάρχει ένα τέλειος γάμος, αυτός είναι αυτό που έχω με την οικογένειά μου και την ΑΕΚ. Το πρωτάθλημα δεν τελειώνει μετά από 15 ή 16 αγώνες. Μπορεί φέτος να μην έχω πετύχει τόσα γκολ όσα με τον Ολυμπιακό, αλλά δεν έχει σημασία αυτό. Προσπαθώ να βοηθώ με όλες μου τις δυνάμεις την ομάδα μου. Θέλω στο τέλος της χρονιάς να είμαστε πρωταθλητές. Δεν έχει σημασία ποιος θα νικήσει στο Καραϊσκάκη. Σημασία έχει ποιος θα είναι πρώτος στο τέλος της σεζόν. Ελπίζω να είναι η ομάδα μου".
Όλα τα λεφτά...
Η λόμπα του Μπλάνκο στον Τέρολ στο τέταρτο τέρμα της Ένωσης, αλλά και η καταπληκτική εκτέλεση φάουλ του Ριβάλντο στο πρώτο τέρμα.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Τις αποδοκιμασίες κατά του Φερέρ και τα λευκά μαντήλια που βγήκαν στις εξέδρες για τον Ισπανό τεχνικό της ΑΕΚ.
To Live του αγώνα...
Συνθέσεις ομάδων
ΑΕΚ (Λ. Σ. Φερέρ): Μορέτο, Ράμος, Άλβες, Δέλλας, Λαγός, Ζήκος, Καφές, Παππάς, Ριβάλντο, Μπλάνκο, Λυμπερόπουλος.

Βέροια (Γ. Μαντζουράκης): Τέρολ, Σαμαράς, Ντε Λάνγκε, Μπικόφσκι, Τσιμπλίδης, Κόλτζος, Κριβοκάπιτς, Γκουανταλούπε, Κλίνε, Στεφανίδης, Πετκάκης.

Διαιτητής: Η. Μαζαράκος (Άρτας)
Βοηθοί: Π. Μαυρόπουλος (Θεσ/νίκης), Δ. Παπαδόπουλος (Θεσ/νίκης)




1' Έναρξη αγώνα
4' Γκολ ΑΕΚ : Ριβάλντο
Εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Ριβάλντο απο μακρινή απόσταση, η μπάλα κατέληξε στην δεξιά γωνία του Τέρολ που προσπάθησε ν' απομακρύνει την μπάλα χωρίς επιτυχία... 1-0!
10' Σχόλιο
Οι παίκτες της ΑΕΚ σημείωσαν το γρήγορο γκολ που ήθελαν, όμως πριν απο την έναρξη του αγώνα το κλίμα δεν ήταν ιδιαίτερα καλό, καθώς ο Λορένσο Σέρα Φερέρ αποδοκιμάστηκε από μερίδα οπαδών όταν εκφωνήθηκε το όνομά του! Μάλιστα κάποιοι εξ' αυτών του κούνησαν λευκά μαντήλια!
13' Γκολ ΑΕΚ : Καφές
Εκτέλεση φάουλ του Ριβάλντο απο τα δεξιά, ο Καφές έκανε γυριστή κεφαλιά απο το ύψος του πέναλτι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τέρολ... 2-0!
15' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ : Ζήκος
17' Πέναλτι ΑΕΚ : Ράμος
Πάσα του Καφέ στην πλάτη της άμυνας της Βέροιας για τον Ράμος, ο Βραζιλιάνος μπήκε στην περιοχή απο τα δεξιά, ο Σαμαράς τον ανέτρεψε και ο Μαζαράκος έδειξε το σημείο του πέναλτι.
17' Κίτρινη κάρτα Βέροια : Σαμαράς
17' Κίτρινη κάρτα Βέροια : Τσιμπλίδης
18' Γκολ ΑΕΚ : Μπλάνκο
Ο Μπλάνκο δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, εκτέλεσε εύστοχα την εσχάτη των ποινών και... 3-0!
24' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Αναγκαστική αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Ενσαλίβα στην θέση του Δέλλα που αποχώρησε λόγω τραυματισμού.
25' Κεφαλιά Βέροια : Κλίνε
Σέντρα του Μπικόφσκι απο τα δεξιά, στο δεύτερο δοκάρι ο Κλίνε έκανε την κεφαλιά, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ.
30' Σουτ ΑΕΚ : Μπλάνκο
Ο Ριβάλντο έβγαλε στην αντεπίθεση τον Μπλάνκο, ο Αργεντινός προσπάθησε να σουτάρει μπαίνοντας στην περιοχή, όμως ο Γκουνταλούπε έβαλε την κόντρα και παραχώρησε κόρνερ.
35' Σουτ Βέροια : Κριβοκάπιτς
Σουτ του Κριβοκάπιτς μέσα από την περιοχή, ο Μορέτο μπλόκαρε τη μπάλα.
36' Σουτ ΑΕΚ : Ριβάλντο
Σουτ του Ριβάλντο έξω απο την περιοχή, ο Τέρολ μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.
37' Γκολ Βέροια : Μπικόφσκι
Ωραίος συνδυασμός Κριβοκάπιτς-Κλίνε, ο Σλοβένος γύρισε στο ύψος της περιοχής για τον Μπικόφσκι που με αριστερό σουτ στην κίνηση νίκησε τον Μορέτο... 3-1!
40' Σχόλιο
Όπως είναι λογικό η ΑΕΚ έχει ρίξει την απόδοση της μετά το πρώτο 20λεπτο.
45' Σουτ ΑΕΚ : Ριβάλντο
Ο Ριβάλντο με σουτ λίγο κάτω απο την μεσαία γραμμή προσπάθησε να "κρεμάσει" τον Τέρολ, η μπάλα όμως πέρασε πάνω απο τα δοκάρια της Βέροιας.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
48' Οφσάιντ ΑΕΚ : Μπλάνκο
55' Σχόλιο
Καμία φάση στο πρώτο δεκάλεπτο του β' ημιχρόνου.
58' Αλλαγή παίκτη Βέροια
Ο Ζιλβάν στην θέση του Τσιμπλίδη.
60' Οφσάιντ ΑΕΚ : Λυμπερόπουλος
60' Γκολ ΑΕΚ : Μπλάνκο
Ο Καφές έκανε τη βαθιά μπαλιά στον Μπλάνκο ο οποίος έσπασε το τεχνητό οφσάιντ και παρότι βρισκόταν αρκετά μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή "κρέμασε" τον Τέρολ που έκανε έξοδο στέλνοντας τη μπάλα για τέταρτη φορά στα δίχτυα της Βέροιας... 4-1!
64' Αλλαγή παίκτη Βέροια
Ο Ερέρα στην θέση του Κλίνε και ο Μεντόζα αντικαθιστά τον Στεφανίδη.
66' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Ο Μανού στην θέση του Παππά.
69' Κίτρινη κάρτα Βέροια : Ντε Λάνγκε
72' Ακυρωθέν γκολ ΑΕΚ : Λυμπερόπουλος
Εκτέλεση φάουλ του Ριβάλντο απο τα δεξιά, ο Λυμπερόπουλος με προβολή στο ύψος της μικρής περιοχής, έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα του Τέρολ, όμως ο επόπτης έχει υποδείξει οφσάιντ...
75' Ευκαιρία ΑΕΚ : Μπλάνκο
Ο Μανού έκανε σέντρα από τα αριστερά, ο Τέρολ δεν κατάφερε να μπλοκάρει τη μπάλα, ο Μπλάνκο που κέρδισε το "ριμπάουντ" έκανε αμέσως το πλασέ, όμως ο τερματοφύλακας της Βέροιας απομάκρυνε τη μπάλα με το σώμα και στη συνέχεια ο Σαμαράς παραχώρησε κόρνερ.
75' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Ο Παυλής στην θέση του Λυμπερόπουλου.
77' Κίτρινη κάρτα Βέροια : Μπικόφσκι
80' Σουτ ΑΕΚ : Ριβάλντο
Μακρινό σουτ του Ριβάλντο, η μπάλα κόντραρε, όμως ο Τέρολ μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.
90' Έναρξη καθυστερήσεων : 3'
92' Γκολ ΑΕΚ : Παυλής
Ο Ριβάλντο ελίχθηκε απο τ' αριστερά και γύρισε στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Παυλής δεν είχε κανένα πρόβλημα να σπρώξει την μπάλα στην κενή εστία... 5-1!
93' Λήξη αγώνα



































TAGS ΒΕΡΟΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ