ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Tα νέα του Ολυμπιακού

ÓÏÕÐÅÑ ËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ-ÎÁÍÈÇ / SUPER LEAGUE / OLYMPIAKOS-XANTHI
Λεμονής ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Άπαντες στο λιμάνι ζουν και αναπνέουν για το ντέρμπι. Εκτός αποστολής Iέρο, Λεντέσμα. Μέσα ο Σέζαρ

Την Κυριακή (13/1), ο Τάκης Λεμονής έχει γενέθλια, καθώς συμπληρώνει 48 χρόνια ζωής και φυσικά δεν υπάρχει καλύτερο δώρο για τον Έλληνα τεχνικό από μία νίκη κόντρα στον "αιώνιο" αντίπαλο. Το "Γεώργιος Καραϊσκάκης" θα είναι γεμάτο και οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού θέλουν να δουν μία ομάδα στον αγωνιστικό χώρο που να... γυαλίζει το μάτι της!
Οι πρωταθλητές Ελλάδας είναι πανέτοιμοι για τη σέντρα της σπουδαίας αναμέτρησης, έστω κι αν για μία ακόμα φορά φέτος τα αγωνιστικά προβλήματα είναι πολλά στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο. Ιεροκλής Στολτίδης και Κριστιάν Ραούλ Λεντέσμα τέθηκαν επίσημα εκτός αποστολής, όπως και οι Ραούλ Μπράβο, Ντιντιέ Ντομί, Μάρκο Νε, Φερνάντο Ντανιέλ Μπελούτσι. Το ευχάριστο για τον προπονητή του Ολυμπιακού είναι πως ο Ζούλιο Σέζαρ γυμνάστηκε κανονικά στην τελευταία προπόνηση και είναι έτοιμος να προσφέρει.

Σε ό,τι αφορά την ενδεκάδα, ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί με σύστημα 4-3-3. Τερματοφύλακας θα είναι ο Νικοπολίδης, με τον Τοροσίδη δεξιά, τον Πάντο αριστερά και τους Ζεβλάκοβ, Άντζα στο κέντρο της οπισθοφυλακής. Στη μεσαία γραμμή, ο Πατσατζόγλου θα είναι ο καθαρόαιμος αμυντικός μέσος, με τον Μενδρινό στα δεξιά και τον Τζόρτζεβιτς στα αριστερά, ενώ στην επίθεση από τα δεξιά προς τα αριστερά θα αγωνιστούν οι Γκαλέτι (δεξιά), Κοβάτσεβιτς (κορυφή) και Λούα Λούα (αριστερά).

Η αποστολή
Οι ερυθρόλευκοι ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους το Σάββατο (12/1), με προπόνηση που πραγματοποιήθηκε στις 18:00, στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη. Ο Σωκράτης Κόκκαλης τελικά δεν έδωσε το "παρών" στην προπόνηση, όπως αναμενόταν... Ίσως κάνει την εμφάνισή του στο ποδοσφαιρικό τμήμα την ημέρα του αγώνα.

Κανονικά με την ομάδα προπονήθηκε ο Ζούλιο Σέζαρ, ενώ οι Λεντέσμα, Νε και Ντομί ακολούθησαν πρόγραμμα ατομικής προπόνησης στο γυμναστήριο και στο γήπεδο. Ο Ραούλ Μπράβο ακολούθησε πρόγραμμα ατομικής προπόνησης στο γυμναστήριο (επέστρεψε στα... καθιερωμένα). Ο Στολτίδης, ο οποίος αισθάνεται καλύτερα, ακολούθησε πρόγραμμα που περιλάμβανε θεραπεία και ατομική προπόνηση στο γυμναστήριο. Πάντως, υπάρχουν βάσιμες ελπίδες πως θα προλάβει τον αγώνα κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στις 16 του μήνα. Ο Μπελούτσι ακολούθησε το πρώτο μέρος της προπόνησης της ομάδας και στη συνέχεια συνέχισε το ατομικό του πρόγραμμα προπόνησης.

Μετά το τέλος της προπόνησης, ανακοινώθηκε η αποστολή, η οποία απαρτίζεται από τους εξής 18 ποδοσφαιριστές: Νικοπολίδης, Σηφάκης, Άντζας, Σέζαρ, Ζεβλάκοβ, Πάντος, Πατσατζόγλου, Τοροσίδης, Τζόρτζεβιτς, Γκαλέτι, Μενδρινός, Κωνσταντίνου, Νούνιες, Κοβάτσεβιτς, Λούα Λούα, Μήτρογλου, Κατσικογιάννης και Σίσιτς.

Ετοιμάζει εκπλήξεις η "Θύρα 7"
Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού θα δώσουν το δικό τους ξεχωριστό χρώμα στο ντέρμπι. Άλλωστε, δεν χρειάζεται να αναφέρουμε πως το "Γεώργιος Καραϊσκάκης" θα είναι κατάμεστο. Από την πλευρά της, η "Θύρα 7" ετοιμάζει εκπλήξεις, σε μία μορφή απάντησης στα όσα διαδραματίστηκαν τις προηγούμενες μέρες από πλευράς Παναθηναϊκού. Οι οργανωμένοι οπαδοί της πειραϊκής ομάδας σχεδιάζουν έξυπνες εμπνεύσεις, όμως περισσότερα στο φαληρικό γήπεδο το απόγευμα της Κυριακής (13/1).

Με το αριστερό του Βασιλόγιαννη!

Το μεσημέρι του Σαββάτου (12/1, 13:00), διεξήχθη, στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη, ο αγώνας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Νέων. Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής, επικρατώντας δίκαια του Παναθηναϊκού με 1-0 χάρη στο γκολ του Ανδρέα Βασιλόγιαννη.

Ήταν το 60ο λεπτό, όταν ο Γιαννούλης Φακίνος συνεργάστηκε άψογα με τον Λευτέρη Ματσούκα, ο πρώτος έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού δεν έδιωξε σωστά την μπάλα και ο επερχόμενος Βασιλόγιαννης με αριστερή προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής "έγραψε" το 1-0. Ο σκόρερ του Ολυμπιακού τραυματίστηκε στο 68' και αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο...

Οι ερυθρόλευκοι, που διαθέτουν το μικρότερο μέσο όρο ηλικίας στο εν λόγω πρωτάθλημα, έχασαν σωρεία ευκαιριών και πήραν πανάξια νίκη, την έβδομη συνεχόμενη εντός έδρας σε επίπεδο Νέων! Οι παίκτες του Γιάννη Χριστόπουλου γνώρισαν την αποθέωση από περίπου 500 φιλάθλους της πειραϊκής ομάδας, οι οποίοι έδωσαν δυναμικό "παρών" στις προπονητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού.

Να σημειωθεί πως ματς παρακολούθησαν ο προπονητής του Ολυμπιακού, Τάκης Λεμονής και ο τεχνικός διευθυντής, Ίλια Ίβιτς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός: Παναγόπουλος, Βαρουξής (84' Πάλλας), Κρητικός, Λαμπρόπουλος, Παπαδόπουλος, Κοτσαρίδης, Βασιλόγιαννης (68' Γεωργακόπουλος), Παπαδήμας (58' Σταμόγιαννος), Ματσούκας (89' Ποτουρίδης), Φακίνος (92' Αποστόλου), Νικλητσιώτης.

Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Βλάχος, Τζορμπατζίδης (62' Κονδύλης), Λαγός, Παντίδος, Σάμιος, Κατσίκης (89' Μιχαλόλιας), Φέτσης, Τσιφλίδης, Τσίγκας, Ντάρλας (78' Κάρδαρης).

Διαιτητής: Κορδολαίμης (Πειραιά)
Βοηθοί: Βουτσάς (Πειραιά), Γαλάνη (Πειραιά)





























TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ