ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Λεντέσμα: "Πιστέψτε μας. Ξεχάστε το παρελθόν..."

Λεντέσμα: "Πιστέψτε μας. Ξεχάστε το παρελθόν..."
λεντεσμα

"Πιστέψτε μας..." δήλωσε ο Κριστιάν Λεντέσμα προς τον κόσμο και προσθέτει: "Ξεχάστε το παρελθόν..."

Ο άσος του Ολυμπιακού, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην "Goal", μίλησε για το πρώτο παιχνίδι με τη Λάτσιο, αναφέρθηκε στη φετινή πορεία του Ολυμπιακού στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα ενώ ξεκαθάρισε πως δεν τον εδνιαφέρει το παρελθόν αλλά το μέλλον...
Αναλυτικά η συνέντευξη:


- Ήταν ένα όνειρο ζωής να παίξεις στο Τσάμπιονς Λιγκ;


"Ναι. Για κάθε παίκτη είναι πολύ σημαντικό να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ και, από τη στιγμή που ήρθα εδώ, συνειδητοποίησα πόσο σημαντική είναι αυτή η διοργάνωση και για το σύλλογο".



- Ξέρεις ότι η ομάδα δεν τα έχει πάει καλά μέχρι τώρα στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά φέτος επένδυσε σε παίκτες όπως εσύ, ο Γκαλέτι ή ο Λούα Λούα, για να κάνει το παραπάνω βήμα. Αποτελεί επιπλέον πίεση για σας αυτό


"Πίεση υπάρχει πάντα, σε όποια ομάδα και αν αγωνίζεσαι. Ξέρω ότι η διοίκηση έκανε προσπάθεια να είμαστε εμείς εδώ και τώρα εμείς θέλουμε να ανταποδώσουμε με το παιχνίδι μας την ικανοποίηση που ήρθαμε στον Ολυμπιακό".



- Με τη Λάτσιο δεν θα έχετε τον κόσμο στο πλευρό σας. Πόσο σημαντικό είναι αυτό για την εξέλιξη του αγώνα;


"Είναι κρίμα που σε ένα τόσο σημαντικό ματς δεν θα έχουμε τον κόσμο, ο οποίος θα μπορούσε να μας βοηθήσει να πιέσουμε περισσότερο τον αντίπαλο. Αλλά αυτά συμβαίνουν και πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτό το ματς κάτω από αυτές τις συνθήκες. Πρώτη φορά θα παίξω κάτω από τέτοιες συνθήκες και μου φαίνεται πολύ παράξενο. Κρίμα".



- Θεωρείς ότι είναι ένα ματς-κλειδί για την πορεία του Ολυμπιακού στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ;


"Είναι πολύ σημαντικό να νικήσουμε ή ακόμα και να παίρνουμε βαθμούς στην έδρα μας και φιλοδοξούμε να ξεκινήσουμε έτσι".



- Έχεις κάποιο προαίσθημα για το ματς; Το έχεις φανταστεί στο μυαλό σου το παιχνίδι;


"Όλοι αυτές τις ημέρες έχουμε στο μυαλό μας αυτό το ματς και το πώς θέλουμε να εξελιχθεί. Στο μυαλό μας υπάρχει μόνο η νίκη, η οποία θα μας δώσει την ώθηση για να έχουμε μια καλή πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ".



- Πώς βλέπεις την ομάδα εν όψει αυτού του αγώνα;


"Ενθουσιασμένη και με μεγάλη όρεξη για να πετύχουμε κάτι καλό, γιατί ξέρουμε πόσο σημαντική είναι για όλους μας αυτή η διοργάνωση".



- Δείχνεις να πιστεύεις πραγματικά σ' αυτήν την πρόκριση, παρά τις πολλές δυσκολίες του ομίλου και το τι συνέβαινε στο παρελθόν με τον Ευρωπαίο Ολυμπιακό...


"Δεν ξέρω τι συνέβαινε στο παρελθόν και δεν με αφορά. Στο γήπεδο θα φανεί η αλήθεια και εκεί θα πρέπει να αποδειχθεί ποιοι είναι οι καλύτεροι".



- Πώς κρίνεις τον όμιλο και τι πιθανότητες δίνεις στον Ολυμπιακό για να προκριθεί στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ;


"Η διοργάνωση είναι πολύ σημαντική γιατί παίζουν πολύ σημαντικές ομάδες, οπότε ξέραμε ότι θα μας τύχαιναν δύσκολοι αντίπαλοι. Αλλά πολλά εξαρτώνται από εμάς για το αν θα καταφέρουμε να πάρουμε την πρόκριση".



- Μετά το ματς με τη Λάτσιο, σας περιμένουν δύο πολύ δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια σε Βρέμη και Μαδρίτη...


"Ναι, είναι δύσκολα ματς, αλλά ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει κάτι θετικό και είμαστε προετοιμασμένοι για κάτι τέτοιο. Είμαστε γεμάτοι ενθουσιασμό για το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά πρέπει να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και τώρα προέχει αυτό με τη Λάτσιο. Αργότερα θα ασχοληθούμε με τα άλλα".



- Θεωρείς ότι υπάρχουν πιθανότητες πρόκρισης για τον Ολυμπιακό;


"Σίγουρα ναι. Πιστεύω πολύ σ' αυτήν την ομάδα και το ίδιο πιστεύω ότι νιώθουν οι συμπαίκτες μου. Ο πρώτος στόχος είναι η πρόκριση στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ και μετά θα δούμε κάθε αγώνα ξεχωριστά".



- Θεωρείς ότι η παρουσία των νέων παικτών θα είναι αυτή που θα δώσει στον Ολυμπιακό αυτό το επιπλέον που χρειάζεται για να κάνει επιτέλους το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη;


"Οι νέοι και οι παλιοί, όλοι μαζί. Δεν έχει να κάνει με έναν ή δύο παίκτες, αλλά το σύνολο είναι αυτό που θα πρέπει να πετύχει κάτι και μακάρι όλοι μαζί να καταφέρουμε να πάρουμε αυτήν την πρόκριση".



Πρωταθλητισμός...


- Εσύ ξέρεις να συνυπάρχεις με την πίεση, αφού έχεις παίξει σε ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό, όπως η Ρίβερ Πλέιτ και η Σαν Λορέντζο...


"Ναι, πάντα έπαιζα σε μεγάλες ομάδες που διεκδικούσαν τίτλους και μου αρέσει αυτή η πίεση. Είναι ένα πολύ όμορφο συναίσθημα και είμαι έτοιμος να ανταποκριθώ σ' αυτό που μου ζητείται".



- Ποιο πιστεύεις ότι θα είναι το φετινό όπλο του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη;


"Υπάρχουν πολύ σημαντικοί ποδοσφαιριστές, αλλά το βασικό είναι να αποδώσει το σύνολο, να λέει ο κόσμος ότι ο Ολυμπιακός έπαιξε καλά και ότι μόνο ένας ή δύο παίκτες ξεχώρισαν. Έτσι θέλουμε να παίξουμε για το καλό όλων μας".



- Όταν ήρθες στην Ελλάδα, είπες ότι ήθελες να πάρεις μια ρεβάνς από τον εαυτό σου για το αποτυχημένο πέρασμα από το Αμβούργο. Τι δεν έκανες εσύ καλά ή τι δεν έκανε καλά η γερμανική ομάδα και δεν απέδωσες σύμφωνα με τις δυνατότητές σου;


"Πάντα είναι εύκολο να ρίχνεις την ευθύνη σε άλλους και δεν θα έλεγα ότι έκαναν κάτι λάθος οι άνθρωποι του Αμβούργου. Εγώ αναλαμβάνω τις ευθύνες μου και τώρα είμαι πιο ώριμος από τότε, που ήμουν πιο νέος και εδώ αισθάνομαι πολύ πιο άνετα και όμορφα απ ό,τι στο Αμβούργο. Με έχουν δεχτεί πολύ καλά και νιώθω σαν στο σπίτι μου, πολύ όμορφα".



Ένας αλλά... λύκος


- Πώς προέκυψε το παρατσούκλι "λύκος"; Στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό έδειξες ότι εκτός από το να δαγκώνεις, ξέρεις και να "μιλάς" στην μπάλα...


"Από μικρό με φωνάζουν έτσι λόγω του σχήματος των ματιών μου. Ο προπονητής μου, όταν ήμουν 7-8 ετών, με έβγαλε έτσι γιατί του άρεσε να βάζει ονόματα ζώων σε όλους τους παίκτες της ομάδας. Εμένα μου έτυχε το παρατσούκλι "λύκος", αλλά υπάρχουν ακόμα η τίγρης, το λιοντάρι κλπ. Από τότε όλοι με φωνάζουν "λύκο".



- Στο γήπεδο όμως δεν δείχνεις μόνο "λύκος", αλλά μπορείς να είσαι πολύ ντελικάτος με την μπάλα στα πόδια...


"Ίσως, αν και πολλές φορές προσπαθώ να είμαι "λύκος" αν χρειαστεί για το καλό της ομάδας".



- Στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό πάντως μας θύμισες χορευτή.


"Δεν το ήξερα, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν χορεύω πολύ καλά (σ.σ. γέλια)!".



- Ούτε ταγκό;


"Όχι, όχι (γέλια)!".



- Ας πάμε λίγο στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ήσουν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού. Είδαμε τον καλύτερο Κριστιάν Λεντέσμα ή θεωρείς ότι μπορείς να δώσεις ακόμα περισσότερα;


"Αισθάνθηκα πολύ άνετα στο γήπεδο. Ήταν το ντεμπούτο μου με τον Ολυμπιακό και ήταν πολύ σημαντικό για μένα να ξεκινήσω καλά. Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και έμεινα πολύ ευχαριστημένος από την απόδοση της ομάδας και πιστεύω ότι, αν έπρεπε να υπάρξει μια νικήτρια ομάδα, αυτή έπρεπε να είναι η δική μας".



Εμφανίσεις... Τσάμπιονς Λιγκ με φόντο την "αλμπισελέστε"


- Το Τσάμπιονς Λιγκ αποτελεί και μια βιτρίνα για σένα εν όψει της εθνικής Αργεντινής, ώστε να κερδίσεις και περισσότερο χρόνο συμμετοχής με την "αλμπισελέστε"...


"Με χαροποιεί πολύ που καλούμαι στην εθνική ομάδα της χώρας μου, αλλά το Τσάμπιονς Λιγκ δεν το βλέπω ως εφαλτήριο γι αυτήν. Το μόνο που με απασχολεί είναι να πάω καλά στο Τσάμπιονς Λιγκ για τον Ολυμπιακό. Οτιδήποτε έρθει ύστερα από αυτό, θα είναι καλοδεχούμενο, αλλά απόλυτη προτεραιότητα είναι ο Ολυμπιακός και στο μυαλό μου υπάρχει μόνο το καλό της ομάδας μου και τίποτε άλλο".



- Τι σου έχει πει ο Αλφιο Μπαζίλε (σ.σ. ομοσπονδιακός προπονητής της Αργεντινής); Τι περιμένει από εσένα;


"Κάθε φορά που με καλεί, μιλάμε, μου εξηγεί γιατί με κάλεσε, ότι μου έχει απόλυτη εμπιστοσύνη και εγώ με τη σειρά μου προσπαθώ να εκμεταλλευτώ τις ευκαιρίες μου σε μια εθνική ομάδα που διαθέτει πολύ σημαντικούς ποδοσφαιριστές σε παγκόσμιο επίπεδο".



- Πώς είναι η συμβίωση με αστέρες όπως ο Μέσι, ο Κρέσπο ή ο Μασεράνο;


"Είναι αστέρια πρώτου μεγέθους, αλλά ταυτόχρονα είναι πολύ ταπεινοί και απλοί άνθρωποι, δημιουργούμε ένα πολύ δεμένο σύνολο και όλοι έχουμε άριστες σχέσεις μεταξύ μας".



Οι συμπατριώτες...


- Στην προσαρμογή σου στην ομάδα και στην πόλη θα έχει βοηθήσει αναμφίβολα και το γεγονός ότι υπάρχουν άλλοι τρεις Αργεντινοί στην ομάδα...


"Αναμφίβολα είναι πολύ σημαντικό. Λόγω της γλώσσας, των συνηθειών, είναι καλό για μένα μέσα στην ομάδα αλλά και για την οικογένειά μου για να αισθανθεί πιο άνετα σε μια ξένη χώρα".



- Με τις οικογένειες των Γκαλέτι και Νούνιες θα είστε αχώριστοι...



"Ναι, κάνουμε πολλή παρέα εκτός γηπέδων και αυτό με κάνει να αισθάνομαι πολύ άνετα στον Ολυμπιακό".



- Τι μπορείς να μας πεις για τον Ροντρίγκο Αρτσούμπι ως ποδοσφαιριστή; Ο κόσμος δεν τον γνωρίζει απόλυτα και περιμένει πολλά από αυτόν...


"Είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Πιστεύω ότι ακόμα προσαρμόζεται, έφτασε λίγο καθυστερημένα στην ομάδα γιατί άργησε να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του, αλλά τον βλέπω με πολύ καλή διάθεση".



- Τι μπορεί να προσφέρει στην ομάδα;


"Διαθέτει μεγάλη ποιότητα. Μπορεί να καλύψει με άνεση την αριστερή πλευρά και πιστεύω ότι θα δώσει πολλά στον Ολυμπιακό".



"Μου αρέσει η Ελλάδα"


- Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό;


"Πολύ καλές εντυπώσεις. Πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και τώρα αρχίζει το πιο όμορφο κομμάτι, το Τσάμπιονς Λιγκ".



- Τι διαφορές έχεις δει στον τρόπο ζωής;


"Ο κόσμος μοιάζει πολύ με τους Αργεντινούς, είναι πολύ ευγενικοί, μας φέρονται πολύ καλά και μας κάνουν να αισθανόμαστε πολύ ωραία σε μια όμορφη πόλη όπως η Αθήνα. Τώρα αγοράζω πράγματα για το σπίτι ώστε να νιώθω ακόμα πιο άνετα. Μένω στη Γλυφάδα, κοντά στη θάλασσα και είναι πολύ ωραία. Ποτέ μέχρι τώρα στη ζωή μου δεν είχα μείνει κοντά στη θάλασσα. Το... πρόβλημα είναι μόνο με τα αργεντίνικα προϊόντα, όπως το "μάτε" (σ.σ. το εθνικό ποτό της Αργεντινής, είναι κάτι σαν τσάι), για το οποίο φέρνω βότανα από την Αργεντινή".

































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ