CHAMPIONS LEAGUE

Λεμονής: "Υπομονή, καθαρό μυαλό και τακτική"

Λεμονής: "Υπομονή, καθαρό μυαλό και τακτική"
Λεμονής Τζόλε

Η ''ερυθρόλευκη'' πρόκληση του Champions League ξεκινάει με τη Λάτσιο. ''Υπομονή, καθαρό μυαλό και τακτική'' ζητάει ο Λεμονής

Ο 47χρονος τεχνικός επισήμανε πως δεν είναι "τελικός" για τον Ολυμπιακό ο αγώνας με τη Λάτσιο, όπως αναφέρει η πλειοψηφία του αθλητικού Τύπου. Δήλωσε πως ο σύλλογος φέτος άρχισε μία νέα προσπάθεια προκειμένου να κτίσει μία καινούρια ομάδα, που θα έχει ως στόχο φυσικά το νταμπλ στην Ελλάδα και τη διάκριση στην Ευρώπη. Παράλληλα, υπογράμμισε πως η Λάτσιο είναι μία δυνατή ομάδα και δυσκολοκατάβλητη.
Από την πλευρά του, ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, δήλωσε ότι στόχος του ίδιου, αλλά και των συμπαικτών του, είναι να διορθώσουν την αρνητική εντός έδρας παρουσία που έχει η ομάδα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" τα τελευταία δύο χρόνια.

Λεμονής: "Δεν είναι... τελικός"

Ο Τάκης Λεμονής, από την αρχή της καλοκαιρινής προετοιμασίας, προσπαθεί να αποφορτίσει τους παίκτες του σχετικά με τη διάκριση στο Champions League. Ο προπονητής του Ολυμπιακού τόνισε πως δεν είναι "τελικός" ο αγώνας με τη Λάτσιο, απλά είναι το πρώτο ματς μίας διαδικασίας που έχει έξι παιχνίδια.

" «Πριν έρθω εδώ, διάβασα κάπου ότι ο αγώνας με τη Λάτσιο είναι σαν τελικός για τον Ολυμπιακό. Δεν είναι έτσι. Εμείς μπαίνουμε σε μία διαδικασία έξι αγώνων και θέλουμε να μαζέψουμε όσο γίνεται περισσότερους βαθμούς. Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να μπούμε ήρεμοι στη διοργάνωση. Στόχος είναι πάντα το πρωτάθλημα και το κύπελλο και να διακρίνεται η ομάδα στην Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός, όμως, έχει βάλει φέτος και τη βάση για να φτιάξει μία νέα ομάδα. Ο Ολυμπιακός έχει παρόν και μέλλον. Επομένως, για εμάς δεν μοιάζει σαν τελικός. Αυτή τη φορά μπαίνουμε ήρεμοι στη διοργάνωση, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν μπαίνουμε με πάθος για να διεκδικήσουμε τη νίκη".

Στη συνέχεια, υπογράμμισε: " Δεν έχουμε πολλά επίσημα ματς κι αυτό είναι ένα μειονέκτημα, ειδικά για εμάς φέτος, που ζητούμενο είναι να αποκτήσουμε και ομοιογένεια. Από την άλλη, ήταν καλύτερα που δεν παίξαμε αυτό το Σάββατο, γιατί υπάρχαν πολλές μετακινήσεις διεθνών παικτών. Για εμάς είναι σημαντικό να πάρουμε τη νίκη, όμως υπάρχουν κι άλλα ματς στη συνέχεια και θα δούμε στο τέλος τι έχουμε κάνει".

Αναφερόμενος στη Λάτσιο, ο προπονητής του Ολυμπιακού υποστήριξε: " Διαβάζω ότι δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Είναι λάθος να γράφεται κάτι τέτοιο. Είναι πολύ καλή ομάδα, πειθαρχημένη και είναι σημαντικό ότι στην αμυντική της λειτουργία βοηθούν οι δύο επιθετικοί της. Δεν βγάζει εύκολα γκολ, αλλά είναι πολύ δύσκολη ομάδα για να τη νικήσεις. Θέλει υπομονή, καθαρό μυαλό και σωστή τακτική.

Σε όλες τις ομάδες υπάρχουν αδύνατα σημεία. Έχουμε δουλέψει και ελπίζω να βρούμε τους τρόπους να ξεκλειδώσουμε την άμυνά της. Η Λάτσιο, μπορεί να μην έχει μεγάλη εμπειρία από τη συγκεκριμένη διοργάνωση, όμως έχει την εμπειρία ενός εκ των κορυφαίων πρωταθλημάτων του κόσμου. Είναι λάθος να θεωρείται η πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου. Θα έχουν και οι τρεις ομάδες πρόβλημα στο να τη νικήσουν

".

Παράλληλα, ρωτήθηκε για τα περσινά προβλήματα που είχαν εμφανιστεί στο Champions League, όπως στις στημένες φάσεις και στο τελευταίο δεκάλεπτο των αγώνων και απάντησε: " Αυτά τα δύο είναι σημαντικά και δεν εμφανίστηκαν μόνο πέρυσι, αλλά και γενικότερα τα τελευταία χρόνια. Φέτος δεν έχουμε ακόμα κάποια στατιστική για να μιλήσουμε, όμως στο ένα επίσημο παιχνίδι που δώσαμε με τον Παναθηναϊκό και στα φιλικά πιστεύω ότι φάνηκε πως έχουμε βελτιωθεί. Αυτό έχει να κάνει και με την αυτοσυγκέντρωση. Ειδικά με το τελευταίο δεκάλεπτο δεν μπορεί να ήταν σύμπτωση. Ήταν και θέμα κόπωσης, γιατί έτσι χάνεται η αυτοσυγκέντρωση".

Ο 47χρονος τεχνικός ρωτήθηκε για τη δική του επιστροφή στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, ύστερα από πέντε χρόνια... " Χρόνο με το χρόνο αποκτάς εμπειρίες. Έτσι είναι η ζωή. Οι εμπειρίες που αποκτάς με το πέρασμα των χρόνων. Τώρα, αν είμαι πιο έτοιμος από την προηγούμενη φορά, αυτό θα το διαπιστώσουμε στην πράξη".

Σε ό,τι αφορά τον Λουτσιάνο Γκαλέτι, ο Τάκης Λεμονής επισήμανε πως θα περιμένει την τελευταία προπόνηση της ομάδας, τονίζοντας πως σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει ο Αργεντινός μέσος, υπάρχουν εναλλακτικά σενάρια για τον καταρτισμό της ενδεκάδας και την αναπλήρωση του κενού που θα δημιουργηθεί. Πάντως, ο Έλληνας προπονητής δήλωσε αισιόδοξος πως ο Γκαλέτι θα δώσει το "παρών".

Στο τέλος και ερωτηθείς για τον στόχο που έχει φέτος ο Ολυμπιακός στο Champions League, απάντησε χαμογελώντας: " Βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος θα δούμε ποιός είναι ο στόχος".

Τζόρτζεβιτς: "Να χαρούμε το ματς"

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, εκπροσώπησε τους συμπαίκτες του στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου. Η μορφή της πειραϊκής ομάδας έδωσε το στίγμα για τη σεζόν στην Ευρώπη:

" Πρέπει να προσπαθήσουμε να χαρούμε το παιχνίδι. Μέχρι φέτος ξεκινούσαμε με αρκετή πίεση κι αυτό αποδείχθηκε στην πορεία πως δεν ήταν ό,τι καλύτερο. Φέτος ξεκινάμε με περισσότερη ηρεμία. Έχουν έρθει νέοι παίκτες, οπότε χρειάζεται χρόνος προσαρμογής. Ο κόσμος το γνωρίζει αυτό και δεν υπάρχει τόση πίεση όση άλλες χρονιές".

Για την απουσία των φιλάθλων λόγω της τιμωρίας της έδρας, σχολίασε: " Δεν είναι ό,τι καλύτερο να παίζουμε με άδειες κερκίδες κι ελπίζω να είναι η τελευταία φορά που γίνεται αυτό σε όλες τις διοργανώσεις. Ίσως το μόνο θετικό να είναι ότι θα είμαστε πιο ήρεμοι, με υπομονή και όχι μεγάλη πίεση. Όμως ο κόσμος του Ολυμπιακού παίζει πάντα μεγάλο ρόλο όταν υπάρχουν δυσκολίες στο παιχνίδι και μας ανεβάζει, οπότε το θέμα έχει δύο όψεις".

Σε ερώτηση σχετική με το ότι τις δύο προηγούμενες χρονιές ο Ολυμπιακός στο Champions League ξεκίνησε με ήττες στο γήπεδο Καραϊσκάκη, απάντησε: " Πάντα μία πρεμιέρα έχει μεγάλο άγχος. Εμείς θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε τα άσχημα αποτελέσματα στο Καραϊσκάκη. Αν θέλουμε να ελπίζουμε σε κάτι καλό στον όμιλο, τότε θα πρέπει να ξεκινήσουμε καλά και να διορθώσουμε το θέμα της έδρας μας".

Αμέσως μετά πρόσθεσε: " Ο Ολυμπιακός θα είναι προσγειωμένος σε αυτό το παιχνίδι. Τα δύο προηγούμενα χρόνια υποτιμήσαμε κάπου τον αντίπαλο κι αυτό δεν μας βγήκε σε καλό. Προσπαθήσαμε να παίξουμε επιθετικό ποδόσφαιρο. Αυτό είναι ρίσκο και δεν μας βγήκε όπως θα θέλαμε".

Ο "Τζόλε" ρωτήθηκε και για το ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει να επιδείξει νίκες επί ιταλικών ομάδων στο Champions League και σχολίασε: "Δεν γίνεται να σκεφτόμαστε τι έχει γίνει πριν χρόνια. Γνωρίζουμε τη Λάτσιο, είναι καλή ομάδα, είναι δύσκολο το ματς, χρειάζεται υπομονή, όμως δεν μπορούμε να μπούμε στο παιχνίδι και να σκεφτόμαστε τι έχει γίνει παλαιότερα".

Τέλος, για τα στοιχεία που πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός για να φτάσει στη νίκη, απάντησε: " Πάθος, τρέξιμο, ηρεμία, υπομονή, όπως δηλαδή και σε κάθε παιχνίδι και όσο γίνεται να αποφύγουμε τα λάθη".


































TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ