ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Λούα Λούα: "Δεν ήρθα για πλάκα..."

Λούα Λούα: "Δεν ήρθα για πλάκα..."
Λούα Λούα

Ο Λούα Λουα σε συνέντευξη μίλησε για όλα τα θέματα τα οποία αφορούν τον ίδιοα λλά και για τη νέα σελίδα στην καριέρα του

Ο Λούα Λουα παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα "Φως" και μίλησε για όλα τα θέματα τα οποία αφορούν τον ίδιο, για όσα ακούστηκαν για αυτόν αλλά και για τη νέα σελίδα στην καριέρα του, τον Ολυμπιακό... της καρδιάς του.
Τα κυριότερα "σημεία" της συνέντευξης:


- Όταν ήρθες στην Ελλάδα, κάποια ΜΜΕ δεν είχαν τη μεταγραφή σου και σε "έθαψαν" στον χαρακτήρα. Ο Ίβιτς έπειτα μου είπε ότι αυτός ήταν και ο λόγος που σε "έθαψαν" και ότι είσαι εξαιρετικό παιδί, σε έχει γνωρίσει:



"Στους ανθρώπους τους αρέσουν να κρίνουν τους ανθρώπους. Λένε κακά πράγματα, το εύκολο είναι να κρίνεις αρνητικά κάποιον. Όταν όμως με γνωρίσει πραγματικά κάποιος, καταλαβαίνει τι άνθρωπος είμαι..."


- Όταν έβαλες στο πρώτο σου ματς με τον Ολυμπιακό το γκολ στο φιλικό με τη Λεβάντε, φίλησες της φανέλα. Ο κόσμος χάρηκε με αυτή την κίνηση:


"Σημαίνει πολλά για εμένα."



- Ποιο πράγμα;


"Η φανέλα. Σήμαινε πολλά για εμένα το ότι σκόραρα στο πρώτο μου παιχνίδι με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ήθελα να παίξω μπροστά σε αυτόν τον κόσμο, ήθελα να δείξω στον κόσμο αμέσως ποιος είμαι. Ήθελα να δείξω από την αρχή ότι χαίρομαι να παίζω μπροστά σε αυτό το κοινό και ότι δεν ήρθα εδώ για πλάκα, ήρθα για να βοηθήσω την ομάδα".



- Γουστάρεις τον κόσμο;


"Τους λατρεύω. Όσο πιο πολύ φασαρία κάνουν, όσο πιο πολύ βλέπω να κάνουν σαν τρελοί, τόσο περισσότερο ενθάρρυνση παίρνω να παίζω καλά."



- Και δεν το έχεις δει ακόμη γεμάτο το Καραΐσκάκη. Θα πάθεις πλάκα.


"Το ξέρω! Μου έχουν πει τι γίνεται. Δεν το έχω δει γεμάτο ακόμη με την ένταση του επίσημου αγώνα. Ανυπομονώ να το δω."



- Θυμάσαι καθόλου το γήπεδο αυτό στα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ, βλέποντας τηλεόραση;


"Ναι, θυμάμαι ειδικά το ματς με τη Λίβερπουλ εδώ. Ήταν κάτι πρωτοφανές!"



- Όταν έγινε η μεταγραφή, δήλωσες: "Ήταν για εμένα δώρο Θεού...":


"Ήθελα πολύ να έρθω στον Ολυμπιακό. Εδώ και έναν χρόνο ήθελα να φύγω από εκεί που ήμουν. Έψαχνα να βρω το σωστό μέρος να έρθω να ζήσω, ένα μέρος που η καρδιά μου θα μου πει ότι εκεί πρέπει να πάω. Όταν μίλησα με τον κ. Ίβιτς, όταν μίλησα με τον μάνατζερ μου, όταν σκέφτηκα τις οπαδούς έχει ο Ολυμπιακός και τη όμορφη που είναι η Ελλάδα, όταν άκουσα για τις φιλοδοξίες που έχει ο Ολυμπιακός, σκέφτηκα ότι αυτό είναι το μέρος και η ομάδα που η καρδιά μου θέλει να πάω".

- Όταν βάζεις γκολ γιατί κάνεις κωλοτούμπες;


"Το ποδόσφαιρο μου αρέσει πολύ. Πριν αρχίσω όμως το ποδόσφαιρο, έκανα ενόργανη γυμναστική που και αυτή μου άρεσε πολύ".



- Σε τι ηλικία;


"Άρχισα τη γυμναστική στο Κονγκό σε ηλικία 6 χρονών. Όμως όταν ήρθαμε με την οικογένεια μου στην Αγγλία και ήμουν ακόμη μικρός, όλοι με έσπρωχναν στο ποδόσφαιρο και ο καθηγητής μου στο σχολείο με έσπρωχνε στο ποδόσφαιρο, να σταματήσω τη γυμναστική. Όταν σκοράρω νιώθω ευτυχής, θέλω να εκδηλώνω τη χαρά μου αυτή κάνοντας τις τούμπες, που είναι ένα μέρος της γυμναστικής".



- Σου αρέσει και να δίνεις θέαμα στον κόσμο με αυτό το πράγμα;


"Ναι. Αγαπώ να το κάνω αυτό. Αγαπώ να παίζω ποδόσφαιρο, αγαπώ να δίνω χαρά στον κόσμο, αγαπώ να κάνω και τις τούμπες, αλλά δεν σημαίνει ότι θα τις κάνω πάντοτε. Εξαρτάται από τη στιγμή και από το πως θα νιώθω. Το κάνω για τον εαυτό μου βασικά, αλλά και για τον κόσμο".



- Ποιος σχηματισμός είναι καλύτερος για εσένα; 4-4-2 ή 4-5-1; Που αποδίδεις καλύτερα;


"Είμαι συνηθισμένος να παίζω 4-4-2. Αυτό το σύστημα έπαιζα πάντα. Με βολεύει να είμαι πίσω από τον στράικερ, να κινούμαι πιο δεξιά και αριστερά του, να σκοράρω από εκεί, να έχω στήριγμα. Στην Εθνική του Κονγκό είχα παίξει λίγες φορές μόνος μπροστά στην κορυφή. Παίζοντας όμως έτσι με τον Ολυμπιακό εναντίον της Λεβάντε, το απόλαυσα. ήταν εύκολο για εμένα. Παίζει ρόλο και τι παίκτες έχεις δίπλα σου. Όταν έχεις παίκτες όπως τον αρχηγό (Τζόρτζεβιτς) κοντά σου, το κάνει πιο εύκολο".



- Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στο Κονγκό; Διαβάζουμε διάφορα για μια επιδημία που λέγεται Έμπολα...


"Στην Αφρική πάντα υπάρχουν προβλήματα. Τα προβλήματα εκεί δεν σταματούν ποτέ. Κάθε μέρα, πάντα κάτι θα υπάρχει. Είμαι ποδοσφαιριστής, δεν είμαι πολιτικός. Αυτά είναι θέματα που πρέπει να απασχολούν τους πολιτικούς".



- Ανησυχείς εσύ για την Έμπολα;


"Όχι δεν ανησυχώ. Το Κονγκό είναι μεγάλο. Είναι πολύ μεγάλο."



- Που χτυπάει αυτή η επιδημία;


"Όχι στην πρωτεύουσα. Σε μακρινά μέρη, σε έναν συγκεκριμένο τόπο. Ειδικά εκεί που είναι οι περιοχές εξαγωγής διαμαντιών".



- Ο καιρός εδώ είναι διαφορετικός από της Αγγλίας;


"Πολύ διαφορετικός και μου αρέσει πολύ, τον αγαπώ τον καιρό εδώ! Είναι κάτι καινούργιο για εμένα. Απολαμβάνω την κάθε μέρα εδώ, την κάθε μέρα!"



- Κάποιος μου είπε ότι έχεις μαζί σου εδώ έναν αξιωματούχο του Προέδρου του Κονγκό. Είναι αλήθεια;


"Ναι. Είναι ένας σύμβουλος του προέδρου του Κονγκό. Στο Κονγκό δόξα το Θεό, ως αρχηγός της Εθνικής με ακολουθούν παντού, θέλουν να είναι κοντά μου σε ότι κάνω."



- Μια δύσκολη ερώτηση. Πρέπει να την κάνω, διότι ίσως εξηγήσει κάποια πράγματα για την απόδοση σου πέρυσι στην Αγγλία.


"Ο.Κ."



- Έχασες το παιδί σου...


"Ναι..."



- Αυτό πόσο σε επηρέασε στο ποδόσφαιρο;


"Πολύ. Δεν ήθελα να παίζω πια ποδόσφαιρο. ήταν πολύ δύσκολο, ήταν σκληρό. Διότι. συν τοις άλλοις, μου το είπαν 10 μέρες αφού είχαν θάψει το παιδί! Επειδή είχα αγώνες στο Κόπα Άφρικα, δεν μου το έλεγαν... Δεν ήξερα τίποτα. Τραυματίστηκα κιόλας. Ήταν οι πιο δύσκολες ημέρες που έχω ζήσει ποτέ στη ζωή μου. Οι εφημερίδες έγραφαν ότι ήμουν εκτός εαυτού, ότι έδερνα τη γυναίκα μου, ψέματα.

Όλες οι σχέσεις έχουν προβλήματα, είτε είναι κοπέλα σου, είτε αρραβωνιαστικιά σου, είτε γυναίκα σου. Εγώ δεν πίνω αλκοόλ. Έγραφαν ότι βγαίνω και πίνω, μα εγώ μόνο μουσική ήθελα να ακούσω, να ξεσκάσω. Δεν ήθελα να έχω εκείνες τις μέρες σχέση με το ποδόσφαιρο, γύρισα στην πατρίδα μου, πέρασα λίγο καιρό με την οικογένεια μου, μέχρι το κεφάλι μου να καθαρίσει".





- Τώρα είσαι καλά; Ξεπέρασες αυτό που σου συνέβη;


"Ναι. Έχω την πίστη μου στον Θεό. Ο Θεός μας δίνει τα παιδιά, ο Θεός μας τα παίρνει. Ήθελα να φύγω από την Αγγλία. Έδειξαν ενδιαφέρον για εμένα και ισπανικές ομάδες, η Οσασούνα για παράδειγμα, όμως εμένα η καρδιά μου εδώ ήθελε να έρθει, σε αυτό το μέρος, σε αυτή την ομάδα, με αυτούς τους οπαδούς.

Ο Ίβιτς μου είχε μιλήσει για τις φιλοδοξίες του συλλόγου, για τη νέα γενιά στη διοίκηση, για όλα. Ήθελα να είμαι μέρος αυτής της προσπάθειας. Ήξερα ότι θα είμαι καλά εδώ, ήξερα ότι θα μου αρέσει η Ελλάδα, ο Ολυμπιακός και ο κόσμος του. Πως είναι όταν πας ταξίδι κάπου και λες: "Εδώ νιώθω ωραία, έχει το μέρος κάτι που με τραβάει...". Έτσι νιώθω στον Ολυμπιακό!"

























TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ