ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Λεμονής: "Ότι καλύτερο για εμάς"

"Το αποτέλεσμα ήταν ότι καλύτερο για μας" τόνισε ο Λεμονής. Τοροσίδης: "Να μην ξεχνάμε την Βέρντερ"

"Νομίζω ότι ήταν ότι καλύτερο για εμάς. Θέλαμε να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε στα ευρωπαϊκά παιχνίδια και πετύχαμε τον πρώτο στόχο μας. Ήταν καλή μέρα για εμάς γιατί αυτή η ομάδα δείχνει πολύ καλό πρόσωπο στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Είχαμε μελετήσει τα παιχνίδια της Λάτσιο με τη Βέρντερ και τη Ρεάλ στο "Ολίμπικο" και στόχος μας ήταν να τους βγάλουμε εκτός ρυθμού, ώστε να τους αναγκάσουμε να παίξουν μόνο με μεγάλες μπαλιές. Στο πρώτο μέρος όμως μείναμε λίγο πίσω.

Στην επανάληψη βελτιωθήκαμε και αν δεν κάναμε κάποια λάθη θα μπορούσαμε να είχαμε δημιουργήσει παραπάνω φάσεις. Στο πρώτο γκολ η μπάλα είχε βγει άουτ καθαρα κι αυτή η φάση μας έβγαλε από τα νερά μας. Ευτυχώς αντιδράσαμε γρήγορα και αυτό ήταν σημαντικό. Χρειαζόμασταν το κάτι παραπανω επιθετικά, ενώ κλειδί για την νίκη ήταν ότι το δημιουργικό τους παιχνίδι το έκαναν οι στόπερ.

Ξέραμε ότι με νίκη μπορούσαμε να πάρουμε την πρόκριση. Τώρα έχουμε ένας ματς και πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι είναι πολύ δύσκολο. Το έχω ξαναπεί πως είναι επικίνδυνο να παίζουμε για δύο αποτελέσματα.

Η κίτρινη του Τζόλε ήταν πλήγμα για εμάς. Ο διαιτητής αυστηρός αλλά και γενικά είχαμε κάποια προβλήματα. Έχουμε χρόνο να σκεφτούμε το επόμενο ματς, είναι σημαντική απώλεια του Τζόλε θα προσπαθήσουμε να την καλύψουμε. Ο κόσμος έχει πιστέψει στην ομάδα κι η συμμετοχή του σήμερα ήταν σημαντική. Μας έσπρωξε και αυτό θα κάνει και με την Βέρντερ.

Αλλάξαμε τελείως την φιλοσοφία των προγηούμενων ετών. Η ομάδα ήθελα να στηρίζεται στο σύνολο γιατί μόνο έτσι μπορείς να τα καταφέρεις στο Champions League. Πιστεύω πως στα επόμενα 3-4 χρόνια με λίγες προσθήκες, μπορεί να γίνει ομάδα που να υπολογίζεται στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Είμαστε σε διαδικασία συνεχόμενων αγώνων, το πρωτάθλημα είναι μεγάλος στόχος, όμως τώρα χτίζεται η ομάδα και είναι λογικό να υπάρχουν οι αυξομειώσεις"











τόνισε ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Από τη μεριά του ο Βασίλης Τοροσίδης πρόσθεσε: "Πήραμε άλλο ένα διπλό για φέτος, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως έχουμε άλλο ένα ματς με την Βέρντερ, καθώς κι ένα ακόμη παιχνίδι την Κυριακή για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός έχει στόχο να πάει καλά στο Champions League και χρειάζεται άλλο ένα ματς για τον εξασφαλίσουμε. Οι νέοι παίκτες είναι πολύ καλοί, μας βοηθούν, είναι καλά παιδια και μπήκαν στο κλίμα της ομάδας αμέσως. Είμαστε μια παρέα και γι αυτό τα πάμε καλά.

Θα ήταν καλό να περάσουμε, όμως στο Champions League. Υπάρχουν έξι παιχνίδια στο πρόγραμμα και θα πρέπει να παίξουμε καλά και στο 6ο, στο οποίο χρειαζόμαστε δύο αποτελέσματα. Οι τραυματισμοί είναι στο πρόγραμμα και θα πρέπει να ανταποκριθούμε. Έχουμε πολλούς παίκτες που μπορούν να αντικαταστήσουν τον καθένα".





Στο ίδιο μήκος κύματος και τα λεγόμενα του Ζούλιο Σέζαρ: "Είναι πολύ καλύτερη η εμφάνιση μας απο πέρσι. Το έχουμε δείξει από τα πρώτα παιχνίδια και η κατάσταση μας είναι πλέον προνομιακή. Με την Λάτσιο παίξαμε πιο έξυπνα από τα πρώτα λεπτά, είμασταν πιο συγκεντρωμένοι και πιο αποτελεσματικοί στην επίθεση από ότι στον αγώνα με την Βέρντερ.

Η διαφορά του φετινού του Ολυμπιακού είναι πως έχουμε την ιδέα της ομάδας. Όλοι παίζουν επίθεση, όλοι παίζουμε άμυνα. Τα παιδιά έπαιξαν εκπληκτικά και όσοι είμαστε στο στάδιο της αποθεραπείας προσπαθούμε να γυρίσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Σε 8-10 μέρες θα μπω σε κανονικούς ρυθμούς".



Ο Ιεροκλής Στολτίδης συμπλήρωσε: "Έκανα αυτό που κάνω πάντα: να προσπαθώ για το καλύτερο. Όλοι οι παίκτες ήταν καλοί και αυτό είναι το σημαντικότερο.Προσαρμοζόμαστε στα παιχνίδια του Champions League και για αυτό τα καταφέρνουμε καλά.

Ξέραμε τα δυνατά της σημεία της Λάτσιο, περιορίσαμε τα λάθη στο κέντρο, τους χτυπήσαμε στην αντεπίθεση και τα καταφέραμε. Θα είναι πολύ δύσκολο ματς με την Βέρντερ και θα χρειαστεί πολύ προσοχή. Αν κατεβούμε με το μυαλό στην ισοπαλία θα έχουμε πρόβλημα και θα πρέπει να αγωνιστούμε για την νίκη.

Σίγουρα όσο είμαι στην ομάδα αυτή είναι από τις πιο σπουδαίες στιγμές καθώς κάνουμε εκτός έδρες νίκες και παίζουμε ωραία μπάλα. Νιώθω καλά παρά την κούραση. Άλλωστε όταν η ομάδα κερδίζει δίνει ψυχολογικό αβαντάζ κι η κούραση μετριάζεται. Πάμε καλά. Το επόμενο ματς είναι όλα τα λεφτά και από εκεί και πέρα βλέποντας και κάνοντας"



.

Ο Τάσος Πάντος υπογράμμισε: "Η Λάτσιο είναι μια δύσκολη ομάδα με πολύ καλή τακτική και ήταν δύσκολο το έργο μας μετά το 1-0. Κάθε νίκη την πανηγυρίζουμε δεόντως, ειδικά εκτός Αθηνών. Περιμένουμε το επόμενο παιχνίδι και θα δούμε αν θα προκριθούμε.

Τα καταφέραμε και κρατήσαμε την άμυνα σε καλό επιπέδο. Η Βέρντερ δεν θα τα παρατήσει. Γίνεται πολύ ομαδική δουλειά, μελετάμε τις αντίπαλες ομάδες, κοιτάμε την άμυνα και βγαίνουμε στην αντεπίθεση. Ο Τζόλε είναι μεγάλος παίκτης θα δούμε τότε ποιοι θα είμαστε σε καλή μέρα.

Αφιερώνω τη νίκη στους συμπαίκτες στον προπονητή και στους φιλάθλους μας που ήρθαν από όλο τον κόσμο και μας έκαναν να νιώσουν σαν να είμαστε σπίτι μας".






Τέλος ο Αντώνης Νικοπολίδης κατέληξε: "Τη διαφορά δεν την κάνει ένας παίκτης, αλλά μια ολόκληρη ομάδα. Ο Ολύμπιακός έχει ομοιογένεια, έχει πάθος και για αυτό η ομάδα κερδίζει. Ο Ολύμπιακός κοιτάει την Ευρώπη, αν και τα τελευταία χρόνια είχαμε ατυχίες. Τώρα είμαστε στον σωστό δρόμο και μακάρι να συνεχίσουμε έτσι.

Προσωπικά θέλω να χαίρομαι τα παιχνίδια και να βοηθάω τον Ολυμπιακό. Από την Εθνική θα σταματήσω το καλοκαίρι. Θα δω τότε σε τι κατάσταση είμαι κι ίσως να μείνω για άλλον ένα χρόνο. Είμαι ευτυχισμένος για τις 76 συμμετοχές κι αν το ρεκόρ μεγαλώσει, ακόμη καλύτερα".










TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ