ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Λάρισα-Παναθηναϊκός 2-2

Λάρισα-Παναθηναϊκός 2-2
Λαρισα-Παναθηναικος

Βαθμούς, εντυπώσεις και γκολ μοιράστηκαν στο 2-2, ΑΕΛ και ΠΑΟ που δεν έμειναν ικανοποιημένοι από το τελικό σκορ

Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη παρόλο που βρέθηκαν πίσω στο σκορ από ένα γκολ του Τζιόλη (από οριακή θέση οφσάιντ) στο 15', βρήκαν την ψυχική δύναμη και με γκολ των Κλέιτον (24' με κόντρα και στον Σαριέγκι) και Γκαλίτσιο (48') άλλαξαν την ροή του αγώνα.
Οι "πράσινοι" εμφανώς επηρεασμένοι από την διακοπή του πρωταθλήματος και με την πλάτη στον τοίχο κατάφεραν πιέζοντας στο τελευταίο τέταρτο να ισοφαρίσουν με απευθείας χτύπημα φάουλ του εξαιρετικού Μάτος στο 86', κατακτώντας τελικά τον "πολύτιμο" βαθμό της ισοπαλίας, σύμφωνα με την εικόνα του αγώνα.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Γήπεδο: "Αλκαζάρ"

Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)

Κίτρινες: Νταμπίζας, Βενετίδης, Φωτάκης / Σαριέγκι, Βύντρα, Δημούτσος

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Λάρισα (Γ. Δώνης): Κοτσολής, Νταμπίζας, Κώτσιος, Γκαλίτσιος, Βενετίδης, Κυριακίδης, Σαρμιέντο (90+3' Γκίκας), Φωτάκης, Αλεξάνδρου (81' Φέρστερ), Κλέιτον, Μπακαγιόκο

Παναθηναϊκός (Ζ. Πεσέιρο): Γκαλίνοβιτς, Σαριέγκι, Μόρις, Φύσσας, Βύντρα, Μάτος, Τζιόλης, Ιβανσιτς (46' Δημούτσος), Καραγκούνης (62' Δάρλας), Παπαδόπουλος (62' Σαλπιγγίδης), Ν'Ντόι
Με μια ματιά
Με το γνώριμο 4-5-1 και μοναδικό προωθημένο τον σταρ της Λάρισας, Μπακαγιόκο παρέταξε την ομάδα του ο Γιώργος Δώνης, με τους Κλέιτον, Αλεξάνδρου να δίνουν λύσεις από τα άκρα στην επίθεση.

Στην αντίπερα όχθη, ο Πορτογάλος τεχνικός συνεχίζοντας το rotation "έριξε" στο βασικό σχήμα τον Τάκη Φύσσα, για πρώτη φορά στην βασική ενδεκάδα σε ματς πρωταθλήματος ενώ στην επίθεση ο Νταμέ Ν' Ντόι ήταν ο παρτενέρ του Παπαδόπουλου.

Μετά το πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο με τις δύο ομάδες να αναζητούν δίοδο προκειμένου να κάνουν μια ευκαιρία απέναντι στην αντίπαλη εστία, ο Παναθηναϊκός σε μια στημένη φάση πέτυχε τον σκοπό του. Δηλαδή να ανοίξει το σκορ από νωρίς στο παιχνίδι. Μετά από μια εκτέλεση φάου του Καραγκούνη (φάουλ που κέρδισε ο Ν' Ντόι από τον Κώτσιο) ο Τζιόλης πετάχτηκε στην πλάτη των αμυντικών της ΑΕΛ και με κεφαλιά που χτύπησε στο έδαφος νίκησε τον Κοτσόλη, ανοίγοντας το σκορ για το "τριφύλλι".

Οι "βυσσινί" οπαδοί δίκαια διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ αφού ο διεθνής μέσος ήταν ελάχιστα πιο μπροστά από τον Νταμπίζα, που ήταν τελευταίος παίκτης αλλά άδικα για την φάση που ξεκίνησε το γκολ αφού ο πρώην "πράσινος" αμυντικός, Ηλίας Κώτσιος στην διεκδίκηση χτύπησε άθελά του τον Σενεγαλέζο επιθετικό, όπως έδειξε και ο τηλεοπτικός φακός.

Οι γηπεδούχοι μετά το γκολ του Παναθηκαϊκού βγήκαν και αναζήταν άμεσα την ισοφάριση και ο Μπακαγιόκο ήταν ο πρώτος που απείλησε. Στο 22' μετά από προσωπική ενέργεια γύρισε με πλάτη στο τέρμα του Κροάτη γκολκίπερ σούταρε αλλά ο Γκαλίνοβιτς ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε.

Οτι δεν κατάφερε ο επιθετικός από την Ακτή Ελεφαντοστού το πέτυχε ο έτερος ξένος των γηπεδούχων, Σίλβα Κλέιτον. Δύο λεπτά αργότερα, και με την ορμή της "ζεστής" ατμόσφαιρας από τους οπαδούς της Λάρισας, ο Βραζιλιάνος δοκίμασε το σουτ έξω από την περιοχή του Παναθηναϊκού στο 24', και αφού πρώτα βρήκε στον Σαριέγκι άλλαξε λίγο πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Γκαλίνοβιτς, ο οποίος άπλωσε το σώμα του αλλά δεν αρκέστηκε για να την απομακρύνει.

Οι παίκτες του Δώνη δεν φάνηκαν να είχαν αρκεστεί στο γκολ και βλάποντας τους "πράσινους" να έχουν αδυναμίες στο χώρο της μεσαίας γραμμής και συνεπώς στην ανάπτυξή τους, αναζήτησαν το δεύτερο γκολ. Στο 32' ο Κώτσιος βρήκε τον Μπακαγιόκο, ο οποίος δεν πρόλαβε αφού ο Γκαλίνοβιτς βγήκε και απομάκρυνε άμεσα αλλά η μπάλα κατέληξε στον Κλέιτον αλλά το μακρινόπλασέ του πέρασε άουτ.

Η πίεση των "βυσσινί" συνεχίστηκε και ένα λεπτό αργότερα και πάλι "άγγιξαν" το δεύτερο γκολ. Ο Κλέιτον βρήκε τον Μπακαγιόκο ο οποίος πέρασε τον Γκαλίνοβιτς, ο οποίος με τα πόδια δυσκόλεψε το έργο του αντιπάλου του, που έκανε την παράλληλη πάσα αλλά πριν σουτάρει ο Αλεξάνδρου ο Σαριέγκι με τάκλιν απομάκρυνε σωτήρια.

Οι "πράσινοι" αντέδρασαν αλλά σε διάστημα τεσσάρων λεπτών το μόνο που κατάφεραν ήταν δύο απειλητικά σουτ των Καραγκούνη (35') και Ν' Ντόι (39').

Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους άνηκε και πάλι στους γηπεδούχους που με τον Κλέιτον να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων, σούταρε αλλά ο υψηλόσωμος Κροάτης τερματοφύλακας με το ένα χέρι απομάκρυνε τον κίνδυνο, διατηρώντας το 1-1.

Στην επανάληψη ο Ζοσέ Πεσέιρο αντικατέστησε τον εμφανώς "κουρασμένο" Ιβανσιτς με τον Δημούτσο, αλλά η εικόνα του ματς δεν άλλαξε άμεσα, αφού οι γηπεδούχοι βγήκαν με την ίδια "δίψα" του πρώτου μέρους από τα αποδυτήρια.

Στο 47' ο Φωτάκης εκτέλεσε το κόρνερ και ο Νταμπίζας πιο ψηλά από όλους έπιασε την κεφαλιά αλλά ενστικτωδώς ο Γκαλίνοβιτς αποκάκρυνε σε νέο κόρνερ.

Και πάλι ο Φωτάκης στην εκτέλεση (48') ο Δημούτσος απομάκρυνε ο Βενετίδης έκανε την σέντρα και μετά από κεφαλιά του Σαρμιέντο, μέσα από την άμυνα των "πράσινων" ο Γκαλίνοβιτς έδιωξε και ο Γκαλίτσιος από κοντά με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μέσα σε αποθέωση για τους "βυσσινί" σε πάγκο και εξέδρα.

Οι γηπεδούχοι είχαν πετύχει την ανατροπή του σκορ και οι φωνές του Πεσέιρο δεν έπιαναν τόπο, αφού οι παίκτες του δεν έδειχναν ικανοί να φτάσουν με αξιώσεις στην εστία του Κοτσόλη. Μάλιστα, ο πολύ θετικός Γκαλίνοβιτς κράτησε την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι όταν στο 57' σε σουτ του Μπακαγιόκο από καλή θέση έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Πορτογάλος τεχνικός βλέποντας ότι η ομάδα του δεν μπορούσε να δημιουργήσει απέσυρε τους Καραγκούνη και Παπαδόπουλο, βάζοντας στο ματς τους Δάρλα και Σαλπιγγίδη.

Οι αλλαγές αυτές άλλαξαν λίγο την εικόνα του "τριφυλλιού" που σταδιακά και χωρίς άλλα περιθώρια ανέβαζε την απόδοσή του χάρη κυρίως στην πολύ καλή παρουσία του Μάτος, με τον χρόνο ωστόσο ξνα κυλά και να ανεβάζει την αδρεναλίνη.

Η οπισθοχώρηση των γηπεδούχων σε συνδιασμό με την πίεση των παικτών του Πεσέιρο, είχε ως αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να φτάσει στην "λυτρωτική" ισοφάριση στο 86'.

Μετά από μακρινή εκτέλεση φάουλ του Μάτος απο τ' αριστερά, οι αμυντικοί της Λάρισας μπερδεύτηκαν και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Κοτσόλη, και το 2-2, έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Συνέντευξη Τύπου


Δώνης:" Τι να πρωτοπώ... Είχα πει την περασμένη Πέμπτη ότι η ομάδα μου σήμερα έχει μία πολύ μεγάλη ευκαιρία να αποδείξει ότι είναι από τις καλύτερες στο πρωτάθλημα. Απέδειξε ότι παίζει το πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο. Οι ουδέτεροι το απολαμβάνουν, δυστυχώς όχι εμείς λόγω αποτελέσματος. Με όλους μπορείς να τα βάλεις, με τον Θεό όχι. Σε βάθος χρόνου θα πάρουμε τα χρωστούμενα και αυτό που μας αξίζει στο πρωτάθλημα.

Μετά από τρία χρόνια στην ομάδα, οι βάσεις που έχουμε βάλει γι αυτό που ονειρευόμασταν είναι πολύ δυνατές και μας κάνει να ελπίζουμε ότι σύντομα, αν όχι φέτος, του χρόνου ή την επόμενη χρονιά, θα έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα. Δεν είναι τυχαίο ότι είδαμε τον πρωτοπόρο να πανηγυρίζει τον βαθμό που κατέκτησε. Προπονούμαστε για παιχνίδια που ξεκινούν με άκυρο γκολ σε βάρος μας και είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι πλέον.

Έχουμε κρίσιμο παιχνίδι την Πέμπτη, αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι καλό στην Ευρώπη. Εγώ δεν μπορώ να κάνω αυτή την ομάδα να παίζει όπως είδατε σήμερα, επί ενενήντα λεπτά. Ίσως να μπορεί κάποιος άλλος, αλλά εγώ σηκώνω τα χέρια ψηλά. Εγώ την συμπεριφορά της ομάδας μου την απόλαυσα. Είναι όμως πρόβλημα το γεγονός ότι χάνουμε τόσες πολλές ευκαιρίες.

Η ομάδα με εκπλήσσει ευχάριστα από αυτό που παρουσιάζει. Θα ήθελα και λογικό είναι να το έχουμε συνδυάσει με αποτελέσματα. Αν όμως με ρωτάγατε αν θα προτιμούσα κακή μπάλα με καλά αποτελέσματα με την βοήθεια της τύχης, θα σας έλεγα όχι, προτιμώ αυτό που βλέπω τώρα





".


Πεσέιρο:" Αυτή την ισοπαλία την χάρηκα περισσότερο, γιατί είδα τους παίκτες να παλεύουν μέχρι τέλους. Απέναντι σε μια ομάδα που ξέρει να παίζει και έχει έναν πολύ καλό προπονητή. Η Λάρισα ήταν η ομάδα που μας έκανε τις περισσότερες ευκαιρίες και αυτό φαίνεται, γιατί είχαμε δεχθεί δυο γκολ στο πρωτάθλημα και σήμερα άλλα τόσα.

Ο αντίπαλος προπονητής μελέτησε πολύ καλά αυτό που κάνουμε, προσπαθώντας να πιέσουμε ψηλά την άμυνα. Η Λάρισα έπαιξε πολύ γρήγορα μπροστά και εμείς δεν είχαμε την πρωτωβουλία, πράγμα που είναι σημαντικό για το δικό μας παιχνίδι.

Δεν πιέζαμε σωστά όταν χάναμε την μπάλα και δίναμε τον χώρο και τον χρόνο στον αντίπαλο για να κάνει ευκαιρίες. Δεν είχαμε καλή κάλυψη, κάτι που θέλουμε πολύ στο παιχνίδι μας και η Λάρισα περίμενε πολύ το δικό μας λάθος με αποτέλεσμα να βγαίνει στον αιφνιδιασμό. Η Λάρισα είχε ευκαιρίες. Δεν μπορούμε πάντα να παίζουμε καλά, αλλα στα τελευταία 25 λεπτά προσπαθούσαμε να πιέσουμε, τον αντίπαλο.

Δεν κριτικάρω τους διαιτητές. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να αποδέχομαι τις αποφάσεις τους, είτε είναι υπέρ μας, είτε κατά ".







Όλα τα λεφτά...
Η εξαιρετική ατμόσφαιρα στο κατάμεστο Αλκαζάρ, με τους γηπεδούχους οπαδούς να δείχνουν ότι "διψούν" για ποδόσφαιρο, στηρίζοντας ταυτόχρονα την προσπάθεια των ανθρώπων της ΑΕΛ. Αγωνιστικά, η εξαιρετική παρουσία των Γκαλίτσιου, Μπακαγιόκου και Κλέιτον για τους "βυσσινί" και Γκαλίνοβιτς, Μάτος για τους "πράσινους".
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Τις λανθασμένες αποφάσεις των βοηθών του κ. Κάκου (κ.κ. Μπερσής, Ευθυμιάδης), αλλά και τα πολλά φάουλ που σφύριξε ο Κερκυραίος ρέφερι σταματώντας πολλές φορές το παιχνίδι. Ακόμα, τα μικρής έκτασης επεισόδια μετά την λήξη του ματς από 100 περίπου οπαδούς της ΑΕΛ, εναντίον των οπαδών του "τριφυλλιού", με συνέπεια να φύγουν επηρεασμένοι οι παίκτες από τα δακρυγόνα.
To Live του αγώνα...
1' Έναρξη αγώνα
5' Σχόλιο
Καμία φάση μπροστά στις δυο εστίες στο πρώτο πεντάλεπτο.
5' Οφσάιντ Λάρισα : Μπακαγιόκο
10' Σχόλιο
Οι δυο ομάδες συνεχίζουν να ψάχνονται στον αγωνιστικό χώρο.
11' Ευκαιρία Λάρισα : Αλεξάνδρου
Ο Μπακαγιόκο βγήκε γρήγορα στην επίθεση και έδωσε δεξιά στον Κλέιτον που έκανε παράλληλη σέντρα προς την εστία του Γκαλίνοβιτς, όμως ο Αλεξάνδρου δεν μπόρεσε με προβολή να βρει την μπάλα απο τ' αριστερά που κατέληξε άουτ.
13' Κεφαλιά Λάρισα : Κλέιτον
Σέντρα του Γκαλίτσιου απο τα δεξιά, γυριστή κεφαλιά του Κλέιτον απο το ύψος του πέναλτι, η μπάλα στην εξωτερική πλευρά της εστίας του Γκαλίνοβιτς.
14' Οφσάιντ Λάρισα : Αλεξάνδρου
15' Γκολ Παναθηναϊκός : Τζιόλης
Εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη απο τα δεξιά, ο Τζιόλης στην πλάτη της άμυνας της Λάρισας χωρίς αντίπαλο έκανε κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κοτσόλη. Ο μέσος του Παναθηναϊκού φάνηκε να είναι λίγο πιο μπροστά απο τον τελευταίο αμυντικό της Λάρισας...
22' Σχόλιο
Η Λάρισα πιέζει να φθάσει στην ισοφάριση πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου.
22' Σουτ Λάρισα : Μπακαγιόκο
Ο Μπακαγιόκο ελίχθηκε στα όρια της περιοχής του Παναθηναϊκού και έκανε σουτ, μπλόκαρε με ευκολία ο Γκαλίνοβιτς.
24' Γκολ Λάρισα : Κλέιτον
Ο Κλέιτον κινήθηκε έξω απο την περιοχή του Παναθηναϊκού απο τ' αριστερά, επιχείρησε τεχνικό σουτ με το δεξί και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γκαλίνοβιτς που έπεσε καθυστερημένα.
25' Σχόλιο
Ο Πεσέιρο ζήτησε απο τους παίκτες του ν' ανέβουν και να πιέσουν περισσότερο τους παίκτες της Λάρισας.
30' Σχόλιο
Η Λάρισα φαίνεται να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Αντίθετα, οι παίκτες του Παναθηναϊκού προσπαθούν να επιβάλουν τον ρυθμό τους στον χώρο του κέντρου.
34' Ευκαιρία Λάρισα : Μπακαγιόκο
Ο Μπακαγιόκο στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού, απέφυγε τον Γκαλίνοβιτς και γύρισε για τον Αλεξάνδρου που δεν πρόλαβε να πλασάρει σε κενή εστία...
36' Σουτ Παναθηναϊκός : Καραγκούνης
Γυριστό σουτ του Γιώργου Καραγκούνη, άουτ η μπάλα...
39' Σουτ Παναθηναϊκός : Ν'Ντόι
Σουτ του Ν'Ντόι απο το ύψος της περιοχής, μακριά απο την εστία του Κοτσόλη η μπάλα.
43' Ευκαιρία Λάρισα : Κλέιτον
Στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού ο Κλέιτον που δεν έκανε καλό σουτ και ο Γκαλίνοβιτς βρήκε την ευκαρία να απομακρύνει την μπάλα.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη Παναθηναϊκός
Ο Δημούτσος στην θέση του Ίβανσιτς.
47' Ευκαιρία Λάρισα : Νταμπίζας
Εκτέλεση κόρνερ του Φωτάκη, κεφαλιά του Νταμπίζα, έδιωξε με υπερένταση ο Γκαλίνοβιτς σε κόρνερ.
48' Γκολ Λάρισα : Γκαλίτσιος
Νέα εκτέλεση κόρνερ απο τα δεξιά με τον Φωτάκη, οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν απομάκρυναν όπως θα έπρεπε και ο Γκαλίτσιος απο κοντινή απόσταση νίκησε τον Γκαλίνοβιτς... 2-1!
51' Σουτ Παναθηναϊκός : Καραγκούνης
Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη, μπλόκαρε με άνεση ο Κοτσόλης.
53' Σχόλιο
Ο Πεσέιρο ζήτησε απο τους παίκτες του να επιβληθούν στην μεσαία γραμμή για να μπορέσουν να πάρουν το "πάνω χέρι" στην αναμέτρηση...
57' Ευκαιρία Λάρισα : Μπακαγιόκο
Ο Μπακαγιόκο μπήκε στην περιοχή απο τα δεξιά, απέφυγε με προσποίηση τον Μόρις και σούταρε αλλά ο Γκαλίνοβιτς έδιωξε σε κόρνερ.
58' Κίτρινη κάρτα Λάρισα : Νταμπίζας
58' Κίτρινη κάρτα Παναθηναϊκός : Σαριέγκι
59' Σουτ Λάρισα : Φωτάκης
Σουτ του Φωτάκη απο το ύψος της περιοχής, άουτ η μπάλα...
60' Κεφαλιά Παναθηναϊκός : Σαριέγκι
Εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη απο τ' αριστερά, γυριστή κεφαλιά του Σαριέγκι, μπλόκαρε ο Κοτσόλης.
61' Κεφαλιά Παναθηναϊκός : Ν'Ντόι
Σέντρα του Καραγκούνη απο τ' αριστερά, κεφαλιά του Ν'Ντόι στο ύψος του πέναλτι, πάνω απο την εστία του Κοτσόλη η μπάλα...
62' Αλλαγή παίκτη Παναθηναϊκός
Διπλή αλλαγή απο τον Πεσέιρο. Οι Δάρλας και Καραγκούνης στις θέσεις των Καραγκούνη και Παπαδόπουλου.
68' Κίτρινη κάρτα Παναθηναϊκός : Βύντρα
73' Σουτ Λάρισα : Αλεξάνδρου
Σουτ του Αλεξάνδρου απο το ύψος της περιοχής, άουτ η μπάλα...
74' Κίτρινη κάρτα Λάρισα : Βενετίδης
78' Κίτρινη κάρτα Παναθηναϊκός : Δημούτσος
81' Αλλαγή παίκτη Λάρισα
Ο Φέρστερ στην θέση του Αλεξάνδρου.
85' Κίτρινη κάρτα Λάρισα : Φωτάκης
86' Γκολ Παναθηναϊκός : Μάτος
Μακρινή εκτέλεση φάουλ του Μάτος απο τ' αριστερά, οι αμυντικοί της Λάρισας μπερδεύτηκαν και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Κοτσόλη... 2-2!
90' Οφσάιντ Λάρισα : Φωτάκης
90' Έναρξη καθυστερήσεων : 3'
94' Αλλαγή παίκτη Λάρισα
Ο Γκίκας στην θέση του Σαρμιέντο.
95' Λήξη αγώνα






















































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ