ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

"Κυανέρυθρη" κόντρα με τον Λάρσον

"Κυανέρυθρη" κόντρα με τον Λάρσον
πανιωνιος

Με οδηγό την προηγούμενη ευρωπαϊκή του νίκη στη Γαλλία επί της Σοσό, ο Πανιώνιος επιδιώκει να κάνει καλό ποδαρικό στους ομίλους απέναντι στην Χέλσινγκμποργκ

Οι "κυανέρυθροι" ξεκινούν τις υποχρεώσεις τους με στόχο να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση τους στον επόμενο γύρο και το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στους Σουηδούς κρίνεται απαραίτητο, προκειμένου να πάρουν ώθηση για τη συνέχεια.
Οι γηπεδούχοι με τον πρώην άσο της Σέλτικ και της Μπαρτσελόνα να ξεχωρίζει στην σύνθεση τους, θέλουν να εκμεταλλευτούν τον παράγοντα έδρα αλλά οι Νεοσμυρνιώτες όπως έδειξαν και στο Ογκίστ Μπονάλ στον προηγούμενο γύρο, έχουν τις δυνατότητες για να διακριθούν στην Ευρώπη.

Ο Πανιώνιος αντιμετωπίζει ξανά ομάδα της Σουηδίας μετά από την περίοδο 1979-1980 όταν στο πλαίσιο του Κυπέλλου Κυπελλούχων είχε αναμετρηθεί τότε με τη Γκέτεμποργκ, χάνοντας 2-0 εκτός έδρας και κερδίζοντας με 1-0 στον επαναληπτικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα της Νέας Σμύρνης μέχρι τώρα δεν έχει ισοπαλία στην Ευρώπη και συνολικά ο απολογισμός της είναι 12 νίκες και 15 ήττες σε 27 αγώνες

Με τηλεοπτική μετάδοση

Η αναμέτρηση θα έχει τελικά μετάδοση καθώς όπως έγινε γνωστό το πρώι της Πέμπτης, η ΕΤ1 θα δείξει ζωντανά την προσπάθεια του Πανιωνίου στους ομίλους του Κυπέλλου UEFA.

Χωρίς Φερνάντες

Η απουσία του Ντάριο Φερνάντες, αλλάζει τα πλάνα του Έβαλντ Λίνεν και ο Μάριος Νικολάου σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα τον αντικαταστήσει στην ενδεκάδα. Έτσι οι «κυανέρυθροι» είναι πιθανόν να παραταχθούν με τον Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια και τους Μανιάτη και Σπυρόπουλο στα δύο άκρα.

Στο κέντρο της άμυνας ο Μπερτέ δείχνει να έχει «καπαρώσει» την μία θέση ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να πάρει τη θέση του Πλετς, ο Μαϊστόροβιτς. Στην μεσαία γραμμή θα βρίσκονται οι Μάκος, Κουμορτζί, Νικολάου, Γουνδουλάκης και Κόντης και στην κορυφή της επίθεσης ο Τζιμπούρ.

Λίνεν:"Στόχος πάντα η νίκη"

Ο Έβαλντ Λίνεν έδωσε το σύνθημα για μία ευρωπαϊκή επιτυχία στη συνέντευξη τύπου της Τετάρτης λέγοντας:

" Μας παρουσιάζεται μια μεγάλη ευκαιρία να διακριθούμε στην Ευρώπη. Ελπίζω να το έχουν συνειδητοποιήσει αυτό οι παίχτες μου. Κάθε ματς είναι τελικός και στόχος μας πάντα είναι η νίκη". Όσο για τον αντίπαλο τόνισε :

"Είναι μια ομάδα με ποιότητα που μπορεί να πετύχει πολλά γκολ και είναι επικίνδυνη. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε ελεύθερους χώρους. Όμως δέχεται και εύκολα γκολ και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε".

Στο πλευρό του Πανιωνίου θα βρεθούν και 200 περίπου φίλοι του που θα ταξιδέψουν από την Ελλάδα ενώ στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης έχει τοποθετηθεί γιγαντοοθόνη που θα προβάλει σε ζωντανή μετάδοση τον αγώνα.

Ενδεκάδα με Λάρσον

Στο στρατόπεδο της Χέλσινγκμποργκ έχουν ως οδηγό την πρόκριση επί της Χέρενφειν στην προηγούμενη φάση και στοχεύουν σε ένα καλό ξεκίνημα στην έδρα τους στον όμιλο. Ο τεχνικός της ομάδας Στιούαρτ Μπάξτερ θα χρησιμοποιήσει τον Χένρικ Λάρσον στην επίθεση και "ποντάρει" στην καλή απόδοση της επιθετικής του γραμμή.

Ο 36χρονος άσος έχει τεθεί αντιμέτωπος με Ελληνική ομάδα άλλη μία φορά, την περίοδο 2005-2006 όταν ως παίκτης της Μπαρτσελόνα αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό(0-0).

Η πιθανή ενδεκάδα των Σουηδών είναι:. Αντερσον, Βάλστεντ, Ταμπούρα, Γιάκομπσον, Ρένινγκμπεργκ, Μακοντέλε, Κ. Αντερσον, Κόλαρ, Σκόλασον, Ομοτογιόσι, Λάρσον. Διαιτητής της συνάντησης θα είναι ο Κροάτης Έντο Τρίνκοβιτς.
































TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ