ΑΕΚ

Κριτική παικτών ΑΕΚ

Κριτική παικτών ΑΕΚ
New Image

Το SPORT 24 βαθμολογεί τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη

Μαρτσέλο Μορέτο: Εξαιρετική εμφάνιση από τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ ο οποίος στις φάσεις που μπορούσε και έπρεπε να επέμβει ήταν άριστος. Εκτέθηκε στη φάση του γκολ και δεν είχε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην κεφαλιά του Κοβάσεβιτς. Μάλλον αυστηρή η αποβολή του από τον Κάκο, μια κίτρινη κάρτα θα αρκούσε.

Βαθμός: 8

Έντσον Ράμος: Με τον Λούα Λούα απέναντί του δεν είχε την ίδια άνεση να ανεβαίνει για να βοηθήσει επιθετικά όπως το συνηθίζει. Κάποιες φορές στο πρώτο ημίχρονο το επιχείρησε, όμως δεν κατάφερε να συνεισφέρει «τρακάροντας» πάνω στον εξαιρετικό Τάσο Πάντο. Πάντως στη φάση του 62’ έδωσε έτοιμο γκολ στον Ριβάλντο με εξαιρετική σέντρα, ενώ σε γενικές γραμμές τα πήγε καλά στο μαρκάρισμα του αφρικανού επιθετικού του Ολυμπιακού.

Βαθμός: 6

Μάρτιν Αρουαμπαρένα: Ακόμη μία κακή εμφάνιση από τον δεύτερο πιο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή της ομάδας. Δεν μπόρεσε να εξουδετερώσει τον Γκαλέτι και όπως το συνηθίζει δεν είχε καμία συνεισφορά στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού. Απογοητευτικός…

Βαθμός: 3

Τραϊανός Δέλλας: Άφησε τη βρώμικη δουλειά στον Παπασταθόπουλο και εκείνος ήλεγχε τους χώρους με την εμπειρία και το αρχοντικό παιχνίδι του. Όποτε χρειάστηκε επενέβη με θετικό τρόπο και «καθάρισε» φάσεις που εγκυμονούσαν κινδύνους. Αδράνησε όμως εξίσου στη φάση του γκολ. Σταθερός, σίγουρος και κυρίως ήρεμος ώστε να κρατά και τους υπόλοιπους σε ένα ψύχραιμο τέμπο.

Βαθμός: 6

Σωκράτης Παπασταθόπουλος: Μια αδράνειά του αρκούσε για να δώσει τον Κοβάσεβιτς την ευκαιρία να τον νικήσει. Ο μικρός της ΑΕΚ πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση, «εξαφάνισε» τον σέρβο στράικερ στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα αλλά τον… «εμφάνισε» πάλι την πλέον ακατάλληλη στιγμή. Σε γενικές γραμμές ήταν ο δεύτερος καλύτερος ποδοσφαιριστής της Ένωσης στο χθεσινό ματς.

Βαθμός: 7,5

Άκης Ζήκος: Ξεκίνησε το ντέρμπι με ένα παιδικό λάθος, το οποίο λίγο έλειψε να βγάλει την ΑΕΚ εκτός αγώνα προτού καν συμπληρωθούν 10 δευτερόλεπτα. Ανέβηκε στη συνέχεια, κέρδισε αρκετές μάχες στον άξονα της μεσαίας γραμμής και έδειξε μεγαλύτερη προσήλωση στα ανασταλτικά καθήκοντά του στα οποία ήταν απόλυτα θετικός. Από τους καλύτερους της Ένωσης στο ντέρμπι.

Βαθμός: 6,5

Παντελής Καφές: Καλό παιχνίδι από τον διεθνή μέσο. Βοήθησε τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά και ήταν από εκείνους που κατάφεραν να μεταδώσουν ηρεμία στους υπόλοιπους μετά το εφιαλτικό πρώτο δεκάλεπτο στον αγώνα. Έβγαζε σωστά την ΑΕΚ στην επίθεση και είχε καίριες τοποθετήσεις σε στιγμές που η ομάδα του αμυνόταν. Μια ολοκληρωτική εμφάνιση από τον Καφέ, η καλύτερή του με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Βαθμός: 7

Παναγιώτης Λαγός: Από τις συνήθεις εκπλήξεις του Φερέρ οι οποίες συνήθως δεν αποδίδουν για την ΑΕΚ. Δεν μπήκε ποτέ στο νόημα του αγώνα και έδειξε ανέτοιμος για ένα τέτοιο ματς. Σε έναν περίεργο ρόλο αριστερού ενδιάμεσου, δεν μπόρεσε να προσφέρει και δικαίως αντικαταστάθηκε.

Βαθμός: 4

Ριβάλντο: Δεν του πήγε το ματς του Ρίμπο. Προσπάθησε να πάρει πάνω του φάσεις, ωστόσο είχε μόνο ημιτελείς ενέργειες. Στο 62’ έχασε τη μεγάλη ευκαιρία με την κεφαλιά που άφησε άγαλμα τον Νικοπολίδη αλλά κατέληξε άουτ. Η εμφάνισή του θα δικαιολογούσε ακόμα και αλλαγή από τον Φερέρ, ωστόσο ο προπονητής προτίμησε να τον διατηρήσει στον αγώνα περιμένοντας από εκείνον το… απρόβλεπτο. Σε γενικές γραμμές μια «κομσί-κομσά» εμφάνιση του Ριβάλντο στην επιστροφή του στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Βαθμός: 5

Γκουστάβο Μαντούκα: Με λίγες καλές και περισσότερες κακές στιγμές όσο αγωνίστηκε. Είχε διάθεση, όχι όμως και αποτελεσματικότητα στις ενέργειες που πήρε. Αρκετές φορές πάντως κινήθηκε σε ελεύθερους χώρους και δεν τροφοδοτήθηκε σωστά. Έχασε τη μεγάλη ευκαιρία του 39’ όταν πήδηξε δίχως άμυνα για κεφαλιά αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ.

Βαθμός: 4,5

Νίκος Λυμπερόπουλος: Ο πιο επικίνδυνος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ για την εστία του Ολυμπιακού απείλησε τρεις φορές το τέρμα των πρωταθλητών όμως δεν στάθηκε τυχερός. Είχε ωστόσο ολοκληρωμένη παρουσία, γυρνούσε πίσω για να πάρει τη μπάλα και να δημιουργήσει καταστάσεις ενώ συνεισέφερε και αμυντικά με αρκετά κοψίματα. Υπήρχαν στιγμές που έμοιαζε να παίζει μόνος του την άμυνα του Ολυμπιακού.

Βαθμός: 6,5

Ισμαέλ Μπλάνκο: Πέρασε και δεν ακούμπησε… Μπήκε ως αλλαγή σε ένα χρονικό σημείο που η ΑΕΚ είχε πάρει την πρωτοβουλία και έψαχνε το γκολ, ωστόσο δεν κατάφερε να φανεί. Βέβαια το παιχνίδι του και ο τρόπος που κινείται εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τους συμπαίκτες του ώστε να αποδειχθούν ουσιαστικά.

Βαθμός: 4,5

Χάρης Παππάς: Μπήκε «τρακαρισμένος» στο γήπεδο και έχασε δύο φορές το κοντρόλ σε φάσεις που η Ένωση έβγαινε με καλές προϋποθέσεις στην αντεπίθεση. Στη συνέχεια κινήθηκε καλά στην αριστερή πτέρυγα και προσπάθησε να βοηθήσει επιθετικά. Ωστόσο στη φάση του γκολ αφήνει εκτεθειμένο τον Αρουαμπαρένα με δύο ποδοσφαιριστές (Τοροσίδη - Γκαλέτι) και βγαίνει η σέντρα που έχει κατάληξη το τέρμα που έκρινε τη συνάντηση.

Βαθμός: 4,5

















































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ